Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post Reply

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

volta dzontra

#26 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by volta dzontra »

arzuhal wrote:
kockakockica wrote:Iz reda hrvatskog naroda bih podrzao Slavu Kukica. SDP ocima ne mogu vidjeti, ali bih podrzao Denisa Becirevica kao Bosnjaka. Iz reda srpskog naroda glas dajem jedino Mekticu. Ako budu drugi kandidati necu ni glasati :D
Ja bih glasao za nekog (bilo kojeg) kandidata za člana PBiH iz reda bošnjačkog naroda samo iz jednog eventualnog razloga: da ne pobijedi Radončić. Inače ću, daj Bože života i zdravlja!, zaokružiti Kukića pa idemo na drugu stranu Rubikona, da vidimo kako Ahmet Šabo peca ribu, grize l'...
Ma kakav rubikon i k..... Bit ce pocetno odusevljenje sa Slavom dok ga ne potrosite ko Komsica...
Nepravedni ste prema Komsicu
Bazinga1234

#27 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Bazinga1234 »

Maraschino wrote:Da sumiramo, do sada su listom protiv Komsica Covicevi Hrvati. Zanimljivo. :D

Ne mora bas Komsic ali bilo koji drugi Hrvat osim Covica imat ce moj glas.
Bosnjaci ce izabrati i bez mene. Znaju ko je najbolji za njih. :D
Znaci Ljubic može ? :skoljka:

:mrgreen:
arzuhal

#28 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

volta dzontra wrote:
arzuhal wrote:
kockakockica wrote:Iz reda hrvatskog naroda bih podrzao Slavu Kukica. SDP ocima ne mogu vidjeti, ali bih podrzao Denisa Becirevica kao Bosnjaka. Iz reda srpskog naroda glas dajem jedino Mekticu. Ako budu drugi kandidati necu ni glasati :D
Ja bih glasao za nekog (bilo kojeg) kandidata za člana PBiH iz reda bošnjačkog naroda samo iz jednog eventualnog razloga: da ne pobijedi Radončić. Inače ću, daj Bože života i zdravlja!, zaokružiti Kukića pa idemo na drugu stranu Rubikona, da vidimo kako Ahmet Šabo peca ribu, grize l'...
Ma kakav rubikon i k..... Bit ce pocetno odusevljenje sa Slavom dok ga ne potrosite ko Komsica...
Nepravedni ste prema Komsicu
Image
Maraschino

#29 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Maraschino »

Bazinga1234 wrote:
Maraschino wrote:Da sumiramo, do sada su listom protiv Komsica Covicevi Hrvati. Zanimljivo. :D

Znaci Ljubic može ? :skoljka:

:mrgreen:
kakvog je posla ortoped odradio birvaktile, ne bi mi se gadio.
volta dzontra

#30 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by volta dzontra »

A da se Denis Becirevic izjasni ko Hrvat pa onda dvije muhe jednim udarcom. A ima rumenko onog Komsicevog militantno-patriotskog stiha...pisma, lekcije s visoka i ostale culahije
Maraschino

#31 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Maraschino »

volta dzontra wrote:A da se Denis Becirevic izjasni ko Hrvat pa onda dvije muhe jednim udarcom. A ima rumenko onog Komsicevog militantno-patriotskog stiha...pisma, lekcije s visoka i ostale culahije
Ma nema potrebe. Ima dovoljno pravih Hrvata koji ne gotive HDZovu politiku.
Matzan

#32 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Matzan »

Željko Komšić kandidat za predsjedništvo BIH... Ma haj'te, molim vas!
arzuhal

#33 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

:lol:
putokaz1

#34 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

Nije moj izbor
ostaje vjerovatno ŠEPIĆ?
kockakockica

#35 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by kockakockica »

arzuhal wrote:

Radoncic nema sanse. Njega su ovi iz SDA pustili niz vodu, a bili mu obecali podrsku na izborima 2018. godine. Zadavili mu stranku, njega ce zarobiti procesima po sudovima i on je gotov. Plus njegov igrac nekadasnji reis Ceric se prebacio na stranu SDA, tu ce isto od njega kandidat SDA dobiti jedno 20.000 glasova.

Radoncic je dio trokuta Covic-Dodik-Fahro, to je sad i najveca budala shvatila
512MB

#36 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by 512MB »

Komsic je ljudina, da nebi nozda onog magarca Karamatica birali? Dabome da treba za Komsica glasat ako se kandidira, taman gladio muda 4 godine.
volta dzontra

#37 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by volta dzontra »

512MB wrote:Komsic je ljudina, da nebi nozda onog magarca Karamatica birali? Dabome da treba za Komsica glasat ako se kandidira, taman gladio muda 4 godine.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Bodkin

#38 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Bodkin »

E cuj komsic i ljevica :lol: ali dobro, realno je glassti za njega. Vec je pokazao zavidne rezultate kad je drzao poziciju
orinoco

#39 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by orinoco »

To je onaj što prijeti "po prstima"? :D
Mirza007

#40 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Mirza007 »

IMT25 wrote:Promjene izbornog zakona, ako ih bude do oktobra 2018-te ići će u pravcu onoga što je evropski parlamaent nazvao pravo na legitimno predstavljanje naroda.
A gdje je to "legitimno predstavljanje naroda" provedeno u EU? U Belgiji?
Uostalom, vadis iz konteksta.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by malakh »

ako ne promijene izborni zakon, sto je sa ove tacke gledista skoro pa i nemoguce, komsic ce biti novi, stari predsjednik.

zivi bili, pa vidjeli.
Novak20

#42 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Novak20 »

Izbor Ž.K. u Predsjedništvu BiH znači smirivanje tenzija u BiH i regionu. :D

"Ljevica" se ujedinjuje i to je u redu. Ali politička bahatost i isticanje borbe jednog lika za fotelju, nije u redu. Malo dijete vidi da bi sama kandidatura Ž.K. digla tenzije u F BiH do maksimuma. Ne vidim kako će to koristiti ujedinjenoj "ljevici". Ako se žele prikazati većim nacionalistima i patriotima od SDA na način da se oni obračunavaju sa BiH Hrvatima, unaprijed su izgubili od SDA i HDZ. Ima toliko tema koje ujedinjena ljevica treba potencirati prije ove, barem u ovoj fazi rada, ako žele da pridobiju povjerenje javnosti.

Bećirović: Ljevica za Predsjedništvo treba podržati čovjeka rođenog u BiH, a ne one koje kontrolišu iz regije

https://faktor.ba/vijest/becirovic-ljev ... ije-263969

.....Zbog toga je izuzetno bitno da i ljevica izađe na izbore sa pravim kandidatima koji nemaju "oraha u džepovima". Sigurno da je najbitnije ko će biti kandidat ljevice za mjesto člana Predsjedništva BiH. Sada sam ubijeđen, više nego ikada, da je to jedino Željko Komšić. Može zvučati čudno, ali ubijeđen sam da njegov izbor u Predsjedništvo BiH znači i smirivanje tenzija, ne samo u BiH, nego i u regionu.....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#43 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by malakh »

Hafis wrote:Puno toga ovisi o načinu rješenja ove trakavice s Domom naroda.
Najgora solucija za ovu ovdje ekipu jeste da se ništa ne izmjeni u izbornom zakonu (nekim čudom..visoki predstavnik ili tako nešto) a da ''ljevičari'' stvarno postignu dogovor i ovu tupu ljenčinu zajednički kandidiraju za predsjedništvo.
Druga solucija je da se Izborni zakon ipak prilagodi presudi Suda koja ne priznaje konstitutivnost kantona već naroda i da HDZ više nego izgledno dođe u poziciju da na izborima osvoji potrebnih 12 zastupnika u klubu Hrvata.
To bi bilo nešto što se u vojnoj terminologiji zove ''sredstvo odvraćanja'', izuzetno jak kapital za jednu solidnu opstrukciju, tako da ne vjerujem da bi došlo do neke ''paravojne'' kandidature za hrvatskog člana predsjedništva.
i onda je komšić "šuft" (tako rece ti mesicni) sto kaze da covicevih 100 hiljada glasova vrijedi vise od milion ostalih?

i mislis da su bosnjaci budale da na to pristanu, pa po cijenu da se na ulicu izadje, ali 100 hiljada glasova nece odlucivati o sudbini vecinskog naroda i nece se vecinski narod saginjati manjini, ma sta ta konstitutivnost znacila.

malo u tom smjeru da ide prica, a, sta mislis o tome?
House

#44 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by House »

vidi hafisa sto se koprca :lol: :lol:

cestitke buducem clanu predsjednistva iz reda hrvatskog naroda :bih:
pametolog

#45 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by pametolog »

Jedini nacin da Zeljko Komsic pomogne ljevici je da postane kandidat SDA. Zeljko cega god se dohvatio je pokvario i pobjegao, prvi konkretan posao napustio kad je vise morao prestat prosipat slatkorjecivu suplju i pocet radit nesto konkretno, pa vidio hladovinu i govornicu u politici, posao opcinskog nacelnika napustio u istom momentu kad su ljudi oko njega rekli de vise uradi nesto umjesto suplje, ista stvar i sa ambasadom u Srbiji, isto i sa SDP, isto i sa DF, e jedino da sad predje u SDA pa da i njih sroza, e to bi bio njego jedini konkretan doprinos ljevici. Ovako, ocekivati da mu jos uvijek vjeruje 100,000 gradjana i da nesto konkretno napravi, hm...
Capsicum

#46 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Capsicum »

Ako stvarno bude kandidat, mislim da je to teška fula. Protraćit će dosta glasova ljevice, a neće bit izabran. Napravit će uslugu i HDZ-u i SDA-. Prvima tako što će im pomoći da mobilizuju glasače, a drugima što će im olakšati izbor njihovog kandidata za člana predsjedništva.

Ne mogu da vjerujem da još uvijek nisu shvatili da je Željko kao neki lider odavno potrošen i da ne može dobiti ni trećinu glasova koje je dobio kad je ušao u predsjedništvo. Ne znam ko ih savjetuje po ovom pitanju?! Nadam se da to nije neko iz SDA? Ili su samo u pitanju komšićeve ambicije?

Ne sporim uopšte odluku da se ide na člana predsjedništva iz hrvatskog naroda, jer je to, logično, najlakše osvojiti, ali mogao se naći neki novi čovjek. Mada, obzirom da SDA nema nekog jakog kandidata, a Fahro je potrošen, neće biti ni velike konkurencije za člana predsjedništva iz bošnjačkog naroda.

Ako stvarno objave da će Komšić biti kandidat, onda je to vjerovatno kraj nadama o nekom zajedničkom nastupu ljevice na izborima. Za zajednički nastup treba postojati dogovor onih koji bi u njemu trebali učestvovati. Ovo bi bio isti kiks i bahatost koju je NS pokazala na opštinskim izborima u Opštini Centar i kod izbora gradonačelnika Sarajeva. Nemoj da poslije bude neko drugi kriv za raspad lijeve koalicije prije nego je i nastala, a nakon toga i potop na izborima.

Treba svakom biti jasno da je ovo zadnja šansa da ljevica dođe do bilo kog nivoa vlasti. Niko brže ne gubi glasačku bazu od ljevice u BiH. Ako se sad na mišiće ne osvoji ništa, to će biti signal mladima i obrazovanima da im nema mjesta u ovoj zemlji.
baxul

#47 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by baxul »

ovo čitavo "ujedinjenje" "ljevice" ti ga dođe traženje sljedećeg uposlenja željku komšiću.
Hafis

#48 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote:Puno toga ovisi o načinu rješenja ove trakavice s Domom naroda.
Najgora solucija za ovu ovdje ekipu jeste da se ništa ne izmjeni u izbornom zakonu (nekim čudom..visoki predstavnik ili tako nešto) a da ''ljevičari'' stvarno postignu dogovor i ovu tupu ljenčinu zajednički kandidiraju za predsjedništvo.
Druga solucija je da se Izborni zakon ipak prilagodi presudi Suda koja ne priznaje konstitutivnost kantona već naroda i da HDZ više nego izgledno dođe u poziciju da na izborima osvoji potrebnih 12 zastupnika u klubu Hrvata.
To bi bilo nešto što se u vojnoj terminologiji zove ''sredstvo odvraćanja'', izuzetno jak kapital za jednu solidnu opstrukciju, tako da ne vjerujem da bi došlo do neke ''paravojne'' kandidature za hrvatskog člana predsjedništva.
i onda je komšić "šuft" (tako rece ti mesicni) sto kaze da covicevih 100 hiljada glasova vrijedi vise od milion ostalih?

i mislis da su bosnjaci budale da na to pristanu, pa po cijenu da se na ulicu izadje, ali 100 hiljada glasova nece odlucivati o sudbini vecinskog naroda i nece se vecinski narod saginjati manjini, ma sta ta konstitutivnost znacila.

malo u tom smjeru da ide prica, a, sta mislis o tome?
Kontam. Hoćeš reći da se ponovnim izborom Komšća bošnjački narod ne bi sagnuo pred manjinom. Što se simboličkog značaja tiče ovakva izjava je stvarno vrh i zvuči mi nekako kao one stare čuvene tipa ''bolje grob nego rob'' i sl. Samo stvarno ne znam kakvi su njeni učinci u stvarnom životu?
Ja sam naveo gore mogući posljedični scenario, i uglavnom stvarno ničega pozitivnog ne vidim u tom ''nesaginjanju''i bojim se da smo svi već pomalo umorni od toga.
Ova naša tzv. ''ljevica'' je stvarno jedinstvena u svijetu. I u vremenu kada je imala daleko najveći glasački kapacitet u zemlji, nije ga znala iskoristiti kako treba.
Alfons Kauders

#49 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Alfons Kauders »

Komsic opet? Nista bolje nisu mogli skontat za 12 godina, vec istog lika koji je bio kandidat 2006?

Razlog vise da prvi put u zivotu glasam za SDA.

Ako Komsic bude kandidat, SDA + HDZ za predsjednistvo.
Streptokok

#50 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Streptokok »

Borba pritiv covica i onog sto on zastupa postala je duznost.
Post Reply