Pretpostavljam da misliš na Novus. Ne bih da ti lažem, uglavnom, zanebesalo mi se od cijena kojima su se firme gađale. Od 300 pa na gore. Nebitno, s ugradnjom, bez ugradnje...Ovlašteni nisam ni zvao, tamo za bilo šta traže 3-4 puta više nego što košta bilo kakav zamjenski dio. Meni kao kokuzu je to puno.Haris.ba wrote:A koliko su ti tražili oni što prodaju šajbe na Koševu?
Karoserijski dio različite boje, zakon?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
#26 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
-
Naslovnica
#27 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Drug, tvoj je prijedlog bio da parkiram auto i da ga ne vozim dok su peta vrata druge boje, jer je smiješno, retardirano ili šta si već napisao.dgL_ wrote:A nije osjetljiva farbat? Da ti sad odma kazem da to farbanje nilad nece biti kao fabricka boja...
Sada se opet javljaš da knstatuješ kako neće farrba biti ista kada se bude farbalo.
Jesi li ti uvijek tako negativan i u kontru i u real life, ili samo na forumu.
Odmah da ti kažem - neću ni farbati, ostaće kako jeste.
Nemaš potrebe da se brineš.
- amar1994
-
Naslovnica
#29 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ne znam šta je tebi smiješno? Sve nekakve šaljivdžije i kontraši na forumu.amidzazeher wrote:![]()
![]()
Puna drzava trulja kojima pola svjetala ne radi od zmigavaca do kocnica, a njemu da problem prave zbog farbe na petim vratima!
A jebote sve savjesni vozaci se skupili u BiH![]()
Ja jesam savjestan vozač i legalista. Kada bi pola vozača bilo kao ja, bilo bi puno manje belaja na cestama.
Zato sam i postavio konkretno pitanje, i zahvaljujem se na konkretnim odgovorima.
- Haris.ba
#30 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ma ja. Na njih.Naslovnica wrote:Pretpostavljam da misliš na Novus. Ne bih da ti lažem, uglavnom, zanebesalo mi se od cijena kojima su se firme gađale. Od 300 pa na gore. Nebitno, s ugradnjom, bez ugradnje...Ovlašteni nisam ni zvao, tamo za bilo šta traže 3-4 puta više nego što košta bilo kakav zamjenski dio. Meni kao kokuzu je to puno.Haris.ba wrote:A koliko su ti tražili oni što prodaju šajbe na Koševu?
Jeftino si prošao. Ofarbaj ako te bode u oči - i to je to.
Na tehničkom ne bi trebalo da imaš problema. Ali, ko će ti ga znati kod nas. Isto ko sa zatamljenim staklima. Kad zatamni proizvođač može - kad ti zatamniš - ne može. Možda je isto i sa bojom.
-
dgL_
#31 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ama ja ti kazem sta bih ja uradio... Ima skoda octavia stara na taxiu siva sa zadnjom crvenom karambolkom i gepekom... Meni to izgleda prelose... Sve znam nema se para, hajde sve nekako... Al jarane to je jbna octavia iz 99 godine i ako nisi mogao naci branik i zadnji gepek u svojoj sivoj boji onda se rokni odma! Nego su ljudi seljaci po prirodi... Samo daj da on stavi boli ga qrac... "Nije on mene kupio nego ja njega..." jes pa ga sad trebas izudarat... Slicna filozofija kod papaka koji te udare na parkingu ili vratima pa ono ma sta ima veze eto takva je to sorta ljudi i ja ih mrzim iz dna duse! Koje je auto ktb u pitanju nisam upratio?Naslovnica wrote:Drug, tvoj je prijedlog bio da parkiram auto i da ga ne vozim dok su peta vrata druge boje, jer je smiješno, retardirano ili šta si već napisao.dgL_ wrote:A nije osjetljiva farbat? Da ti sad odma kazem da to farbanje nilad nece biti kao fabricka boja...
Sada se opet javljaš da knstatuješ kako neće farrba biti ista kada se bude farbalo.
A amare nije teorija zavjere nego je tako... Slomis sajbu zadnjuu i kupis gepek u drugoj boji zbog stakla????? Pa ko je lud ovde?? Pa ja bi noso neki deblji najlon zaljepljen fino dok ne nadjem ili istu boju auta ili ne nadjem samo staklo... Nikad ne bih mjenjao karoserijski dio drugom bojom zbog stakla...
Sve neki teoreticari kako sta treba... Kako me nekad znate ispizdit... Al totalno sam MIRAN
-
Naslovnica
#32 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ovo govno je u pitanju

- insomnia78
#33 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Zar se ne moze samo staklo premjestiti
- amar1994
#34 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
moze al ije komplikovanije , a covjeku trebalo na brzinu garantinsomnia78 wrote:Zar se ne moze samo staklo premjestiti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#35 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Šta te briga šta će forumski dušebrižnici reći?Naslovnica wrote:Ovo govno je u pitanju
Montiraj i vozi
Desilo se i šta.
Kad budeš u prilici, farbaćeš.
- amar1994
#36 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Hoces da te upoznam sa vlasnikom , pa ga pitaj sto je to tako , sta ga ima farbat kad je presla 600-700 hiljada , 4ti motor unutradgL_ wrote: Ama ja ti kazem sta bih ja uradio... Ima skoda octavia stara na taxiu siva sa zadnjom crvenom karambolkom i gepekom... Meni to izgleda prelose... Sve znam nema se para, hajde sve nekako... Al jarane to je jbna octavia iz 99 godine i ako nisi mogao naci branik i zadnji gepek u svojoj sivoj boji onda se rokni odma! Nego su ljudi seljaci po prirodi... Samo daj da on stavi boli ga qrac... "Nije on mene kupio nego ja njega..." jes pa ga sad trebas izudarat... Slicna filozofija kod papaka koji te udare na parkingu ili vratima pa ono ma sta ima veze eto takva je to sorta ljudi i ja ih mrzim iz dna duse! Koje je auto ktb u pitanju nisam upratio?
A amare nije teorija zavjere nego je tako... Slomis sajbu zadnjuu i kupis gepek u drugoj boji zbog stakla????? Pa ko je lud ovde?? Pa ja bi noso neki deblji najlon zaljepljen fino dok ne nadjem ili istu boju auta ili ne nadjem samo staklo... Nikad ne bih mjenjao karoserijski dio drugom bojom zbog stakla...
Sve neki teoreticari kako sta treba... Kako me nekad znate ispizdit... Al totalno sam MIRAN
Auto ne znam vrijedi li 1500KM
Ovo pod navodnicima i ja mrzim .
Kako nije , ono kao farbicki lak je najbolji i ne treba to dirat farbat
Pa to sa najlonom je jos vece smetljarenje
Last edited by amar1994 on 06/09/2017 13:09, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Bili su nekad oni što rade šajbe poslije aerodroma.
Ne znam da li još uvijek postoje.
- amar1994
#38 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
ma ima ih sto se bave , samo je to duzi proces od skidanja i montiranja prdnjih vrataTomahawk11 wrote:Bili su nekad oni što rade šajbe poslije aerodroma.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#39 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
dgL_ wrote:Ama ja ti kazem sta bih ja uradio... Ima skoda octavia stara na taxiu siva sa zadnjom crvenom karambolkom i gepekom... Meni to izgleda prelose... Sve znam nema se para, hajde sve nekako... Al jarane to je jbna octavia iz 99 godine i ako nisi mogao naci branik i zadnji gepek u svojoj sivoj boji onda se rokni odma! Nego su ljudi seljaci po prirodi... Samo daj da on stavi boli ga qrac... "Nije on mene kupio nego ja njega..." jes pa ga sad trebas izudarat... Slicna filozofija kod papaka koji te udare na parkingu ili vratima pa ono ma sta ima veze eto takva je to sorta ljudi i ja ih mrzim iz dna duse! Koje je auto ktb u pitanju nisam upratio?Naslovnica wrote:Drug, tvoj je prijedlog bio da parkiram auto i da ga ne vozim dok su peta vrata druge boje, jer je smiješno, retardirano ili šta si već napisao.dgL_ wrote:A nije osjetljiva farbat? Da ti sad odma kazem da to farbanje nilad nece biti kao fabricka boja...
-
dgL_
#40 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Hahahahaha, nadji mi ti lakirera da nesto ofarba a da se ne primjeti... Nemas ti kume iskustva u tim stvarima, ja imam mall vise i godina i malo vise sam prosao i vidio stvari od tebe... To si dokazao govoreci da covjekova ruka nesto moze uradit i ofarbat bolje nego fabrika... Ili si jedan od onih nek je ista boja nek se ascare ne vidi i sve u dure...amar1994 wrote:Hoces da te upoznam sa vlasnikom , pa ga pitaj sto je to tako , sta ga ima farbat kad je presla 600-700 hiljada , 4ti motor unutradgL_ wrote: Ama ja ti kazem sta bih ja uradio... Ima skoda octavia stara na taxiu siva sa zadnjom crvenom karambolkom i gepekom... Meni to izgleda prelose... Sve znam nema se para, hajde sve nekako... Al jarane to je jbna octavia iz 99 godine i ako nisi mogao naci branik i zadnji gepek u svojoj sivoj boji onda se rokni odma! Nego su ljudi seljaci po prirodi... Samo daj da on stavi boli ga qrac... "Nije on mene kupio nego ja njega..." jes pa ga sad trebas izudarat... Slicna filozofija kod papaka koji te udare na parkingu ili vratima pa ono ma sta ima veze eto takva je to sorta ljudi i ja ih mrzim iz dna duse! Koje je auto ktb u pitanju nisam upratio?
Sve neki teoreticari kako sta treba... Kako me nekad znate ispizdit... Al totalno sam MIRAN![]()
Auto ne znam vrijedi li 1500KM![]()
Ovo pod navodnicima i ja mrzim .
Kako nije , ono kao farbicki lak je najbolji i ne treba to dirat farbat, pa ima i zato ljudi koji su zanat ispekli i ofarbat ce ga bolje od fabrike jer za razliku od nje , njega boli briga za ustedu materijala , naravno ovo vazi za postenog lakirera
![]()
Pa to sa najlonom je jos vece smetljarenje
Samo cu ti reci da pravi posteni ljudi koji znaju sta je lakiranje i sta znaci kad ofarbas nesto namjerno ostavljaju pojedine djelove kad su kucnuti i nece da farbaju... Jer se to vidi i primjeti i onda bude da je auto "udarano". Mozda si ti od onih sto packice farbaju... Za mene kad "kist" dodje na auto to vise nije auto... A ovde govorimo o puknutoj sajbi i zamjeni komplet gepeka i farbanja istog... Ja ne znam nekad zasto se raspravljam opste ali eto...
Najlon sam naveo kao privremeno rijesenje dok se ne bude u mogucnosti naci staklo jeftino ili naci gepek u istoj boji... Citaj malo sta sam napisao prije nego krenes u raspravu.. Doduse auto je malo rijedje pa je to problem... Ali eto Boze moj...
- amar1994
#41 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Hahahaha dodji , pogledaj moj auto pa reci vidi li se 
Jel to ne moze hahaha , kakv kralj , pa naravno da ne moze neke dijelove ali ovo sto ti gledas moze , jer kao sto sam rekao sve farbike stede na boji , osim onih luskuznih , ti ne moras vjerovati
Jbte sta sve nes procitat , pa likovi placaju debele pare da im ofarbaju ferraije , porse , lamborghinije u neku boju po narudzbi i ti sad mene ubjedjujes da nije to to , nemoj Boga ti
Jel to ne moze hahaha , kakv kralj , pa naravno da ne moze neke dijelove ali ovo sto ti gledas moze , jer kao sto sam rekao sve farbike stede na boji , osim onih luskuznih , ti ne moras vjerovati
Jbte sta sve nes procitat , pa likovi placaju debele pare da im ofarbaju ferraije , porse , lamborghinije u neku boju po narudzbi i ti sad mene ubjedjujes da nije to to , nemoj Boga ti
Last edited by amar1994 on 06/09/2017 14:34, edited 1 time in total.
-
dgL_
#42 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Lakse kupit gepek za stoju i jos toliko (minimum) za farbanjeamar1994 wrote:ma ima ih sto se bave , samo je to duzi proces od skidanja i montiranja prdnjih vrataTomahawk11 wrote:Bili su nekad oni što rade šajbe poslije aerodroma.
- kabal1337
#43 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Samo vozi kad onaj vozi Prsuita onakov sarenog, nista nije mijenjano u saobracajnoj slobodno i ti.
-
dgL_
#44 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Nema auta koje ljudi nece provalit da je farbano... To rade retardi... Za mene su to mongoloidi retardirani i ublehashi...amar1994 wrote:Hahahaha dodji , pogledaj moj auto pa reci vidi li se
Jedino je malko trze kad se dobro uradi primjetit sta je udarano ili farbano na crnom autu.. Svaka druga boja se primjeti ko se mo bolje razumije...
I necu se sa tobom prepucavat, ne pada mi napamet okano... Kazem ti malo vise iskustva i nadoci ces..
- kabal1337
#45 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
ne mora se vidjeti. Jednostavno se ne prelakira do kraja dijelova panela. I pokusa se narandzina kora potrefiti u bobu, kao i nacin na koji su metalne sljokice padale. Ili se samo cijelo auto prelakira. Inace kako to ljudi profi rade u australiji mi smo mila maca. Kod nas ide prvo, da se ne oguli, ako je potrefi onako sa 10 m da se ne vidi budes zadovoljan.
- amar1994
#46 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ma ti si jedan od onih koji misli da auto ne valja , ako je kucnut malo , farban , preesvucen volan i sl.dgL_ wrote:Nema auta koje ljudi nece provalit da je farbano... To rade retardi... Za mene su to mongoloidi retardirani i ublehashi...amar1994 wrote:Hahahaha dodji , pogledaj moj auto pa reci vidi li se
Jedino je malko trze kad se dobro uradi primjetit sta je udarano ili farbano na crnom autu.. Svaka druga boja se primjeti ko se mo bolje razumije...
I necu se sa tobom prepucavat, ne pada mi napamet okano... Kazem ti malo vise iskustva i nadoci ces..
uzivaj
A ja govorim za komplet farbanje , znaci sve , jovo na novo , ukljucujuci i temeljnu boju .
Last edited by amar1994 on 06/09/2017 14:42, edited 1 time in total.
-
dgL_
#47 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ne mora, ko ne zna... Ko zna sta je vidi se toliko jasno da dalje ne treba diskutovat...kabal1337 wrote:ne mora se vidjeti. Jednostavno se ne prelakira do kraja dijelova panela. I pokusa se narandzina kora potrefiti u bobu, kao i nacin na koji su metalne sljokice padale. Ili se samo cijelo auto prelakira. Inace kako to ljudi profi rade u australiji mi smo mila maca. Kod nas ide prvo, da se ne oguli, ako je potrefi onako sa 10 m da se ne vidi budes zadovoljan.
- amar1994
#48 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ma zna Dgl svekabal1337 wrote:ne mora se vidjeti. Jednostavno se ne prelakira do kraja dijelova panela. I pokusa se narandzina kora potrefiti u bobu, kao i nacin na koji su metalne sljokice padale. Ili se samo cijelo auto prelakira. Inace kako to ljudi profi rade u australiji mi smo mila maca. Kod nas ide prvo, da se ne oguli, ako je potrefi onako sa 10 m da se ne vidi budes zadovoljan.
- amar1994
#49 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
ja , pa sta ako se vidi , jel to znaci da ne valja autodgL_ wrote:Ne mora, ko ne zna... Ko zna sta je vidi se toliko jasno da dalje ne treba diskutovat...kabal1337 wrote:ne mora se vidjeti. Jednostavno se ne prelakira do kraja dijelova panela. I pokusa se narandzina kora potrefiti u bobu, kao i nacin na koji su metalne sljokice padale. Ili se samo cijelo auto prelakira. Inace kako to ljudi profi rade u australiji mi smo mila maca. Kod nas ide prvo, da se ne oguli, ako je potrefi onako sa 10 m da se ne vidi budes zadovoljan.
- kabal1337
#50 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
nece amare niko da ti kupi sad mazdu