Tetka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

avenija

#26 Re: Tetka

Post by avenija »

Licno preko mene tetka salje iz Amerike novce za BIH za svoju bracu(3) i sestre(3) godisnje izmedju 2500-3000 $.
Kada odnesem dajdzi koji je u penziji 100$ svaki put se obraduje kao da mu posalje 100 000 $, onda skontas neke stvari i koliko je to odlican gest.
Zivjela tetka :thumbup:
djevojka bez imena

#27 Re: Tetka

Post by djevojka bez imena »

Kad cujem rijec tetka prva asocijacija mi je zagrljaj. :srce: Tetka to je doslovno kao mama br 2, poslije roditelja najvise volim tetku :srce: :srce: :srce: :srce: :srce:
Sara03

#28 Re: Tetka

Post by Sara03 »

avenija wrote:Licno preko mene tetka salje iz Amerike novce za BIH za svoju bracu(3) i sestre(3) godisnje izmedju 2500-3000 $. Kada odnesem dajdzi koji je u penziji 100$ svaki put se obraduje kao da mu posalje 100 000 $, onda skontas neke stvari i koliko je to odlican gest.
Zivjela tetka :thumbup:
Bravo za tetku. :thumbup:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#29 Re: Tetka

Post by Hame_ »

Tek sad skonta da su tetci muda od labuda :lol:

I s mamine i s babine strane.

A kaže ne valja tema, što otvori,... :mrgreen:
Toffee karamela

#30 Re: Tetka

Post by Toffee karamela »

Zavidim vam na vašim tetkama.

Ja ih imam nekoliko i ne zna se koja je gora i škrtija (i dijasporke i domaće). Dok su tetci darežljivi i dobrodušni.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#31 Re: Tetka

Post by Hame_ »

Tetke, Dajdže i Amidže vs. Tetci, Dajnice i Strine :evil:

Kad su mi se već otvorile čakre :mrgreen:
Toffee karamela

#32 Re: Tetka

Post by Toffee karamela »

Hame_ wrote:Tetke, Dajdže i Amidže vs. Tetci, Dajnice i Strine :evil:

E evo sad kontam i skontavam da mi je i dajdžinica bolja od dajdže....strina i stričeva nemam.

Valjda ti strani elementi kad uđu u familiju makar drže do neke elementarne pristojnosti, jednak odnos prema svima da im svijet ne bi šta zamjerio. Dok se ovi unutar familije ne ustručavaju, ono misle da ih niko ne analizira :roll:
djevojka bez imena

#33 Re: Tetka

Toffee karamela wrote:
Hame_ wrote:Tetke, Dajdže i Amidže vs. Tetci, Dajnice i Strine :evil:

E evo sad kontam i skontavam da mi je i dajdžinica bolja od dajdže....strina i stričeva nemam.

Valjda ti strani elementi kad uđu u familiju makar drže do neke elementarne pristojnosti, jednak odnos prema svima da im svijet ne bi šta zamjerio. Dok se ovi unutar familije ne ustručavaju, ono misle da ih niko ne analizira :roll:
:? bas mi je zao.

Citam svoj post i bozeee na nivou djeteta iz vrtica :lol: ali valjda takva djetinja osjecanja bude te divne osobe, tetke :-D
Hame_

#34 Re: Tetka

Post by Hame_ »

Mene moji iz Austrije zovu Tetake :thumbup:

I tako ja njima spustio roletne, sviće igraju se na računaru, i nesta struje.

Jesi to ti Tetake isključio struju? A tetake u banani, kraj mikroovalne peče kokice zorile hehe :mrgreen:
jao_situacije

#35 Re: Tetka

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:Postala sam tetka jednog malog andjela. Ko zeli neka cestita ko ne zeli neka ignorise :D
tedka :thumbup:
insomnia78

#36 Re: Tetka

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:Postala sam tetka jednog malog andjela. Ko zeli neka cestita ko ne zeli neka ignorise :D
tedka :thumbup:
:D
paladinka

#37 Re: Tetka

Post by paladinka »

Ja sam jedna tetka .-) I nije mi zao .-)
paladinka

#38 Re: Tetka

Post by paladinka »

paladinka wrote:Ja sam jedna tetka iz inostranstva .-) I nije mi zao .-)
djevojka bez imena

#39 Re: Tetka

paladinka wrote:
Takve mi najvise volimo :lol:
paladinka

#40 Re: Tetka

Post by paladinka »

djevojka bez imena wrote:
paladinka wrote:
Ja njega pravo gotivim , licno ja nemam djece , ali mi smo dobrostojeci sto se tice financija, i to je to .... svaka zelju mu ispunim ...jos posao negdje ovdje u inostranstvu , da se osamostali to je cilj . Uglavnom , familija je tu da se pomaze.
djevojka bez imena

#41 Re: Tetka

paladinka wrote:Ja njega pravo gotivim , licno ja nemam djece , ali mi smo dobrostojeci sto se tice financija, i to je to .... svaka zelju mu ispunim ...jos posao negdje ovdje u inostranstvu , da se osamostali to je cilj . Uglavnom , familija je tu da se pomaze.

To je to, tetka je mama br 2 :thumbup:
Ja svojoj da kazem hocu na Mars, pitala bi, kad treba?
al_akhisari

#42 Re: Tetka

Post by al_akhisari »

paladinka wrote:
Ja njega pravo gotivim , licno ja nemam djece , ali mi smo dobrostojeci sto se tice financija, i to je to .... svaka zelju mu ispunim ...jos posao negdje ovdje u inostranstvu , da se osamostali to je cilj . Uglavnom , familija je tu da se pomaze.[/quote]

:D nisam tetka, ali ću se nakratko priključiti temi; @paladinka :thumbup: što se tiče djece, poznato je da put ka njihovom srcu ide preko poklona (imao sam kao mali dosta tetki i sam, ali jedna se izdvajala,...nisi mogao sresti tog insana, a da ti nešto ne da); imala je sve odlike tetke :sad: pored toga što sam ćaća :D , već neko vrijeme sam dajdža, amidža, pa i tetak; nekako sam se najteže naviknuo na ovu titulu tetak :D što se tiče tetaka iz dijaspore, i mojoj djevojčici je jedna od nih najdraža...ko zna, možda zbog toga što je izgotivi ko tiitu kad god je vidi :) u svakom slučaju, tetke :thumbup:
paladinka

#43 Re: Tetka

Post by paladinka »

Naravno , malo je mozda bezobrazno reci sa moje strane , nije hvala , nego reci sta je tetka , od koga se dobiti najbolje kopacke ili ipad ili iphone , ali kad vidis u srecu , ma nista nije zao , jos samo da uspijemo za njega naci posao u inostranstvu ili dolje . Pare su tu da se trose ,ja ih trosim i za sebe a i za druge , meni ih nije zao.
paladinka

#44 Re: Tetka

Post by paladinka »

paladinka wrote:Naravno , malo je mozda bezobrazno reci sa moje strane , nije hvala , nego reci sta je tetka , od koga ces dobiti najbolje kopacke ili ipad ili iphone , ali kad vidis tu srecu , ma nista nije zao , jos samo da uspijemo za njega naci posao u inostranstvu ili dolje . Pare su tu da se trose ,ja ih trosim i za sebe a i za druge , meni ih nije zao.
beobasket

#45 Re: Tetka

Post by beobasket »

Rizvan wrote:Šta, jesul' i tetke u Danskoj u prijevremenoj penziji :?
U grupi od 40 do 64 pravladavaju zene kad je rijec o ranoj penziji. U grupi 25 do 39 muski. Ukupno, nesto malo vise ima zena. Kada bi vidio kakva djevojka, mozda ima 33 godine, ganja ranu penziju zamolio bi me da te odalamim, jer bi pomislio da sanjas. Mene oca mi nekada bude stid nasih. Nisu svi nasi iskvareni ali vecini nebitno gdje u svijetu bila, kada bi dao prst otisla bi ruka.

A evo ti biser bisera kod jednih nasih. Od jednog poznanika zena zavrsila skolu, pravo pofinu skolu, te dobila posao, gdje je bila na praksi, a plata sigurno nije bila ispod 2.800 Eura na ruke. Poslje mjesec dana dala sama sebi otkaz, razlog, daleko joj voziti 23 km. u jednom pravcu. :roll: Muza joj zadnji put vidjen prije tri mjeseca :lol: , izgleda radi iz smjene u smjenu. Treba kredit vracati dok zena sjedi skrtenih nogu kod kuce i cuva dvije macke. :run:

Neko bi u Bosni se udaro nogom u dupe da ima takav posao.
triconja

#46 Re: Tetka

Post by triconja »

paladinka wrote:Naravno , malo je mozda bezobrazno reci sa moje strane , nije hvala , nego reci sta je tetka , od koga se dobiti najbolje kopacke ili ipad ili iphone , ali kad vidis u srecu , ma nista nije zao , jos samo da uspijemo za njega naci posao u inostranstvu ili dolje . Pare su tu da se trose ,ja ih trosim i za sebe a i za druge , meni ih nije zao.
Citajuci ovu temu i pogotovo ovaj post naumpade mi jedna draga pjesma :lol: , nadam se da se niko nece ljutiti

Imam malu sansu
koristicu svaku
necu da ko slepac
tumaram po mraku

Pare, k'o sto znamo
su papiri samo
zato nije lose
da se pare trose

Vreme tece, sve se menja
ne ostaje nista trajno
za buduca pokolenja
sve postaje beznacajno

Ref.
Zivim ovaj zivot, ne znam sta cu s' njim
sve je ionako pickin dim
ne kajem se, ne zalim za bilo cim
sve je ionako pickin dim

Spreman sam da odem
kada kucne cas
a dotle do daske
dajem gas

Dodeljeno vreme
kada potrosim
i sam cu da postanem
pickin dim

Nije vazno dal' sam
u krivu il' pravu
ako gadjam, ciljam
direktno u glavu

Pametan budali
ne treba da popusta
prava se prilika
nikada ne propusta

Vreme tece, sve se menja
ne ostaje nista trajno
za buduca pokolenja
sve postaje beznacajno
Njanjavi

#47 Re: Tetka

Post by Njanjavi »

djevojka bez imena wrote:Kad cujem rijec tetka prva asocijacija mi je zagrljaj. :srce: Tetka to je doslovno kao mama br 2, poslije roditelja najvise volim tetku :srce: :srce: :srce: :srce: :srce:
Maltene jedini normalan odgovor na temi, doduse i paladinka je uljepsala temu jer se osjeti iskrenost i emocija u postu :roll:
Odvratno je tetke gledat kroz taj interesdzijski fazon, tipa tetka je ok dok daje a ako ne daje vakva je nakva je.
Imam jednu stariju rodicu koja me cuvala kao djete, nikad mi nista nije dala u zivotu od tih skupih poklona i sranja al brate volim zenu ko rodjenu majku, zbog psihe, zbog razgovora kad god mi zatreba psiholoska podrska, zbog masu stvari.
Nekad svi ti skupi pokloncici znaju i prisjest, radije ne zelim nista ako ce mi na nos iskocit.
Ima dosta ljudi koji svoj ego hrane tim poklonima, tipa evo ti shugo vidi koliko sam uspio u zivotu.
The BEN10

#48 Re: Tetka

Post by The BEN10 »

djevojka bez imena wrote:Kad cujem rijec tetka prva asocijacija mi je zagrljaj. :srce: Tetka to je doslovno kao mama br 2, poslije roditelja najvise volim tetku :srce: :srce: :srce: :srce: :srce:
Neda tetka nikome! :gnjavim: :D :lol:
male_okice

#49 Re: Tetka

Post by male_okice »

imam 3 tetke. 2 vidjela po 1 u zivotu, ovu jednu malo cesce, i dobre smo si, budu sve vani, nemam nekakve koristi od toga a i bolje. :)
beobasket

#50 Re: Tetka

Post by beobasket »

Kad smo kod tetki i njihovog ponasanja. Imam cetri, po dvije sa svake strane. Oceve sestre, jedna u Austriji, ono nako normalan odnos kad se vidi vidi se ali opet nista narocito. Otac znaci njen brat, nisu dugo godina zivili blizu, pa zato i mi nemamo neki poseban odnos. Druga sestra tj. moja tetka, tu vec nema nikakvog kontakta. Jednostavno, previse je problema bilo u njenoj porodici, previse razvoda, previse svega. Brat tj. otac je jos malo pa u sepetu nosi im pare da se iz govana izvlace. Otac vise nije htjeo i tako je ona odblila da bude u kontaktu sa svojim bratom, jer nece brat skokom kad ona okom. Sa majkine strane. Jedna ima svojih briga ali je super kad dodjemo u posjetu i ako mati i ona nekada se slazu a nekada nikako oko najmanje sitnice. Sestre. Sa drugom nemam kontakta nikakvog vec decenijama. Isto neki kurslus izmedju sestara. Pa izbjegavam bilo kakvo upletanje.
Post Reply