Koje godisnje doba?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Koje godisnje doba?

Poll ended at 29/08/2018 19:25

Zima (neka ima snjega)
10
18%
Zima (bez snijega)
2
4%
Proljece (suncano)
7
12%
Proljece (mjesovito)
5
9%
Ljeto (hladnije ne preko 25 plus)
10
18%
Ljeto (bar da je 30 plus)
8
14%
Jesen (indijansko ljeto)
10
18%
Jesen (po mogucnosti da je sto vise kise)
3
5%
Briga me, jer iz svoja cetri zida slabo izlazim
2
4%

Total votes: 57

moonca

#26 Re: Koje godisnje doba?

Post by moonca »

Izabrala bi proljece- temp. do 25 C bi bilo idealno.
sha_ba

#27 Re: Koje godisnje doba?

Post by sha_ba »

Indijansko ljeto :lol: :lol: :lol: :lol:
triconja

#28 Re: Koje godisnje doba?

Post by triconja »

Najbolja je zima ali kad ti guzicu masi ciscenje pustog snijega, i kad su ceste prohodne i za pjesake i vozace :) .
Tomahawk11
Globalni moderator

#29 Re: Koje godisnje doba?

Post by Tomahawk11 »

Najbolja je zima kad si iza tople peći/radijatora i ne moraš nikud.
Inače :skoljka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30 Re: Koje godisnje doba?

Post by Truba »

najmoćnije je kad žene govore da vole snijeg

isto kao što muški vole pranje tanjura
djevojka bez imena

#31 Re: Koje godisnje doba?

Post by djevojka bez imena »

ljeto 30+
hrle1976

#32 Re: Koje godisnje doba?

Post by hrle1976 »

moonca wrote:
hrle1976 wrote:
SaraFina wrote:Proljeće ali da je makar +30 :D

Odes na Floridu samo od sparine ces prokuhat. Tamo pojedini toliko bazde na znoj da Grasovi korisnici TraNvaja koji imaju slabiju naviku otici pod tus su mila majka :D
E, hrle, malo si pretjerao. Zivim na fl i rijetko osjetim smrad kod normalnog stanovnistva. Mozda pokoji penzioner i beskucnik .
Sjecam se nasih autobusa, to je bio uzas.
Jos nesto je interesantno- da balkanci ,vjerovatno zbog izbora hrane , smrde mnogo zesce od recimo Amera.

Bio u Tampi inace obozavam kladiti se na Jai Alai :D i tamo u dvorani je bilo vako ovih malo starijih, ma ujeda za nos kao da ti se naka hobotnica zaljepi za glevu. :D E hajd ti meni kao neko ko zivi na Floridi reci, u kojem periodu kod vas ima suhog ljeta bez padavina, bez vjetra koji drma drvece i naravno da nije sparno?
annoy

#33 Re: Koje godisnje doba?

Post by annoy »

preferiram proljece i jesen
volim temperature u rasponu 10-25 stupnjeva
nisam veliki fan zime ali ju dobro podnosim
ljeto ne volim nikako
moonca

#34 Re: Koje godisnje doba?

Post by moonca »

hrle1976 wrote:

Bio u Tampi inace obozavam kladiti se na Jai Alai :D i tamo u dvorani je bilo vako ovih malo starijih, ma ujeda za nos kao da ti se naka hobotnica zaljepi za glevu. :D E hajd ti meni kao neko ko zivi na Floridi reci, u kojem periodu kod vas ima suhog ljeta bez padavina, bez vjetra koji drma drvece i naravno da nije sparno?

Dobro tu-sportska drvorana. :-)
Nije sparno u zimskom periodu- no ,recimo od oktobra- maja.
I mi nemamo cesto cupanje drvaca niti vjetra-jedino ako uragan naleti a to je rijetko. I ako bude nevrijeme vecinom nastrada Tampa -takvu struju privlaci. :lol:

Tampa-bio si blizu mog grada. :-D
hrle1976

#35 Re: Koje godisnje doba?

Post by hrle1976 »

moonca wrote:
hrle1976 wrote:

I mi nemamo cesto cupanje drvaca niti vjetra-jedino ako uragan naleti a to je rijetko. I ako bude nevrijeme vecinom nastrada Tampa -takvu struju privlaci. :lol:

Nako pitam zanima me gdje u svijetu ima balkansko ljeto u zimskom periodu. Ono przi sunce, nije neka xxl sparina, a da vrjetra nema ili jako malo. Moj utiskal Floride je nako nako. Ima finih stvari ali brate ima i divljine sto prirodne koja je sasvim ok sto one ljudske koja je :roll: inace tesko pamtim da sam igdje vidio da noliko penzionera ima, nako se mi zezali ovdja najvece dvije grupacije su penzioneri i latinosi pretezno iz Kube. :D

Bio u Tampi i ovo me privuce. :D

:D

A gdje ti budes ako je to blizu Tampe?
uglavnomja

#36 Re: Koje godisnje doba?

Post by uglavnomja »

jutros grijanje u autu :oops:
moonca

#37 Re: Koje godisnje doba?

Post by moonca »

hrle1976 wrote:
moonca wrote:
hrle1976 wrote:

Nako pitam zanima me gdje u svijetu ima balkansko ljeto u zimskom periodu. Ono przi sunce, nije neka xxl sparina, a da vrjetra nema ili jako malo. Moj utiskal Floride je nako nako. Ima finih stvari ali brate ima i divljine sto prirodne koja je sasvim ok sto one ljudske koja je :roll: inace tesko pamtim da sam igdje vidio da noliko penzionera ima, nako se mi zezali ovdja najvece dvije grupacije su penzioneri i latinosi pretezno iz Kube. :D

Bio u Tampi i ovo me privuce. :D

:D

A gdje ti budes ako je to blizu Tampe?
Juznije -oko sat voznje.Ako budes opet dolazio-pokazem ti ljepsi dio fl. :-D

Ti si vjerovtno boravio vise u ybor citu-u--gdje ih ima mozda malo vise koncenrisanih. Inace, oni su u Miamiu.
Tampa je sa dosta mladom populaciojom kao i penzionerima - to su uglavnom penzionisani,mirni mafijasi sa istocne obale :skoljka:
Cherry-Cherry

#38 Re: Koje godisnje doba?

Post by Cherry-Cherry »

Bila u Tampi u zimskom periodu i taman je vrijeme :thumbup:
probook

#39 Re: Koje godisnje doba

Post by probook »

djevojka bez imena wrote:ljeto 30+
Fino je ljeto u Bosni, u Hercegovini je tesko... 40+ se kaze ovde... Sve dok je do 34 to je podnosljivo, ali 42 u hladu je bas previse.

Za mene je jesen zakon :thumbup:
djevojka bez imena

#40 Re: Koje godisnje doba

probook wrote:
djevojka bez imena wrote:ljeto 30+
Fino je ljeto u Bosni, u Hercegovini je tesko... 40+ se kaze ovde... Sve dok je do 34 to je podnosljivo, ali 42 u hladu je bas previse.

Za mene je jesen zakon :thumbup:
Ma to su vec ekstremne vrijednosti i nezdrave, u julu sam se zadesila u Turskoj kad je njih pogodio taj toplotni val, +45° tri dana zaredom, nije ni meni koja dobro podnosim toplotu bilo veselo.
Zato vi u Hercegovini imate Neretvu pa rafting, kupanje kad god hocete :-D
BJB

#41 Re: Koje godisnje doba?

Post by BJB »

@probook, jesen je zakon..Kisica, ni vruce, ni hladno.
Ljeto u Hercegovini je priprema za pakao. Vruce je i po noci..Spavam s otvorenim prozorom, otvorene roletne logicno, i vrtim se po po' sata jer mi se carsav zagrije za 5 sekundi. Neki dan sam glavu pustila da visi s kreveta jer mi se znoji, vruce mi od jastuka..Samo jos nisam probala led u kesu pa ispod jastuka da me hladi..A komarci -zuje oko glave, probudim se sva izujedana..
@djevojka bez imena, ne bih se u Neretvi okupala da mi neko plati..Sva kanalizacija ovako ili onako ode u Neretvu, osim toga jednom sam otisla na jedno lokalno kupaliste i otplivala nekih pet metara i osjetila kako od hladnoce nista ne osjetim..Zamisli, glava ti gore, a tijelo ti je u ledu.
Jezero, navodno voda je dovoljno cista za kupanje a kad skontas koliko je raje na plazi i da svako ima naviku da se upisa cim udje u vodu, zivot ti se zgadi, jer znas kako izlazis da zapravo gacas kroz mokracu.
djevojka bez imena

#42 Re: Koje godisnje doba?

BJB wrote:@probook, jesen je zakon..Kisica, ni vruce, ni hladno.
Ljeto u Hercegovini je priprema za pakao. Vruce je i po noci..Spavam s otvorenim prozorom, otvorene roletne logicno, i vrtim se po po' sata jer mi se carsav zagrije za 5 sekundi. Neki dan sam glavu pustila da visi s kreveta jer mi se znoji, vruce mi od jastuka..Samo jos nisam probala led u kesu pa ispod jastuka da me hladi..A komarci -zuje oko glave, probudim se sva izujedana..
@djevojka bez imena, ne bih se u Neretvi okupala da mi neko plati..Sva kanalizacija ovako ili onako ode u Neretvu, osim toga jednom sam otisla na jedno lokalno kupaliste i otplivala nekih pet metara i osjetila kako od hladnoce nista ne osjetim..Zamisli, glava ti gore, a tijelo ti je u ledu.
Jezero, navodno voda je dovoljno cista za kupanje a kad skontas koliko je raje na plazi i da svako ima naviku da se upisa cim udje u vodu, zivot ti se zgadi, jer znas kako izlazis da zapravo gacas kroz mokracu.
Kazu da je gornji tok 100% cist. Ja pila :cry:
BJB

#43 Re: Koje godisnje doba?

Post by BJB »

Mozda, oko izvora :D
Sanjarko

#44 Re: Koje godisnje doba?

Post by Sanjarko »

Das is Balkan. :lol:
hrle1976

#45 Re: Koje godisnje doba?

Post by hrle1976 »

BJB wrote:@probook, jesen je zakon..Kisica, ni vruce, ni hladno.
Kakva hercegovina i vrucine. Macij kasalj za recimo juznu Italiju ili Spaniju. A da ne pricam o Kipru, Izraelu, Emiratima ili juzno istocnoj Aziji ili Karibima. Ljeto na Jadranu i okolini dodje ko ugodno proljece.
hrle1976

#46 Re: Koje godisnje doba?

Post by hrle1976 »

Top 10 drzava gdje ljudi najvise ne vole svoju klimu i konstantno se zale... uzeto iz clanka USA today.

Irska
Kuvajt
Danska
Luksemburg
Nizozemska
Velika Britanija
Rusija
Svedska
Finska

Top 10 gdje im je super klima

Kosta Rika
Kipar
Grcka
Malta
Uganda
Kenija
Spanija
Juzna Afrika
Meksiko
Portugal
moonca

#47 Re: Koje godisnje doba?

Post by moonca »

Kosta Rika --popularna za Amere po jeftinoci ali klima i nije ugodna - Toplo , sparno , nista bolje od FL.
moonca

#48 Re: Koje godisnje doba?

Post by moonca »

Cherry-Cherry wrote:Bila u Tampi u zimskom periodu i taman je vrijeme :thumbup:
Perfektno :thumbup: :-D
Post Reply