Mršavost

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

moonca

#26 Re: Mršavost

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: To ako mislis nekom vjerovati kako on kaze koliko jede je isto nekom vjerovati jel uzo abdest ili nije. Vidi se po covjeku da voli hranu ako je debeo, ako je mrsav vidi se da ne voli. Ti neki poremecaji koliko su usta puna njih da je istina bilo bi 60% ljudi poremeceno ali kurko, tek mali procenat vaistinu ima te poremecaje.

Meni niko nije kriv sto sam mrsav do mene samog, necu jest i eto. Govor da je neki poremecaj hormona, zlijezda, pickih materina je mlacenje prazne slame.
Poremecaji igraju ulogu sa prijateljima -hranom.
No, za sada mozes jesti koliko hoces i moguce da odrzavas tu kilazu, a promjeis li nacin zivota i kilaza se mjenja. Uglavnom , nakon 30 ,polako se salo pocne setati po tijelu. :lol:
Kada pretjeras sa tezinom , tezak je povratak na staro.
No, s druge strane - u ratu su svi gubili kg,i ti sa hormonalnim poremecajima.
Sto su gubili tezinu? Jer su jeli svaki dan po dvije torte i lezali po citav dan, ha? :izet: :lol:
Bas dvije. :mastakazes:
triconja

#27 Re: Mršavost

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Sto su gubili tezinu? Jer su jeli svaki dan po dvije torte i lezali po citav dan, ha? :izet: :lol:
I to bez hljeba, znaci nije bilo brasna :-)
moonca

#28 Re: Mršavost

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Sto su gubili tezinu? Jer su jeli svaki dan po dvije torte i lezali po citav dan, ha? :izet: :lol:
Torte bez brasna? :-)
triconja

#29 Re: Mršavost

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote:
moonca wrote:
Eto ko ne moze?
moonca

#30 Re: Mršavost

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: I to bez hljeba, znaci nije bilo brasna :-)
Eto ko ne moze?
Shampita :-)
triconja

#31 Re: Mršavost

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Eto ko ne moze?
Vego da priupitam imas li ti problema sa kilazom i kako ih rjesavas (ili ne rjesavas)?
moonca

#32 Re: Mršavost

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Eto ko ne moze?
Vego da priupitam imas li ti problema sa kilazom i kako ih rjesavas (ili ne rjesavas)?
Sada sam ok , ali prosle godine sam bila ispod normalne tezine. Ne znam zasto i unos hrane je bio ok. Sada mozda malo vise jedem i vratila sam tezinu .Imam oko 54 kg .
Rjesavam tako da ne jedem slatko, ili vrlo rijetko, hljeb, 3 obroka i izmedju voce i setam 5 km dnevno. :-)
triconja

#33 Re: Mršavost

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Vego da priupitam imas li ti problema sa kilazom i kako ih rjesavas (ili ne rjesavas)?
Sada sam ok , ali prosle godine sam bila ispod normalne tezine. Ne znam zasto i unos hrane je bio ok. Sada mozda malo vise jedem i vratila sam tezinu .Imam oko 54 kg .
Rjesavam tako da ne jedem slatko, ili vrlo rijetko, hljeb, 3 obroka i izmedju voce i setam 5 km dnevno. :-)
Jel bio problem fizicke ili psihicke prirode?
Sanjarko

#34 Re: Mršavost

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Sta je 'preparat' ?
Neko hemijsko, umjetno sredstvo za lijecenje i slicno. U ovom slucaju za debljanje. Kupljeno bilo sestri da se malo udeblja, pa ja nakraju popio da se ne baci. Sa 70 kila skocio na 100 skoro. Prije negdje 10 godina. Tri, cetri hljeba dnevno jeo. A sada samo par kriski. Mozda pola hljeba dnevno.
moonca

#35 Re: Mršavost

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Vego da priupitam imas li ti problema sa kilazom i kako ih rjesavas (ili ne rjesavas)?
Jel bio problem fizicke ili psihicke prirode?
Ne znam,nisam imala nikakvih problema. Mozda je bila malo frka oko novog biznisa... :-)
triconja

#36 Re: Mršavost

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Jel bio problem fizicke ili psihicke prirode?
Ne znam,nisam imala nikakvih problema. Mozda je bila malo frka oko novog biznisa... :-)
Znaci psiha. Da se nisi sama sa sobom preispitala i smirila u sebi ne bi mogla dostici normalnu kilazu i tu je sva mudrost.
Sanjarko

#37 Re: Mršavost

Post by Sanjarko »

moonca wrote: Sada sam ok , ali prosle godine sam bila ispod normalne tezine. Ne znam zasto i unos hrane je bio ok. Sada mozda malo vise jedem i vratila sam tezinu .Imam oko 54 kg .
Hljeb deblja. Znas ono "najedi se hljeba". Naravno da i sve ostalo deblja ako se previse jede, ali hljeb pravo deblja. Dokaz sam ja.

Meso recimo zasiti covjeka pa manje jede i manje se deblja od njega. Naravno samo meso bez hljeba. Opet ne pretjerati.

I ja tako nekako kao i ti. Samo sto secera puno koristim radi kafa, a slabije se krecem.
Sanjarko

#38 Re: Mršavost

Post by Sanjarko »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Jel bio problem fizicke ili psihicke prirode?
Znaci psiha. Da se nisi sama sa sobom preispitala i smirila u sebi ne bi mogla dostici normalnu kilazu i tu je sva mudrost.
Sikiracija. Jede zivce, tijelo, kile, zdravlje itd.
Sanjarko

#39 Re: Mršavost

Post by Sanjarko »

Od sikiracije i gladovanja imaju neki sa T slovo u tijelu, tako nekako sto jedu tijelo fakticki. To je meni u depresiji bilo i imao deluziju i slom dva puta. Gladovao i sikirao se tada.
triconja

#40 Re: Mršavost

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:
moonca wrote: Sada sam ok , ali prosle godine sam bila ispod normalne tezine. Ne znam zasto i unos hrane je bio ok. Sada mozda malo vise jedem i vratila sam tezinu .Imam oko 54 kg .
Hljeb deblja. Znas ono "najedi se hljeba". Naravno da i sve ostalo deblja ako se previse jede, ali hljeb pravo deblja. Dokaz sam ja.

Meso recimo zasiti covjeka pa manje jede i manje se deblja od njega. Naravno samo meso bez hljeba. Opet ne pretjerati.

I ja tako nekako kao i ti. Samo sto secera puno koristim radi kafa, a slabije se krecem.
Kad bi jeo samo meso svaki dan umro bi od gladi, ziva istina. Eto koliko meso ustvari deblja :lol:
Sanjarko

#41 Re: Mršavost

Post by Sanjarko »

triconja wrote: Kad bi jeo samo meso svaki dan umro bi od gladi, ziva istina. Eto koliko meso ustvari deblja :lol:
Ma zasiti ziva istina. Samo neznam sto. Dok hljeb deblja, isto neznam sto. Ili meni tako djeluje. A u ratu smo se svi zaj-bali sto se tice hljeba, brasna i mesa po sjecanju mog starog.

Kaze jeftinije meso bilo nego hljeb i brasno.
moonca

#42 Re: Mršavost

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:

Pokusaj postepeno smanjivati kolicinu koju stravljas u kafu. Zasto ne setas?
Altsa

#43 Re: Mršavost

Post by Altsa »

S obzirom da si zdrav a mrsav onda je jedini razlog te mrsavosti ishrana. ne jedes dovoljno kolicinski. ja ti to iz svog iskustva mogu reci. kada budes stariji to ce se regulisati.
Sanjarko

#44 Re: Mršavost

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Pokusaj postepeno smanjivati kolicinu koju stravljas u kafu. Zasto ne setas?
Ma znam da trebam, ali nemogu gorcu nikako, pa odavno kontam da je izbacim i pokusavao sam i opet cu pokusati. Puno pijem kafe sa dvije one kesice secera. Znam da nije dobro za zdravlje ali me razbudi jer puno spavam, pa sad kontam ponovo pokusati med i caj umjesto kafe i secera. A radi svega od bolesti pa nadalje se slabije krecem. Ali nije da se nikako ne krecem.

Jb-ga spavanje, bolest ova neka fizicka i psihicka, pa i finansijsko stanje lose ubi.
Anestezija

#45 Re: Mršavost

Post by Anestezija »

ja sam imo 60 kg mogli mi sampitom nogu slomit al doduse ganjo loptu samo,sad 77 a visok 1.85 idu kile s godinama ,samo jedi vise
triconja

#46 Re: Mršavost

Post by triconja »

Anestezija wrote:ja sam imo 60 kg mogli mi sampitom nogu slomit al doduse ganjo loptu samo,sad 77 a visok 1.85 idu kile s godinama ,samo jedi vise
Zar ima neko ko je gori od mene :shock: :lol: :thumbup:
moonca

#47 Re: Mršavost

Post by moonca »

triconja wrote:
Anestezija wrote:ja sam imo 60 kg mogli mi sampitom nogu slomit al doduse ganjo loptu samo,sad 77 a visok 1.85 idu kile s godinama ,samo jedi vise
Koliko imas kg? :-D
triconja

#48 Re: Mršavost

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote:
Koliko imas kg? :-D
Pisao sam jednom, mada sad imam vjerovatno manje, upala grla i povracanje, pet dana nisam skoro nista jeo kako treba. Bolje je sad, pojeo sam pun tanjir rize (neke splacine) a sad cu brzo i drugi :lol: :lol: :lol:
moonca

#49 Re: Mršavost

Post by moonca »

Kako to , upala grla i povracanje.Ne ide to zajedno.? sta ti je ? :-?
Cuke kada imaju problema sa stomakom ,takodje rizu jedu. :-)
triconja

#50 Re: Mršavost

Post by triconja »

moonca wrote:Kako to , upala grla i povracanje.Ne ide to zajedno.? sta ti je ? :-?
Cuke kada imaju problema sa stomakom ,takodje rizu jedu. :-)
Jasta ne ide, kad se nagutas bala balavih gdje neces povratiti :lol: :lol: :lol:

Edit: tek danas nemam nikakvih bolova i ono sto je bilo bijelo po krajnicima se pocelo dobro povlaciti, ali i dalje kasljem i tesko disem na nos. Odem ispuhati nos, pola sata ispuhujem, znaci ufatilo se gusto i nako kao baca na neku nijansu izmedju zute i zelene onaj slajm iz nosa. Konacno ispusem nos, dodjem i sjednem kad opet isto :lol: :lol: :lol:
Post Reply