Strah od promjena je najveci problemstakasa wrote: Ma nije bas tako...
Skupi su stanovi. Ne mogu se naci ovi za iznajmljivanje a da kupis preskupo. Dalje, ako radis u fabrici onda ti kvalifikacije i nisu neke. Takvi ljudi se boje promjena. Sad, to sto ima vise posla u usluznim djelatnostima u gradu nego industrijskih poslova u njegovoj fabrici i fabrikama slicnim njegovoj, haj ti to objasni ovima ko sto je moonca i raja joj
Inace sve je onda itekako izvedivo. Ko zaista zeli da predje u veliki grad, moze uz malo strpljenja i naravno zelje. Radis u malom mjestu i imas posao u fabrici. Ok, zelis da predjes u veliki grad... onda se malo vise pristedis, a odmah se upises za stan na neki od sajtova u ovim vecim gradovima. Za Malmö konkretno to bi bio Boplats Syd. I onda lagano, sto se tice Malmea ponuda ce doci vec nakon nekih godinu dana do godinu i pol dana. To obicno bude stan koji je nesto skuplji od prosjeka, ali ako se nesto zaista zeli onda to nije problem. Kad dobijes stan, prebacis se, radio si, imas ustedjevinu i imas Akassu da premostis jedan period dok ne nadjes posao. E sad, sto ti kazes po gradovima nema puno posla u fabrikama, ali svakako se da naci nesto drugo. Opet tu se vracamo na pocetak i strahu od promjena...
Ja sam nekada bio kratko u Boråsu, koji inace i nije uopste tako los za zivot, ali evo me sad u Malmeu... sve se moze, samo zelja i borba hebat ga