Novi stadion

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mobile_Disco

#26 Re: Novi stadion

Post by Mobile_Disco »

Meni su smijesne ove price kako je savez ulozio milione u Bilino Polje.. Trening Centar je u Zenici jer su dobili besplatno zemlju za izgradnju, opstina Zenica je ulozila vecinu novca za sredjivanje terena i ostalog sto je trebalo i najsmjesnija stvar od svega je sto reprezentativci se zale da im je dosadno u Zenici, ne znam jel da se smijem ili placem..
emigrazione

#27 Re: Novi stadion

Post by emigrazione »

BP je ok stadion, za nase uslove bas ono bombonica prava fakat, ali mali je jebiga, a Grbavica osim sto je mala ne liči ni na šta, ona slika jucer kada idu himne sve govori, tuga i zalost...ne moze bolan reprezentacija igrati utakmicu u Bosni, a da se na piku prodaju karte po 150 maraka, sta imamo od toga?
wickerman

#28 Re: Novi stadion

Post by wickerman »

Grean wrote:
wickerman wrote: Taman Kosevo, sinoc bi recimo bilo puno, bilo bi i protiv Grcke puno. Vjerovatno bi protiv Estonije i Kipra bilo nekih 20 000, ali barem ko gledalac u tom slucaj imas komoditet, neces se gurati. Mislim da je Kosevo najeftinija varijanta da se uredi i da imas stadion kapaciteta koji bi bio prihvatljiv za vece utakmice.
Sto onda Kosevo nije bilo puno protiv Francuske?

Ono je predimenzionirano i za reprezentaciju a o Sarajevu da ne pricam. Max 20 hiljada je mjera.
Uz to Kosevo ima druge nepopravljive nedostake, atletska staza, udaljenost od tribina (uz stazu i onaj kanal), blagi pad tribina, pogotovo istok, sjever i jug.

Kosevo je rupa bez dna i na kraju kad zavrsis imas polurjesenje.
Pa bilo je skoro puno, po wikipediji 28 000, a i kad gledas highlightse onda vidis da je popunjeno.
Bolje imati stadion od 33 000 pa kad dodje 28 000 onda je to prihvatljivo, nego da imas stadion od cca 13 000 gdje dizes cijene karata pa dolaze Bakiri,Cengici, Brajlovici, Selme Bajrami i njima slicni. Mislim da atletska staza i nije uslov za kvalifikacione utakmice jer koliko vidim dosta reprezentacija igra na olimpijskim stadionima. Sto se tice nagiba tribina, meni je svjedno, ne mora biti tribina ko Engleskoj.
Mislim da je jednostavno najbolje rjesenje napraviti krov iznad istoka i srediti te sminkeraj uvjete i reprezentacija ce dobiti pristojan stadion.
Bilo koji drugi stadion koji se spominje kao alternativa bi se morao nadograditi ili napraviti cijela tribina ispocetka, a kapacitet opet nebi prelazio 20 0 000 sto je jednostavno premalo.
emigrazione

#29 Re: Novi stadion

Post by emigrazione »

:lol: jes ti krivo sto ti se belgijanci brutalno ispishashe po onoj rushevini
Rob_Atl

#30 Re: Novi stadion

Post by Rob_Atl »

Gledam malo Litvanija Engleska ubi im kisa, nema "ogrebotine" na travi kako je dobra.
insomnia78

#31 Re: Novi stadion

Post by insomnia78 »

Ali to je grad iz metropole
bjelave

#32 Re: Novi stadion

Post by bjelave »

http://zurnal.info/novost/20720/bubamar ... ji-oranica

Nisam siguran da je ovdje bas sve tacno ali sustina jeste pogodjena.
Odnosno, mislim da nije bilo smisljene namjere da se jucer napravi oranica ali to nije bas ni presudan momenat u ovoj prici koja dobro definira stanje.
commendatore

#33 Re: Novi stadion

Post by commendatore »

Vizionar 1985 wrote::roll:

Vodovod vam u banani a vi bi stadion. Evo mi u Zenici Arenu izgradili koja ako se sjecam dobro kosta 1 milion iz budzeta a skoro niko je ne koristi jer niko nema para, kao sto ni ne koristi skoro ni jedan teren bilo koji sportski, jer nema se para a niko ne da da se besplatno koriste. Nemate para da bi penzije isplacivali, da bi dali neka socijalna davanja za nezaposlene i socijalne slucajeve, nema para da ljudima invalidnine date itd., a vi bi novi stadion. Postavite jb te prioritete jb-ne.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
SmokingMan

#34 Re: Novi stadion

Post by SmokingMan »

insomnia78 wrote:Ali to je grad iz metropole
E moj Insomnia danas svašta nazivaju metropolom pa tako i Sarajevo.:D

Mi ne bi ni predgrađe Londona mogli biti.
deer_hunter

#35 Re: Novi stadion

Post by deer_hunter »

karanana wrote:da se pare nisu bacale u beskorisni trening centar u zenici, da se nisu dali milioni samo na travnjak u zenici, da se nije kupila beskorisna zgrada, da se premija od odlaska na svjetsko sacuvala i da je bio neko pismen i ko barem zna pricat engleski (osim slavice) pa da ode malo moliti uefu za kakvu sadaku, mozda se sada na kontu vec moglo imat 20 miliona sa cime bi se mozda i moglo pricati o nekom novom stadionu. ali sve sto se radilo i radi nikada nije i nece biti dio sportske nego politicke i kokosarske price, gdje oprati i maznuti koju hiljadu.
pa poslo je Dzelo Muharemovic onomad pismo UEFA-i da pomogne u izgradnji Grbavice, igrao na kartu emocija i nesto brljao kako je Grbavica bila pod okupacijom valjda misleci da ove nesto posebno pogadja rat u BiH, pa nista od toga. A vama je sve beskorisno sto se ne napravi u vasem kantonu. Treba vama vise od 20 miliona da dovedete onu rupu na nivo PREDRATNOG Bilinog polja, o ovom sadasnjem Bilinom da ne pricam, svemirski brod za sve ostale stadione u BiH. cak i onaj atletski stadion u Zenici je Allianz Arena za sinocnju oranicu :run:
kamen spoticanja

#36 Re: Novi stadion

Post by kamen spoticanja »

commendatore wrote:
Vizionar 1985 wrote::roll:

Vodovod vam u banani a vi bi stadion. Evo mi u Zenici Arenu izgradili koja ako se sjecam dobro kosta 1 milion iz budzeta a skoro niko je ne koristi jer niko nema para, kao sto ni ne koristi skoro ni jedan teren bilo koji sportski, jer nema se para a niko ne da da se besplatno koriste. Nemate para da bi penzije isplacivali, da bi dali neka socijalna davanja za nezaposlene i socijalne slucajeve, nema para da ljudima invalidnine date itd., a vi bi novi stadion. Postavite jb te prioritete jb-ne.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
i meni je bilo smjesno ali sam se onda sjetio da pocinje sezona pucanja kotlova
i mi smo imali odlicne prioritete :roll:
karanana

#37 Re: Novi stadion

Post by karanana »

deer_hunter wrote:
karanana wrote:da se pare nisu bacale u beskorisni trening centar u zenici, da se nisu dali milioni samo na travnjak u zenici, da se nije kupila beskorisna zgrada, da se premija od odlaska na svjetsko sacuvala i da je bio neko pismen i ko barem zna pricat engleski (osim slavice) pa da ode malo moliti uefu za kakvu sadaku, mozda se sada na kontu vec moglo imat 20 miliona sa cime bi se mozda i moglo pricati o nekom novom stadionu. ali sve sto se radilo i radi nikada nije i nece biti dio sportske nego politicke i kokosarske price, gdje oprati i maznuti koju hiljadu.
pa poslo je Dzelo Muharemovic onomad pismo UEFA-i da pomogne u izgradnji Grbavice, igrao na kartu emocija i nesto brljao kako je Grbavica bila pod okupacijom valjda misleci da ove nesto posebno pogadja rat u BiH, pa nista od toga. A vama je sve beskorisno sto se ne napravi u vasem kantonu. Treba vama vise od 20 miliona da dovedete onu rupu na nivo PREDRATNOG Bilinog polja, o ovom sadasnjem Bilinom da ne pricam, svemirski brod za sve ostale stadione u BiH. cak i onaj atletski stadion u Zenici je Allianz Arena za sinocnju oranicu :run:
iskreno, mene libo gdje igraju. niti idem na utakmice niti imam bilo kakve koristi bili oni kilmetar ili sedamdeset od mene. tako da to "vama" mene zaista ne zanima. dapache, seljakluk i primitivizam, bolje dalje od mene. ali opet ako govorimo o nekom drzavnom projektu sve sto sam rekao stoji. nigdje nisam reko da taj neki novi stadion i treba da bude na charshiji. mislim da ni nema mjesta u sarajevu, posebno jer ide i bordo arena. hahaha.
poenta je da su se pare pametno ulagale i trosile/cuvale, moglo se nesto skupiti i mozda i pokrenuti. poenta je da je mnogo para ponovo opljackano i oprano na maglu.
drugo je dzelo koji prosi za zelju, a drugo bi bio neko ko bi isao prositi za reprezentaciju.
zrakomlat

#38 Re: Novi stadion

Post by zrakomlat »

avetinja wrote:Azmir je i Tušanj htio nadograditi, pa je vlastima rekao da samo trebaju dati pare, a ostalo će on.
:pisnuo:
Ajatolah_

#39 Re: Novi stadion

Post by Ajatolah_ »

Ne znam kako neko nakon sinoćnje utakmice može reći da je novac uložen u travnjak Bilinog polja glupost... Ako išta, vidjeli smo da je za Grbavicu prioritetnije uložiti milion u teren, nego raditi novu južnu tribinu ili šta su već najavljivali.

Trening centar je bio sadaka od UEFA-e i ta sredstva se nisu mogla preusmjeriti u druge svrhe. Mada žali bože, kad Savez ima obraza pored smještajnih kapaciteta u svom vlasništvu slati igrače po hotelima...
incognito071

#40 Re: Novi stadion

Post by incognito071 »

Rob_Atl wrote:Gledam malo Litvanija Engleska ubi im kisa, nema "ogrebotine" na travi kako je dobra.
Umjetna trava
byNelle

#41 Re: Novi stadion

Post by byNelle »

Ovaj stadion u Ljubljani je stvarno mjera za nase uslove.
Cijena izgradnje cca 30mil€. Izgradjen za rekordnih 13 mjeseci ako ne grijesim.
Za kakve gluposti se uzimaju krediti EBRDa i drugih kreditora, dalo bi se i ovo finansirati.
U ovu racunicu ne uzimam ostale egistencijalne probleme, tipa vodovod i sl. Slazem se da je to prioritet, ali na ovoj temi o stadionima.

http://www.rijekadanas.com/ljubljana-po ... 00-mjesta/

Last edited by byNelle on 08/10/2017 20:37, edited 1 time in total.
Rob_Atl

#42 Re: Novi stadion

Post by Rob_Atl »

incognito071 wrote:
Rob_Atl wrote:Gledam malo Litvanija Engleska ubi im kisa, nema "ogrebotine" na travi kako je dobra.
Umjetna trava
Zar fifa da da se igra na umjetnoj travi?
incognito071

#43 Re: Novi stadion

Post by incognito071 »

Rob_Atl wrote:
incognito071 wrote:
Umjetna trava
Zar fifa da da se igra na umjetnoj travi?
Da.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/LFF_Stadium
Grean

#44 Re: Novi stadion

Post by Grean »

wickerman wrote:
Grean wrote:
wickerman wrote: Taman Kosevo, sinoc bi recimo bilo puno, bilo bi i protiv Grcke puno. Vjerovatno bi protiv Estonije i Kipra bilo nekih 20 000, ali barem ko gledalac u tom slucaj imas komoditet, neces se gurati. Mislim da je Kosevo najeftinija varijanta da se uredi i da imas stadion kapaciteta koji bi bio prihvatljiv za vece utakmice.
Sto onda Kosevo nije bilo puno protiv Francuske?

Ono je predimenzionirano i za reprezentaciju a o Sarajevu da ne pricam. Max 20 hiljada je mjera.
Uz to Kosevo ima druge nepopravljive nedostake, atletska staza, udaljenost od tribina (uz stazu i onaj kanal), blagi pad tribina, pogotovo istok, sjever i jug.

Kosevo je rupa bez dna i na kraju kad zavrsis imas polurjesenje.
Pa bilo je skoro puno, po wikipediji 28 000, a i kad gledas highlightse onda vidis da je popunjeno.
Bolje imati stadion od 33 000 pa kad dodje 28 000 onda je to prihvatljivo, nego da imas stadion od cca 13 000 gdje dizes cijene karata pa dolaze Bakiri,Cengici, Brajlovici, Selme Bajrami i njima slicni. Mislim da atletska staza i nije uslov za kvalifikacione utakmice jer koliko vidim dosta reprezentacija igra na olimpijskim stadionima. Sto se tice nagiba tribina, meni je svjedno, ne mora biti tribina ko Engleskoj.
Mislim da je jednostavno najbolje rjesenje napraviti krov iznad istoka i srediti te sminkeraj uvjete i reprezentacija ce dobiti pristojan stadion.
Bilo koji drugi stadion koji se spominje kao alternativa bi se morao nadograditi ili napraviti cijela tribina ispocetka, a kapacitet opet nebi prelazio 20 0 000 sto je jednostavno premalo.
Cim je za Francusku ostalo 5000 praznih stolica stadion je predimenzioniran. Da ne pricamo sta bi bilo kad dodju Kipar i slicni.

Prazne stolice ubijaju fudbal i to su shvatili svi u Evropi pa prave taman malo manje od potraznje. Bolje da se trazi karta vise nego da se 5 do dvanest odlucuje hocu li gledati na TV-u ili cu otici pola sata pred tekmu pa kupiti kartu.

Predimenzionirano Kosevo gusi FKS a gusilo bi i reprezentaciju.
Ajatolah_

#45 Re: Novi stadion

Post by Ajatolah_ »

byNelle wrote:Ovaj stadion u Ljubljani je stvarno mjera za nase uslove.
Baciti 60 mil. KM u novi stadion sigurno nije mjera za nas... Za drastično manja sredstva se može poraditi na nedostacima Bilinog Polja i Grbavice. Problem je što nema ko uložiti.
kiligonzales

#46 Re: Novi stadion

Post by kiligonzales »

Asa Prevent Telecom BH asfalt Arena haha
Sto ocekivati da ce to uraditi drzava, kad nije mnogo uradila nizakoga to do sad
BHF_Manijak

#47 Re: Novi stadion

Post by BHF_Manijak »

emigrazione wrote::lol: jes ti krivo sto ti se belgijanci brutalno ispishashe po onoj rushevini
Ispisali su se i Portugalci po Bilinom Polju, pa? Ispisali su se novinari pred neku od nasih evropskih utakmcia i po Kosevu i Grbavici, pa? Normalno da ce pisati kada dodje iz Belgije, Njemacke, Holandije, Svedske ili iz koje vec zemlje, gdje imas 10 stadiona k'o apoteka.

Da se ne radi o stadionu Zeljeznicara, cinjenica je da ti ni jedne jedine rijeci ne bi napisao. Patetican si, Boga mi.

Jest travnajk qrac i? Sta sad? Smijali ste se prvo istoku, pa kad se napravio istok, hajd sad jug ismijavaj, ali pravit ce se jug, pa onda jos jedino ost'o zapad za ismijavanje i travnjak.
Sta poslije? Jedino jos ostane prilaz i parking, jebi ga... :( Srecom jedini su stadion u Evropi s takvim prilazom, smiju nam se i oni s Goodisona :oops:
Image
byNelle

#48 Re: Novi stadion

Post by byNelle »

Ajatolah_ wrote:
Baciti 60 mil. KM u novi stadion sigurno nije mjera za nas... Za drastično manja sredstva se može poraditi na nedostacima Bilinog Polja i Grbavice. Problem je što nema ko uložiti.
Zasto baciti? Ja bih rekao da ovo sto trenutno radimo je bacanje para. Zakrpi tu, zakrpi tamo, suma sumarum nemas nista kako treba.
Ako mislis da nam ne treba moderan stadion, ok postujem. Medjutim ako mislis da nam ne treba moderan stadion, ali od nasih para, onda se ne slazem s tobom. Ne mozemo uvijek cekati da nam neko drugi nesto napravi.
Onako usporedbe radi, u svijetu se prave stadioni i po 1,6 do 2,4bil $, tako da 80x jeftiniji stadion ne mozemo zvati nekim luksuzom.
USAblues

#49 Re: Novi stadion

Post by USAblues »

150.000.000 km za novi stadion bi se i naslo...al valja to odrzavati
Ajatolah_

#50 Re: Novi stadion

Post by Ajatolah_ »

byNelle wrote:
Ajatolah_ wrote:
Zasto baciti? Ja bih rekao da ovo sto trenutno radimo je bacanje para. Zakrpi tu, zakrpi tamo, suma sumarum nemas nista kako treba.
Ako mislis da nam ne treba moderan stadion, ok postujem. Medjutim ako mislis da nam ne treba moderan stadion, ali od nasih para, onda se ne slazem s tobom. Ne mozemo uvijek cekati da nam neko drugi nesto napravi.
Onako usporedbe radi, u svijetu se prave stadioni i po 1,6 do 2,4bil $, tako da 80x jeftiniji stadion ne mozemo zvati nekim luksuzom.
Zbog ovog što sam napisao u drugoj rečenici, može se dobiti solidan stadion i za puno manje pare.
Recimo, Bilino Polje je dosadašnjim ulaganjima doveden do stadiona treće kategorije i ispunjava većinu uslova za četvrtu. Taj eventualni nedostatak kapaciteta se može riješiti kad bi bilo volje.
Grbavici trebaju Zapad, Jug i teren, sigurno dosta skuplji poduhvat od proširivanja Bilinog Polja, ali recimo da se i to može odraditi za, hajde recimo, 20-tak mil. KM...
Post Reply