Ja sam imao taj slucaj. Kad sam polagao vozacki na ljekarskom mi izmjere (bolje receno potvrde) neku malu urodjenu dioptriju za koju ne trebaju naocale, ali da bi bili sigurni dmi napisu ljekarski pregled za 5 god i dobijem vozacku na 5 god uz obavezni ljekarski pregled. Narednih 2 x 5 god ista stvari i tek nakon 15 god mi ljekar predlozi da mi upise naocale/lece, jer sa godina raste mogicnost glavobolje kod smanjenog svjetla, ali da izbrise obavezu ljekarskog i da mi vozacku na 10 godina.UmaX wrote:Meni to nije jasno. Imam cvike i dobio vozacku na 10 godina. I lijepo u vozackoj pise da nosim naocale.
Produzenje vozacke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#26 Re: Produzenje vozacke
-
UmaX
#27 Re: Produzenje vozacke
Ja i dalje moram radit ljekarski, pregled vida svaki put, al mi bilo cudno da dobih na 10 god. Mislim dobro i jest, necu se zalit. 
-
c_g
#28 Re: Produzenje vozacke
Skoro istu dioptriju imamo, meni 10 godina njemu 5. Normalno piše da treba da nosimo naočale.tempuser wrote:Ne mora biti greska. Mozacka moze trajati 5 god ukoliko svakih 5 god mora uraditi ljekarski pregled (npr. zbog vida).c_g wrote:Gledam kod brata, vozačka dozvola traje samo 5 godina, je li to neka greška ili? Koga god sam pitao vozačka traje 10 godina.
Par mjeseci je razlika kad smo polagali. Fakat sam se iznenadio.
-
tempuser
#29 Re: Produzenje vozacke
Sve to zavisi i od procjene ljekara koja moze biti ofrlje.c_g wrote:Skoro istu dioptriju imamo, meni 10 godina njemu 5. Normalno piše da treba da nosimo naočale.tempuser wrote:Ne mora biti greska. Mozacka moze trajati 5 god ukoliko svakih 5 god mora uraditi ljekarski pregled (npr. zbog vida).c_g wrote:Gledam kod brata, vozačka dozvola traje samo 5 godina, je li to neka greška ili? Koga god sam pitao vozačka traje 10 godina.
Par mjeseci je razlika kad smo polagali. Fakat sam se iznenadio.
Moju su mater "oborili" na ljekarskom u MUP-ovoj ambulanti zbog vida, u Vrazovom najnormalnije prosla ljekarski bez naocala.
- basicm
#30 Re: Produzenje vozacke
Zatrazite na ljekarskom da vam upisu naocale ili lece, i ne bi trebalo biti naocala u vozackoj. Ides na ono ili.
-
c_g
#31 Re: Produzenje vozacke
Pa kad je polagao, polagao s naočalama, upisano mu da naočale nose i opet samo stavili 5 godina. Čudno, otiće ovih dana da vidi šta se dešava.basicm wrote:Zatrazite na ljekarskom da vam upisu naocale ili lece, i ne bi trebalo biti naocala u vozackoj. Ides na ono ili.
Meni su stavili naočale i 10 godina, normalno ono.
- nivla
#32 Re: Produzenje vozacke
toje jedan od apsurda, ko nosi naocare radi svakako redovno preglede i kontrolisanu dioptriju i skracena vozacka na 5 godina, ponovo ljekarsko, dok neko ko pocne nakon prve vozacke od 10 godina nositi naocare u pravilu nikad ne mora ici na ljekarsko, samo produzava sto je veliki apsurd da ne kazem diskriminacijac_g wrote:Pa kad je polagao, polagao s naočalama, upisano mu da naočale nose i opet samo stavili 5 godina. Čudno, otiće ovih dana da vidi šta se dešava.basicm wrote:Zatrazite na ljekarskom da vam upisu naocale ili lece, i ne bi trebalo biti naocala u vozackoj. Ides na ono ili.
Meni su stavili naočale i 10 godina, normalno ono.
- Daryl Dixon
#33 Re: Produzenje vozacke
Istekla mi vozačka dozvola, šta mi treba od dokumentacije sve da je produžim?
- Bloo
- Globalna šefica
#34 Re: Produzenje vozacke
Uplatnica na 60 KM...imas je ispunjenu kod njih na zidu.Daryl Dixon wrote:Istekla mi vozačka dozvola, šta mi treba od dokumentacije sve da je produžim?
Ljekarsko ako nosis cvike.
Stara vozacka.
- cyprus
#35 Re: Produzenje vozacke
Kad već vidjeh temu, hajd reko super da i ja nešto uspitam
Imam dva problema:
1. Vozačka mi je istekla ima 2-3 godine (nikada nisam vozio, otkad sam položio). Postoji li kakav rok do kada da pokrenem proceduru vađenja nove? Može li se slučajno desiti da budem morao ponovo polagati?
2. Izgubio sam tu svoju staru vozačku, tu što je istekla
Vjerovatno je negdje u kući, obzirom da je nikad nisam nosio, ali je godinama nisam vidio, i zaista nemam pojma gdje je... Šta mi je činiti u slučaju da je ne nađem nikako? Kako bez nje da uzmem novu?
1. Vozačka mi je istekla ima 2-3 godine (nikada nisam vozio, otkad sam položio). Postoji li kakav rok do kada da pokrenem proceduru vađenja nove? Može li se slučajno desiti da budem morao ponovo polagati?
2. Izgubio sam tu svoju staru vozačku, tu što je istekla
- Daryl Dixon
#36 Re: Produzenje vozacke
super, hvalaBloo wrote:Uplatnica na 60 KM...imas je ispunjenu kod njih na zidu.Daryl Dixon wrote:Istekla mi vozačka dozvola, šta mi treba od dokumentacije sve da je produžim?
Stara vozacka.
- mayab
#37 Re: Produzenje vozacke
Ljekarsko ti treba u svakom slučaju!Daryl Dixon wrote:super, hvalaBloo wrote:Uplatnica na 60 KM...imas je ispunjenu kod njih na zidu.Daryl Dixon wrote:Istekla mi vozačka dozvola, šta mi treba od dokumentacije sve da je produžim?
Stara vozacka.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#38 Re: Produzenje vozacke
1. Moja je bila istekla skoro 5 godina. Tražili mi ljekarsko, staru vozačku....cyprus wrote:Kad već vidjeh temu, hajd reko super da i ja nešto uspitamImam dva problema:
2. Izgubio sam tu svoju staru vozačku, tu što je isteklaVjerovatno je negdje u kući, obzirom da je nikad nisam nosio, ali je godinama nisam vidio, i zaista nemam pojma gdje je... Šta mi je činiti u slučaju da je ne nađem nikako? Kako bez nje da uzmem novu?
2. Potraži po kući. Inače:
Nestanak vozačke dozvole
Potrebna dokumenta
1. zahtjev – koji dobijete na lokaciji – bez naknade (obrazac VD-1),
potvrda da je vozačka dozvola oglašena nevažećom u službenim novinama,
ukoliko je vozačka dozvola izdata od strane druge policijske uprave u odnosu na trenutno mjesto prebivališta, odnosno boravišta podnosioca zahtjeva, a izgubljena je, uvjerenje da je podnosilac zahtjeva posjedovao vozačku dozvolu,
dokaz o uplati propisane naknade u iznosu od 60,00 KM platnim nalogom na jedan od računa:
- Bloo
- Globalna šefica
#39 Re: Produzenje vozacke
-ljekarsko uvjerenje ( ne starije od šest mjeseci ) ako je ranija vozačka dozvola izdata sa kraćim rokom važenja - zar to nismo samo mi ćoravi?mayab wrote: Ljekarsko ti treba u svakom slučaju!
-
530i
#40 Re: Produzenje vozacke
Ljekarsko samo ako je vozačka sa kraćim rokom važenja, 5 godina. Ako važi 10 godina samo uplatnica i stara vozačka koju predaješ pri preuzimanju nove.
- Optimist
#41 Re: Produzenje vozacke
Ljekarski treba uvesti svima, narocito detaljan pregled kod psihijatra i ponovno polaganje poznavanja saobrqcajnih znakova.
- muha_sa
#42 Re: Produzenje vozacke
samo ako je vozac napunio 65 godina i više530i wrote:Ljekarsko samo ako je vozačka sa kraćim rokom važenja, 5 godina. Ako važi 10 godina samo uplatnica i stara vozačka koju predaješ pri preuzimanju nove.
-
530i
#43 Re: Produzenje vozacke
To baška za đuturumemuha_sa wrote:samo ako je vozac napunio 65 godina i više530i wrote:Ljekarsko samo ako je vozačka sa kraćim rokom važenja, 5 godina. Ako važi 10 godina samo uplatnica i stara vozačka koju predaješ pri preuzimanju nove.
- muha_sa
#44 Re: Produzenje vozacke
osupnut sam530i wrote:To baška za đuturumemuha_sa wrote:samo ako je vozac napunio 65 godina i više530i wrote:Ljekarsko samo ako je vozačka sa kraćim rokom važenja, 5 godina. Ako važi 10 godina samo uplatnica i stara vozačka koju predaješ pri preuzimanju nove.
napuniš 60 dobiješ vozacku na 3 godine-bRez ljekarskog
napuniš 63 produže ti vozacku opet na 3 godine--bRez ljekarskog
napuniš 66 - da bi produžio vozacku jope na 3 godine moraš ljekarsko vadit
nemam 66
- Daryl Dixon
#45 Re: Produzenje vozacke
do kad CIPS radi na Obali?
Radi li vikendom?
Radi li vikendom?
-
clio_dci120
#46 Re: Produzenje vozacke
Citam Pravilnik o vozackoj dozvoli, gdje nije definisano u kojem roku mora biti produzena vozacka dozvola nakon isteka. U pitanju je vozacka dozvola za sve kategorije, osoba se nalazi vani i nema mogucnost produzenja, da li se rizikuje gubljenje neke od kategorija ako se produzi npr. za 4 mjeseca?
Nije mi jasno kako je zakonodavac propustio da to pitanje uredi ili sam nesto propustio.
Odredjen je samo rok za podnosenje zahtjeva za izdavanje prve vozacke dozvole.
U pitanju je profesionalni vozac, nalazi se trenutno u jednoj azijskoj zemlji i duze je ostao zbog posla, tako da se doveo u ovu situaciju.
Hvala unaprijed!
Nije mi jasno kako je zakonodavac propustio da to pitanje uredi ili sam nesto propustio.
U pitanju je profesionalni vozac, nalazi se trenutno u jednoj azijskoj zemlji i duze je ostao zbog posla, tako da se doveo u ovu situaciju.
Hvala unaprijed!
- vjeshalica
#47 Re: Produzenje vozacke
Ne gubi se kategorija uopce!clio_dci120 wrote: ↑01/07/2020 21:59 Citam Pravilnik o vozackoj dozvoli, gdje nije definisano u kojem roku mora biti produzena vozacka dozvola nakon isteka. U pitanju je vozacka dozvola za sve kategorije, osoba se nalazi vani i nema mogucnost produzenja, da li se rizikuje gubljenje neke od kategorija ako se produzi npr. za 4 mjeseca?
Hvala unaprijed!
Bilo kad da produzi morace sa ljekarskim i to je to
Nista strasno
- Laplace
#48 Re: Produzenje vozacke
Kupi biciklo i bićeš na svojim točkovima, a neće ti trebati ni vozačka.choxnox wrote: ↑18/06/2017 15:43 Sad tek vidjeh da mi je istekla vozacka prije 5 danapa me interesuje sta je potrebno za produzenje? Osim toga, moze li se dobiti ikakva potvrda da je "proces u toku" s obzirom da mi je zbog posla apsolutno neophodno da sam na vlastitim tockovima (dakle, javni prevoz i taksi ne odgovara)? Zivim u KS.
- choxnox
#49 Re: Produzenje vozacke
Neki poseban razlog da vadis post iz naftalina nakon 3 godine?Laplace wrote: ↑03/07/2020 22:23Kupi biciklo i bićeš na svojim točkovima, a neće ti trebati ni vozačka.choxnox wrote: ↑18/06/2017 15:43 Sad tek vidjeh da mi je istekla vozacka prije 5 danapa me interesuje sta je potrebno za produzenje? Osim toga, moze li se dobiti ikakva potvrda da je "proces u toku" s obzirom da mi je zbog posla apsolutno neophodno da sam na vlastitim tockovima (dakle, javni prevoz i taksi ne odgovara)? Zivim u KS.
- Laplace
#50 Re: Produzenje vozacke
Da malo zakuham.choxnox wrote: ↑04/07/2020 05:45Neki poseban razlog da vadis post iz naftalina nakon 3 godine?Laplace wrote: ↑03/07/2020 22:23Kupi biciklo i bićeš na svojim točkovima, a neće ti trebati ni vozačka.choxnox wrote: ↑18/06/2017 15:43 Sad tek vidjeh da mi je istekla vozacka prije 5 danapa me interesuje sta je potrebno za produzenje? Osim toga, moze li se dobiti ikakva potvrda da je "proces u toku" s obzirom da mi je zbog posla apsolutno neophodno da sam na vlastitim tockovima (dakle, javni prevoz i taksi ne odgovara)? Zivim u KS.