Radno vrijeme
- Jack Be Nimble
#26 Re: Radno vrijeme
Ako ne mozes od kuce raditi to nije pravi posao.
- ferratilis
#27 Re: Radno vrijeme
Radim od kuce, gotiva. Po danu obicno radim od 13-18, onda navece od 22:30-00:00. Niko mi ne diktira koliko radnih sati imam sedmicno, koliko hocu da radim, toliko cu i zaradit
Doduse, nemam penziono i socijalno, al ne moze i jare i pare 
Dvokratno radno vrijeme itekako ima benefite
- Ajatolah_
#28 Re: Radno vrijeme
Meni je rad od kuće dobar za ljude s porodicom, a dok sam sam ne zvuči mi nimalo privlačno... Imam osjećaj da ti se tako čitav život pretvori u posao.ferratilis wrote:Radim od kuce, gotiva. Po danu obicno radim od 13-18, onda navece od 22:30-00:00.
- cenecimoveocino
#29 Re: Radno vrijeme
Možete vi freelancriferratilis wrote:Radim od kuce, gotiva. Po danu obicno radim od 13-18, onda navece od 22:30-00:00. Niko mi ne diktira koliko radnih sati imam sedmicno, koliko hocu da radim, toliko cu i zaraditDoduse, nemam penziono i socijalno, al ne moze i jare i pare
-
zippoo87
#30 Re: Radno vrijeme
treba da pricamo o postivanju zakona i normalnom radnom vremenu a ne o dvokratnom
ovo dvoktratno mi nema smisla u firmama,posebno u proizvodnji
ono sto je problem,sto je u proizvodnim firmama posao=robovanje jer se u radi 10 sati ako je samo jedna smjena ili po 12 ako su dvije
rijetkost je firma koja radi u smjenama po 8 sati
sve ovo prati jako niska satnica,neplacen nocni rad i sve ostalo
dok nisam dao otkaz ,u ovoj firmi sto sam radio se radilo po 10 sati,6 dana sedmicno...bukvalno sam samo spavao i radio...dodjem kuci slomljen,jedem i vec me obori...zaspim i onda se nekada probudim navecer i samo legnem na krevet
ovako je slicno u 90% proizvodnih firmi
ovo dvoktratno mi nema smisla u firmama,posebno u proizvodnji
ono sto je problem,sto je u proizvodnim firmama posao=robovanje jer se u radi 10 sati ako je samo jedna smjena ili po 12 ako su dvije
rijetkost je firma koja radi u smjenama po 8 sati
sve ovo prati jako niska satnica,neplacen nocni rad i sve ostalo
dok nisam dao otkaz ,u ovoj firmi sto sam radio se radilo po 10 sati,6 dana sedmicno...bukvalno sam samo spavao i radio...dodjem kuci slomljen,jedem i vec me obori...zaspim i onda se nekada probudim navecer i samo legnem na krevet
ovako je slicno u 90% proizvodnih firmi
- Connaisseur Karlin
#31 Re: Radno vrijeme
da, ali pod uslovom da imas flksiiblino vijreme, jer mnogi moraju raditi od kuce od 9h do 17h ili 18hJack Be Nimble wrote:Ako ne mozes od kuce raditi to nije pravi posao.
sto je toliko privlacno raditi u kucnom ambijentu
-
_dreamer_
#32 Re: Radno vrijeme
Mislim da bi se brzo predomislio kada bi radio odredjeni period. Ja recimo imam jednosatnu pauzu za rucak o kojoj pricas, ali radije je skratim da bih ranije isao kuci, jer ako krenem u 9 raditi kao sto je praksa u mojoj kancelariji, to znaci minimalno do 6 ostati, a najcesce to nije 6, nego pola 7... Pola sata mi treba da dodjem do kuce, znaci izadjem iz kuce u pola 9 ujutro, dodjem u 7 uvece. Fakticki citav dan sjedim u kancelariji i radnim danima nemam nista skoro vremena za sebe.orinoco wrote:U drugim državama, u Italiji npr., radno vrijeme je dvokratno (ne razumijem ovu riječ, ali znam joj značenje), s popodnevnom pauzom za ručak, odmor, šta god. Negdje je ova pauza jedan sat, negdje dva, tri.
U nas, u ranijoj državi, takodje je bilo dvokratno radno vrijeme, naročito u trgovinama. Nije se radilo od 13 do 16 sati ili 14 do 17, i za to vrijeme moglo se i otići kući, spavati, ručati i sl.
Danas nam je rad u radno vrijeme usmjeren na njegovo max. iskorištenje. Mnogi rade od 8 do 16 sati, neki od 9 do 17, sa polusatnom pauzom, u kojoj je moguće ručati "s nogu", malo prošetati, ali nikako obaviti neke privatne poslove ili otići kući i odmoriti se i spavati. Posebno u vrelim danima ljeti kad ni klima ne pomaže. A mnogi je i nemaju.
Zagovaram dvokratno radno vrijeme.
U vecim gradovima su pogotovo te pauze besmislene gdje ti treba recimo 20 min ili pola h do kuce. Koji ce ti klinac 2 h, niti mozes kuci da se odmoris ko covjek, niti ti trebaju 2 h za rucak.
- Jack Be Nimble
#33 Re: Radno vrijeme
Ma sve zavisi od posla i dana. Obicno kod kuce radim 4 sata, ostalo je zezanje. Vecina prijatelja mi radi od kuce, pa se obicno nadjemo u kaficu na kafi sa komp i "radimo" zajedno. Pravilo je da se nadjes za kompjuterom u roku 30 minuta nakon sto dobijes poziv da te trebaju na poslu.Connaisseur Karlin wrote:da, ali pod uslovom da imas flksiiblino vijreme, jer mnogi moraju raditi od kuce od 9h do 17h ili 18hJack Be Nimble wrote:Ako ne mozes od kuce raditi to nije pravi posao.![]()
sto je toliko privlacno raditi u kucnom ambijentu
- mayab
#34 Re: Radno vrijeme
Kamo sreće kad bi mogao imati radno vrijeme od 9h do 15 h, ili 8h do 14h , moze bez pauze, samo čisti efektivni rad!
Ovo dvokratno
, sa dva sata pauze
, niđe veze
, robovanje radu i radnom mjestu, naveče kući na spavanje i sutra opet, užas, jebem ti takav život 
Ovo dvokratno
-
Brane89
#35 Re: Radno vrijeme
Joj sto volim ovaj rezim,svi rade a ja lezim 
- KB9
#36 Re: Radno vrijeme
Tomahawk11 wrote:Od 07:00 do 15:00
Ove ostale varijante ukradu skoro cijeli dan.
Ko hoce da spava i to....eh...
-
R A V E N
#37 Re: Radno vrijeme
Ko radi više, treba mu dati više novca.
-
mali_balon
#38 Re: Radno vrijeme
LJudi mora se imat pauza sta vam je....cojk efektivno u cugu moze radit i bit skoncentrisan 3 ili 4 sata....poslje se pretvara u robota koncentracija pada i spava mu se i eto belaja....dakle radit 3 4 sata puza od pola sata i jopet 3 ili 4 sata.....sve preko je mucenje i mogucnost pravljenja zajeba ili nedaj Boze neke havarije...
- insomnia78
#39 Re: Radno vrijeme
Ma kakva havarija. Ovdje vecina uhljeba koja radi neke beskorisne izmisljene kancelarijske poslove.
-
Hendrix
#40 Re: Radno vrijeme
Ja sam konto da su cuvene spanske Sieste vise kao neki fazon dok nisam otisao kod druga u Spaniju. Eto lika oko 1-2 popodne kuci, jede, odspava sat vremena i ode opet na posao, ja konto zajebaje me.
I to je njima normala sasvim, gdje neces odspavati popodne, i vikendima isto...oko 3-4 popodne svi spavanjac opale sat vremena...nije mi trebalo dugo da se naviknem.
I to je njima normala sasvim, gdje neces odspavati popodne, i vikendima isto...oko 3-4 popodne svi spavanjac opale sat vremena...nije mi trebalo dugo da se naviknem.