Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ste za uvodzenje ovoga ili ne?

Da
26
81%
Ne
4
13%
Neodlucno
2
6%

Total votes: 32

peepeep

#26 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by peepeep »

Vizionar 1985 wrote:
peepeep wrote:Ne.
Sve dok ne budemo imali konkretne načine da spriječimo svaku zlouporabu, moj odgovor će biti ne.
Pogledaj šta se dešava sa borcima. Sjedi dva mjeseca pred zgradom i prži se na +40 i doslovno kaže pred kamerama - ja neću posao, ja hoću 300 maraka. Tri stotine tu, tri stotine tamo pa će nabrati penziju veću od nekoga ko se zaista borio na liniji i ko je zaista invalid i ko je zaista borac i ko se unatoč svojim zdravstvenim problemima trudio i tražio posao pa čak i radio.
Sutra da se uvede neko primanje "za sve i ove i one" prvi na spisku bi se našli oni što sada već uzimaju na sto strana i što vječito nešto protestuju i traže tako da je moj odgovor - NE.
Pa ja hocu posao, ja bi radio, ali niko zdravog i obrazovanog skoro nece da zaposli kako ce mene bolesnog i neobrazovanog zaposliti. Ja bi i sam sebe zaposlio da mogu ali od cega, kako itd. Sta treba da se dovedu ljudi do Ludila pa da puknu i da se Ubiju ili Nekoga Ubiju Ne Daj Bože. Znaci nek crkne komsija i njegova krava makar i ja crko. Ta logika. Kako ne shvacate da bi i Vi svi imali ovo pravo ako bi se Ne Daj Bože i vi ili vase dijete ili djeca ili bliznji vasi nasli u ovakoj ili slicnoj situaciji.
To je priča ala onog što je jednom bio na klixu - on deset godina čeka posao i država mu ga nije dala pa on sad ode u Švabiju. Digni guzicu i traži, ako nemaš - nađi gdje ima, uči, edukuj se, specijaliziraj se i traži. Najlakše je sjediti sa guza na guz, ispijati kafe i gasiti jednu za drugom i kukati kako nema posla. Ima itekako, ko hoće da radi i ko ne bira.
Sanjarko

#27 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

Evo ELITE nas izgleda kljukaju ovi tabletama za psihicke bolesti i sve vise psihickih bolesnika i psihickih bolesti. Cudi me bas zbog cega.
Sanjarko

#28 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

peepeep wrote:
To je priča ala onog što je jednom bio na klixu - on deset godina čeka posao i država mu ga nije dala pa on sad ode u Švabiju. Digni guzicu i traži, ako nemaš - nađi gdje ima, uči, edukuj se, specijaliziraj se i traži. Najlakše je sjediti sa guza na guz, ispijati kafe i gasiti jednu za drugom i kukati kako nema posla. Ima itekako, ko hoće da radi i ko ne bira.
Ne pusim, ne pijem, ne drogiram se, ne kurvam se itd. Jest samo prica, ma ne bi ja radio i ne bi da mogu i sebe sam zaposlio i sve druge da mogu. Od cega da to sve radim. Halo nemam nikakvih primanja. Do nedavno mi pratetak povremeno godisnje kad smo mu isli znao uletit sa nesto para. Sa tim svim moze se samo pokrit mozda lazem oko par postotaka necega. Nigdje nema nista besplatno skoro, kao sto sam naveo nisam zdrav ni fizicki ni psihicki samo nemam uvjerenje o tome. Guramo pod tepih i ja i moji ovo radi ogovaranja i stigmatiziranja u drustvu itd. Ne znam sta i da napisem uopste kao odgovor.

Ali jest necu ja da radim. :jbt:
Sanjarko

#29 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

Evo i net trebam ugasit, i ono malo sto mi je u zivotu ostalo sto me odrzava. Ugasi net pa plati od toga sve. Ugasio bi samo kada mi sa tim novcem ne bi trebalo oko 10 godina da skupim dovoljno novca da nesto platim od obrazovanja pa nadalje, i je li diploma i sve ostalo opet garant da cu naci posao i da cu ga znati raditi.
Sanjarko

#30 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

Zdravi i obrazovani i mladi ne mogu naci posao i sele se iz drzave sto ne mogu naci posao ili sto ih iskoristavaju, potkradaju, sto ih malo placaju itd., a da ja bolestan, siromasan, bez prebijene pare nadzem posao. Da se mogu barem iselit, ali ni to ne mogu, niti bi me moji mozda pustili.
Sanjarko

#31 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

Da se i iselim koja mi je garancija da bi se negdje drugo snasao i da bi mi bilo bolje. Ne kazem da ne bi, ali kako to mogu sa sigurnoscu tvrdit i znati.
Sanjarko

#32 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

Ne trebam se borit nikako jer imam ovdje koliko toliko, krov nad glavom, sta pojest, popit itd., i trebam pustit kada umru moji da me bude oko kante, i trebam se voditi onom logikom pa ima ljudi u Africi i svijetu kojima je gore i teze, i trebam se prepustiti da spadnem na taj nivo ili gori od toga. A sve je gore stanje. Dugovi se gomilaju, sve teze mojima zaradit itd.
MMM1977

#33 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by MMM1977 »

Kazes da si bolestan i fizicki? Jer ovo sto do sada nabrajas nije nista, pa svi danas imaju neke vrste psihickih problema, od ptsp preko depresije i anksioznosti pa do sizofrenije. Ovo drustvo je kompletno bolesno.

Necu nista dalje da komentarisem dok ne odgovoris na pitanje oko fizičke bolesti.
Sanjarko

#34 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

MMM1977 wrote:Kazes da si bolestan i fizicki? Jer ovo sto do sada nabrajas nije nista, pa svi danas imaju neke vrste psihickih problema, od ptsp preko depresije i anksioznosti pa do sizofrenije. Ovo drustvo je kompletno bolesno.

Necu nista dalje da komentarisem dok ne odgovoris na pitanje oko fizičke bolesti.
Pa jb ga ne mogu na internetu, sa strancima sve o tome, ni sa doktorima to ne radim van neta. Ali evo jedno od fizicke bolesti. Imam floatere i sve mi se vise pogorsava, u vidnom su mi polju, sire se, kao paukova mreza, dioptrije +- i - razlicite na dva oka i sve se vise pogorsava, vidim krvna zrnca. To sam u bolnici i spominjao i u medzuostalom, krvna zrnca da vidim, to je jedan od razloga sto sam u bolnici puko i zavrsio na psihijatriji. Imao sam i neko ostecenje jetre. Jos nekih stvari koje mi se ne spominju, neke i zaboravim jer imam i problema malo sa pamcenjem a i ne zelim da mislim uopste o njima. Bio sam na internom odjeljenju bolnice kad sam puko, a i od depresije sam puko, bio u maniji vjerovatno ili hipomaniji tada. 63 kile samo imao a u meni ima skoro 2 metra visine itd.

Dosta o meni, nisam ja tema. Nego jeste li za ovo ili niste kao sto sam naveo u uvodnom postu.
Sanjarko

#35 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

Jest da je ispalo tako, da se jadam, ali nije bas tako. Jest i jadam se ali i kazem da Ne Daj Bože da se neko nadze u istoj ili slicnoj situaciji u kojoj sam ja ili drugi ljudi sirom svijeta.
Sanjarko

#36 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Jest da je ispalo tako, da se jadam, ali nije bas tako. Jest i jadam se ali i kazem da Ne Daj Bože da se neko nadze u istoj ili slicnoj situaciji u kojoj sam ja ili drugi ljudi sirom svijeta.
Navedeni u temi, iako nisam glavne naveo Bolesnike. Evo preimenovati cu temu i orginalni post.
Sanjarko

#37 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by Sanjarko »

Znate kako ona izreka kaze za one koji rade.
moonca

#38 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
peepeep wrote:
Ne pusim, ne pijem, ne drogiram se, ne kurvam se itd. Jest samo prica, ma ne bi ja radio i ne bi da mogu i sebe sam zaposlio i sve druge da mogu. Od cega da to sve radim. Halo nemam nikakvih primanja. Do nedavno mi pratetak povremeno godisnje kad smo mu isli znao uletit sa nesto para. Sa tim svim moze se samo pokrit mozda lazem oko par postotaka necega. Nigdje nema nista besplatno skoro, kao sto sam naveo nisam zdrav ni fizicki ni psihicki samo nemam uvjerenje o tome. Guramo pod tepih i ja i moji ovo radi ogovaranja i stigmatiziranja u drustvu itd. Ne znam sta i da napisem uopste kao odgovor.

Ali jest necu ja da radim. :jbt:

:shock:

Zbilja mi nisi jasan. U zemlji gdje skoro svaki 4 stanovnik ima nekih 'psihickih' problema ti pises o ogovaranju , sramoti .------ je bas treba da te brine sta ce neka Munira ili Jusif reci.
Ako imas taj 'papir' imas i mogucnost pomoci.
Znam osobe koje prijamju -zavisi od tkv invaliditeta po nekoliko stotina maraka.
Nece ti 'drzava 'doci na vrata i pitati , sta ti treba. Trazi pomoc, ukljuci se u sistem i dobiti ces ako ti je potrebno.
pecpec

#39 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by pecpec »

Pogledaj malo oko sebe,svi trce za parama,popularnoscu,svak svakog mrzi,zavidno sve,kofol prijateljstva,stanovi,vile,auta,mobiteli od po 1000 i kusur...sjebale ih sve pare i trka za istim,pare su zlo,sto ih manje imas bice ti bolje i bices drugaciji od ostalih,manje ces da mrzis.
paladinka

#40 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by paladinka »

Kad je covjek bolestan ,sve je tesko , jos teze kad nemas financijski mogucnosti , a za sve trebaju pare. Ali eto , u danasnje vrijeme postoji makar mogucnost se informirati , odakle poceti , pa korak po korak.
Sanjarko

#41 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Psihicke Bolesnike i za sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
:shock:

Zbilja mi nisi jasan. U zemlji gdje skoro svaki 4 stanovnik ima nekih 'psihickih' problema ti pises o ogovaranju , sramoti .------ je bas treba da te brine sta ce neka Munira ili Jusif reci.
Ako imas taj 'papir' imas i mogucnost pomoci.
Znam osobe koje prijamju -zavisi od tkv invaliditeta po nekoliko stotina maraka.
Nece ti 'drzava 'doci na vrata i pitati , sta ti treba. Trazi pomoc, ukljuci se u sistem i dobiti ces ako ti je potrebno.
Nije bas tako lako. Ne znas bas situaciju. Za komsije i ostatak u naselju bi nam bilo mozda svejedno, vec su i ogovarali neki ali imaju drugi. A i sve kosta, i nije garancija da cu ista dobit. Sa dijagnozom F23 u remisiji samo guzicu mogu obrisati. Kao i sa ostalim. Tesko da bi me neko uputio i na testiranje za i fizicko i psihicko oboljenje jer je jedan doktor na internom kada sam lezao i kada sam ekstremne testove trebao raditi, i kada me je njemu uputilo, koji je urolog rekao da je psihosomatski. A ja imao bolove danima, danima nisam spavao od njih, imao i druge stvari koje mi se ne navode ovdje itd. Kao sto kazem sa svim ovim guzicu samo mogu obrisat.
Sanjarko

#42 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by Sanjarko »

pecpec wrote:Pogledaj malo oko sebe,svi trce za parama,popularnoscu,svak svakog mrzi,zavidno sve,kofol prijateljstva,stanovi,vile,auta,mobiteli od po 1000 i kusur...sjebale ih sve pare i trka za istim,pare su zlo,sto ih manje imas bice ti bolje i bices drugaciji od ostalih,manje ces da mrzis.
Ma stvara mi razdor u porodici nedostatak istih, svadze itd. a i ja nista sebi ne mogu priustit. Ne moze se nikako bez para danas u svijetu bas, pogotovo u gradovima. Dovodi me do ludila neimastina. Sta treba da mi se pomraci um opet zbog svega i da ubijem ili sebe ili nekoga drugog Ne Daj Bože. Ne mogu sebi ni svojima nista ni pomoci ni priustiti i sve je teze mojima, pogotovo majci da zaradi za nas.

Evo sinoc gledam neki film duhovi nesto i krivi sebe za smrt roditelja, rasplakao me film jer me podsjetilo sta sam uradio kada mi se um pomracio radi svega. Izletio pred auta na cestu i puklo me auto. Mogao sam poginut, izazvati nesrecu da drugi poginu, i mogli su se moji kriviti ili nesto tako radi toga, ko zna da sam poginuo sta bi se desilo sam mojom porodicom. Pomislio sinoc i to me je rasplakalo da su se i oni mogli ubiti radi mene i krivice ili necega u vezi toga, i dan danas im je tesko o tome i ne zele da pricaju u vezi toga uopste. Samo da se zna nisam se htjeo ubiti, nego tako um mi se pomracio, doslo mi do toga da sam zelio da me bog uzme, pa izletio na ulicu i pred auta. A najgore imam ideja itd. nekih, istina imam i razmisljanja itd. ludih nekih ali znam da je nesto od toga ludo ali nesto da je uredu i mozda sam nesto i mogao dati ali nemam podrske nikoga u tome, jos imam i problema u vezi toga, a ja ne znam kako da ih realiziram niti zelim jer ima dosta o oruzjima ideja, i krivim sebe sto nisam dao nista, barem nesto sto je moglo pomoci. Evo sada su ovi pozari aktuelni. Imao sam ideju za nesto sa cim bi se lakse pozari mogli gasiti itd.
Sanjarko

#43 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by Sanjarko »

paladinka wrote:Kad je covjek bolestan ,sve je tesko , jos teze kad nemas financijski mogucnosti , a za sve trebaju pare. Ali eto , u danasnje vrijeme postoji makar mogucnost se informirati , odakle poceti , pa korak po korak.
Ma nazalost ne mogu. Nema se, i ono malo sto se ima ni za sta nije dovoljno, a i kao sto sam napisao i da uradim prekvalifikaciju, doskolovanje itd., ni to nije garancija da cu naci posao. Radio bi ja, ali nisam zdrav. Po 12 sati spavam. Vecinu dana prespavam pa sam po noci budan. Da sam barem mogao negdje naci posao za 100 do 200 km da nesto cuvam. Prihvatio bi, ali ni to nisam mogao naci, ni moji. Za tezak neki fizicki posao bas nisam. Mozda bi mogao malo, par sati ali danas i zdrave tjeraju za mizerne plate da teske poslove rade po 8, 10, 12 sati i vise. Da uzmem pare one za samozaposljavanje i to ne znam. Ko zna koliko godina se mora biti odjavljen sa biro i zdrastvenog osiguranja, hajd riziku u vezi toga. Kredit ne mogu, jer sva skoro primanja su na crno itd. Da imam barem naknadu za nezaposlenost ili socijalnu pomoc, pa makar i to 40 km, mozda bi za koju godinu ustedio do sada da se prekvalificiram itd., iako misli da i ne bi uspio ni sa tim ustediti za to. Kosta sve. Minimalno hiljadu maraka, a nema se u dugovima smo u hiljadama maraka za rezije id drugo. Ni na pijaci ne mogu raditi, treba placati stand, treba platiti pravo na stand, itd., jos sad i za stand na pijaci i da bi prodavao na pijaci traze da si psihicki zdrav. Traze uvjerenje, potvrdu da si psihicki zdrav. Po cesti da prodajem ne znam sta, tjeraju i sa ceste itd. Zemlje nemamo jer smo u gradu, tako ni od toga nista. Evo traze cobane, bi ja i to prihvatio ali stvarno mislite da bi neko nekoga iz grada, ko nema pojma nista o tome, i ko jos nije ni zdrav zaposlio da bude coban, i stalno ima posla itd. Pa sto narod i mladi bjeze iz Zemlje ako sve valja itd. Pobjegao bi i ja ali kako, gdje, pitanje bi li me i moji pustili itd. Mozda me ni granicari ne bi pustili jer imam mozda zavedenu dijagnozu u sistemu. Najgore sve gore. Sve manje ljudi, sve teze zaraditi majci, nema vise ni ko da da koliko toliko novca da malo pogura, i dugovi se samo gomilaju itd. Ali kako kazem najgori je problem sto bas nisam zdrav. Jest nemam rak, ne umirem, ali ni tamo ni vamo. Kao da sam Zivi Mrtvac, kao da godinama polako umirem, sto i jest tacno, jer svi starimo, i tako prolaze godine i nista, sve gore. Da makar stoji se u mjestu i da nije sve gore pa hajde, ali kazem sve gore.
pecpec

#44 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by pecpec »

Vizionar 1985 wrote:Evo sada su ovi pozari aktuelni. Imao sam ideju za nesto sa cim bi se lakse pozari mogli gasiti itd.
Imas li kakvu ideju kako banku zajebat?

Sto se pozara tice ne moras kod nas samo gledat patent da plasiras,pokusaj u strane zemlje gdje ljudi cijene nesto novo,kvalitetno.Pozara ima svugdje u svijetu tako da bi mogo hajrovat ako na pravu adresu ode patent.
Sanjarko

#45 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by Sanjarko »

pecpec wrote:
Vizionar 1985 wrote:Evo sada su ovi pozari aktuelni. Imao sam ideju za nesto sa cim bi se lakse pozari mogli gasiti itd.
Imas li kakvu ideju kako banku zajebat?

Sto se pozara tice ne moras kod nas samo gledat patent da plasiras,pokusaj u strane zemlje gdje ljudi cijene nesto novo,kvalitetno.Pozara ima svugdje u svijetu tako da bi mogo hajrovat ako na pravu adresu ode patent.
Samo ideje imam ne patente, mozda imam nesto i u vezi banaka. Mislim da imam ali ne znam sta tacno itd.
MMM1977

#46 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by MMM1977 »

Vizionar,

Vidim da si na netu stalno, zasto ne pokusas nesto raditi kao freelancer? Tu ne moras izaci iz kuce a mozes nesto zarađivati. Na stranu da bi gotovo sigurno tvoji psihicki problemi bili znacajno umanjeni samim time sto bi se necim zanimao.

I prestani jadikovati i sazaljevati sam sebe, to je siguran put u ambis.
Sanjarko

#47 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by Sanjarko »

MMM1977 wrote:Vizionar,

Vidim da si na netu stalno, zasto ne pokusas nesto raditi kao freelancer? Tu ne moras izaci iz kuce a mozes nesto zarađivati. Na stranu da bi gotovo sigurno tvoji psihicki problemi bili znacajno umanjeni samim time sto bi se necim zanimao.

I prestani jadikovati i sazaljevati sam sebe, to je siguran put u ambis.
Ma ne jadikujem ni se sazaljevam. Meni odavno svejedno, da sad umrem ne bi pustio suze za sobom. Ali uz ovakav tezak zivot ovo je normalno, inace uz zivot je tako, a pokusavam da ne mislim o ovome svemu itd. Ali ne moze, sve gore. Financijsko stanje, zdravlje itd. Kako sam napisao da se barem stoji u mjestu, ali ne pogorsava se u svemu stanje.

Nesto na netu bi ali nemam ja pojma nista o netu. Nisam IT pismen, i ovo malo sto znam sam sam naucio bez da mi je neko bilo sta pokazao. Za neki posao na netu mora se imat racun, kartica itd. Ni to nemam, ali kazem nisam IT pismen to je glavni problem, a bi ja radio na netu ili bilo sta samo da se zna. Ali tesko. Kazem 12 sati spavam, nekad i vise i opet umoran tokom dana.

Jedva sam i ovo na forumu naucio itd., i opet ne znam niti koristim na istom dosta od opcija.

Pisem da se pokusa nesto uraditi da drugi ne dospiju u ovaku situaciju u kojoj sam ja pa i moja porodica.
bronhy

#48 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by bronhy »

Ako poznajes engleski jezik mogao bi pisati na jednoj drustvenoj mrezi kao sto pises ovdje na forumu i zaraditi neki novac.
Sanjarko

#49 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by Sanjarko »

bronhy wrote:Ako poznajes engleski jezik mogao bi pisati na jednoj drustvenoj mrezi kao sto pises ovdje na forumu i zaraditi neki novac.
Kojoj. Ali opet imam problem. Oprema itd., sto sam naveo. Kompjuteru tipke povremeno otkazuju pa prorade, nemam racun itd., niti znam bilo sta sto se tice papirologije i sl. Ne bi znao ni naplatiti i kada bi zaradio. Recimo razmisljao sam i raspitivao sam se u vezi raznih stvari ali kao sto kazem nisam IT pismen, uslova nemam, ne znam, ne znam nista oko papirologije, banaka, elektronskog placanja itd. Jb ga. Kazem da mi je makar bilo da nadzem nesto da cuvam navece ali i to se nemoze naci i sad i za to traze obucene ljude za to.
bronhy

#50 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?

Post by bronhy »

Vizionar 1985 wrote:
bronhy wrote:Ako poznajes engleski jezik mogao bi pisati na jednoj drustvenoj mrezi kao sto pises ovdje na forumu i zaraditi neki novac.
Kojoj. Ali opet imam problem. Oprema itd., sto sam naveo. Kompjuteru tipke povremeno otkazuju pa prorade, nemam racun itd., niti znam bilo sta sto se tice papirologije i sl. Ne bi znao ni naplatiti i kada bi zaradio. Recimo razmisljao sam i raspitivao sam se u vezi raznih stvari ali kao sto kazem nisam IT pismen, uslova nemam, ne znam, ne znam nista oko papirologije, banaka, elektronskog placanja itd. Jb ga. Kazem da mi je makar bilo da nadzem nesto da cuvam navece ali i to se nemoze naci i sad i za to traze obucene ljude za to.
.
Last edited by bronhy on 27/12/2020 10:18, edited 1 time in total.
Post Reply