Pa i Hrvati vole pare turista, a najradije bi da nikada ne dodju, ali da ostave novac.Point. wrote:Domacim FGR izgleda smeta sto ljudi dolaze u BiH i ostavljaju pare u drzavi. Pa takav vid pacenistva ne postoji nigdje osim u Bosni.
Dijaspora Summer 2017
- Edin H.
#26 Re: Dijaspora Summer 2017
- Point.
#27 Re: Dijaspora Summer 2017
Ne znam, ti mi reci.stakasa wrote:A ja, dobro si me podsjetio... Je li ovo uopste svebosanski problem ili je izrazen samo na dominantno bosnjackom teritoriju?Point. wrote:Domacim FGR izgleda smeta sto ljudi dolaze u BiH i ostavljaju pare u drzavi. Pa takav vid pacenistva ne postoji nigdje osim u Bosni.
- Point.
#28 Re: Dijaspora Summer 2017
Samo sto je razlika sto su to turisti a ovi dolaze na svoje.Edin H. wrote:Pa i Hrvati vole pare turista, a najradije bi da nikada ne dodju, ali da ostave novac.Point. wrote:Domacim FGR izgleda smeta sto ljudi dolaze u BiH i ostavljaju pare u drzavi. Pa takav vid pacenistva ne postoji nigdje osim u Bosni.
- stakasa
#29 Re: Dijaspora Summer 2017
Dobro ljudi, ali sta se je sa vama dogodilo, kako je doslo do ovakvih transformacija, pa prije deset godina bi mu do trece stranice barem cetvorica postavila protupitanje:escobar__ wrote:Ovi bi najradije da vas nema. Al jebeš njih, ovdje ste uvijek dobrodošli. U svoju zemlju, među svoj narod.animals wrote:Pa ja kad odem u Bosnu, na nedelju dana, potrosim 2000 eura..Point. wrote:Domacim FGR izgleda smeta sto ljudi dolaze u BiH i ostavljaju pare u drzavi. Pa takav vid pacenistva ne postoji nigdje osim u Bosni.
vjerujem , neki i vise..koliko je to dobro za Bosansku privredu, procijenite sami..
- Pa sta sad, hoces medalju za te dvije hiljade eura sto potrosis
Majke mi izlapio rat skroz, ovo je najbolji lakmus. Za pet godina se vise niko nece sjecati da je animoziteta ikada i bilo a rodjaci ce donositi EdinuH zelene Gant kosulje iz Skandinavije da se i on uslika pred Sebiljom
- stakasa
#30 Re: Dijaspora Summer 2017
Moraju siriti repertoar, pure socijala nema buducnost, po meni je dijaspora zrela da joj se valjaju primjese ekoloske neodrzivosti konzumerizmaEdin H. wrote:stakasa wrote: Jos sad kad hashtag rokne #Bosnia2017![]()
Sada oni prevaranti of prosjaka smisljaju i uvjezbavaju price koje ce prosipati dijaspori, ne bi li izvukli koju marku.
- Edin H.
#31 Re: Dijaspora Summer 2017
Ma OK, ali princip je isti, zavist, kao tamo njima padaju pare s neba, stipse, ovakvi onakvi...Point. wrote:Samo sto je razlika sto su to turisti a ovi dolaze na svoje.Edin H. wrote:Pa i Hrvati vole pare turista, a najradije bi da nikada ne dodju, ali da ostave novac.Point. wrote:Domacim FGR izgleda smeta sto ljudi dolaze u BiH i ostavljaju pare u drzavi. Pa takav vid pacenistva ne postoji nigdje osim u Bosni.
- animals
#32 Re: Dijaspora Summer 2017
Ne znam kako je drugdje, ali u mom mjestu je sve dijaspora,
tako da nema toga amnozititeta..
svaka kuca ima barem jednog clana vani..
tako da nema toga amnozititeta..
svaka kuca ima barem jednog clana vani..
- insomnia78
#33 Re: Dijaspora Summer 2017
Maloprije gledam Sundjer boba s malom pise na vratima restorana da je zatvoren zbog renoviranja al slobodno gurnite pare ispod vrataEdin H. wrote:Pa i Hrvati vole pare turista, a najradije bi da nikada ne dodju, ali da ostave novac.Point. wrote:Domacim FGR izgleda smeta sto ljudi dolaze u BiH i ostavljaju pare u drzavi. Pa takav vid pacenistva ne postoji nigdje osim u Bosni.
- Edin H.
#34 Re: Dijaspora Summer 2017
Price su uglavnom kombinacija socijale i patriotizma, ali samo da znas ako das "samo" marku, dvije mogu te punim zavalitistakasa wrote:Moraju siriti repertoar, pure socijala nema buducnost, po meni je dijaspora zrela da joj se valjaju primjese ekoloske neodrzivosti konzumerizmaEdin H. wrote:stakasa wrote: Jos sad kad hashtag rokne #Bosnia2017![]()
Sada oni prevaranti of prosjaka smisljaju i uvjezbavaju price koje ce prosipati dijaspori, ne bi li izvukli koju marku.. Ispravi me ako grijesim
- Edin H.
#35 Re: Dijaspora Summer 2017
Pa koliko si gurnuo?insomnia78 wrote:Maloprije gledam Sundjer boba s malom pise na vratima restorana da je zatvoren zbog renoviranja al slobodno gurnite pare ispod vrataEdin H. wrote:Pa i Hrvati vole pare turista, a najradije bi da nikada ne dodju, ali da ostave novac.Point. wrote:Domacim FGR izgleda smeta sto ljudi dolaze u BiH i ostavljaju pare u drzavi. Pa takav vid pacenistva ne postoji nigdje osim u Bosni.
Gdje je Sundjer bob?
- Edin H.
#37 Re: Dijaspora Summer 2017
insomnia78 wrote:Ma crtani jbt
Nema veze, primjenjivo je.
- Connaisseur Karlin
#38 Re: Dijaspora Summer 2017
svake godine je manje disjapore koja dolazi u BiH, pa tako i novca , sto ste se prepali 
-
DZONPI
#39 Re: Dijaspora Summer 2017
Mene jaran pozeli nemoze nacekat,kontam halo imas raje nisi sam,kaze djaba nema bez tebe nista,i onda ja upalim auto i dodjem jaranu,on sav radostan.Eto taj nas susret vrjedi i ratova,dijaspore,papaka kurcenja,zavisnosti,ljubomore,ma svega.I mozes mislit negleda niko ni ko placa ni koji je ceh,jer valjda kad ti je lijepo to je zadnje o cemu razmisljas.
- luckylaka
#40 Re: Dijaspora Summer 2017
Nemam nikoga u BiH osim mezarluka sirom BiH i nikoga necu pitati i nikome necu polagati racune kada cu,gdje cu ,kako cu,sta cu u BiH.Inace sam mrzim tzv.dijasporce koji se qrce u BiH a u svojim drzavama su ko male bebe.
- cenecimoveocino
#41 Re: Dijaspora Summer 2017
E hajmo iskusni prevaranti,kako nagovorit dijasporu da uvijek plati racun u kaficu/restoranu? 
- Secer_033
#42 Re: Dijaspora Summer 2017
sherbett wrote:Ok.. ja nisam dijaspira.. al zasto dodjem u BiH na odmor?
Zato sto se pred more tesem i maltretiram da udjem u kupaci, mucim se ko debil i znojim i gladujem onda je BiH nakon mora pred kraj odmora.. dodjem jest i pit ubit se i opustit
- Secer_033
#43 Re: Dijaspora Summer 2017
Recite mi, ima li dovoljno mjesta na trotoaru da parkiram svoj novi bmw?
Inace ne dolazim!
Inace ne dolazim!
- insomnia78
#44 Re: Dijaspora Summer 2017
Ma ima jasta radi. Samo pazi hoce ovi lokalni kljucem iscvrljati. Ljubomora je cudo
- muhafuca
#45 Re: Dijaspora Summer 2017
Ima koliko hoces. Slobodno pali bembaru i dolazi.Secer_033 wrote:Recite mi, ima li dovoljno mjesta na trotoaru da parkiram svoj novi bmw?
Inace ne dolazim!
Skocile cijene parkinga. I trotoar se sad naplacuje.
Lokalci samo busom i tramvajom se sad krecu, ne isplati se zbog parkinga ni palit auto.
- Secer_033
#46 Re: Dijaspora Summer 2017
Ma nema veze, puna sam k'o brod. Ionako se ne planiram voziti s lokalcima. Pa to je ispod mene. Pa ja sam dijaspora, halo bre!
- ¤ jelena ¤
#47 Re: Dijaspora Summer 2017
Prije par dana...kad me ne zgazi lik s austrijskim tablicama - nasred pješačkog....ista stvar... par dana prije...ljubljanske tablice...
Ama, ni da uspore! Brate mili, u Beču ne smiješ podrignut na ulici, a u Bosni ni pješački ni pješaka na pješačkom ne registruješ.
Eto, taj fenomen mi nije baš najjasniji....jel ih to ljubav prema domovini ošamuti il je do vode i zraka, ne znam...
Ostalih problema sa strancima i dijasporom nemam.
Ama, ni da uspore! Brate mili, u Beču ne smiješ podrignut na ulici, a u Bosni ni pješački ni pješaka na pješačkom ne registruješ.
Eto, taj fenomen mi nije baš najjasniji....jel ih to ljubav prema domovini ošamuti il je do vode i zraka, ne znam...
- seln
#48 Re: Dijaspora Summer 2017
...domaci, naprotiv, voze kao Europljani, sto se svaki dan moze vidjeti u crnoj hronici.¤ jelena ¤ wrote:Prije par dana...kad me ne zgazi lik s austrijskim tablicama - nasred pješačkog....ista stvar... par dana prije...ljubljanske tablice...
Eto, taj fenomen mi nije baš najjasniji....jel ih to ljubav prema domovini ošamuti il je do vode i zraka, ne znam...![]()
- seln
#49 Re: Dijaspora Summer 2017
Kao dijasporac, vican stranim jezicima, prevescu ovaj uvod na bosanski:stakasa wrote:Realno, gubimo dah. I jedni i drugi. Ako ima tema, a sve ove godine ih je bilo i vise sto su paralelno isle, gdje se kuka na rodake koji vazda iste poklone donose, pa na te iste rodake ali sada kuknjava sa suprotne strane kako im nikad nije dosta, pa kuknjava jednih/preventivna kuknjava drugih, "u nas u Svedskoj vazda tople vode/nigdje ovog rahatluka" - ako postoji tema sa ovakvom formom onda bih zamolio moderaciju da ovu moju ugasi.
Nije zar da su se ugasili animoziteti, da vise u nama nema ni toliko one primarne ljudskostipa ravnodusno prolazimo pored smeca na ulicama/bemvea drugara iz razreda koji bi u Titino vrijeme krajnjom mukom dobacio do kampa u Dolama? Mjenjamo li se kao narod? Hoce li se naci neka ptica zlosutnica koja ce ovakve pojave oznaciti kao pocetak kraja? Ili zluradi pragmatik koji ce pojavu objasniti potrebom za grudobranom na Zapadu u ovoj sveopstoj pomami za odlaskom... Ne znam, nisam pametan, a znam da ima forumskog materijala koji ce znati odgovoriti na aktuelne nedoumice.
Ne trebam ih imenovati, sami ce se prepoznat
Raja, polako nam nestaje pravih tema za prepucavanje... niko nikome da spomene familiju, da ga nazove pogrdnim imenom, ne sjecam se kad su nekoga banovali. Invazija tnikace daaavno prestala, od ovih juznih jos samo Hafiz drzi polozaj ali i on vec guzicom uz Hum, vehabije vec davno odustali od sirenja da'we na klix-u... hitno nam treba jedna tema tipa "mi protiv njih".
-
bluesjunior
#50 Re: Dijaspora Summer 2017
svojiH najmilijiH!!!!!animals wrote:Normalni ljudi dodju, da obidju ako nista familiju i grobove svoji
najmiliji..dolazim da vidim mjesto gdje sam se rodio i odrastao..
jebe mi se za one kojima to smeta..nek crknu..