Glupi teroristi!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#26 Re: Glupi teroristi!!!

Post by HAVANA »

Pa da su pametni ne bi bili teroristi.
muha_sa

#27 Re: Glupi teroristi!!!

Post by muha_sa »

gdje se pametan insan može opasat eksplozivom i raznjet :-)

samo hablešina koja nema gram mozga
Sanjarko

#28 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

supercali wrote:
Point. wrote:Mene zanima zasto svaki terorista uredno ponese pasos kad ide u akciju? Sad su u Barceloni nasli pasos od jednog babijana u kombiju.
Logika neka govori da poslije bijega odmah ide na aerodrom i u avion leti negdje gdje ga ne mogu naci i sl
Naravno ako ga ne skontaju ko je sta je pa da moz3 ovo izvesti
A kriju identitet pod maskama na onim snimcima klanja itd., u mnogim kojima se ne vidi klanje itd. Nego kako sakriju onoliko veliku bradu pod one maske itd. A na aerodromima nema softvera za prepoznavanje lica itd.
Sanjarko

#29 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

tranquil wrote:Rijetko kada bježe, a ako i bježe, ne idu više sa pasošem, tako da nije zbog toga.

To im je potpis. Znaju da je to vjerovatno kraj i da će ime biti objavljeno. Žele da se zna ko je to uradio jer se ponose time i ne žele da kriju. Žele da ih sabraća širom svijeta pominju u molitvama.
Sve sa samoubilackim pojasevima od plasticnih boca napunjenim vodom. Zaj-bani likovi pravo. Ko onaj u Sarajevu sto se setko pred ambasadom direktno na nisanu umjesto da uleti u ambasadu. Jbn likovi toliko da ni u ambasadu ne smiju uletit naoruzani do zuba a smiju se pred ambasadom setkati direktno pred nisanom da ih moze koknut ko god zeli, i kad god zeli. LOGICNO.
Sanjarko

#30 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

nema me tamo wrote:Upravo kao i serijske ubice ništa bez priznanja ostatka svijeta.
Odkad to. :?
Sanjarko

#31 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

muha_sa wrote:gdje se pametan insan može opasat eksplozivom i raznjet :-)

samo hablešina koja nema gram mozga
A niko ispranog uma ne moze. Ono Cia, Kgb niko nema programe i nije imao programe umnog programiranja ljudi. Jbt od vremena drevne Sparte mozda i prije se Umno Programiranje vrsi nad odredzenim ljudima.

A ovo video sa bazukom, dokaz da su nespretni, neobuceni itd. Kako elitama i profesionalcima takvi ljudi tolika pretnja mogu biti. Veca su pretnja sami sebi i po okolinu koja je isto laicka ko i oni.
insomnia78

#32 Re: Glupi teroristi!!!

Post by insomnia78 »

Moze, moze samo sto im kozak ispiraju kojekakvi ucenjaci.

PS: video sa bazukom je u stvari film :-D
Sanjarko

#33 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Moze, moze samo sto im kozak ispiraju kojekakvi ucenjaci.

A drzave i sluzbe ne rade to i nisu nikad to radile. Daj ba. Fino sa vam sve skoro rekao. Ne sjecam se kako ide. Ovako nesto: "Mislite da vam ELITE sve govore", "Kompleksno".
Krokodajl

#34 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Moze, moze samo sto im kozak ispiraju kojekakvi ucenjaci.

Nije da se ono u Siriji i Iraku ne dešava na dnevnoj bazi, najjači video onaj lik kad opali RPG umjesto kroz rupu u zidu u zid, pobi 3-4 saborca uključujući i sebe, i to sa 20 cm udaljenosti...
tranquil

#35 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

supercali wrote:
tranquil wrote:Rijetko kada bježe, a ako i bježe, ne idu više sa pasošem, tako da nije zbog toga.

To im je potpis. Znaju da je to vjerovatno kraj i da će ime biti objavljeno. Žele da se zna ko je to uradio jer se ponose time i ne žele da kriju. Žele da ih sabraća širom svijeta pominju u molitvama.
Moze biti svasta al eto meni logika govori ovo moje a ta neka zelja za slavom na taj nacin nikad mi ne bi pala na pamet al naravno nismo svi isti pa ne mogu svijet mjeriti po sebi

I kafa bolan duzan si vise od godine :razz:
Možda nisam bio precizan. Ne radi se o želji za slavom, nego samo želji da se prenese poruka. Pogotovo u situacijama kada će biti razneseni, oni moraju nekako javiti braći da je posao obavljen i da je on taj koji je obavio posao, kako bi ga oni onda ispoštovali sa dovom. Nije to ljubav prema slavi, nego prema drugom svijetu. Oni su dovoljno zaluđeni da svjesno idu u smrt, a pored toga vjeruju i u takve stvari kao što je to da će automatski ići u džennet ako ih dovoljno ljudi "isprati", barem kroz molitvu ako već ne mogu fizički.

Što se kafe tiče, jesam dužan, priznajem (mada nije godina sigurno) :wink: . Napraviti to u ovom momentu bi nažalost bio logistički problem :-? .
tranquil

#36 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Vizionar 1985 wrote:

Sve sa samoubilackim pojasevima od plasticnih boca napunjenim vodom. Zaj-bani likovi pravo. Ko onaj u Sarajevu sto se setko pred ambasadom direktno na nisanu umjesto da uleti u ambasadu. Jbn likovi toliko da ni u ambasadu ne smiju uletit naoruzani do zuba a smiju se pred ambasadom setkati direktno pred nisanom da ih moze koknut ko god zeli, i kad god zeli. LOGICNO.
Onaj pred ambasadom je sam priznao nekad na suđenju da je očekivao da će biti ubijen od strane Amera u ambasadi, a ne da će ga naši sjebat. Dakle još jedan koji je svjesno išao u smrt, s tim da nije znao kako da izvede juriš pored naše policije pa je samo šetao i čekao da ga roknu iznutra. Čak je i na suđenju rekao da mu naše obezbjeđenje nije bilo cilj.

Riječ "terorizam" ne označava samo ubistvo nego i slanje poruke straha, i to je bila njegova furka.

Po onome kako je pričao o svojim očekivanjima, ja mislim da je on duboko u sebi zamišljao da će se desiti nešto kao u filmovima, da će iz ambasade istrčati red specijalaca sa dugim cijevima i svi ga rokaju istovremeno, k'o Tonija Montanu. Ili, koliko je lud, možda je fantazirao kako će ambasada ustati, transformisati se u džinovskog robota sa Davidovom zvijezdom na čelu, i spaliti ga zrakom.

U svakom slučaju očekivao je javno mučeništvo, televiziranu smrt od strane tagutskih američkih vojnika, kako bi bio mučenik i heroj za svoju sortu, i to nije dobio. Roknuli su ga naši, i to tako da preživi i da mu bude suđeno. Najbolje moguće rješenje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Truba »

tako biva kad imap 18
misliš da si najpametniji
još ti utuve u glavu da si superiorniji od čitavih naroda

a protiv sebe imaš čitav policijski aparat jedne države koja ima iskustva s terorom

pa tu su ljudi u policiji 20-30 godina se bore protiv takvih

rezultati su jasni

začudo...španjolska policija je počela kokati dakle ovo je nešto novo za europske mlakonje... čini se da prvo pucaju pa pitaju :?
uglavnomja

#38 Re: Glupi teroristi!!!

Post by uglavnomja »

tranquil

pricalo se da je mevlid u zatvoru odvehabio, obrij'o se ... i tako to,
svakako je u zatvoru i povehabio :izet:

a ovo sve se moze napisati i za breivika, on sam je to negdje napisao prije masakra

da zeli pobiti sto vise imigranata i onih koji ih gotive, i da onda njega policija ubije, sve ono kao postace svetac, posthumni vodja bjelackog pokreta, dici ce se bijele mase u svim zemljama zapada i krenuti njegovim stopama ... :roll:

a dobio je zivot u zatvoru, i to u izolaciji, sobicak sa kompjuterom bez interneta, sam sebi kuha, setnja u betonskom kavezu, opet sam, sat ili 2 dnevno ...
zabranjen svaki kontakt sa svijetom osim advokata, (mama mu je umrla) ,pisma se pregledaju, i ono najvaznije, svako malo ga pretresaju, sve tjelesne otvore i slicno :mrgreen:
pa se zalio sudu da su mu povrijedjena ljudska prava, pa je dobio sipak :thumbup:
norveski mediji ga ne spominju osim za godisnjicu masakra ili kad izvede ovako neki cirkus preko advokata i suda ... i tad ga (uglavnom) ne zovu imenom nego terorista od 22.7.

i ta famozna cifra 21 godina je samo proforme jer se moze produzavati ...

fantasticno odradjen posao, ziv, a mrtav ... izolacija i ignoracija :thumbup:
tranquil

#39 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Black swan wrote:začudo...španjolska policija je počela kokati dakle ovo je nešto novo za europske mlakonje... čini se da prvo pucaju pa pitaju :?
Pa nije baš da je novo, u Londonu su porokali one na mostu (zadnji slučaj u Britaniji), Italijani su roknuli onog što je napravio zadnji masakr u Njemačkoj pa uspio pobjeći, Francuzi su onog u Nici u kamionu zaustavili sačmarom, porokali su sve i sa death metal koncerta, i one iz Charlie Hebdoa. Zapravo rijetkost je uhvatiti živog, kao što su sada uhvatili neke sporedne izvršioce ili npr. Ameri kad su uhvatili onog Čečena što je napao bostonski maraton. Toliko je rijetkost uhvatiti živog napadača da se stvaraju teorije zavjere oko toga, "kako to da uvijek roknu teroristu, pa naravno, mrtva usta ne govore".

Nije tu stvar mlakonja, u svakom slučaju je bolje uhvatiti živog (i to će pokušati), i to iz više razloga:
- možeš ga poslije pokušati ispitati i možda pronaći saradnike
- oduzimaš mu mučeničku smrt
- uklanjaš gore spomenute teorije zavjere

Naravno ne možeš u većini slučajeva uhvatiti živog, ako imalo ugrožava bilo čiji život naravno da će ga roknuti, tako da se džihadlija koji juriša na policiju i civile sa eksplozivom (makar i lažnim) ili puškom naravno odmah obara metkom.

Ne znam odakle ti ideja da je rokanje terorista nešto novo u Europi. Barem što se tiče djelovanja policije koja se našla na putu teroristima, ono je u Europi do sada bilo skoro pa besprijekorno, i nije mi poznat slučaj da su propustili ubiti teroristu a da su trebali, možda griješim ali stvarno se ne mogu sjetiti slučaja a kamoli da je to neko pravilo.
tranquil

#40 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

uglavnomja wrote:da zeli pobiti sto vise imigranata i onih koji ih gotive, i da onda njega policija ubije, sve ono kao postace svetac, posthumni vodja bjelackog pokreta, dici ce se bijele mase u svim zemljama zapada i krenuti njegovim stopama ... :roll:

a dobio je zivot u zatvoru, i to u izolaciji, sobicak sa kompjuterom bez interneta, sam sebi kuha, setnja u betonskom kavezu, opet sam, sat ili 2 dnevno ...
zabranjen svaki kontakt sa svijetom osim advokata, (mama mu je umrla) ,pisma se pregledaju, i ono najvaznije, svako malo ga pretresaju, sve tjelesne otvore i slicno :mrgreen:
pa se zalio sudu da su mu povrijedjena ljudska prava, pa je dobio sipak :thumbup:
norveski mediji ga ne spominju osim za godisnjicu masakra ili kad izvede ovako neki cirkus preko advokata i suda ... i tad ga (uglavnom) ne zovu imenom nego terorista od 22.7.

i ta famozna cifra 21 godina je samo proforme jer se moze produzavati ...

fantasticno odradjen posao, ziv, a mrtav ... izolacija i ignoracija :thumbup:
To je to, tako se to radi :thumbup:

BTW u postu u kom govorim o napadu na ambasadu sam i ja nimalo slučajno izostavio ime teroriste, iz istih razloga. To ne znači da želim da se čin baci u zaborav, nego da se rasprši to herojstvo i mučeništvo. Oni su niko i ništa, manji ljudi od bilo koga od nas na forumu, oni su samo ideološki zaluđeni i imali su pristup oružju. Naravno da svi dobro znamo njihova imena, ali njihovim ponavljanjem samo im dajemo pažnju koju ne zaslužuju.
supercali

#41 Re: Glupi teroristi!!!

Post by supercali »

tranquil wrote:
supercali wrote:

Moze biti svasta al eto meni logika govori ovo moje a ta neka zelja za slavom na taj nacin nikad mi ne bi pala na pamet al naravno nismo svi isti pa ne mogu svijet mjeriti po sebi

I kafa bolan duzan si vise od godine :razz:
Možda nisam bio precizan. Ne radi se o želji za slavom, nego samo želji da se prenese poruka. Pogotovo u situacijama kada će biti razneseni, oni moraju nekako javiti braći da je posao obavljen i da je on taj koji je obavio posao, kako bi ga oni onda ispoštovali sa dovom. Nije to ljubav prema slavi, nego prema drugom svijetu. Oni su dovoljno zaluđeni da svjesno idu u smrt, a pored toga vjeruju i u takve stvari kao što je to da će automatski ići u džennet ako ih dovoljno ljudi "isprati", barem kroz molitvu ako već ne mogu fizički.

Što se kafe tiče, jesam dužan, priznajem (mada nije godina sigurno) :wink: . Napraviti to u ovom momentu bi nažalost bio logistički problem :-? .
Vidis moguce je to nije mi palo na pamet glavonje iz njegovog staba preko medija saznaju ko je odradio koji posao pa kaze u centru barcelone ubijeni abu ped erdogan a tamo negdje ubijem abu lez bejkamin i sl

A ovo za godinu je malo da se dignu tenzije u javnosti :mrgreen:
tranquil

#42 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Pa ja, zadnja poruka koju su direktno poslali bazi je "mi idemo, slušajte vijesti".
animals

#43 Re: Glupi teroristi!!!

Post by animals »

Malo izadjes na ulicu svakog veceg grada, ili u park,
gdje ti stranci iz Arapski zemalja zive..
pa ce vam biti jasno, zasto su glupi..
malo pogledajte ponasanje njih i ostalog svijeta,
pa se sve samo pokaze..zasto potomci ti ljudi, iako zive vec dugo na zapadu,
ne obrazuju se, pa im onda domicilni krivi za njihovu neobrazovanost..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Truba »

što će ti obrazovanje kad smatraš da si superioran :D

i mi balkanci smo superirorni ali kod nas je ostala ona završi faks da budeš direktor :D
Sanjarko

#45 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

tranquil wrote:
Onaj pred ambasadom je sam priznao nekad na suđenju da je očekivao da će biti ubijen od strane Amera u ambasadi, a ne da će ga naši sjebat. Dakle još jedan koji je svjesno išao u smrt, s tim da nije znao kako da izvede juriš pored naše policije pa je samo šetao i čekao da ga roknu iznutra. Čak je i na suđenju rekao da mu naše obezbjeđenje nije bilo cilj.

Riječ "terorizam" ne označava samo ubistvo nego i slanje poruke straha, i to je bila njegova furka.

Po onome kako je pričao o svojim očekivanjima, ja mislim da je on duboko u sebi zamišljao da će se desiti nešto kao u filmovima, da će iz ambasade istrčati red specijalaca sa dugim cijevima i svi ga rokaju istovremeno, k'o Tonija Montanu. Ili, koliko je lud, možda je fantazirao kako će ambasada ustati, transformisati se u džinovskog robota sa Davidovom zvijezdom na čelu, i spaliti ga zrakom.

U svakom slučaju očekivao je javno mučeništvo, televiziranu smrt od strane tagutskih američkih vojnika, kako bi bio mučenik i heroj za svoju sortu, i to nije dobio. Roknuli su ga naši, i to tako da preživi i da mu bude suđeno. Najbolje moguće rješenje.
Daj ba. Upuco naseg cuvara pred ambasadom i nije u ambasadu uletio da osoblje ambasade pobije itd. Ima cudnih stvari samo tako. Ali eto nema laznih zastava, nema urota itd. Politicari, Elite su istinoljubci, filantropi, dobrice itd. Dobri ko hljeb. Nikad mrava ne bi zgazili.

PS. Samo da znas Vehabije se ne snimaju na Televiziji niti gledaju Televiziju. Bas prave tvrdokorne Vehabije.
tranquil

#46 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Vizionar 1985 wrote:
tranquil wrote:

Daj ba. Upuco naseg cuvara pred ambasadom i nije u ambasadu uletio da osoblje ambasade pobije itd. Ima cudnih stvari samo tako. Ali eto nema laznih zastava, nema urota itd. Politicari, Elite su istinoljubci, filantropi, dobrice itd. Dobri ko hljeb. Nikad mrava ne bi zgazili.

PS. Samo da znas Vehabije se ne snimaju na Televiziji niti gledaju Televiziju. Bas prave tvrdokorne Vehabije.
Čovjek je živ uhapšen, suđeno mu je i sve je fino pričao, i kako nije imao namjeru pucati po našima, i kako je očekivao da će ga stići metak iz ambasade i kako se već spremio za smrt... Ne moramo ništa nagađati i izmišljati, dovoljno je da poslušamo šta kaže i o svojoj motivaciji i samom tom danu, a rekao je dosta toga. Ne znam koje su to "čudne stvari samo tako", ako je koji slučaj jasan to je ovaj.
Sanjarko

#47 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

tranquil wrote:
Čovjek je živ uhapšen, suđeno mu je i sve je fino pričao, i kako nije imao namjeru pucati po našima, i kako je očekivao da će ga stići metak iz ambasade i kako se već spremio za smrt... Ne moramo ništa nagađati i izmišljati, dovoljno je da poslušamo šta kaže i o svojoj motivaciji i samom tom danu, a rekao je dosta toga. Ne znam koje su to "čudne stvari samo tako", ako je koji slučaj jasan to je ovaj.
Pa sto nije uletio u ambasadu da osoblje pobije. Nasi su nebitni, zar mu cilj nije bilo osoblje ambasade. Sto se snimaju ovi teroristi za koje su uvijek govori da su Vehabije a Vehabije se ne snimaju, ne gledaju televiziju itd. Imao sam komsiju Vehabiju i to ne jednog, imam i sad komsiju Vehabiju. Vehabije slikanje itd. zivog bica smatraju grijehom itd. Kako dodzu do oruzja, kada se zna da se sve prati. Mislite da se i oruzje ne prati koje se prodaje i proizvodi gdje i kod koga zavrsi. Slag na tortu urote i napadi pod laznom zastavom se ne dogadzaju. Nije ono Hitler i Njemacka napala Poljsku pod izgovorom napada pod laznom zastavom itd. Jos veci slag na tortu Cia i Kgb nisu imali i nisu radili umno programiranje ljudi. Nije Kgb imao spavace napadace po Americi itd., koji su umno programirani bili. Nije Cia da crnacke pokrete za ravnopravnost itd., suzbije uvela jeftin Kokain u Americke kvartove crnacke, pa se prosirila narkomanija svuda cak i na bijelacke itd. Jos veci veci slag na tortu je da su Elite dobre, dobri ljudi. Ne lazu, ne zapocinju ratove, ne vrse humana preseljenja i istrebljenja ljudi, ne prate ljude, ne snimaju sve, ne kradu, ne varaju, ne muce, ne zlostavljaju, itd. Jbg ISTINITO da su ELITE dobri ljudi, i da se sve ovo NE RADi itd. i DA JE SVE LAZ. SVE JE LAZ, SVE JE LAZ, OSIM SMRTI. :kiss:
Sanjarko

#48 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

Cune vise o ovome. Jb mi se. Mislite i dalje sta god hocete, i ko god sta god hoce nek misli.
tranquil

#49 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Vizionar 1985 wrote:
tranquil wrote:Čovjek je živ uhapšen, suđeno mu je i sve je fino pričao, i kako nije imao namjeru pucati po našima, i kako je očekivao da će ga stići metak iz ambasade i kako se već spremio za smrt... Ne moramo ništa nagađati i izmišljati, dovoljno je da poslušamo šta kaže i o svojoj motivaciji i samom tom danu, a rekao je dosta toga. Ne znam koje su to "čudne stvari samo tako", ako je koji slučaj jasan to je ovaj.
Pa sto nije uletio u ambasadu da osoblje pobije. Nasi su nebitni, zar mu cilj nije bilo osoblje ambasade. Sto se snimaju ovi teroristi za koje su uvijek govori da su Vehabije a Vehabije se ne snimaju, ne gledaju televiziju itd. Imao sam komsiju Vehabiju i to ne jednog, imam i sad komsiju Vehabiju. Vehabije slikanje itd. zivog bica smatraju grijehom itd. Kako dodzu do oruzja, kada se zna da se sve prati. Mislite da se i oruzje ne prati koje se prodaje i proizvodi gdje i kod koga zavrsi. Slag na tortu urote i napadi pod laznom zastavom se ne dogadzaju. Nije ono Hitler i Njemacka napala Poljsku pod izgovorom napada pod laznom zastavom itd. Jos veci slag na tortu Cia i Kgb nisu imali i nisu radili umno programiranje ljudi. Nije Kgb imao spavace napadace po Americi itd., koji su umno programirani bili. Nije Cia da crnacke pokrete za ravnopravnost itd., suzbije uvela jeftin Kokain u Americke kvartove crnacke, pa se prosirila narkomanija svuda cak i na bijelacke itd. Jos veci veci slag na tortu je da su Elite dobre, dobri ljudi. Ne lazu, ne zapocinju ratove, ne vrse humana preseljenja i istrebljenja ljudi, ne prate ljude, ne snimaju sve, ne kradu, ne varaju, ne muce, ne zlostavljaju, itd. Jbg ISTINITO da su ELITE dobri ljudi, i da se sve ovo NE RADi itd. i DA JE SVE LAZ. SVE JE LAZ, SVE JE LAZ, OSIM SMRTI. :kiss:
Skrećeš temu na stvari koje nemaju veze sa savršeno jasnim slučajem. Čovjek je, iz svojih usta, jednostavnim riječima slabo obrazovane osobe, objasnio kako mu je bio cilj američka ambasada, ne službenici i ne da ubija, nego ambasada, i da nije htio da ide u okršaj sa našom policijom koja je bila obezbjeđenje ispred. I da je hodao ispred doslovno čekajući da ga Amerikanci ubiju, što se na kraju nije desilo.

Dakle ako ti je čovjek, koji nije neki naročit kapacitet da bi čak i slijedio, a kamoli kreirao neki komplikovan plan, tako rekao o svojoj vlastitoj akciji, zašto imaš potrebu da ga opravdavaš i da skrećeš temu na CIA-u, KGB, Hitlera, Poljsku, i šta sve nisi udrobio u toj salati od "odgovora".
Sanjarko

#50 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

by Vizionar 1985 » 23/08/2017 17:33
Cune vise o ovome. Jb mi se. Mislite i dalje sta god hocete, i ko god sta god hoce nek misli.
:kakoste:
Post Reply