no ako već želiš tražiti prijatelje, probaj na netu
takođe, na poslu je moguće sklopiti, ako ne prijateljstva, onda bar lijepa poznanstva.. a ako nisi zaposlen, upiši neki kurs.. tako ćeš obogatiti cv i stvoriti prostor da upoznaš ljude..
Totalno besmislen i netačan post.nema me tamo wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Steping out.
Probaj naći nekog ko bi te malo izvukao iz te stidljivosti, vodio sa sobom i za sobom po raznim mjestima.
Been there. Razumijem.
Podrška.
Ma frajer vec u dvadesetim nema pomoci
medvjed23 wrote:ja sam baš u ranim dvadesetim bio u samoći punoj negativnih emocija.. onda je uslijedio donekle ekstrovertni period, kad sam upoznao dosta finih i manje finih ljudi.. vremenom se to prosijalo i svelo na par dragih ljudi sa kojima se čujem i vidim s vremena na vrijeme.. kad bih ostao bez njih, ne bi mi bilo svejedno, al pomirio bih se s tim, jer naučio sam cijeniti samoću.. ona nije nešto najbolje što se može desiti čovjeku, ali jeste sto puta bolja od lošeg društva..
---medvjed23 wrote:da, nin je baš saundtrak introvertnosti, al one manje lijepe, pune gorčine
Kad se pronadjes u the wretched onda skontas u kojim si zivotnim govnima. Ali i najlosije iskustvo je ipak iskustvo i buduca skola.medvjed23 wrote:da, nin je baš saundtrak introvertnosti, al one manje lijepe, pune gorčine
hvala, poslušambroj dva wrote:---medvjed23 wrote:da, nin je baš saundtrak introvertnosti, al one manje lijepe, pune gorčine
Jedna rjec.
Swans
Pokusaj
Soundtracks for the blind ili The Seer
Mani se depresije, propadaju ti najbolje godine, dzabe gloginje mlatis. Nego pravac more, idi pecaj ribu...nn1412 wrote:Zanima me sljedeća stvar: Kako neko u dvadesetim, ko je prošao kroz trogodišnju fazu depresije i anksioznosti (a ko je inače povučen, nesiguran i stidljiv) i sada počinje da se ''izvlači'' iz toga, da počne da se socijalizira, stiče prijatelje i slično? (a ko je isto tako shvatio da ipak ne može sam bez igdje ikoga)![]()
Ovo bi najbolje trebalo da razumiju osobe koje pate od socijalne anksioznosti
Kazu, samozadovoljavanje je put do napretka.Vega_Brothers wrote:I radi ono što te usrećuje, a ne što ti društvo nameće da je sreća.
Recimo mnogi momci žele biti sa djevojkama ali im ne ide. Meni to nije problem. Ponekad izvedem neku i u stanju sam glumiti skroz drugu ličnost nego što jesam, djevojke mi na prvom sastanku govore da "nikad nisu osjetile tako što". Ali ja sam shvatio da to meni nimalo ne pričinjava zadovoljstvo. Nema te cure s kojom je meni ljepši osjećaj nego samom u 4 zida.
Ako si isao doktoru dok si bolovao od depresije najbolje ti je da ga pitas za dobrog psihologa koji organizira neke drustvene grupe, cilj tih grupa nije lijecenje nego da se postane jos bolji nego sto jesi, uglavnom sluze za osobe s takvim problemom.nn1412 wrote:Zanima me sljedeća stvar: Kako neko u dvadesetim, ko je prošao kroz trogodišnju fazu depresije i anksioznosti (a ko je inače povučen, nesiguran i stidljiv) i sada počinje da se ''izvlači'' iz toga, da počne da se socijalizira, stiče prijatelje i slično? (a ko je isto tako shvatio da ipak ne može sam bez igdje ikoga)![]()
Ovo bi najbolje trebalo da razumiju osobe koje pate od socijalne anksioznosti
Baš pođoh ovo da ti napišem.nn1412 wrote:Isto tako, znam da ovo nije baš najbolje mjesto za postavljanje ovakvog pitanja ali nekad vrijedi pokušati jer se uvijek nađe neko ko je prošao kroz isto
I ja.Vega_Brothers wrote:Ko garantuje da će ga društvo i druženje učiniti sretnim? Ja se najgore osjećam kad sam prisiljen sjediti u društvu sa drugim ljudima, jedva čekam da odu ili da ja odem. I onda sam sretan.