Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

spreca

#26 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by spreca »

BHCluster wrote:
spreca wrote:
BHCluster wrote:Mnogo je ovih 238.11 KM, treba to smanjiti na 149.95 KM.
ja bi ostavio kako jeste...ali bi sve sto je vise od 150KM KM ja bi oporezovao...neznam sta Fadil gleda
To zapravo pokazuje Fadilovu moralnu velicinu. Toliko dajea "narod" je totalno nezahvalan.
Ma narod se je osilio sa tolikim parama pa nezna ni kud udara ni sta hoce :-)
BHCluster

#27 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by BHCluster »

spreca wrote: Ma narod se je osilio sa tolikim parama pa nezna ni kud udara ni sta hoce :-)
Zato trba obavezno uvesti ta besplatna staziranja jer steta je da propada toliko slobodnog vremena.
Hafis

#28 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by Hafis »

Šta ima veze. Puno vam je i 238 KM. I to treba skresati.

Jel rahat patnja ili nije? Još samo malo izdurati i škutori su na koljenima :)
black64

#29 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by black64 »

I opet jedna normalna konstruktivna tema se pretvorila u zaje*anciju
Kad neko nesto pokusa napisat normalno, promijenit nesto ili ignorisete ili ismijavate. A prvi cete reci da nista ne valja. Problem jesu politicke stranke, ali uz to je veliki problem svijest ili ignorancija naroda. Ne valjaju zeleni, ne valjaju plavi, ne valjaju crveni, ne valjaju narandzasti , pa ko valja ? Dovoljno je uci na klixove komentare ili na bilo koju temu na ovom forumu ismijava se svaka promjena, a traze se promjene. Mozemo li naci nekog da nam odgovara ?
Promijenit cemo drzavu tako sto cemo prvo promijeniti sebe.
musicman80

#30 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by musicman80 »

Zivi, ali dijaspora salje, posto svako ima bar nekog and vani. Neka salju €200 mjesecno plus ovih 238, super je. Ima se pojesti, izaci na fuka I platiti kablovsku.
musicman80

#31 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by musicman80 »

Soko zove Orla wrote:
musicman80 wrote:Zivi, ali dijaspora salje, posto svako ima bar nekog and vani. Neka salju €200 mjesecno plus ovih 238, super je. Ima se pojesti, izaci na fuka I platiti kablovsku.
Evo nemam ja prvi nikoga vani nit mi ko šalje a takvih kao ja ima koliko hoćeš.

Imas,imas....
Sanjarko

#32 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by Sanjarko »

Dabogdom imam 238. Nemam nista. Da imam ne bi mi porodica imala 4 milje duga za rezije, prekvalificirao bi se do sada, kupio sebi opremu za smisljanje ideja i rad na njima, mozda bi se samozaposlio, mozda zaposlio, ne bi se mozda razbolio i fizicki i mentalno ovoliko, dom bi nam obnovio, ko zna kome pomogao itd.

A ovo za dijasporu. :skoljka: Suplja. Ulete neko od njih godisnje sa 50 ili 100 km. Ne kazem da je to beznacajno i da je nista, ali kako moja stara kaze ne moze niko moju kucu preuzet na sebe.
Alfons Kauders

#33 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by Alfons Kauders »

black64 wrote:I opet jedna normalna konstruktivna tema se pretvorila u zaje*anciju
Kad neko nesto pokusa napisat normalno, promijenit nesto ili ignorisete ili ismijavate. A prvi cete reci da nista ne valja. Problem jesu politicke stranke, ali uz to je veliki problem svijest ili ignorancija naroda. Ne valjaju zeleni, ne valjaju plavi, ne valjaju crveni, ne valjaju narandzasti , pa ko valja ? Dovoljno je uci na klixove komentare ili na bilo koju temu na ovom forumu ismijava se svaka promjena, a traze se promjene. Mozemo li naci nekog da nam odgovara ?
Promijenit cemo drzavu tako sto cemo prvo promijeniti sebe.
Nije tacno.

Zeleni valjaju. :) I ima da vladaju jos 100 godina. :)
kiligonzales

#34 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by kiligonzales »

Meni ne valjaju. Al sreca ustedi se nesto dok se radilo, pa se covjek skrpi i otplatise se rezije skoro pa cenera duga za grijanje i kojekakve jos zajebancije. Sad ide novi val borbe. Valja zivjeti sa 3-4 stoje u kuci mjesecno.
moonca

#35 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by moonca »

musicman80 wrote:Zivi, ali dijaspora salje, posto svako ima bar nekog and vani. Neka salju €200 mjesecno plus ovih 238, super je. Ima se pojesti, izaci na fuka I platiti kablovsku.
Mali broj moze piustiti da salje 200 € mjesecno. Koliko god to vama izgledalo malo,za narod vani to je prlicna stavka.

Takodje mi je normalno i potrebno da 'se moze izaci na fuka' ali ocekivati da ti neko salje novac za kafu ,je malo bezobrazno.

:-)
Sreca , pa nisi cigare pomenuo. :stasreko:
Sanjarko

#36 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by Sanjarko »

pasha078 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Dabogdom imam 238. Nemam nista. Da imam ne bi mi porodica imala 4 milje duga za rezije, prekvalificirao bi se do sada, kupio sebi opremu za smisljanje ideja i rad na njima, mozda bi se samozaposlio, mozda zaposlio, ne bi se mozda razbolio i fizicki i mentalno ovoliko, dom bi nam obnovio, ko zna kome pomogao itd.

A ovo za dijasporu. :skoljka: Suplja. Ulete neko od njih godisnje sa 50 ili 100 km. Ne kazem da je to beznacajno i da je nista, ali kako moja stara kaze ne moze niko moju kucu preuzet na sebe.
Zaista mi je zao tvoje situacije. Iz prethodnih diskusija se sjecam da si pro-ruski forumash. Zar zaista mislish da ce Putin da ti popravi zivotni standard.

Pokusaj otici vani. Ne znam koliko ti je godina, al ako si mladji to bi bilo najbolje.
Zamjenio si me sa nekim. Cuj ja pro Putinovac. Ne volim nikako kad neko sjedne na vlast i tako jase na njoj preko 20 godina. Hajd 10, hajd i 20 ali da bude ne pozicijama u vlast preko 20 godina, to nikako ne volim. Ne volim ni Nato itd., bas zbog izazivanja ratova, umjesto gasenja istih.

Ja sam uvijek za narod, i sta je najbolje za njega. ;-)
moonca

#37 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
pasha078 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Dabogdom imam 238. Nemam nista. Da imam ne bi mi porodica imala 4 milje duga za rezije, prekvalificirao bi se do sada, kupio sebi opremu za smisljanje ideja i rad na njima, mozda bi se samozaposlio, mozda zaposlio, ne bi se mozda razbolio i fizicki i mentalno ovoliko, dom bi nam obnovio, ko zna kome pomogao itd.

Zaista mi je zao tvoje situacije. Iz prethodnih diskusija se sjecam da si pro-ruski forumash. Zar zaista mislish da ce Putin da ti popravi zivotni standard.

Pokusaj otici vani. Ne znam koliko ti je godina, al ako si mladji to bi bilo najbolje.
Zamjenio si me sa nekim. Cuj ja pro Putinovac. Ne volim nikako kad neko sjedne na vlast i tako jase na njoj preko 20 godina. Hajd 10, hajd i 20 ali da bude ne pozicijama u vlast preko 20 godina, to nikako ne volim. Ne volim ni Nato itd., bas zbog izazivanja ratova, umjesto gasenja istih.

Ja sam uvijek za narod, i sta je najbolje za njega. ;-)
Putin
Sanjarko

#38 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by Sanjarko »

moonca wrote: Putin
Pa nemam sta protiv naroda iz RF-a. Bas mi njihova vlast ne lezi. Ni ova ovdje, ni one sto su bile od Amerike pa nadalje. Malo ko od njih da je valjao narodu.
RasAlGhul

#39 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by RasAlGhul »

Ovu priču je poturio onaj raspali Avaz, kojem ništa ne valja u ovoj državi jer tako raspali četnik Fahro naređuje da se piše, da je kojim slučajem on na vlasti, bilo bi da svi živimo u prosjeku sa dvije milje maraka mjesečno, kakav raspali konj, šta sve potura, crko da Bog da!A to što mu više od pola redakcije radi kao honorarni novinari za 400 stoje bez osiguranja, penzionog, zdravstvenog, o tome drugi mediji ne pišu, konj četnički!
moonca

#40 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by moonca »

:-)

Pa kada novinari zaradjuju 400, onda moramo vjerovati i ovima da je 238,11 zarada svakog cetvrtog moguca.
moonca

#41 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
Pa nemam sta protiv naroda iz RF-a. Bas mi njihova vlast ne lezi. Ni ova ovdje, ni one sto su bile od Amerike pa nadalje. Malo ko od njih da je valjao narodu.
Ako narod bira jednog te istog 20 i nesto godina -taj nesto vrijedi, NE ?
Sanjarko

#42 Re: Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 KM mjesečno

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ako narod bira jednog te istog 20 i nesto godina -taj nesto vrijedi, NE ?
Upitno je to ko koga bira. Uvijek je to upitno. Ne kazem mozda im vlast i valja. Ali meni se ne cini da valja. Ko protiv rezolucije u UN-u za genocid je glasao moze valjat, i podrzavajuci neke koji ili izazovu rat ili hoce da izazovu rat. Opet mozda djelomicno dio vlasti valja a dio ne valja.
Post Reply