SaraFina wrote:Nedamo pedalj našeg kantona! Kalifat proglasiti treba hitno!pici wrote:ja semizovac ne dam
Razmjena teritorija - zasto ne?!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
-
realna do boli
#27 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Mah..zlato...samo nafta...
- jao_situacije
#28 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
pa i treba tako
oni nas zezaju mi njih zezamo
ja bih stavio samo jednu kućicu i to sa dial up konekcijom
gospodine žao mi je, puče konekcija, sačekajte par sati saće se to popraviti
i na kafu
oni nas zezaju mi njih zezamo
ja bih stavio samo jednu kućicu i to sa dial up konekcijom
gospodine žao mi je, puče konekcija, sačekajte par sati saće se to popraviti
i na kafu
- SaraFina
#29 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Pušćaj lavove. Prodaće nas crveni kmeri iz TK. Kirba bi opet u trezor. Ko da povede odbranu?pici wrote:SaraFina wrote:Nedamo pedalj našeg kantona! Kalifat proglasiti treba hitno!pici wrote:ja semizovac ne dam![]()
- Logovan
#30 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Nikad Neum nećemo dati!
Neum je naš!
Neum je naš!
- Alfons Kauders
#31 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Sve mozete razmijeniti, ali na Poljinama ima da se branimo do posljednjeg Audija!
- SaraFina
#32 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Ponesi zastavu, pobjedu slaviću, ponesi zastavuuuu Bakire Izetbegoviću!Alfons Kauders wrote:Sve mozete razmijeniti, ali na Poljinama ima da se branimo do posljednjeg Audija!
A Kirba s beretkom!
-
realna do boli
#33 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Sta ste se stisli...poljana ko poljana...korova ko u prici.
- Matzan
#34 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Ne damo ni Kobilju Glavu.
Jednu smo ustupili Zagrebu, druga se samoubila, ostala nam još samo jedna.
Jednu smo ustupili Zagrebu, druga se samoubila, ostala nam još samo jedna.
-
realna do boli
#35 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Ma daj..imamo mi jos kobila.
- BHCluster
#36 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
insomnia78 wrote:Jesil to prodo djedovinu Harapima pa bi sad krcmio i domovinu?
- Alfons Kauders
#37 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Kobilja Glava moze, ali jedino ako Srbi u zamjenu ponude Dusanku Majkic.
- SaraFina
#38 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Tuzlu treba dati za BL. Ako već krčmimo s Hrvatima. I Srbe ne zaboraviti.

-
realna do boli
#39 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Nista zamjena...samo prodat ili dat u zakup.
Nesto kontam..mozemo li dati drzavu ko hipoteku...pa da nas uzmu i prodaju kada ne mozemo placat ratu.
Nesto kontam..mozemo li dati drzavu ko hipoteku...pa da nas uzmu i prodaju kada ne mozemo placat ratu.
- Kejn
#40 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Hrvatska neće dati ni jedam cm svoje zemlje. Niti kao razmjenu niti kao prodaju. Tako rade države i narodi koji drže do sebe. Samo se glupi Bošnjaci razbacuju teritorijem ko da je riječ o ramazanskim vaktijama. Ode Sutorina, Kruševica, Igalo, Njivice, Vrh Kleka, Hrid lopata, oba škoja itd. Nastavi niz.....
-
realna do boli
#41 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Ti ovo shvatio ozbiljno...Kejn wrote:Hrvatska neće dati ni jedam cm svoje zemlje. Niti kao razmjenu niti kao prodaju. Tako rade države i narodi koji drže do sebe. Samo se glupi Bošnjaci razbacuju teritorijem ko da je riječ o ramazanskim vaktijama. Ode Sutorina, Kruševica, Igalo, Njivice, Vrh Kleka, Hrid lopata, oba škoja itd. Nastavi niz.....
- SaraFina
#42 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Općina Centar vrijedi ko sve to, što bi rekao sensei Bakir. I više!Kejn wrote:Hrdvatska neće dati ni jedam cm svoje zemlje. Niti kao razmjenu niti kao prodaju. Tako rade države i narodi koji drže do sebe. Samo se glupi Bošnjaci razbacuju teritorijem ko da je riječ o ramazanskim vaktijama. Ode Sutorina, Kruševica, Igalo, Njivice, Vrh Kleka, Hrid lopata, oba škoja itd. Nastavi niz.....
-
realna do boli
#43 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Pa vidis da pokretac teme ima dustabane..mrsko mu hodat.
- Alfons Kauders
#44 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Moze i to. Eto Hrvatima braca Srbi iz Laktasa, a mi cemo u SrbijuSaraFina wrote:Tuzlu treba dati za BL. Ako već krčmimo s Hrvatima. I Srbe ne zaboraviti.![]()
Onda ce Srbijanci doci u Tuzlu da proslave...
... i vec sutradan ce nam dati nezavisnost
Jos ce i platiti da nas ne trpe
-
sumirprimus
#45 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
a ko ce dat???SaraFina wrote:Tuzlu treba dati za BL. Ako već krčmimo s Hrvatima. I Srbe ne zaboraviti.![]()
hos ti?
-
realna do boli
#46 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
CCCC..vi opet o razmjeni naroda...to je pokretljiva i pokvarljiva roba...u zemlji je blago.
- tandmand
#47 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Gradnja Pelješkog mosta, aminovana od EU je znak da BiH nikada neće biti unutar schengenske granice a vjerovatno niti dio EU. Dat će nam neka EU pravila da ispoštujemo, da im ne smetamo u poslu (transportna zajednica ...). Ljudi ne žele da nas slušaju u EU parlamentu i pretvaraju se da nas podnose. I sa Hrvatskom su se zajebali ....dustaban wrote:Mislim da je svakome ko je ovih dana prolazio kroz Neum jasno da je ovaj detalj Balkana & Europe cista patnja. Pa onda ove igrarije sa peljeskim mostom...
Da ovdje ima volje i pameti stvar bi se lako rjesila - Neum Hrvatskoj a onaj dio iza Konavla do Crnogorske granice - BiH.
Oko detalja bi se naknadno dogovorili.
Pa onda ponovo otvorit pitanje Sutorine...
Razmjena teritorija je teoretski moguća, što je bio i zaključak Badinterove komisije.
To bi otvorilo pandorinu kutiju razmjena unutar BiH, crtanja novih entiteta ... pa sve do zaokruživanja bošnjačke državice.granice između bivših federalnih jedinica smatraju se državnim granicama sljednica i ne mogu se mijenjati silom, nego samo sporazumom - načelo uti possidetis (mišljenje broj 3);
Ovih dana Dačić traži podjelu Kosova, pa bi naša razmjena teritorija bila loš primjer i okidač za sukobe negdje drugo.
Ništa od toga ....
- SaraFina
#48 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Alfons Kauders wrote:Moze i to. Eto Hrvatima braca Srbi iz Laktasa, a mi cemo u SrbijuSaraFina wrote:Tuzlu treba dati za BL. Ako već krčmimo s Hrvatima. I Srbe ne zaboraviti.![]()
Onda ce Srbijanci doci u Tuzlu da proslave...
... i vec sutradan ce nam dati nezavisnost
Jos ce i platiti da nas ne trpe
Dodo će iz Konjkovića vladati. Moraćete magistralni krak do Majevice gore "pružiti " preko Prokopca.. On vozi samo brzim cestama. Lopare će biti kulturno - političko središte.
- Kejn
#49 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Znaš zašto sam se upalio? Čitao sam jednom ovakvu fiks ideju u HR novinama kada je ovo pitanje aktuelno. To je bilo prije deset godina. Autor hr članka je predlagao da Bosna proda Neum Hrvatskoj (koji je po autoru i onako njihov) a da pare koje Bosna dobije može iskoristiti za neke ekonomske projekte. Međutim kada je neko od naših predložio da trampimo Neum za Konavle, Hrvati su osuli paljbu kao u fazonu Hrvatska Nacija neće ni jedan cm svoje teritorije prodati ili ustupiti nikada i nikome! Dakle totalni dupli standardi. Mi možemo prodavati njima teritoriji a ali zato je njihova ko fol sveta krava.realna do boli wrote:Ti ovo shvatio ozbiljno...Kejn wrote:Hrvatska neće dati ni jedam cm svoje zemlje. Niti kao razmjenu niti kao prodaju. Tako rade države i narodi koji drže do sebe. Samo se glupi Bošnjaci razbacuju teritorijem ko da je riječ o ramazanskim vaktijama. Ode Sutorina, Kruševica, Igalo, Njivice, Vrh Kleka, Hrid lopata, oba škoja itd. Nastavi niz.....
Također smatram da je Neum idealna luka sa dubokim gazom koji ukoliko se omogući nesmetan prolaz može opskrbljavati potrebe Bosanske države. Ono što trebamo raditi je da pod svaku cijenu zaustavimo ratifikaciju graničnog sporazuma sa Crnom Gorom u parlamentu BiH. Taj ugovor još nije ratificiran od strane bh. skupštine niti će ikada biti.
- SaraFina
#50 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!
Dio u Hendeku. Halalosum!sumirprimus wrote:a ko ce dat???SaraFina wrote:Tuzlu treba dati za BL. Ako već krčmimo s Hrvatima. I Srbe ne zaboraviti.![]()
hos ti?