Moj prvi računar eh...
Dobio ga 1996, odma poslije rata nekako iz Amerike, ne sjećam se koji je procesor, neki IBM, 66 mhz, samo floppy disk, operativni sistem WIN 3.1 centralna i istočna Europa, monitor dobio iz Njemačke, neki Hyundai, imam ga i sad negdje, PC je davno negdje otišao.
Vrijeme kratio igrajući mineswepper i popcorn, e to je bila igra
@frngla, meni se jednom desilo da mi je cd eksplodirao na PC isto zbog rama koji je zagrijavao i CDROM
---
Najjača stvar ono upališ računar i starta DOS i onda kucaš win i ulaziš u windows, pokreće onaj OS, vani zima dere, soba hladna a u mene PC ko grijalica
----
Kad već govorimo o prvim spajanjima na internet, prvi put se na internet spojio 1998-e, kod kuće sam net priključio par godina poslije, dial up isto.
Yahoo tada bio glavni, ja sam jedva skonto na kojem principu to radi, mIRC radio punom parom #bolchat pa na njemu kanal kviz, pa vijesti, pa kada se sjetim onih nickova "napaljena, zagoreni, preplanuli"
Onda se počelo sa strancima dopisivati, poslovno, vako nako, šega bilo uletim na australski chat i pitam kakvo je vrijeme u Melbournu, tada nisi telefonom mogao u drugi grad nazvat, a ono preko računara na drugi dio svijeta pišeš.
Onda stranice sa online igricama... minigolf razvaljivo svaka miniigra minigolf bio
Poslije onda čitaš šta će se desiti u seriji, ispričaš raji, ove telenovele kada su furale, čitav sinopsis nađeš na engleskom i pročitaš i onda spoilaš