Mensecini da se nesto desava!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#26 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by dječak sa šibicama »

Image

Guam je negdje na crvenoj tacki... mislim da je ocito kako je rijec o americkom teritoriju, i da se Koreja makne iz kuhinje.
Njanjavi

#27 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Njanjavi »

Priglupi bosnjo na djelu po ko zna koji put.
Jal spomenes stagod realnije, nesto sto zna iole inteligentniji insan danas, odma se krenu spominjat banalne trkljavine oko gustera, alex jonesa, david icke-a i slicne smijurije.
Bosnjo je cudo u pm :lol:
dječak sa šibicama

#28 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by dječak sa šibicama »

pa ko ih ne bi volio
Sanjarko

#29 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Sanjarko »

Ma Njanjo ovo u vezi Solarne Baklje ti je ko rulet. Nismo jos samo pogodili pravi broj. Jesmo mislim u 19 stoljecu pogodili boju ali nismo broj. Davno je moj stari za ovo govorio jos proslog stoljeca da je neko rekao da treba da udari u ovom stoljecu, cak mislim oko ovih godina da je govorio, i da ce samo seljaci prezivjet, da ce samo oni imat vode itd.
animals

#30 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by animals »

Sad mi je jasno zasto su se iznenada neki dan mravi pojavili na mojoj terasi..
predhodnica ispitiva stanje..
Njanjavi

#31 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Njanjavi »

To za mrave znam da se pomame prije kise, al kako je ova susha gledam ne jenjava im broj.
Ono kontas evo kisha che zato ih je tolko a kishe nidje.
I to oni krupni nenormalni garavi.
Ima ih kod mene oko kuce sijaset, i bas su nekako srkletli, zadaju se pravo.
pecpec

#32 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by pecpec »

Kazu kad bude pomracenje da ce nibiru opalit u zemlju,valjda ce ga to aktivirat sta li uglavnom ameri znaju puno toga sigurno panice sa razlogom.
Njanjavi

#33 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Njanjavi »

Vizionar 1985 wrote:Ma Njanjo ovo u vezi Solarne Baklje ti je ko rulet. Nismo jos samo pogodili pravi broj. Jesmo mislim u 19 stoljecu pogodili boju ali nismo broj. Davno je moj stari za ovo govorio jos proslog stoljeca da je neko rekao da treba da udari u ovom stoljecu, cak mislim oko ovih godina da je govorio, i da ce samo seljaci prezivjet, da ce samo oni imat vode itd.
Pa kad skontas, vecina sistema koji su potrebni insanu danas je sve maltene na elektronici.
Spucala je nas mensecini u osamdesetim jedna posiljka plazme podobro, al je samo jedan dio planete srecom nenaseljen plaho potkacilo.
Al gledajuc jebemga kao laik, samo posmatrajuci koliko su temperature ludje i ludje iz godine u godinu, i povezes ova flejmovanja, nekako mi bas tukne na to ko da pomalo spremaju narod na neminovno.
A dedemi nedo bog da nas to potkaci, molili bi boga za nuklearni rat :D
Insan poput nas bi se prilagodio i nekako, znamo kako je bit bez struje, bez vode, bez hrane.
Al kakvo bi se rasulo desilo u velegradima, a kuku.
Pogotovo ako je zemlja recemo tehnoloski naprednija, pa sve im je maltene elektronski povezano, od funkcionisanja vodovoda do neznam cega sve ne.
Njanjavi

#34 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Njanjavi »

A najgore nisam ni spomenuo.
Zamisli sprzi svu elektroniku a toliko nuklearnih elektrana samo u eu, da ne pričamo globalno.
Pa kralju kad bi se to krenulo topit, a kuku!
Prije bi da se porokaju nuklearkama nego da se nuklearne elektrane krenu sjebavat tako.
Mensecini da je i manje stetno kad rokne nuklearka onako na konvencionalan način nego da se nuklearna elektrana krene topit kao chernobil il fukushima.
Sanjarko

#35 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Sanjarko »

Njanjavi wrote: Insan poput nas bi se prilagodio i nekako, znamo kako je bit bez struje, bez vode, bez hrane.
Ma kaki prilagodili. Evo mi u Ze smo se svi od rata naovamo odvikli od rata itd., jos smo mnogi obolili itd. Pomrlo bi nas vecina gradzana u Ze mozda i svi. Selo bi opstalo, istina navalili bi pljackasi na njih. Raspravljalo se po netu o tome davno. Bilo bi cak i kanibalizma po nekima. A elite imaju sklonista. Ne znam kako su na jednoj seriji to skloniste nazvali. Ko neka baza pod zemljom koja ima mislim sve za 10 i vise godina opstanka nakon neke bas velike katastrofe. Ovo meni odavno lici ko u seriji Supernova samo usporeno. Kako zovu te baze i te baze su spomenute upravo u toj seriji.

Govorio sam ja i drugi po netu o ovome, odavno. Soko [Steven Havking] kaze imamo milju, neko stoljece a neki da smo vec usli u taj proces, proces izumiranja. Ne znam, sta da mislim. Jer sve se stalno mijenja. Po Un-u smo do 22 stoljeca sigurni. Do tada predvidzaju ce rast populacija u svijetu ljudi a nakon toga stagnacija pa cak i opadanje. Ima na demografiji o tome. Eno dao sam projekciju Un-a do 2100 godine.
Sanjarko

#36 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Sanjarko »

Njanjavi wrote:A najgore nisam ni spomenuo.
Zamisli sprzi svu elektroniku a toliko nuklearnih elektrana samo u eu, da ne pričamo globalno.
Pa kralju kad bi se to krenulo topit, a kuku!
Prije bi da se porokaju nuklearkama nego da se nuklearne elektrane krenu sjebavat tako.
Mensecini da je i manje stetno kad rokne nuklearka onako na konvencionalan način nego da se nuklearna elektrana krene topit kao chernobil il fukushima.
Ma o tome smo po netu i govorili. Kardinalna greska. Govorio sam i ja ovdje malo ozbiljno, malo sega. Mrsko mi sad trazit u mojim postovima gdje. Ovdje na ovom forumu. Ne krijem identitet uopste. Bio bi mi profil isti i ovdje kao i drugdje da moze. Negdje se zaj-bajem povremeno, nekad bude i ozbiljno, negdje ozbiljno i sega. Ovdje sam vecinom, uletim povremeno iz sege itd. negdje drugo. Raspravljali smo o tome. Evo sad cu nac post ovdje u vezi Njemacke.

http://forum.klix.ba/iran-p13809496.html#p13809496

Evo na Iranu. Jedva nadze. Sve od radijacije popucalo. Ciscenje milijarde eura, decenije i stoljeca, ali hajde i tome vjeruj kad kazu mnogi da imaju 4,5 milijarde godina raspad ovi elementi. Usrali smo pravo, i ne samo sa ovim. Ima moj rad, ali cune o tome.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#37 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Toto »

karanana wrote:Kazu u septembru ce nas spucati neka planeta. Dizite kredit i na mjesec godisnjeg.
i na godišnji u Konjic
triconja

#38 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by triconja »

Njanjavi wrote:Gledam par dana vec, kad god udjem na fb, vecinom su mi sto se tice vjesti neki americki outleti lajkovani, i sta znam par britanskih, slabo nashe citam.
Al kad god udjem, vecinom je neko flejmovanje, dizanje straha u populusa, sve neki dooms day predvidjanja, black sky pripreme, ameri se mensecini fakat spremaju na neko sranje.
Evo maloprije citam ovo oko black sky, to je u biti njihova sifra za dugotrajni i rasprostranjen nestanak struje, oce valjda vjezbu oko toga odradit 23ceg, cisto da vide koliko ce sranja blokirat, kakve su posljedice nestanka struje na masu kompjuterizovanih sistema i postrojenja.
I bgm, sve se zesce i cesce suska oko toga, i to ne od kako bi ih nazvali teoreticara zavjera vec bas glavonje u vladi, vojno obavjestajnim mrakama i slicnim organizacijama.
Najprije bi reko da bi nas koja solarna baklja mogla potkacit, po vremenu se vidi da sunce przi sve jace i jace.
Ove smijurije oko nuklearki sa korejom mi se cini kao mala predigra, skretanje pogleda sa pravog sranja.
A sad sta je pravo sranje, to mozemo samo nagadjat sad.
Jaro pripremi pusku, nece te mimoic :lol:
triconja

#39 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by triconja »

dječak sa šibicama wrote:Ja bi volio prvo da saznamo je li planeta ravna ploca. Nekako me to pitanje muci zadnjih mjeseci.
Sad da imam koji desetak k ojra pa da i ja i ti odemo raketom malo da vidimo jel okrugla ili ne, plaho ljudi govore da je ravna :D .
triconja

#40 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by triconja »

animals wrote:Sad mi je jasno zasto su se iznenada neki dan mravi pojavili na mojoj terasi..
predhodnica ispitiva stanje..
Njanjavi wrote:To za mrave znam da se pomame prije kise, al kako je ova susha gledam ne jenjava im broj.
Ono kontas evo kisha che zato ih je tolko a kishe nidje.
I to oni krupni nenormalni garavi.
Ima ih kod mene oko kuce sijaset, i bas su nekako srkletli, zadaju se pravo.
Sezona parenja mrava u jeku :D , ne pitaj kako znam :lol: .
triconja

#41 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:
Njanjavi wrote: Insan poput nas bi se prilagodio i nekako, znamo kako je bit bez struje, bez vode, bez hrane.
Ma kaki prilagodili. Evo mi u Ze smo se svi od rata naovamo odvikli od rata itd., jos smo mnogi obolili itd. Pomrlo bi nas vecina gradzana u Ze mozda i svi. Selo bi opstalo, istina navalili bi pljackasi na njih. Raspravljalo se po netu o tome davno. Bilo bi cak i kanibalizma po nekima. A elite imaju sklonista. Ne znam kako su na jednoj seriji to skloniste nazvali. Ko neka baza pod zemljom koja ima mislim sve za 10 i vise godina opstanka nakon neke bas velike katastrofe. Ovo meni odavno lici ko u seriji Supernova samo usporeno. Kako zovu te baze i te baze su spomenute upravo u toj seriji.

Govorio sam ja i drugi po netu o ovome, odavno. Soko [Steven Havking] kaze imamo milju, neko stoljece a neki da smo vec usli u taj proces, proces izumiranja. Ne znam, sta da mislim. Jer sve se stalno mijenja. Po Un-u smo do 22 stoljeca sigurni. Do tada predvidzaju ce rast populacija u svijetu ljudi a nakon toga stagnacija pa cak i opadanje. Ima na demografiji o tome. Eno dao sam projekciju Un-a do 2100 godine.
Hej moj ti nadji selo koje nema oruzja da moze opremiti brigadu, mislim da ne postoji kuca koja nema bar jednu pusku i stotinjak metaka :lol: .
Streptokok

#42 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Streptokok »

Rat u siriji se blizi kraju i sada je vrijeme da pocne novi. Propagandna masinerija je u punom zamahu, javnost se priprema za rat. Hoce li to biti koreja, sumnjam, prevelik su zalogaj. Najprije da ce to biti iran.
SmokingMan

#43 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by SmokingMan »

Muhamed Đakmić wrote:
SmokingMan wrote:Cilj mas medija je fokusiranje na održavanje straha kod čitalaca i odvraćanje nebitnim informacijama od onoga što se stvarno dešava u svijetu.Njihov zadatak je stvoriti iskrivljenu sliku o stvarnosti u očima ljudi.U ovako teškim vremenima bitno je znati razlikovati istinu od laži.
Nije vala tačno.Jedini cilj medija je profit,a jedini put do profita je čitanost.A čitanost se dobija senzacionalnim tekstovima. Zašto?
Pa opet se hvatamo u krug,čime se zapravo ljudi zaoukupljuju?Korisnim ili beskorisnim informacijama?Ja još u novinama ili nekom regionalnom časopisu nisam vidio da se obrađuje neka ozbiljnja tema iz nauke.Ljude jednostavno takve informacije ne interesuju,radije će se sjatiti do trafike kuputi Informer,Kurir,Svet,Skandal ili Express.Šta bi se bolje prodavalo u BIH,Avaz ili Nature magazine,vjeriovatno Avaz,a i zna se zašto?S druge strane nije u pitanju to što je skuplje od ovog dvoje već,već za šta ljudi gaje interes.Ako ljudi mogu za kutiju cigara izdvojiti 4-5 KM,a žive od neke skromne plate mogu sigurno kupiti i nature magazin,ili neki drugi.Izgleda kako je većini ljudi više zanimljiv tuđi život i neznanje.
Last edited by SmokingMan on 11/08/2017 07:24, edited 6 times in total.
Alfons Kauders

#44 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Alfons Kauders »

Ljudi, fakat trebate kupiti klima uredjaje.

Nije ova vrucina dobra nikako, svasta se ljudima pocne prividjati.
Point.

#45 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Point. »

Njanjavi wrote:
Point. wrote:Koliko god ludi Trump i Kim jesu, ne vjerujem da ce zapaliti svijet zbog te jebene drzavice.
Mislis fakat da se trump u tome nesto pita?
Fakat ima jos naroda koji stvarno misli da je neki insan bitan i donosi te odluke cim ga svaka obicna shusha svakodnevno gleda na tv i zna ko je :lol:
Na kraju Trump ima zadnju rijec. Ameri nece opaliti nuklearku bez odobravanja predsjednika. Drugo, kome je u cilju i ko ce biti na dobiti ako krene belaj? Niko. Mislis da je bogatasima i tim famoznim ljudima iz sjene u cilju da i oni zaginu, jer kad krene djavo da plese on nece pitati ko si i sta si. Spavaj mirno, rata nece biti. :)
insomnia78

#46 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by insomnia78 »

Streptokok wrote:Rat u siriji se blizi kraju i sada je vrijeme da pocne novi. Propagandna masinerija je u punom zamahu, javnost se priprema za rat. Hoce li to biti koreja, sumnjam, prevelik su zalogaj. Najprije da ce to biti iran.
Sta, Iran manji zalogaj od Koreje?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Njanjavi

#47 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Njanjavi »

Ja ti velim odma kralju da mi je to natezanje javno oko toga rata smjesno i providno.
Ja nigdje na temi ne rekoh da se nesto plasim da bi mogao taj sukob eskalirat.
Samo reagovah na tvoj jako naivan stav i misljenje da se u tome svemu trump nesto pita.
Ne pita se kralju on nista, ne samo on, vec nijedan predsjednik, amerike pogotovo.
Misli sta hoces, tvoje pravo, ali fakat je smjesno danas nakon svega i pomislit da predsjednik takve zemlje ima neku odlucujucu rjec u svemu i da nije neciji puppet on the string, ne ulazeci u to ciji, o tome mozemo samo nagadjat.
Njanjavi

#48 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Njanjavi »

insomnia78 wrote:
Streptokok wrote:Rat u siriji se blizi kraju i sada je vrijeme da pocne novi. Propagandna masinerija je u punom zamahu, javnost se priprema za rat. Hoce li to biti koreja, sumnjam, prevelik su zalogaj. Najprije da ce to biti iran.
Sta, Iran manji zalogaj od Koreje?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bgm mene je vise strah onih fanaticnih kosookih iz bilo koje drzave, japan, kina, koreja, sve isti kurac, nego iranaca.
Ne znam sto, nemam validan argument al, mensecini kad kosooki popizdi da je gori petnes puta od arapa.
Point.

#49 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Point. »

Ako predsjednik neke drzave nema nista da se pita, ja tebe pitam koji su to ljudi iza sjene sto se pitaju?
Njanjavi

#50 Re: Mensecini da se nesto desava!

Post by Njanjavi »

Point. wrote:Ako predsjednik neke drzave nema nista da se pita, ja tebe pitam koji su to ljudi iza sjene sto se pitaju?
Haveru, shvati jedno, ja, ti, bilo ko od nas sitne buranije, da znamo odgovor na to pitanje, taj insan ili grupica ljudi se vise ne bi pitala nista.
Razumijes li sta zelim reci?
Cim ti znas za nekoga, rokfelere, rotchilde kurceve palceve, niko od tih misheva ne donosi prave odluke.
Sve je to buranija i pijun do pijuna :roll:
Post Reply