Guam je negdje na crvenoj tacki... mislim da je ocito kako je rijec o americkom teritoriju, i da se Koreja makne iz kuhinje.

Pa kad skontas, vecina sistema koji su potrebni insanu danas je sve maltene na elektronici.Vizionar 1985 wrote:Ma Njanjo ovo u vezi Solarne Baklje ti je ko rulet. Nismo jos samo pogodili pravi broj. Jesmo mislim u 19 stoljecu pogodili boju ali nismo broj. Davno je moj stari za ovo govorio jos proslog stoljeca da je neko rekao da treba da udari u ovom stoljecu, cak mislim oko ovih godina da je govorio, i da ce samo seljaci prezivjet, da ce samo oni imat vode itd.
Ma kaki prilagodili. Evo mi u Ze smo se svi od rata naovamo odvikli od rata itd., jos smo mnogi obolili itd. Pomrlo bi nas vecina gradzana u Ze mozda i svi. Selo bi opstalo, istina navalili bi pljackasi na njih. Raspravljalo se po netu o tome davno. Bilo bi cak i kanibalizma po nekima. A elite imaju sklonista. Ne znam kako su na jednoj seriji to skloniste nazvali. Ko neka baza pod zemljom koja ima mislim sve za 10 i vise godina opstanka nakon neke bas velike katastrofe. Ovo meni odavno lici ko u seriji Supernova samo usporeno. Kako zovu te baze i te baze su spomenute upravo u toj seriji.Njanjavi wrote: Insan poput nas bi se prilagodio i nekako, znamo kako je bit bez struje, bez vode, bez hrane.
Ma o tome smo po netu i govorili. Kardinalna greska. Govorio sam i ja ovdje malo ozbiljno, malo sega. Mrsko mi sad trazit u mojim postovima gdje. Ovdje na ovom forumu. Ne krijem identitet uopste. Bio bi mi profil isti i ovdje kao i drugdje da moze. Negdje se zaj-bajem povremeno, nekad bude i ozbiljno, negdje ozbiljno i sega. Ovdje sam vecinom, uletim povremeno iz sege itd. negdje drugo. Raspravljali smo o tome. Evo sad cu nac post ovdje u vezi Njemacke.Njanjavi wrote:A najgore nisam ni spomenuo.
Zamisli sprzi svu elektroniku a toliko nuklearnih elektrana samo u eu, da ne pričamo globalno.
Pa kralju kad bi se to krenulo topit, a kuku!
Prije bi da se porokaju nuklearkama nego da se nuklearne elektrane krenu sjebavat tako.
Mensecini da je i manje stetno kad rokne nuklearka onako na konvencionalan način nego da se nuklearna elektrana krene topit kao chernobil il fukushima.
i na godišnji u Konjickaranana wrote:Kazu u septembru ce nas spucati neka planeta. Dizite kredit i na mjesec godisnjeg.
Jaro pripremi pusku, nece te mimoicNjanjavi wrote:Gledam par dana vec, kad god udjem na fb, vecinom su mi sto se tice vjesti neki americki outleti lajkovani, i sta znam par britanskih, slabo nashe citam.
Al kad god udjem, vecinom je neko flejmovanje, dizanje straha u populusa, sve neki dooms day predvidjanja, black sky pripreme, ameri se mensecini fakat spremaju na neko sranje.
Evo maloprije citam ovo oko black sky, to je u biti njihova sifra za dugotrajni i rasprostranjen nestanak struje, oce valjda vjezbu oko toga odradit 23ceg, cisto da vide koliko ce sranja blokirat, kakve su posljedice nestanka struje na masu kompjuterizovanih sistema i postrojenja.
I bgm, sve se zesce i cesce suska oko toga, i to ne od kako bi ih nazvali teoreticara zavjera vec bas glavonje u vladi, vojno obavjestajnim mrakama i slicnim organizacijama.
Najprije bi reko da bi nas koja solarna baklja mogla potkacit, po vremenu se vidi da sunce przi sve jace i jace.
Ove smijurije oko nuklearki sa korejom mi se cini kao mala predigra, skretanje pogleda sa pravog sranja.
A sad sta je pravo sranje, to mozemo samo nagadjat sad.
Sad da imam koji desetak k ojra pa da i ja i ti odemo raketom malo da vidimo jel okrugla ili ne, plaho ljudi govore da je ravnadječak sa šibicama wrote:Ja bi volio prvo da saznamo je li planeta ravna ploca. Nekako me to pitanje muci zadnjih mjeseci.
animals wrote:Sad mi je jasno zasto su se iznenada neki dan mravi pojavili na mojoj terasi..
predhodnica ispitiva stanje..
Sezona parenja mrava u jekuNjanjavi wrote:To za mrave znam da se pomame prije kise, al kako je ova susha gledam ne jenjava im broj.
Ono kontas evo kisha che zato ih je tolko a kishe nidje.
I to oni krupni nenormalni garavi.
Ima ih kod mene oko kuce sijaset, i bas su nekako srkletli, zadaju se pravo.
Hej moj ti nadji selo koje nema oruzja da moze opremiti brigadu, mislim da ne postoji kuca koja nema bar jednu pusku i stotinjak metakaVizionar 1985 wrote:Ma kaki prilagodili. Evo mi u Ze smo se svi od rata naovamo odvikli od rata itd., jos smo mnogi obolili itd. Pomrlo bi nas vecina gradzana u Ze mozda i svi. Selo bi opstalo, istina navalili bi pljackasi na njih. Raspravljalo se po netu o tome davno. Bilo bi cak i kanibalizma po nekima. A elite imaju sklonista. Ne znam kako su na jednoj seriji to skloniste nazvali. Ko neka baza pod zemljom koja ima mislim sve za 10 i vise godina opstanka nakon neke bas velike katastrofe. Ovo meni odavno lici ko u seriji Supernova samo usporeno. Kako zovu te baze i te baze su spomenute upravo u toj seriji.Njanjavi wrote: Insan poput nas bi se prilagodio i nekako, znamo kako je bit bez struje, bez vode, bez hrane.
Govorio sam ja i drugi po netu o ovome, odavno. Soko [Steven Havking] kaze imamo milju, neko stoljece a neki da smo vec usli u taj proces, proces izumiranja. Ne znam, sta da mislim. Jer sve se stalno mijenja. Po Un-u smo do 22 stoljeca sigurni. Do tada predvidzaju ce rast populacija u svijetu ljudi a nakon toga stagnacija pa cak i opadanje. Ima na demografiji o tome. Eno dao sam projekciju Un-a do 2100 godine.
Pa opet se hvatamo u krug,čime se zapravo ljudi zaoukupljuju?Korisnim ili beskorisnim informacijama?Ja još u novinama ili nekom regionalnom časopisu nisam vidio da se obrađuje neka ozbiljnja tema iz nauke.Ljude jednostavno takve informacije ne interesuju,radije će se sjatiti do trafike kuputi Informer,Kurir,Svet,Skandal ili Express.Šta bi se bolje prodavalo u BIH,Avaz ili Nature magazine,vjeriovatno Avaz,a i zna se zašto?S druge strane nije u pitanju to što je skuplje od ovog dvoje već,već za šta ljudi gaje interes.Ako ljudi mogu za kutiju cigara izdvojiti 4-5 KM,a žive od neke skromne plate mogu sigurno kupiti i nature magazin,ili neki drugi.Izgleda kako je većini ljudi više zanimljiv tuđi život i neznanje.Muhamed Đakmić wrote:Nije vala tačno.Jedini cilj medija je profit,a jedini put do profita je čitanost.A čitanost se dobija senzacionalnim tekstovima. Zašto?SmokingMan wrote:Cilj mas medija je fokusiranje na održavanje straha kod čitalaca i odvraćanje nebitnim informacijama od onoga što se stvarno dešava u svijetu.Njihov zadatak je stvoriti iskrivljenu sliku o stvarnosti u očima ljudi.U ovako teškim vremenima bitno je znati razlikovati istinu od laži.
Na kraju Trump ima zadnju rijec. Ameri nece opaliti nuklearku bez odobravanja predsjednika. Drugo, kome je u cilju i ko ce biti na dobiti ako krene belaj? Niko. Mislis da je bogatasima i tim famoznim ljudima iz sjene u cilju da i oni zaginu, jer kad krene djavo da plese on nece pitati ko si i sta si. Spavaj mirno, rata nece biti.Njanjavi wrote:Mislis fakat da se trump u tome nesto pita?Point. wrote:Koliko god ludi Trump i Kim jesu, ne vjerujem da ce zapaliti svijet zbog te jebene drzavice.
Fakat ima jos naroda koji stvarno misli da je neki insan bitan i donosi te odluke cim ga svaka obicna shusha svakodnevno gleda na tv i zna ko je
Sta, Iran manji zalogaj od Koreje?Streptokok wrote:Rat u siriji se blizi kraju i sada je vrijeme da pocne novi. Propagandna masinerija je u punom zamahu, javnost se priprema za rat. Hoce li to biti koreja, sumnjam, prevelik su zalogaj. Najprije da ce to biti iran.
Bgm mene je vise strah onih fanaticnih kosookih iz bilo koje drzave, japan, kina, koreja, sve isti kurac, nego iranaca.insomnia78 wrote:Sta, Iran manji zalogaj od Koreje?Streptokok wrote:Rat u siriji se blizi kraju i sada je vrijeme da pocne novi. Propagandna masinerija je u punom zamahu, javnost se priprema za rat. Hoce li to biti koreja, sumnjam, prevelik su zalogaj. Najprije da ce to biti iran.
![]()
![]()
![]()
Haveru, shvati jedno, ja, ti, bilo ko od nas sitne buranije, da znamo odgovor na to pitanje, taj insan ili grupica ljudi se vise ne bi pitala nista.Point. wrote:Ako predsjednik neke drzave nema nista da se pita, ja tebe pitam koji su to ljudi iza sjene sto se pitaju?