Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

channel10

#26 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by channel10 »

Kod nas misle kako uhljebiti rođaka i kako povećati platu. O radu niko ne razmišlja. Cak ne razmišljaju o opremi jer dobro je dok ova radi.
zrakomlat

#27 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by zrakomlat »

tandmand wrote:
channel10 wrote:Ja je placam, ali opet kazem, ne moze samo dio ove drzave da je placa, a drugi dijelovi da ne placaju i da nemaju problema zbog toga, dok ko ne placa u ovom dijelu gdje se naplacuje, moze na sudu zavrsiti. To nije u redu i nece nikad biti uredu i zato potpuno shvatam ove sto ne zele da placaju.
Ali i u tome jednom dijelu države opet jedan dio stanovništva plaća. Više sam puta vidio, nego nisam, kako ispred mene pri plaćanju telefonskog računa Bošnjo šalterskom radniku dobaci "bez" (skraćeno, plaćanje bez RTV takse) i da dodatno 1KM ili više za uplatnicu. Mislim opet, da je RTV taksa 3 KM da se niko ne bi peglao uplatnicama od 1KM, dovikivao "bez". Ali da ima zamjerki radu BHT/FTV ima. Kada su bile poplave nisu imali ekipu da je pošalju na teren, nego su od raje žicali snimke sa mobitela ... onda neki glupi Reality show kuhanja u kojem neki gastarbeiterski bračni par iz Plane razgovara na srpskom bez padeža. :shock: Mislim u redu je to, da tako nešto bude na Pinku ili nekoj drugoj privatnoj TV ali ovo je javni RTV servis. Još šta zamjeram je da HRT, RTS imaju svoje orkestre: Big band, tamburaški i narodni orkestar ... neko na tim televizijama brine o tradiciji, kulturi a kod nas?
Živim u Mostaru, poslovno sam često bio po bankama ili poštama. Kad uđeš u Hrvatsku poštu Mostar, šalteruša sama kaže "bez televizije, jel tako" ili neku sličnu konstrukciju. Naravno, dobije potvrdan odgovor, ono, podrazumjeva se. A i sad, mislim da je ugovor vezan samo za EP BiH, da EPHZHB neće to imati na svojim računima. Baš ću provjeriti kod raje "s'one strane" ima li to na računu, ali mislim da neće biti.
ExNihilo

#28 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by ExNihilo »

zrakomlat wrote:
tandmand wrote:
channel10 wrote:Ja je placam, ali opet kazem, ne moze samo dio ove drzave da je placa, a drugi dijelovi da ne placaju i da nemaju problema zbog toga, dok ko ne placa u ovom dijelu gdje se naplacuje, moze na sudu zavrsiti. To nije u redu i nece nikad biti uredu i zato potpuno shvatam ove sto ne zele da placaju.
Ali i u tome jednom dijelu države opet jedan dio stanovništva plaća. Više sam puta vidio, nego nisam, kako ispred mene pri plaćanju telefonskog računa Bošnjo šalterskom radniku dobaci "bez" (skraćeno, plaćanje bez RTV takse) i da dodatno 1KM ili više za uplatnicu. Mislim opet, da je RTV taksa 3 KM da se niko ne bi peglao uplatnicama od 1KM, dovikivao "bez". Ali da ima zamjerki radu BHT/FTV ima. Kada su bile poplave nisu imali ekipu da je pošalju na teren, nego su od raje žicali snimke sa mobitela ... onda neki glupi Reality show kuhanja u kojem neki gastarbeiterski bračni par iz Plane razgovara na srpskom bez padeža. :shock: Mislim u redu je to, da tako nešto bude na Pinku ili nekoj drugoj privatnoj TV ali ovo je javni RTV servis. Još šta zamjeram je da HRT, RTS imaju svoje orkestre: Big band, tamburaški i narodni orkestar ... neko na tim televizijama brine o tradiciji, kulturi a kod nas?
Živim u Mostaru, poslovno sam često bio po bankama ili poštama. Kad uđeš u Hrvatsku poštu Mostar, šalteruša sama kaže "bez televizije, jel tako" ili neku sličnu konstrukciju. Naravno, dobije potvrdan odgovor, ono, podrazumjeva se. A i sad, mislim da je ugovor vezan samo za EP BiH, da EPHZHB neće to imati na svojim računima. Baš ću provjeriti kod raje "s'one strane" ima li to na računu, ali mislim da neće biti.
Mislim da je to pitanje šalteruše jedino što bi me podstaklo da taksu zapravo i platim.
tap3ah75

#29 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by tap3ah75 »

Znači samo muslimani plaćaju.

Kako se zove onaj bh hrvatski političar što je javno na tv rekao da ne plaća i da neće plaćati.
VladaFBiH

#30 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by VladaFBiH »

tap3ah75 wrote:Znači samo muslimani plaćaju.

Kako se zove onaj bh hrvatski političar što je javno na tv rekao da ne plaća i da neće plaćati.
pa od čega misliš treći kanal napraviti ccccccc
tandmand

#31 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by tandmand »

U Federaciji RTV taksu uglavnom plaćaju građani Bošnjačke etničke pripadnosti ali i među njima je ogroman broj onih koji izbjegavaju.
muslimani svoje financijske obaveze izvršavaju u okviru Islamske zajednice, što nema veze sa ovom temom.
dječak sa šibicama

#32 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by dječak sa šibicama »

Imas na EPBiH racunu tacan iznos koliko je struje a koliko ide na RTV taksu.

Ispunis uplatnicu i ne platis RTV taksu.
Ci-Nick

#33 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Ci-Nick »

Svi bi prava a niko obaveze,,.. imamo to što smo zaslužili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Truba »

zavisi ako misliš da su svi ljudi ili muslimani ili će se napokon jednom vratiti u islam onda samo muslimani plaćaju :D

a od ćega živi RTRS?
od bošnjaka iz janje?

i kako jedna manjina može neplaćanjem urušiti JRTV servis ako je manjina :D
dječak sa šibicama

#35 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by dječak sa šibicama »

Sto se tice EPBiH, njihova naplatna sluzba evidentira uplatu, obracuna obavezni dio za utrosenu elektricnu energiju a ako je uplaceno jos 7,5 km onda to proslijede kome treba. To je sto se njih tice.

Sad prakticno ne mozes imati pretplacen iznos na svom racunu elektroprivrede, npr da platis 200 km unaprijed. Odbijace ti svaki mjesec 7,5 km za JS.
Truba

#36 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Truba »

kako vi s vikendicama u RS

ja sam neke potvrde ganjao da ne plaćam na 2 mjesta :D
Truba

#37 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Truba »

orinoco wrote:
muminovic wrote:Nadam se da ce doci vrijeme kad ce svi placati RTV Taksu.

I Ako Bog da da imamo super program
Ja se nadam da će sve TV stanice imati prihod od RTV takse, ne samo državne
za ovakve stvari na faksu kod jelenke voćkić avdagić na žurnalistici se dobivala jedinica umjesto petice :D

7.5 je porez na prijemnik... novac ide na račun javnih emitera to je zakon
Alternativac1

#38 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Alternativac1 »

Kakva patetična priča pojedinih na ovoj temi... Čini mi se da im se familija uhljebila na televiziji... :D
Ja neću plaćati, neću da plaćam za usluge kojima nisam zadovoljan i koje ne koristim. Tačka!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#39 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by bitanga_sa_otesa »

vidim niko ne zna sta se placa ovdje :lol:
Sara03

#40 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Sara03 »

Alternativac1 wrote:Kakva patetična priča pojedinih na ovoj temi... Čini mi se da im se familija uhljebila na televiziji... :D
Ja neću plaćati, neću da plaćam za usluge kojima nisam zadovoljan i koje ne koristim. Tačka!
Dakle, nisi ni dužan plaćati, jer ne posjeduješ TV prijemnik.

RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i niko ko u svom domaćinstvu posjeduje radijski ili TV prijemnik ne može biti oslobođen plaćanja RTV takse.

Ako se na to mislilo. :zzzz:
Truba

#41 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Truba »

džaba ljudima objašnjavati da je to porez = zakon

nek mi odbijaju za nezaposlenost dabogda je nikad ne koristio :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#42 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by bitanga_sa_otesa »

Sara03 wrote:
RTV taksa je porez za posjedovanje radijskog ili TV prijemnika i niko ko u svom domaćinstvu posjeduje radijski ili TV prijemnik ne može biti oslobođen plaćanja RTV takse.

Ako se na to mislilo. :zzzz:
:thumbup: :thumbup:
escobar__

#43 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by escobar__ »

Ci-Nick wrote:Svi bi prava a niko obaveze,,.. imamo to što smo zaslužili.
Molim? Poštedi me patetike, svega ti...

O kakvim ti pravima i obavezama pričaš u zemlji u kojoj se nezakonito i protuustavno uzimaju pare za kojekakve stickere, zdravstvene markice i sličnim budalaštinama?

Čuj svi bi prava, a niko obaveze... :lol: :lol: :lol: A jebo te grob k'o u Njemačkoj da živim.
Ci-Nick

#44 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Ci-Nick »

Alternativac1 wrote:Kakva patetična priča pojedinih na ovoj temi... Čini mi se da im se familija uhljebila na televiziji... :D
To isto kažu oni koji ne plaćaju vodu, kradu struju, ne plaćaju kartu u tramvaju,.. itd.
Da tako razmišljaju, zaključuju i rade Nijemci i Japanci,.. i oni bi imali istu vlast, korupciju,.. propast kakvu mi imamo.
Alfons Kauders

#45 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Alfons Kauders »

Ja sam placao, ali vise necu.

Jer ono, ako dio drzave ne mora placati... Ne moram ni ja...
Rugafet

#46 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Rugafet »

Ci-Nick wrote:
To isto kažu oni koji ne plaćaju vodu, kradu struju, ne plaćaju kartu u tramvaju,.. itd.
Da tako razmišljaju, zaključuju i rade Nijemci i Japanci,.. i oni bi imali istu vlast, korupciju,.. propast kakvu mi imamo.
Post mjeseca
BHF_Manijak

#47 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by BHF_Manijak »

A nije mi jasno kako mogu natovarati na racun od EP-a, kad sam ja prilikom potpisa ugovora potpisao "za isporuku elektricne energije", dakle nikakve RTV takse nema, moze li sta na tu kartu odigrati?
Dakle po nekoj logici stvari, mogao bih se sudski sa njima tjerati? Dakle novi potpis ugovora s Elektroprovredom u kojem ce biti naznaceno da ce racun ukljucivati i RTV taksu, jer ovako placam nesto sto mi nije naznaceno u ugovoru. :-) :roll:
maxell_sarajevo

#48 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by maxell_sarajevo »

alipasijaner wrote:Dobro ok, jedni hoce da je placaju drugi nece.. pitanje za ove sto nece, sta bi vi to voljeli da vidite na televiziji da bi je placali?! Visak radnika, ok mozda i imaju visak radnika nisam strucan da bih mogao ocijeniti koliko je to radnih mjesta potrebnih za masineriju poput televizije. Doduse cinjenica je da u Bosni imamo 3.500.000 fudbalskih selektora, i isto toliko strucnjaka iz svih drugih oblasti zivota i rada.

Interesantno je to da je svima trebala dok je prenosila istinu o ratu, isto tako da je bila puna para dok je bila glasilo politickih stranaka te isto tako da je poceo lagani pad od kako su politicke partije medijski rat sa telivizije prenijeli na svima dostupan, anoniman medijski prostor internet portala i njemu srodnih socijalnih medija za siroke isfrustrirane narodne mase gdje svi imaju pravo glasa, mogu iznijeti svoj stav i imati svojih 5 minuta.

Da se razumijemo ja placam TV pretplatu jer i oni ljudi, njihove porodice i djeca trebaju da jedu, isto tako oni trose plate na razne proizvode i usluge tako da i mi, nase porodice i djeca mozemo da jedemo, sve je to jedan zacarani krug i iskreno mi je zao sto neko ko sebe smatra Bosancem onu tamo zgradu ne smatra svojom pogotovo sto je prenosila istinu o Bosni kada je bio najteze i sto vjerovatno ni Bosne ne bi bilo da je ona zgrada pala jer ne bi bilo koga da prenese sta se ovdje desavalo.

Placas li npr. Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku BIH, Muzej BIH?
I njihovi radnici trebaju da jedu, a nemaju jer plate nisu primili mjesecima.
Alternativac1

#49 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Alternativac1 »

Rugafet wrote:
Ci-Nick wrote:
Post mjeseca
Brkaš stvari... Ja nikad ne bih udario po leđima sirotinje kao što to radi naša vlast... Zna se dobro da te pare idu za finansiranje uhljeba...
I što neko reče, čuj porez na TV prijemnik, pa to je isto ko da ti za šporet udari porez...
Ali dobro, ti si na državnoj sisi pa ti lijepo... ali sami sebi skačete u stomak...
Alternativac1

#50 Re: Neplacanje RTV takse/pristojbe/pretplata

Post by Alternativac1 »

I generalno priča uhljeba je stvarno patetična, odma se kroz kontekst provuče rat, djeca moraju jest... bla bla..
Post Reply