Def. Nakon 100 god na forumu da se i ja slazem s njegovom izjavom..... ccc boze na hajrNaslovnica wrote:peepeep wrote:insomnia78 wrote:I takodje i razjebali sve to.![]()
Kud ide ovaj svijet kad se ja sa insomnijom slažem.
Sta uradise mladi
- vjesticanametli
#26 Re: Sta uradise mladi
- insomnia78
#27 Re: Sta uradise mladi
Je l vrijeme da mi pocnete slati gole slike u inbox?
- supercali
#28 Re: Sta uradise mladi
Hoces da ti posaljem sliku donje ili gornje glave?insomnia78 wrote:Je l vrijeme da mi pocnete slati gole slike u inbox?
- animals
#29 Re: Sta uradise mladi
Kada dodju izbori i stari i mladi uredno zaokruze jedne te iste vec 20 god..
i onda se prepiru kako im je drzava jadna do sljedeci izbora..
-
AmirBaa
#30 Re: Sta uradise mladi
cuj sta su uradili, pa napravili/birali drzavu ovakva kakva jestesupercali wrote:A sta su stari uradili?DZONPI wrote:Posto vidim da se svugdje kuka dali na forumu,u zivotu na ulici,kafani kako je lose,losa drzava,ovo nema nigdje da pitam mlade,posto sam ja djuturum,a sta to vi uradiste da vam bude mozda malo bolje osim kukanja i mahalanja,gori ste postali od nekadasnjih mahalusa.Hajde navedite mi jedan primjer sta to vi uradiste konkretno osim jebavanja svega i brojanja krvnih zrnaca onima koji su uspjeli.Apsolutno nista,nula boba a eto taj famozni rat se zavrsio ima pa 25 godina.Dignite guzove,uradite nesto za sebe nece drugi sigurno.Najlaksa je ona lako je njemu i prdit od 10 do 13 ispijat fuka i mozda sta ubost preko listica.Pogresan pogled u buducnost i dugotrajno tapkanje u mjestu.
-
hAZNADAR
#31 Re: Sta uradise mladi
Cim je doslo vrijeme da su mladi konzervativniji, pasivniji, ... od svojih roditelja - sve se okrenulo naopacke.
Mladi u principu u ovakvom drustvu i nemaju velik izbor. Ili ce imati uspjeha ako su krkani, nabusani vjernici, sovinisti,... ili ce upasti u letargiju, elitizam i jesti se od zavisti.
Mladi u principu u ovakvom drustvu i nemaju velik izbor. Ili ce imati uspjeha ako su krkani, nabusani vjernici, sovinisti,... ili ce upasti u letargiju, elitizam i jesti se od zavisti.
- triconja
#32 Re: Sta uradise mladi
Upitno je to sta se izborima moze promijeniti, mozda neko povecanje poreza za 20% za neki napredak, a i to jedino ako ta opcija dobije sve nivoe vlasti.animals wrote:Kada dodju izbori i stari i mladi uredno zaokruze jedne te iste vec 20 god..
Naravno ne zelim da kazem da je neka opcija bolja od neke druge, svak zna sta mu odgovara.
Treba glasati za opciju koja bi dala dzabne studije pa da se omladina razrahati u nekom boljem sistemu.
- uglavnomja
#33 Re: Sta uradise mladi
stanje u drzavi nije bogom dat zabetoniran pojam, moze se promijeniti, bilo evolucijom bilo revolucijom.
mladi su uvijek bili (narocito studenti
) pokretaci revolucija, plus radnici i zene u odredjenim periodima.
a evolucija
tesko ... daleko je do glasackog mjesta ... dje ce studentska (i ostala visokointiligentna) gujica iz kafane da se mrdne ... ionako su prepametni da bi glasali ... pametniji od svakoga na listi ... a ti vladaju
usput, jedini studentski protest kojeg se sjecam je bio vezan za poskupljenje necega studentskog, ili karti ili domova
najveci problem je razjedinjenost, studente boli qq za radnicima, radnike za uciteljima, ucitelje za policajcima, a sve skupa za rvi i demobilisanim ...
mladi su uvijek bili (narocito studenti
a evolucija
usput, jedini studentski protest kojeg se sjecam je bio vezan za poskupljenje necega studentskog, ili karti ili domova
najveci problem je razjedinjenost, studente boli qq za radnicima, radnike za uciteljima, ucitelje za policajcima, a sve skupa za rvi i demobilisanim ...
- ¤ jelena ¤
#34 Re: Sta uradise mladi
Generacija moje bake i djeda imala je preko 60 godina devedesetih. Nešto baš ne bih rekla da su oni mogli rušiti u prethodnom ratu. Biće, ipak, da su to odradila njihova djeca tj. tadašnji mladi.
Znači, poslije Drugog svjetskog rata roditelji gradili - a njihova djeca pustošila i u ratu devedesetih rušila.
Danas, kad je sve opustošeno, a nema istorijske prilike za tako lako rušenje kao u ratnim uslovima - djeca iliti mladi odlaze...
tj. nastavljaju pustošiti i ono malo što je ostalo, samo se način pustošenja promijenio. I nije im dovoljno što odlaze i ostavljaju iza sebe ili oko sebe pustoš, nego još i pljuju po onima koji su im sve izgradili.
Elem...za većinu ljudi sa ovih prostora očito je nemoguća misija da ujedno i grade i uče djecu da čuvaju i poštuju ono što su im oni izgradili.
Znači, poslije Drugog svjetskog rata roditelji gradili - a njihova djeca pustošila i u ratu devedesetih rušila.
Danas, kad je sve opustošeno, a nema istorijske prilike za tako lako rušenje kao u ratnim uslovima - djeca iliti mladi odlaze...
tj. nastavljaju pustošiti i ono malo što je ostalo, samo se način pustošenja promijenio. I nije im dovoljno što odlaze i ostavljaju iza sebe ili oko sebe pustoš, nego još i pljuju po onima koji su im sve izgradili.
Elem...za većinu ljudi sa ovih prostora očito je nemoguća misija da ujedno i grade i uče djecu da čuvaju i poštuju ono što su im oni izgradili.
- supercali
#35 Re: Sta uradise mladi
Da i tebe pitam ko je izmislio naizmjenicnu struju?¤ jelena ¤ wrote:Generacija moje bake i djeda imala je preko 60 godina devedesetih. Nešto baš ne bih rekla da su oni mogli rušiti u prethodnom ratu. Biće, ipak, da su to odradila njihova djeca tj. tadašnji mladi.
- animals
#36 Re: Sta uradise mladi
Ja sam znao jednoga..
zvao se Jozo struja..
da nije on.
ili ono...
nisam ja..majke ti..
zvao se Jozo struja..
da nije on.
ili ono...
nisam ja..majke ti..
- insomnia78
#37 Re: Sta uradise mladi
Ma onj nas. Onaj sto je pred smrt preso na islam
- Point.
- Point.
#39 Re: Sta uradise mladi
Pitam te fino ko je izmislio paprikas? Znas li?supercali wrote: Ne mjesaj se tamo gdje ne znas odgovore
A to pitanje postavi musoliniju
Evo imas sabahhilsku, jutarnju, podnevnu, izapodnevnu, predaksamsku, aksamsku i pred spavanje kaficu da skontas. Mislim da je fer.
- supercali
#40 Re: Sta uradise mladi
A paprikas je inace veoma vazan izumPoint. wrote:Pitam te fino ko je izmislio paprikas? Znas li?supercali wrote: Ne mjesaj se tamo gdje ne znas odgovore
Evo imas sabahhilsku, jutarnju, podnevnu, izapodnevnu, predaksamsku, aksamsku i pred spavanje kaficu da skontas. Mislim da je fer.
- orinoco
#41 Re: Sta uradise mladi
Pa eto, nek je sposobni mladi vrate...drag_gost wrote:Razjebali Jugoslaviju.supercali wrote:A sta su stari uradili?DZONPI wrote:Posto vidim da se svugdje kuka dali na forumu,u zivotu na ulici,kafani kako je lose,losa drzava,ovo nema nigdje da pitam mlade,posto sam ja djuturum,a sta to vi uradiste da vam bude mozda malo bolje osim kukanja i mahalanja,gori ste postali od nekadasnjih mahalusa.Hajde navedite mi jedan primjer sta to vi uradiste konkretno osim jebavanja svega i brojanja krvnih zrnaca onima koji su uspjeli.Apsolutno nista,nula boba a eto taj famozni rat se zavrsio ima pa 25 godina.Dignite guzove,uradite nesto za sebe nece drugi sigurno.Najlaksa je ona lako je njemu i prdit od 10 do 13 ispijat fuka i mozda sta ubost preko listica.Pogresan pogled u buducnost i dugotrajno tapkanje u mjestu.
- zli_hordas
#42 Re: Sta uradise mladi
A sta mogu da urade u ovom zatvorenom sistemu osim da odu vani dzaba skolovanje na vecini fakulteta ili skola osim na nekim tehnickim fakultetima kada predajes na stotinu konkursa kad ne mozes doci na red od podobnih ili da radis kod privatnika za neke smijesne ili solidne pare sa kojima pokrivas osnovne potrebe i opet tapkas u mjestu jedina opcija ti je da nadzes stelu ili preko stranke da se zakacis na drzavnu sisu i da uzivas a ako to ne uspijas cupkas u mjestu i zivot ti prolazi a ovde ni u jednoj sferi nema dovoljne mase za neke ozbiljnije proteste.DZONPI wrote:Ja samo hocu da kazem SA kojim pravom se toliko kuka,a guzovi teski.Sta TU ima nejasno.Mi stari oni da kazem prijeratni smo sto kaze kolega gradili zemlju,ucili ,postovali druge,nije bilo kladara i kuknjave,nego se bogami zapinjalo da BI nesto i imo,sad cupkajte u mjestu i kukajte,jebajite sve sto stignete jer ste generalno ubijeni u mozak SA glupostima,sta zelim rec,zelim skrenut paznju da se previse tapka u jednom mjestu i kad te ufate 30-40 neces Sam skontat u sta te zivot prodje.
- Point.
#43 Re: Sta uradise mladi
Vazniji je od naizmjenicne struje. Stas od struje ako ti krce crijeva od gladi.supercali wrote:A paprikas je inace veoma vazan izumPoint. wrote:Pitam te fino ko je izmislio paprikas? Znas li?supercali wrote: Ne mjesaj se tamo gdje ne znas odgovore
- supercali
#44 Re: Sta uradise mladi
Pojesti sendvic bez paprikasa
- insomnia78
#45 Re: Sta uradise mladi
Cuj sendvic. Je l sa hrenovkicom. Pa nisam trogodisnjak
- uglavnomja
#46 Re: Sta uradise mladi
zli_hordas wrote:A sta mogu da urade u ovom zatvorenom sistemu osim da odu vani dzaba skolovanje na vecini fakulteta ili skola osim na nekim tehnickim fakultetima kada predajes na stotinu konkursa kad ne mozes doci na red od podobnih ili da radis kod privatnika za neke smijesne ili solidne pare sa kojima pokrivas osnovne potrebe i opet tapkas u mjestu jedina opcija ti je da nadzes stelu ili preko stranke da se zakacis na drzavnu sisu i da uzivas a ako to ne uspijas cupkas u mjestu i zivot ti prolazi a ovde ni u jednoj sferi nema dovoljne mase za neke ozbiljnije proteste.DZONPI wrote:Ja samo hocu da kazem SA kojim pravom se toliko kuka,a guzovi teski.Sta TU ima nejasno.Mi stari oni da kazem prijeratni smo sto kaze kolega gradili zemlju,ucili ,postovali druge,nije bilo kladara i kuknjave,nego se bogami zapinjalo da BI nesto i imo,sad cupkajte u mjestu i kukajte,jebajite sve sto stignete jer ste generalno ubijeni u mozak SA glupostima,sta zelim rec,zelim skrenut paznju da se previse tapka u jednom mjestu i kad te ufate 30-40 neces Sam skontat u sta te zivot prodje.
mase ima, koliko hoces ... kvantitativno, samo nema kvalitativno. (kad su bili protesti za denisa, bilo je omladine, mladjih ljudi, ali ipak su vecina oni koji su davno pregazili granicu omladinaca 27, cak i 35 , plus penzioneri. a ti mladjahni su sjedili po kafanama i smijali se budalama. budale su uspjele da smijene materesinu i taju ... pokazale da je moguce, da se nastavilo, organizovano, mozda bi se nesto i vaznije desilo , ali jok ...
svima je cilj da odu, nikom nije cilj da popravi stanje u svojoj kuci. curi ti krov, ti ga ne popravljas, nego gledas kako ces se iseliti, a kriv ti je dedo sto je napraavio krov prije 50+ godina, koji ti nisi odrzavao ...
- Point.
#47 Re: Sta uradise mladi
Ko je izmislio sendvic?supercali wrote:Pojesti sendvic bez paprikasa
- supercali
#48 Re: Sta uradise mladi
Onda ti jedi stari na kasikuinsomnia78 wrote:Cuj sendvic. Je l sa hrenovkicom. Pa nisam trogodisnjak
- supercali
#49 Re: Sta uradise mladi
Zar sendvic treba izmisljati?Point. wrote:Ko je izmislio sendvic?supercali wrote:Pojesti sendvic bez paprikasa
- zli_hordas
#50 Re: Sta uradise mladi
A sta mogu da urade u ovom zatvorenom sistemu osim da odu vani dzaba skolovanje na vecini fakulteta ili skola osim na nekim tehnickim fakultetima kada predajes na stotinu konkursa kad ne mozes doci na red od podobnih ili da radis kod privatnika za neke smijesne ili solidne pare sa kojima pokrivas osnovne potrebe i opet tapkas u mjestu jedina opcija ti je da nadzes stelu ili preko stranke da se zakacis na drzavnu sisu i da uzivas a ako to ne uspijas cupkas u mjestu i zivot ti prolazi a ovde ni u jednoj sferi nema dovoljne mase za neke ozbiljnije proteste.[/quote]
mase ima, koliko hoces ... kvantitativno, samo nema kvalitativno. (kad su bili protesti za denisa, bilo je omladine, mladjih ljudi, ali ipak su vecina oni koji su davno pregazili granicu omladinaca 27, cak i 35 , plus penzioneri. a ti mladjahni su sjedili po kafanama i smijali se budalama. budale su uspjele da smijene materesinu i taju ... pokazale da je moguce, da se nastavilo, organizovano, mozda bi se nesto i vaznije desilo , ali jok ...
kupi fahro 5-10 huligana, strajkbrehera, za sitnu lovu, i metne ih u svoj tariguz ... i pisi propalo.
svima je cilj da odu, nikom nije cilj da popravi stanje u svojoj kuci. curi ti krov, ti ga ne popravljas, nego gledas kako ces se iseliti, a kriv ti je dedo sto je napraavio krov prije 50+ godina, koji ti nisi odrzavao ...
[/quote]
Kad imas 20 godina vecina nije ni svjestan situacije u kojoj ces biti za 7 8 godina interesuje te neke druge stvari putovanja,izlasci i sl a onda ne znas ni pred kojim bi institucijom protestovo u ovoj izlomljenoj drzava ne znas vise ni ko je za sta odgovorana je li opstina,kanton,federacija,drzavni nivo znaci loptica se samo prebacuje a narod tapka u mjestu i ko je je jamio jamo a mi ostali smo u vakumu.
Kad imas 20 godina vecina nije ni svjestan situacije u kojoj ces biti za 7 8 godina interesuje te neke druge stvari putovanja,izlasci i sl a onda ne znas ni pred kojim bi institucijom protestovo u ovoj izlomljenoj drzava ne znas vise ni ko je za sta odgovorana je li opstina,kanton,federacija,drzavni nivo znaci loptica se samo prebacuje a narod tapka u mjestu i ko je je jamio jamo a mi ostali smo u vakumu.