Kakav je ovo "frx" sa taksistima u Tuzli?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tranquil

#26 Re: Kakav je ovo "frx" sa taksistima u Tuzli?

Post by tranquil »

spreca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
spreca wrote: Nemam ja nista protiv taxista....ali ovi Tz od kad znam za sebe nikad nisu radili posteno i uvijek su nesto bili nezadovoljni necim...oni bi da im grad Tz daje lovu a da oni nista nerade a njih 90% se bavi mutnim poslovima i samo cekaju koga ce da oderu ili opljackaju a nije ni chudo kad pogledas face tih taxista
Pa kazem ti, nije to samo u Tz tako.
Cini mi se da su TZ najgori.....svako ko je bio u TZ se zali na njihov rad,kulturu i ponasanje jer to su sve oni sa periferije Tz sa okolnih brda u glavnom potomci onih bivsih svercera i pijacara ili oni sami
Htio sam da nešto slično napišem neki dan kada je započeta ova tema, pa mi se učinilo previše žestokim pa sam odustao. Rekoh, možda je to samo slučajnost zbog mojih iskustava, možda nije generalna situacija takva.

Ali evo kako ima sličnih mišljenja, da ipak stavim.

Prosječni taksista iz najgore sarajevske taxi organizacije, Sarajevo-taxi, je za tuzlanskog prosječnog taksistu gospodin. U Tuzli taksista postaneš kada ti propadne karijera pijačara.

Eto rekao sam.

Ima izuzetaka naravno, poneki pošteni i pismeni taksista, koji obično ima diplomu ili magisterij tehnološkog fakulteta, pa je prisiljen da radi taj posao u lošem društvu.
Maraschino

#27 Re: Kakav je ovo "frx" sa taksistima u Tuzli?

Post by Maraschino »

tranquil wrote: Htio sam da nešto slično napišem neki dan kada je započeta ova tema, pa mi se učinilo previše žestokim pa sam odustao. Rekoh, možda je to samo slučajnost zbog mojih iskustava, možda nije generalna situacija takva.

Prosječni taksista iz najgore sarajevske taxi organizacije, Sarajevo-taxi, je za tuzlanskog prosječnog taksistu gospodin. U Tuzli taksista postaneš kada ti propadne karijera pijačara.

Eto rekao sam.

Ima izuzetaka naravno, poneki pošteni i pismeni taksista, koji obično ima diplomu ili magisterij tehnološkog fakulteta, pa je prisiljen da radi taj posao u lošem društvu.
Ziva istina. :thumbup:

Cast potomcina starih taksista koji su jos uvijek gospoda za ove pijacare.
Altsa

#28 Re: Kakav je ovo "frx" sa taksistima u Tuzli?

Post by Altsa »

spreca wrote:
emirolini wrote:Ubi ih uber

20% taxija u Tuzli dila drogu, policija to zna ali naravno nista ne poduzimaju. Jos malo pa ce kupovati porshe da taxiraju...
Njihov je izum da taxisiti iz drugih opstina nesmiju uci na terititoriju opstine tuzla sa znakom Taxi na autu...moraju skidati
Nije to samo u TZ. U sarajevu je isti slucaj kada dolaze taksiste iz i. sarajava i obratno.
tranquil

#29 Re: Kakav je ovo "frx" sa taksistima u Tuzli?

Post by tranquil »

Maraschino wrote:
tranquil wrote: Htio sam da nešto slično napišem neki dan kada je započeta ova tema, pa mi se učinilo previše žestokim pa sam odustao. Rekoh, možda je to samo slučajnost zbog mojih iskustava, možda nije generalna situacija takva.

Eto rekao sam.

Ziva istina. :thumbup:

Cast potomcina starih taksista koji su jos uvijek gospoda za ove pijacare.
Da, poneki te stvarno iznenadi. I to opa bato iznenadi, tretira te kao da si naručio neku ekskluzivnu vožnju. Ali na takvog naletiš jednom u 100 vožnji, mislim da ih u Tuzli ima mali broj.

Ovo ostalo - strahota.
R A V E N

#30 Re: Kakav je ovo "frx" sa taksistima u Tuzli?

Post by R A V E N »

Bilo bi dobro da se ovo streama ovdje preko WebRTC-a. Potcjenjena tehnologija nažalost.
Post Reply