Produzenje vozacke

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tempuser

#26 Re: Produzenje vozacke

Post by tempuser »

UmaX wrote:Meni to nije jasno. Imam cvike i dobio vozacku na 10 godina. I lijepo u vozackoj pise da nosim naocale.
Ja sam imao taj slucaj. Kad sam polagao vozacki na ljekarskom mi izmjere (bolje receno potvrde) neku malu urodjenu dioptriju za koju ne trebaju naocale, ali da bi bili sigurni dmi napisu ljekarski pregled za 5 god i dobijem vozacku na 5 god uz obavezni ljekarski pregled. Narednih 2 x 5 god ista stvari i tek nakon 15 god mi ljekar predlozi da mi upise naocale/lece, jer sa godina raste mogicnost glavobolje kod smanjenog svjetla, ali da izbrise obavezu ljekarskog i da mi vozacku na 10 godina.
UmaX

#27 Re: Produzenje vozacke

Post by UmaX »

Ja i dalje moram radit ljekarski, pregled vida svaki put, al mi bilo cudno da dobih na 10 god. Mislim dobro i jest, necu se zalit. :mrgreen:
c_g

#28 Re: Produzenje vozacke

Post by c_g »

tempuser wrote:
c_g wrote:Gledam kod brata, vozačka dozvola traje samo 5 godina, je li to neka greška ili? Koga god sam pitao vozačka traje 10 godina.
Ne mora biti greska. Mozacka moze trajati 5 god ukoliko svakih 5 god mora uraditi ljekarski pregled (npr. zbog vida).
Skoro istu dioptriju imamo, meni 10 godina njemu 5. Normalno piše da treba da nosimo naočale.
Par mjeseci je razlika kad smo polagali. Fakat sam se iznenadio.
tempuser

#29 Re: Produzenje vozacke

Post by tempuser »

c_g wrote:
tempuser wrote:
c_g wrote:Gledam kod brata, vozačka dozvola traje samo 5 godina, je li to neka greška ili? Koga god sam pitao vozačka traje 10 godina.
Ne mora biti greska. Mozacka moze trajati 5 god ukoliko svakih 5 god mora uraditi ljekarski pregled (npr. zbog vida).
Skoro istu dioptriju imamo, meni 10 godina njemu 5. Normalno piše da treba da nosimo naočale.
Par mjeseci je razlika kad smo polagali. Fakat sam se iznenadio.
Sve to zavisi i od procjene ljekara koja moze biti ofrlje.
Moju su mater "oborili" na ljekarskom u MUP-ovoj ambulanti zbog vida, u Vrazovom najnormalnije prosla ljekarski bez naocala.
basicm

#30 Re: Produzenje vozacke

Post by basicm »

Zatrazite na ljekarskom da vam upisu naocale ili lece, i ne bi trebalo biti naocala u vozackoj. Ides na ono ili.
c_g

#31 Re: Produzenje vozacke

Post by c_g »

basicm wrote:Zatrazite na ljekarskom da vam upisu naocale ili lece, i ne bi trebalo biti naocala u vozackoj. Ides na ono ili.
Pa kad je polagao, polagao s naočalama, upisano mu da naočale nose i opet samo stavili 5 godina. Čudno, otiće ovih dana da vidi šta se dešava.
Meni su stavili naočale i 10 godina, normalno ono.
nivla

#32 Re: Produzenje vozacke

Post by nivla »

c_g wrote:
basicm wrote:Zatrazite na ljekarskom da vam upisu naocale ili lece, i ne bi trebalo biti naocala u vozackoj. Ides na ono ili.
Pa kad je polagao, polagao s naočalama, upisano mu da naočale nose i opet samo stavili 5 godina. Čudno, otiće ovih dana da vidi šta se dešava.
Meni su stavili naočale i 10 godina, normalno ono.
toje jedan od apsurda, ko nosi naocare radi svakako redovno preglede i kontrolisanu dioptriju i skracena vozacka na 5 godina, ponovo ljekarsko, dok neko ko pocne nakon prve vozacke od 10 godina nositi naocare u pravilu nikad ne mora ici na ljekarsko, samo produzava sto je veliki apsurd da ne kazem diskriminacija
Daryl Dixon

#33 Re: Produzenje vozacke

Post by Daryl Dixon »

Istekla mi vozačka dozvola, šta mi treba od dokumentacije sve da je produžim?
Bloo
Globalna šefica

#34 Re: Produzenje vozacke

Post by Bloo »

Daryl Dixon wrote:Istekla mi vozačka dozvola, šta mi treba od dokumentacije sve da je produžim?
Uplatnica na 60 KM...imas je ispunjenu kod njih na zidu.
Ljekarsko ako nosis cvike.
Stara vozacka.
cyprus

#35 Re: Produzenje vozacke

Post by cyprus »

Kad već vidjeh temu, hajd reko super da i ja nešto uspitam :D Imam dva problema:

1. Vozačka mi je istekla ima 2-3 godine (nikada nisam vozio, otkad sam položio). Postoji li kakav rok do kada da pokrenem proceduru vađenja nove? Može li se slučajno desiti da budem morao ponovo polagati?

2. Izgubio sam tu svoju staru vozačku, tu što je istekla :oops: Vjerovatno je negdje u kući, obzirom da je nikad nisam nosio, ali je godinama nisam vidio, i zaista nemam pojma gdje je... Šta mi je činiti u slučaju da je ne nađem nikako? Kako bez nje da uzmem novu?
Daryl Dixon

#36 Re: Produzenje vozacke

Post by Daryl Dixon »

Bloo wrote:
Daryl Dixon wrote:Istekla mi vozačka dozvola, šta mi treba od dokumentacije sve da je produžim?
Stara vozacka.
super, hvala :) :thumbup:
mayab

#37 Re: Produzenje vozacke

Post by mayab »

Daryl Dixon wrote:
Bloo wrote:
Stara vozacka.
super, hvala :) :thumbup:
Ljekarsko ti treba u svakom slučaju!
Bloo
Globalna šefica

#38 Re: Produzenje vozacke

Post by Bloo »

cyprus wrote:Kad već vidjeh temu, hajd reko super da i ja nešto uspitam :D Imam dva problema:

1. Vozačka mi je istekla ima 2-3 godine (nikada nisam vozio, otkad sam položio). Postoji li kakav rok do kada da pokrenem proceduru vađenja nove? Može li se slučajno desiti da budem morao ponovo polagati?

2. Izgubio sam tu svoju staru vozačku, tu što je istekla :oops: Vjerovatno je negdje u kući, obzirom da je nikad nisam nosio, ali je godinama nisam vidio, i zaista nemam pojma gdje je... Šta mi je činiti u slučaju da je ne nađem nikako? Kako bez nje da uzmem novu?
1. Moja je bila istekla skoro 5 godina. Tražili mi ljekarsko, staru vozačku....

2. Potraži po kući. Inače:
Nestanak vozačke dozvole

Potrebna dokumenta
1. zahtjev – koji dobijete na lokaciji – bez naknade (obrazac VD-1),

potvrda da je vozačka dozvola oglašena nevažećom u službenim novinama,
ukoliko je vozačka dozvola izdata od strane druge policijske uprave u odnosu na trenutno mjesto prebivališta, odnosno boravišta podnosioca zahtjeva, a izgubljena je, uvjerenje da je podnosilac zahtjeva posjedovao vozačku dozvolu,
dokaz o uplati propisane naknade u iznosu od 60,00 KM platnim nalogom na jedan od računa:
Bloo
Globalna šefica

#39 Re: Produzenje vozacke

Post by Bloo »

mayab wrote: Ljekarsko ti treba u svakom slučaju!
-ljekarsko uvjerenje ( ne starije od šest mjeseci ) ako je ranija vozačka dozvola izdata sa kraćim rokom važenja - zar to nismo samo mi ćoravi?
530i

#40 Re: Produzenje vozacke

Post by 530i »

Ljekarsko samo ako je vozačka sa kraćim rokom važenja, 5 godina. Ako važi 10 godina samo uplatnica i stara vozačka koju predaješ pri preuzimanju nove.
Optimist

#41 Re: Produzenje vozacke

Post by Optimist »

Ljekarski treba uvesti svima, narocito detaljan pregled kod psihijatra i ponovno polaganje poznavanja saobrqcajnih znakova.
muha_sa

#42 Re: Produzenje vozacke

Post by muha_sa »

530i wrote:Ljekarsko samo ako je vozačka sa kraćim rokom važenja, 5 godina. Ako važi 10 godina samo uplatnica i stara vozačka koju predaješ pri preuzimanju nove.
samo ako je vozac napunio 65 godina i više
530i

#43 Re: Produzenje vozacke

Post by 530i »

muha_sa wrote:
530i wrote:Ljekarsko samo ako je vozačka sa kraćim rokom važenja, 5 godina. Ako važi 10 godina samo uplatnica i stara vozačka koju predaješ pri preuzimanju nove.
To baška za đuturume :D
muha_sa

#44 Re: Produzenje vozacke

Post by muha_sa »

530i wrote:
muha_sa wrote:
To baška za đuturume :D
osupnut sam :(

napuniš 60 dobiješ vozacku na 3 godine-bRez ljekarskog

napuniš 63 produže ti vozacku opet na 3 godine--bRez ljekarskog

napuniš 66 - da bi produžio vozacku jope na 3 godine moraš ljekarsko vadit

nemam 66 :lol: a vozacku dobio na 3 godine bRez ljekarskog :D
Daryl Dixon

#45 Re: Produzenje vozacke

Post by Daryl Dixon »

do kad CIPS radi na Obali?

Radi li vikendom?
clio_dci120

#46 Re: Produzenje vozacke

Post by clio_dci120 »

Citam Pravilnik o vozackoj dozvoli, gdje nije definisano u kojem roku mora biti produzena vozacka dozvola nakon isteka. U pitanju je vozacka dozvola za sve kategorije, osoba se nalazi vani i nema mogucnost produzenja, da li se rizikuje gubljenje neke od kategorija ako se produzi npr. za 4 mjeseca?
Nije mi jasno kako je zakonodavac propustio da to pitanje uredi ili sam nesto propustio.
Odredjen je samo rok za podnosenje zahtjeva za izdavanje prve vozacke dozvole.
U pitanju je profesionalni vozac, nalazi se trenutno u jednoj azijskoj zemlji i duze je ostao zbog posla, tako da se doveo u ovu situaciju.
Hvala unaprijed!
vjeshalica

#47 Re: Produzenje vozacke

Post by vjeshalica »

clio_dci120 wrote: 01/07/2020 21:59 Citam Pravilnik o vozackoj dozvoli, gdje nije definisano u kojem roku mora biti produzena vozacka dozvola nakon isteka. U pitanju je vozacka dozvola za sve kategorije, osoba se nalazi vani i nema mogucnost produzenja, da li se rizikuje gubljenje neke od kategorija ako se produzi npr. za 4 mjeseca?
Nije mi jasno kako je zakonodavac propustio da to pitanje uredi ili sam nesto propustio.
Odredjen je samo rok za podnosenje zahtjeva za izdavanje prve vozacke dozvole.
U pitanju je profesionalni vozac, nalazi se trenutno u jednoj azijskoj zemlji i duze je ostao zbog posla, tako da se doveo u ovu situaciju.
Hvala unaprijed!
Ne gubi se kategorija uopce!
Bilo kad da produzi morace sa ljekarskim i to je to
Nista strasno
Laplace

#48 Re: Produzenje vozacke

Post by Laplace »

choxnox wrote: 18/06/2017 15:43 Sad tek vidjeh da mi je istekla vozacka prije 5 dana :zid: pa me interesuje sta je potrebno za produzenje? Osim toga, moze li se dobiti ikakva potvrda da je "proces u toku" s obzirom da mi je zbog posla apsolutno neophodno da sam na vlastitim tockovima (dakle, javni prevoz i taksi ne odgovara)? Zivim u KS.
Kupi biciklo i bićeš na svojim točkovima, a neće ti trebati ni vozačka.
choxnox

#49 Re: Produzenje vozacke

Post by choxnox »

Laplace wrote: 03/07/2020 22:23
choxnox wrote: 18/06/2017 15:43 Sad tek vidjeh da mi je istekla vozacka prije 5 dana :zid: pa me interesuje sta je potrebno za produzenje? Osim toga, moze li se dobiti ikakva potvrda da je "proces u toku" s obzirom da mi je zbog posla apsolutno neophodno da sam na vlastitim tockovima (dakle, javni prevoz i taksi ne odgovara)? Zivim u KS.
Neki poseban razlog da vadis post iz naftalina nakon 3 godine?
Laplace

#50 Re: Produzenje vozacke

Post by Laplace »

choxnox wrote: 04/07/2020 05:45
Laplace wrote: 03/07/2020 22:23
Neki poseban razlog da vadis post iz naftalina nakon 3 godine?
Da malo zakuham.
Post Reply