Jbt...zar nisi cuo za internet-ratnike?animals wrote:A vi Bosnjaci prijetite ratom ko da ste Amerika..
a Babu niste mogli sjebati..
Odcjepljenje / mišljenje javnosti
-
2001
#26 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
-
frngla
#27 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Ne podržavam bilo kakva odcjepljenja! U našem okruženju (Ex-Yu) to bi značilo rat automatski, a meni je rata dosta, previše...
-
Ci-Nick
#28 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Kad glup, neobrazovan i siromašan čovjek pomisli da bi dijeljenjem i on nešto dobio,..a on zapravo svakim dijeljenjem gubi jer nema tu operacija množenja ni sabiranja nego samo oduzimanje.Dope_Man wrote:Umjesto da se brisu gluposti od ''njacionalnog identiteta'' i da se Evropa sve vise ujedinjuje, ljudi ocito preferiraju srednji vijek gdje je svako selo bilo ''nezavisno'' carstvo. Nabijem sve koji zele bilo kakve podjele i koji svrsavaju na granice.
- fakat
#29 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Dope_Man wrote:Umjesto da se brisu gluposti od ''njacionalnog identiteta'' i da se Evropa sve vise ujedinjuje, ljudi ocito preferiraju srednji vijek gdje je svako selo bilo ''nezavisno'' carstvo. Nabijem sve koji zele bilo kakve podjele i koji svrsavaju na granice.
Zanimljivo citati misljenja bh Srba i Hrvata koji ne daju da iko dira u maticu a u BiH bi dijelili sve do zadnje djacke klupe. Cak i djeci ne daju u isti autobus.
- Sanjarko
#30 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Nismo skoro imali nikoga. Da smo imali naoruzali bi nas do zuba prije rata. Tamo jos ove godine kad sam ja rodzen.animals wrote:A vi Ameriku, Hrvatsku i HB..Vizionar 1985 wrote:Babo iza sebe imao JNA, VRS, VS, VRSK, Srbiju i Crnu goru itd. Ko ce koga ce sad imati iza sebe.animals wrote:A vi Bosnjaci prijetite ratom ko da ste Amerika..
Cuj imali HR i HB.
- Sanjarko
#31 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Pa nismo ni prosli htjeli, ni raspad Juge pa nas napadose bez povoda i poklase mnogi i druge nam zlocine ucinise iako je razlaz bio po zakonu i fermanu Rusije, USA, UN-a, EZ. Iako je i Crnagora tada morala da odrzi referendum i odrzala ga je. Kad su svi skoro pobjegli od Srbije i Srba i mi zadnji isto tako. A eto i Crnogorci i Albanci nakon raspada i rata u Jugi. Ali mi smo krivi za sve.frngla wrote:Ne podržavam bilo kakva odcjepljenja! U našem okruženju (Ex-Yu) to bi značilo rat automatski, a meni je rata dosta, previše...
- Sanjarko
#32 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Imas pogresno misljenje o meni. Niti zelim niti prizivam rat, niti sam internet ratnik niti tolika kukavica. Priznajem da imam nekih ne mogu reci strahova ali da mi nije svejedno da tako kazem.2001 wrote:Jbt...zar nisi cuo za internet-ratnike?animals wrote:A vi Bosnjaci prijetite ratom ko da ste Amerika..
-
2001
#33 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Pazi...ako ti je ovo godiste u nick-u onda si (ako si bio u Sarajevu ili u BiH) dočekao rat kao klinjo od 7. godina...dok sam ja nakon JNA ponovo, (silom prilika a ne sto sam to zelio) uzeo pusku u ruke i izgubio najbolje godine zivota...za sta i za koga?Vizionar 1985 wrote:Imas pogresno misljenje o meni. Niti zelim niti prizivam rat, niti sam internet ratnik niti tolika kukavica. Priznajem da imam nekih ne mogu reci strahova ali da mi nije svejedno da tako kazem.2001 wrote:Jbt...zar nisi cuo za internet-ratnike?animals wrote:A vi Bosnjaci prijetite ratom ko da ste Amerika..
Da smo se Bog d'o svi ispalili, ne bi imao ko da gine za ove krkane na vlasti....
Uglavnom, poenta je da su danas najveci huskaci i provokatori koji pozivaju na rat, odcjepljenja i kurce-palce, balavci koji nisu pusku ni nacrtanu vidjeli a kamoli da su osjetili "mirnodopsko" rokanje iz kalasa i letanje cahura oko glave...
Jbt...sve te "internet-ratnike" treba makar nakon vojnog roka, (kao sto je bio u JNA) a ne RATA, vratiti za comp. pa ih onda malo pitati o ratovanju...
P.S.
Mojne mi ovih pusa....straight sam....
- Sanjarko
#34 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Jarane u Zenici dvaput kao klinjo skoro poginuo. Imao 6 godina tada. Gladovao itd. Mislis da svoj narod ne bi branio da ga opet neko krene klati i druge zlocine mu ciniti. Da sam mogao ne bi ni ovog ni po svijetu bilo jer bi se ja trudio i borio da ga ne bude. A ovo pusa, znaci ljubim te, pozdravljam te.2001 wrote:Pazi...ako ti je ovo godiste u nick-u onda si (ako si bio u Sarajevu ili u BiH) dočekao rat kao klinjo od 7. godina...dok sam ja nakon JNA ponovo, (silom prilika a ne sto sam to zelio) uzeo pusku u ruke i izgubio najbolje godine zivota...za sta i za koga?Vizionar 1985 wrote: Imas pogresno misljenje o meni. Niti zelim niti prizivam rat, niti sam internet ratnik niti tolika kukavica. Priznajem da imam nekih ne mogu reci strahova ali da mi nije svejedno da tako kazem.
Da smo se Bog d'o svi ispalili, ne bi imao ko da gine za ove krkane na vlasti....
Uglavnom, poenta je da su danas najveci huskaci i provokatori koji pozivaju na rat, odcjepljenja i kurce-palce, balavci koji nisu pusku ni nacrtanu vidjeli a kamoli da su osjetili "mirnodopsko" rokanje iz kalasa i letanje cahura oko glave...
Jbt...sve te "internet-ratnike" treba makar nakon vojnog roka, (kao sto je bio u JNA) a ne RATA, vratiti za comp. pa ih onda malo pitati o ratovanju...
P.S.
-
2001
#35 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Ja sam se jednom zajeb'o i nikad vise...ne branio ja vise nikoga....Vizionar 1985 wrote:Jarane u Zenici dvaput kao klinjo skoro poginuo. Imao 6 godina tada. Gladovao itd. Mislis da svoj narod ne bi branio da ga opet neko krene klati i druge zlocine mu ciniti. Da sam mogao ne bi ni ovog ni po svijetu bilo jer bi se ja trudio i borio da ga ne bude. A ovo pusa, znaci ljubim te, pozdravljam te.
A ako vec pozdravljas ima i drugih pozdrava...
- Sanjarko
#36 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
PS. Mozda i prepustim sve sudbini kako sam vec ima 10 godina prepustio.Vizionar 1985 wrote:Jarane u Zenici dvaput kao klinjo skoro poginuo. Imao 6 godina tada. Gladovao itd. Mislis da svoj narod ne bi branio da ga opet neko krene klati i druge zlocine mu ciniti. Da sam mogao ne bi ni ovog ni po svijetu bilo jer bi se ja trudio i borio da ga ne bude. A ovo pusa, znaci ljubim te, pozdravljam te.2001 wrote:Pazi...ako ti je ovo godiste u nick-u onda si (ako si bio u Sarajevu ili u BiH) dočekao rat kao klinjo od 7. godina...dok sam ja nakon JNA ponovo, (silom prilika a ne sto sam to zelio) uzeo pusku u ruke i izgubio najbolje godine zivota...za sta i za koga?Vizionar 1985 wrote: Imas pogresno misljenje o meni. Niti zelim niti prizivam rat, niti sam internet ratnik niti tolika kukavica. Priznajem da imam nekih ne mogu reci strahova ali da mi nije svejedno da tako kazem.
P.S.
- Sanjarko
#37 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Sta bi trebao. Trebao bi gledat kako kolju, siluju i druge zlocine cine.2001 wrote:Ja sam se jednom zajeb'o i nikad vise...ne branio ja vise nikoga....Vizionar 1985 wrote:Jarane u Zenici dvaput kao klinjo skoro poginuo. Imao 6 godina tada. Gladovao itd. Mislis da svoj narod ne bi branio da ga opet neko krene klati i druge zlocine mu ciniti. Da sam mogao ne bi ni ovog ni po svijetu bilo jer bi se ja trudio i borio da ga ne bude. A ovo pusa, znaci ljubim te, pozdravljam te.
- Sanjarko
#38 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
A opet mozda i prepustim sve sudbini kako sam vec ima 10 godina prepustio.Vizionar 1985 wrote:Sta bi trebao. Trebao bi gledat kako kolju, siluju i druge zlocine cine.2001 wrote:Ja sam se jednom zajeb'o i nikad vise...ne branio ja vise nikoga....Vizionar 1985 wrote:Jarane u Zenici dvaput kao klinjo skoro poginuo. Imao 6 godina tada. Gladovao itd. Mislis da svoj narod ne bi branio da ga opet neko krene klati i druge zlocine mu ciniti. Da sam mogao ne bi ni ovog ni po svijetu bilo jer bi se ja trudio i borio da ga ne bude. A ovo pusa, znaci ljubim te, pozdravljam te.
- Alternativac1
#39 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Vjerujem da ima sa svake strane onih što bi klali, silovali i činili druge zločine... Pa nek se oni poubijaju međusobno, ti ako si pametan nikad nećeš ratovati ni za koga!Nego sebe i svoje najboliže i bježat... Kažu bježanova majka nikad nije kukala...Vizionar 1985 wrote:Sta bi trebao. Trebao bi gledat kako kolju, siluju i druge zlocine cine.2001 wrote:Ja sam se jednom zajeb'o i nikad vise...ne branio ja vise nikoga....Vizionar 1985 wrote:Jarane u Zenici dvaput kao klinjo skoro poginuo. Imao 6 godina tada. Gladovao itd. Mislis da svoj narod ne bi branio da ga opet neko krene klati i druge zlocine mu ciniti. Da sam mogao ne bi ni ovog ni po svijetu bilo jer bi se ja trudio i borio da ga ne bude. A ovo pusa, znaci ljubim te, pozdravljam te.
- Sanjarko
#40 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Ma ne znam kako bi bilo. Nisam ja kao vi. Cudan sam. Ko zna sta bi bilo kad bi bilo, i kako bi ja reagovao, a ako bi i reagovao ne znam kako bi onome bilo prema kome bi reagovao.Alternativac1 wrote:
Vjerujem da ima sa svake strane onih što bi klali, silovali i činili druge zločine... Pa nek se oni poubijaju međusobno, ti ako si pametan nikad nećeš ratovati ni za koga!Nego sebe i svoje najboliže i bježat... Kažu bježanova majka nikad nije kukala...
- LBVIEW
#41 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Ma stipu Sandzak, nego kad ce treci, sve sa "povijesnim 'rvatskim prostorima sredisnje Bosne"?dječak sa šibicama wrote:Sandzak je danas podijeljen na dva dijela, muslimani u Sandzaku su vise grupisani na granici sa Kosovom nego prema BiH, Priboj i Pljevlja su dominantno naseljeni pravoslavnim stanovnistvom ja mislim i preko 75% nisam siguran.
Sve i da postoji zelja, neizvedivo je, ne samo zbog toga vec i sto preko granice kod Priboja i Pljevaja stoji Rudo, odnosno Cajnice, odnosno Foca, odnosno Repablik of Serpska.
Da budu nekakva samostalna drzava, mislim da je nemoguce. Same Sandzaklije Bosnjaci su podijeljeni, u Crnoj Gori vecina njih sebe smatra velikim Crnogorcima, tamo Gusinje i Plav oni su skoro pa Albanci, sjetimo se Ekrema Jevrica kao autenticnog Plavljaninavise mi na Albanca vuce.
Sve ovo naravno u nekoj sbb kbb prici.
Dodajmo na listu i Babinu Autonomiju, Kladusa i dio Cazina bi i danas glasali za Autonomiju.
- LBVIEW
#42 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Zato, ko zadnja picketina zagovara "mirno razdruzivanje".fakat wrote:RS je takodjer podjeljena na dvije polutke. Mile nikada nije pojasnio kako misli zaobici taj mali problem.
- animals
#43 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Ti si gori od Dodika..LBVIEW wrote:Zato, ko zadnja picketina zagovara "mirno razdruzivanje".fakat wrote:RS je takodjer podjeljena na dvije polutke. Mile nikada nije pojasnio kako misli zaobici taj mali problem.
sa takvima ne treba ni grah mlatiti..
- animals
#44 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Ja nisam nikad bio za treci, ali kad citam takve kao tebe,LBVIEW wrote:Ma stipu Sandzak, nego kad ce treci, sve sa "povijesnim 'rvatskim prostorima sredisnje Bosne"?dječak sa šibicama wrote:Sandzak je danas podijeljen na dva dijela, muslimani u Sandzaku su vise grupisani na granici sa Kosovom nego prema BiH, Priboj i Pljevlja su dominantno naseljeni pravoslavnim stanovnistvom ja mislim i preko 75% nisam siguran.
Sve i da postoji zelja, neizvedivo je, ne samo zbog toga vec i sto preko granice kod Priboja i Pljevaja stoji Rudo, odnosno Cajnice, odnosno Foca, odnosno Repablik of Serpska.
Da budu nekakva samostalna drzava, mislim da je nemoguce. Same Sandzaklije Bosnjaci su podijeljeni, u Crnoj Gori vecina njih sebe smatra velikim Crnogorcima, tamo Gusinje i Plav oni su skoro pa Albanci, sjetimo se Ekrema Jevrica kao autenticnog Plavljaninavise mi na Albanca vuce.
Dodajmo na listu i Babinu Autonomiju, Kladusa i dio Cazina bi i danas glasali za Autonomiju.
odmah bi ga uveo..ekspresno..
-
Fudo387
#45 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Uveo bi ti njega ekspresno da mozes nevezano sta ko pise po ovom forumu. Ako nas je istorija ista naucila to je da u Bosni ne mozes podijeliti dva duluma zemlje bez da neko fasuje kolac preko ledja, a kamo li regiju, gradove...zato je malo poglupa i naivna prica onih koji se uzdaju u miran razlaz jer k’o biva nema vise nikog da bi se odazvao “mobilizaciji”. Ima jarane i vise nego ‘92, mrznja je veca nego tada i ovaj forum je sve samo ne reprezent realne slike stanja duha i svijesti obicnog bosanskog smrtnika. Ko ne vjeruje neka ode u Citluk i organizuje koncert za mir i ljubav medju narodima, ili u Prijedor. Moze i u Donji Vakuf, da pozove na mirno razdruzivanje. Za svaki slucaj ponijeti prvu pomoc, pancir i sljem, ako po zlu krene.animals wrote:Ja nisam nikad bio za treci, ali kad citam takve kao tebe,LBVIEW wrote:Ma stipu Sandzak, nego kad ce treci, sve sa "povijesnim 'rvatskim prostorima sredisnje Bosne"?dječak sa šibicama wrote:Sandzak je danas podijeljen na dva dijela, muslimani u Sandzaku su vise grupisani na granici sa Kosovom nego prema BiH, Priboj i Pljevlja su dominantno naseljeni pravoslavnim stanovnistvom ja mislim i preko 75% nisam siguran.
- LBVIEW
#46 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
A sto bi ti sused, genocidom do mirnog razdruzivanja?animals wrote:Ti si gori od Dodika..LBVIEW wrote:Zato, ko zadnja picketina zagovara "mirno razdruzivanje".fakat wrote:RS je takodjer podjeljena na dvije polutke. Mile nikada nije pojasnio kako misli zaobici taj mali problem.
sa takvima ne treba ni grah mlatiti..
Kurca graha.
- It_is_a_Leclerc
#47 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Žao mi je što ja moram biti taj koji će ti to reći, ali Bošnjaci jesu "sjebali" Fikreta Abdića. I to dva puta. Drugi put uz svu skalameriju koju je isti dovukao iz RSK i Srbije. Tako da, tehnički, lažete.animals wrote:A vi Bosnjaci prijetite ratom ko da ste Amerika..
Što se rata i otcjepljenja tiče, ja se nadam da u ovoj zemlji još uvijek ima dovoljno razumnih koji neće srljati ni u kakav avanturizam. Misliti da se Srebrenica, Prijedor, Foča ili Bratunac mogu bez žrtava odvojiti od Bosne i Hercegovine, i da se državna granica može povući na Dobrinji, a da pritom neko ne pogine, ludost je bez presedana.
U ovoj državi svaka druga kuća ima najmanje jednu automatsku pušku pod šljivom, i najmanje dvije osobe koje bi išle poginuti ako im se to lijepo ponudi.
- LBVIEW
#48 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Jednom je sestorka uznika, uzevsi ucesca u UZP, pokusala, a rezultat je?animals wrote:Ja nisam nikad bio za treci, ali kad citam takve kao tebe,LBVIEW wrote:Ma stipu Sandzak, nego kad ce treci, sve sa "povijesnim 'rvatskim prostorima sredisnje Bosne"?dječak sa šibicama wrote:Sandzak je danas podijeljen na dva dijela, muslimani u Sandzaku su vise grupisani na granici sa Kosovom nego prema BiH, Priboj i Pljevlja su dominantno naseljeni pravoslavnim stanovnistvom ja mislim i preko 75% nisam siguran.
I mani me jeftine patetike, uznika ti.
- LBVIEW
#49 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Neki bi malo klali, malo etnicki cistili, pa onda sve u duhu dobrosusedskih odnosa, pozivali na miran razdruzivanja.It_is_a_Leclerc wrote:Žao mi je što ja moram biti taj koji će ti to reći, ali Bošnjaci jesu "sjebali" Fikreta Abdića. I to dva puta. Drugi put uz svu skalameriju koju je isti dovukao iz RSK i Srbije. Tako da, tehnički, lažete.animals wrote:A vi Bosnjaci prijetite ratom ko da ste Amerika..
Što se rata i otcjepljenja tiče, ja se nadam da u ovoj zemlji još uvijek ima dovoljno razumnih koji neće srljati ni u kakav avanturizam. Misliti da se Srebrenica, Prijedor, Foča ili Bratunac mogu bez žrtava odvojiti od Bosne i Hercegovine, i da se državna granica može povući na Dobrinji, a da pritom neko ne pogine, ludost je bez presedana.
U ovoj državi svaka druga kuća ima najmanje jednu automatsku pušku pod šljivom, i najmanje dvije osobe koje bi išle poginuti ako im se to lijepo ponudi.
Nece da moze.
- BarbaDue
#50 Re: Odcjepljenje / mišljenje javnosti
Ne podržavam odcjepljenja nikako i negdje! svejedno je dal oni bili ovdje ili tamo neĐe, teško mi padaju rastanci.frngla wrote:Ne podržavam bilo kakva odcjepljenja! U našem okruženju (Ex-Yu) to bi značilo rat automatski, a meni je rata dosta, previše...