Može se naći odličan posao kod privatnika. Do tebe je. Eto, doprinosi li sadinsomnia78 wrote:Pa vidis da pricas gluposti. Kako onda tvoje iskustvo doprinosi temi
Moze li se naci posao kod privatnika
- badalpur
#26 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
- insomnia78
#27 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
To je vec boljebadalpur wrote:Može se naći odličan posao kod privatnika. Do tebe je. Eto, doprinosi li sadinsomnia78 wrote:Pa vidis da pricas gluposti. Kako onda tvoje iskustvo doprinosi temi
- Bloo
- Globalna šefica
#28 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Znam ih ja i ispunjenih takvim životommoonca wrote:Mislim da je jako mali broj takvih zena. Mozda one tako pricaju ali u dusi je -velika praznina.Toffee karamela wrote:nije to fenomen nego svijest da čim se uda vukljavina i rad za druge ne gine joj do kraja života ili bar kraja tog braka.Vidal89 wrote:Za omladinu je potpuno nemoguce da osnuje porodicu sa 550KM plate, moguce je ali to je patnja ziva. Pa se momci ne zene, a cure ne udaju. Poseban je fenomen gdje zensko radi i uopste ne planira da se uda nego samo uziva u novcu, dok muskarac cim ima prihode gleda da osnuje porodicu.
Imam prijateljicu, dobru platu imala -sada je u prijevremenoj penziji , ima stan --nije mogla dok je mladja bila niti sada ove 'ucmale'nije joj drago ,stavise
Imaju roditelje, bliske prijatelje i prijateljice, putuju, druže se, idu u pozoriste, kino, aktivne u dobrotvornim drustvima i ne bi se nikada udale
Ako nisu single, onda imaju "intimnog" prijatelja.
Tako da generalisanje da je u dusi velika praznina ako se nisi udala i razmnozila, ne drzi vode. Ima dovoljno primjera i za moju i za tvoju tvrdnju.
Svako neka živi kako se osjeća najbolje, bez potrebe dfa dokazuje drugima i mahali, niti da se povinuje drugima i mahali.
Nekima je dobro u zajednici, nekima je dobro kad su sami.
-
moonca
#29 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Svakako, nije mi bila namjera generalizovati niti biti iskljuciva.
Licno , sticajem okolnosti i poslom koji sam radila , upoznala sam dosta osoba oba pola. Bogatih vise.
Imati roditelje za prijatelje, nije isto kao imati muza ili intimnog prijatelja, a pogotovo prijatelje sa posla ,skole, komsije .
Sve je divno, krasno ..... ali kada si sam -sam si.
Toliko bogatih udovica poznajem --svaka se ponovo udala ili ima zivotnog partnera , sto pije moguce --jer nije priridno biti sam.
E , imam jednu profesoricu ,nikada se nije udavala, obisla pola svijeta sa 'prijateljem' gay-om i uzivala je u zivotu,zbilja. Ali , nije voljela sama putovati.
e , nije ovo tema ta -----
Licno , sticajem okolnosti i poslom koji sam radila , upoznala sam dosta osoba oba pola. Bogatih vise.
Imati roditelje za prijatelje, nije isto kao imati muza ili intimnog prijatelja, a pogotovo prijatelje sa posla ,skole, komsije .
Sve je divno, krasno ..... ali kada si sam -sam si.
Toliko bogatih udovica poznajem --svaka se ponovo udala ili ima zivotnog partnera , sto pije moguce --jer nije priridno biti sam.
E , imam jednu profesoricu ,nikada se nije udavala, obisla pola svijeta sa 'prijateljem' gay-om i uzivala je u zivotu,zbilja. Ali , nije voljela sama putovati.
e , nije ovo tema ta -----
- Toffee karamela
#30 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
pa sad praznine su svakakve u svakome od nas, naravno da svako priželjkuje neki normalan i lijep brak...ovo je više bila opservacija zbog čuđenja kolege kako to muški s bilo kakvom platom jurcaju u brak a žene eto kao hoće da troše samo na sebemoonca wrote:
Mislim da je jako mali broj takvih zena. Mozda one tako pricaju ali u dusi je -velika praznina.
Imam prijateljicu, dobru platu imala -sada je u prijevremenoj penziji , ima stan --nije mogla dok je mladja bila niti sada ove 'ucmale'nije joj drago ,stavise
- Streptokok
#31 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
da, ovo je zanimljivo. sve potrose na svoju guzicu i vele muskarac treba da izdrzava porodicu, a kako muski uglavnom ne rade i one ostanu usidjelice.Vidal89 wrote:Za omladinu je potpuno nemoguce da osnuje porodicu sa 550KM plate, moguce je ali to je patnja ziva. Pa se momci ne zene, a cure ne udaju. Poseban je fenomen gdje zensko radi i uopste ne planira da se uda nego samo uziva u novcu, dok muskarac cim ima prihode gleda da osnuje porodicu.
Stanarina za stan u manjem gradu BiH iznosi negdje za 200KM sa stvarima nekim polovnim plus rezije gdje spada, grijanje, voda, struja, otpad, internet i tv, telefon mobilni sigurno minimalno oko 150KM. Ostane nekih 200KM za hranu, jos ako imas auto neko da sipas gorivo... a nedaj Boze da crkne masina za ves, pegla, tv itd
Sve ovo gore ne racunajuci dijete i njegove troskove na mjesecnom nivou.
Onda zbog takvih situacija dolazi do svadja u braku i razvoda nazalost.
Tuzno zaista i pitamo se sto omladina nece da radi i odlazi vani
-
ado_sar
#32 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
I pameti traze dosta.muhafuca wrote:Jbga nemogu svi tehnicke fakultete imat ili za doktora icimehoxy wrote:Ocito je bitno ako si trazeni kadar, pa cak i u ovakvoj drzavi... ako nisi nemas mnogo opcija.
- ipak ti fakulteti zahtjevaju koliku toliku finacijsku podrsku i zrtvu porodice dok se ne zavrsi - a mnogo ljudi nema tu opciju (vise nema nego sto ima).
- muhafuca
#33 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Ma ako nije zurba zbog finansija - moze se svaki faks za 8 godina zavrsit - ne moraju 10ke sve bit - niko te za ocjene poslije ne pita.ado_sar wrote:I pameti traze dosta.muhafuca wrote:Jbga nemogu svi tehnicke fakultete imat ili za doktora icimehoxy wrote:Ocito je bitno ako si trazeni kadar, pa cak i u ovakvoj drzavi... ako nisi nemas mnogo opcija.
- ipak ti fakulteti zahtjevaju koliku toliku finacijsku podrsku i zrtvu porodice dok se ne zavrsi - a mnogo ljudi nema tu opciju (vise nema nego sto ima).
-
mehoxy
#34 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:48, edited 1 time in total.
-
ovo_mi_je_nick
#35 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Može naći ali zavisi čime se taj privatnik bavi.
Kako je došao do pokretanja firme.
Kakav je sa inspekcijama.
Koga ima iza leđa.
Da li je seljober bivol vugla.
Da li ima samo 8 razreda škole.
Teško ali ima privatnika u BiH gdje se radi 40 sati, odmori u toku dana i sedmice, slobodno po dogovoru sa najavom, plata redovna i na vrijeme, doprinosi...
Naravno da radnik koji tu radi čuva taj posao i trudi se i dolazi i odlazi sa posla zadovoljan i time će sam od sebe gledati da doprinese razvoju firme i samim tim tu su jova radna mjesta zaključana dok neko ne ode u penziju ili na nebo.
A nagledao sam se i bezobraznih, nezainteresovanih, lijenih, neurednih radnika koji zaslužuju šefove gore od faraona.
Kako je došao do pokretanja firme.
Kakav je sa inspekcijama.
Koga ima iza leđa.
Da li je seljober bivol vugla.
Da li ima samo 8 razreda škole.
Teško ali ima privatnika u BiH gdje se radi 40 sati, odmori u toku dana i sedmice, slobodno po dogovoru sa najavom, plata redovna i na vrijeme, doprinosi...
Naravno da radnik koji tu radi čuva taj posao i trudi se i dolazi i odlazi sa posla zadovoljan i time će sam od sebe gledati da doprinese razvoju firme i samim tim tu su jova radna mjesta zaključana dok neko ne ode u penziju ili na nebo.
A nagledao sam se i bezobraznih, nezainteresovanih, lijenih, neurednih radnika koji zaslužuju šefove gore od faraona.
- Henry Chinaski
#36 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Ako pod "privatnik" podrazumijevaš kompletan realni sektor, tj sve što nije državno, bolje se može zaraditi tako nego u državnoj firmi. Imaš veću mogućnost napredovanja, učenja, mogućnosti da upoznaš ljude i tako dalje. Znači, sve je do tebe.
Ako za privatnike smatraš piljare i ostale polupismene nadribiznismene, ne znam ko bi kod njih htio da radi.
Ako za privatnike smatraš piljare i ostale polupismene nadribiznismene, ne znam ko bi kod njih htio da radi.
- HAVANA
#37 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Naravno da moze.Radnik koji zna stvoriti novu vrijednost,uvijek je dobrodosao.Plata je tu najmanji problem.Onaj sto dodje nako! skup je kolika god je plata.Ne treba mi nikako,nit ga imam.I sto mi treba,sto ne mogu sam,platim uslugu ljudima koji znaju.I miran spavam.A volio bi imati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
ko se snašao hvali
ko se nije snašao kudi sistem
ko se nije snašao kudi sistem
- HAVANA
#39 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Gori sistem od ovog ne moze.To valjda svako zna.
-
Puf
#40 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Mene samo zanima, zasto mazohisticki radnici ne nazovu inspekciju i prijave svog poslodavca. Ako je razlog "joj pa sta cu onda, znat ce da sam ja, bolje i ovo nego nista", onda ne treba da se zali, nego nek robuje.
- Truba
#41 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
šta si ti inženjer?
ili dijasporac?
nešto treće?
doktor?
ili si nikola tesla političkih nauka
nešto treće?
doktor?
ili si nikola tesla političkih nauka
-
R A V E N
#42 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Hoćete da radite kod mene za 10 KM?
- Henry Chinaski
#43 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Postoji jedan tajni način koji garantuje uspjeh ali za njega znaju samo rijetki u Bosni i Hercegovini.
Zove se učenje i čitanje, a pomaže u pronalaženju dobrog posla i u borbi protiv situacija da nam polupismeni političari kroje kapu.
Vjerovatno sam sad na crnoj listi zato što sam javno otkrio ovu strogo čuvanu tajnu ali ako ikome pomogne, snosiću sve posljedice.
Zove se učenje i čitanje, a pomaže u pronalaženju dobrog posla i u borbi protiv situacija da nam polupismeni političari kroje kapu.
Vjerovatno sam sad na crnoj listi zato što sam javno otkrio ovu strogo čuvanu tajnu ali ako ikome pomogne, snosiću sve posljedice.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#44 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Satnica?R A V E N wrote:Hoćete da radite kod mene za 10 KM?
Dnevnica?
Plata?
Malo si neodređen....
- djevojka bez imena
#45 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Onaj ko kako ti kazes, zna stvoriti novuvrijednost, u vecini slucajeva ce raditi za sebe, sto ce mu poslodavac?HAVANA wrote:Naravno da moze.Radnik koji zna stvoriti novu vrijednost,uvijek je dobrodosao.Plata je tu najmanji problem.Onaj sto dodje nako! skup je kolika god je plata.Ne treba mi nikako,nit ga imam.I sto mi treba,sto ne mogu sam,platim uslugu ljudima koji znaju.I miran spavam.A volio bi imati.
- muha_sa
#46 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
šta ako je kokuzdjevojka bez imena wrote:Onaj ko kako ti kazes, zna stvoriti novuvrijednost, u vecini slucajeva ce raditi za sebe, sto ce mu poslodavac?HAVANA wrote:Naravno da moze.Radnik koji zna stvoriti novu vrijednost,uvijek je dobrodosao.Plata je tu najmanji problem.Onaj sto dodje nako! skup je kolika god je plata.Ne treba mi nikako,nit ga imam.I sto mi treba,sto ne mogu sam,platim uslugu ljudima koji znaju.I miran spavam.A volio bi imati.
- musicman80
#47 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
djevojka bez imena wrote:Onaj ko kako ti kazes, zna stvoriti novuvrijednost, u vecini slucajeva ce raditi za sebe, sto ce mu poslodavac?HAVANA wrote:Naravno da moze.Radnik koji zna stvoriti novu vrijednost,uvijek je dobrodosao.Plata je tu najmanji problem.Onaj sto dodje nako! skup je kolika god je plata.Ne treba mi nikako,nit ga imam.I sto mi treba,sto ne mogu sam,platim uslugu ljudima koji znaju.I miran spavam.A volio bi imati.
Kao da je tako lako pokrenuti privatni business u BIH. Da je tako, mi bi imali milion privatnih kompanija,preduzeca i internet poslovanja. Nazalost, to nije slucaj. Ima ljudi koji znaju, kako vi kazete napraviti novu vrijednost, ali fali im kapital i /ili odlucnost da sami krenu u pokretanje nekog privatnog posla.
- Dope_Man
#48 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Naravno da je moguce, bar sa fakultetom. Ja sam na takvom poslu (formalno je 8-5 sa sat pauze, s tim da mogu slobodno i na sat i po produziti). Fina plata, malo iznad onog prosjeka koji objavljuje zavod za statistiku. U svakom slucaju se moze fino zivjeti od nje. Nakon godinu dana dobio finu povisicu. I znam takvih kolega (nismo IT) koji takodjer rade i na bolje placenim poslovima, i sa striktnim 8-4, u koje je ukljuceno pola sata pauze. Milion je okolo kompanija koje imaju takve poslove.
Naravno, sa SSS je skoro nemoguce naci takav posao. Kao konobar i slicno bas nemoguce. Imam raje sa tim statusom koji govore: ''e da je meni tako nesto naci k'o kod tebe''.. hebiga pasa, nije palo ni meni na lijepe oci.
Naravno, sa SSS je skoro nemoguce naci takav posao. Kao konobar i slicno bas nemoguce. Imam raje sa tim statusom koji govore: ''e da je meni tako nesto naci k'o kod tebe''.. hebiga pasa, nije palo ni meni na lijepe oci.
- HAVANA
#49 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
Zato ga i nemam.Naravno da postoje ljudi.Pogresno si me shvatila.I dobar arhitekta,pravnik,trgovac,radnik opcenito...koji voli i zna svoj posao,aktivno ucestvuje u pozitivnoj prici i poslovanju firme.Onaj ko ista zna o poslu i privatnom biznisu, taj ce dobrog radnika platiti.Ove kretene sa stranackim pozadinama ne ubrajam u te price.Ja ih nemam.Nemam snage vise da se borim sa budalama.Dvojica su mi 2 godine radila.Odem na pola sata iz firme,zove kako da otkuca fakturu musteriji.Kako da odvoji pdv na fakturi...Hej,poslije 2 godine on ne zna cijenu bez pdv-a izvuci...Sramota,ja bi u zemlju propo od stida.Al zna mi zvrljat po teci i mailovima...djevojka bez imena wrote:Onaj ko kako ti kazes, zna stvoriti novuvrijednost, u vecini slucajeva ce raditi za sebe, sto ce mu poslodavac?HAVANA wrote:Naravno da moze.Radnik koji zna stvoriti novu vrijednost,uvijek je dobrodosao.Plata je tu najmanji problem.Onaj sto dodje nako! skup je kolika god je plata.Ne treba mi nikako,nit ga imam.I sto mi treba,sto ne mogu sam,platim uslugu ljudima koji znaju.I miran spavam.A volio bi imati.
- Truba
#50 Re: Moze li se naci posao kod privatnika
lažeš
ženu su ti gledali pa si ih otpustio
samo ti je trebao povod
ženu su ti gledali pa si ih otpustio
samo ti je trebao povod