bh.tornjak wrote:
90% posluge u ulcinju su albanci, a na velikoj plaži 99%Al-Batros wrote:Crnu goru sam obišao svu. Iskreno, Hrvatska je ljepša (takav dojam se stekne kad godinama ideš samo u Makarsku i Omiš), ali CG je mnogo povoljnija, a ponuda je tu i tamo slična. Jedino što mi se nije dopalu u CG je Ulcinj. Jako je prljavo, slično kao na slikama koje je postavio mensur. Desilo mi se da smo sjeli u albanski kafić pa nas nisu htjeli uslužiti misleći da smo Srbi. Albanija, ne znam, drugačiji je to mentalitet i sve.
A_A_AKCIJA wrote:Mensure, ove tvoje slike su stare preko 3 godine.
I ja sam očekivao isto prošle godine, ali, za razliku od BiH, Albanija svake godine napreduje. Prošle godine su radili na autoputu Tirana-Vlora, a vjerujem da su ga do sada završili. Prijatelji su mi opisivali prestrašni put od Vlore do Sarande iznad provalija i bez zaštitne ograde, da bi mene dočekala nova metalna ograda cijelom dužinom.
Za sve koji ne vole pijesak i plićak, idite na albansku rivijeru, dio obale južno od Vlore. Sve sjeverno od toga je pijesak sa apartmanskim zgradama uz plažu šarenih boja. Ko je navikao na Hr-CG, ovo je dosta neobično.
Kad odeš u Albaniju, skontaš koliko si navikao na Hrvatsku, na muziku, jezik i sve što ide uz to. Međutim, nije mi bilo teško da se začas priviknem na to da ručam i večeram u restoranima, jer porciju orade, ili jednako kvalitetne morske ribe, umjesto 400-600kn po kili, sam plaćao 7-14 KM. O voću i povrću da ne govorim.
Pored toga, iznenadila me srdačnost i gostoprimljivost ljudi i činjenica da se niti jednom nisam osjećao nesigurno.
Ukratko, topla preporuka za svakoga ko je spreman da malo izađe iz comfort zone i vidi nešto malo drugačije.
Kakva je situacija sa jezikom - jezicima, ono, engleski, njemački, naši jezici, da li razumiju ili pricaju, i koji, osim Albanskog naravnoČudna sorta wrote:
Ja sam pretprošle godine bila u Draču u ovom hotelu https://www.booking.com/hotel/al/palace ... #hotelTmpl , i meni je stvarno bilo lijepo. Odmah je na plaži, sobe čiste, sve uredno, doručak odličan, osoblje ljubazno, zaista se trude. U principu je, što se ovog hotela tiče, zaista isto kao i na slikama koje su prikazane. Imaju svoj "dio plaže" i čisto je, ležaljke, suncobrane... nisam imala nekih posebnih zamjerki (osim što najnormalnije vodaju medvjeda po plaži).
Cijene hrane su manje-više kao i ovdje, ima dobrih restorana, ukusna hrana.
Što se puta tiče, nijednom me nije policija zaustavila. Ceste im nisu loše, jedino što se u saobraćaju niko ne pridržava nikakvih pravila, pa je to džungla otprilike. Posebno mi je Skadar bio grozan po tom pitanju, more biciklista i pješaka koji uopšte i ne gledaju da li ide auto ili ne, ja ne znam kako tamo nema po 10 nesreća dnevno, to je stvarno užas.
Ali uglavnom sve u svemu nije bilo loše, opet bih otišla.
Bio prošle godine u istom hotelu, i sve OK. Navece nemojte setati ovim dijelom grada, idite u Drač. Tamo je puno bolje i uređenije. To je 5-6 minuta autom.Čudna sorta wrote:Ja sam pretprošle godine bila u Draču u ovom hotelu https://www.booking.com/hotel/al/palace ... #hotelTmpl, i meni je stvarno bilo lijepo. Odmah je na plaži, sobe čiste, sve uredno, doručak odličan, osoblje ljubazno, zaista se trude. U principu je, što se ovog hotela tiče, zaista isto kao i na slikama koje su prikazane. Imaju svoj "dio plaže" i čisto je, ležaljke, suncobrane... nisam imala nekih posebnih zamjerki (osim što najnormalnije vodaju medvjeda po plaži).
Cijene hrane su manje-više kao i ovdje, ima dobrih restorana, ukusna hrana.
Što se puta tiče, nijednom me nije policija zaustavila. Ceste im nisu loše, jedino što se u saobraćaju niko ne pridržava nikakvih pravila, pa je to džungla otprilike. Posebno mi je Skadar bio grozan po tom pitanju, more biciklista i pješaka koji uopšte i ne gledaju da li ide auto ili ne, ja ne znam kako tamo nema po 10 nesreća dnevno, to je stvarno užas.
Ali uglavnom sve u svemu nije bilo loše, opet bih otišla.
U hotelu pričaju engleski, najnormalnije se možeš sporazumjeti, i u restoranima većinom znaju engleski. Na ostalim mjestima manje-više, ali sporazumjevaš se nekako.problemnatravunu wrote:
Kakva je situacija sa jezikom - jezicima, ono, engleski, njemački, naši jezici, da li razumiju ili pricaju, i koji, osim Albanskog naravno
TI mora da si neki albanacPM72 wrote:Ti mora da si neki CG lobista .icu.
Sherboslava imal kakvog leta iz ZG za Egipatsherbett wrote:Joooj ovih fotki mensurovih.. kad nisam crkla od smijeha! Sve izuzev smeca je fakat dobra avantura!
Doduse, ja bi poludila da odem na ljetovanje a naidjem na tako nesto.. ali za ovako putovanje i upoznavanje neobicnih obicaja.. Extra!![]()
Sto se tice teme.. bila u CG u Budvi, nisam nesto bila zadivljena.. sta ja znam.. jedino mi bio dobar nocni zivot.. more je puno lijepse kod nas u RH, iako mi se cini da je i u CG puno lijepse more tamo oko Boke.. blize Dubrovniku.
Za Albaniju nikad nisam stekla dojam da bi bilo dobro otic na more.. il kako netko rece, ipak smo navikli na nesto bolje.
Ja bi u tom slucaju radije otisla u Bugarsku il jednostavno na Ohrid.. ako je cijena problem vec. A i CG neko ne razvikano mjesto je sigurno jeftinije i prihvatljivije, a i more s plazom je prekrasno!
Ove godine sam i ja odfikarila RH.. fakat je skupo!
Šta kažu, zašto da izbjegavaš?Kataklinger wrote:Ide se ubrzo u Grčku, valja proći autom kroz Albaniju. Preporuke nekih da se izbjegava, pogotovo noću iz preventivnih razloga. A nama bi prolazak kroz Albaniju pao baš u gluha doba. Ima li neko više informacija o ovome? Koliko je to bezbijedno, odnosno rizično? Ili ipak ići na Srbiju, Niš pa na jug kroz Makedoniju. Destinacija je Zakintos.