PES 2018 ALL About
Moderator: Benq
- ferratilis
#26 Re: PES 2018 ALL About
Nakon par dana provedenih sa novim PES-om, zelim napisat mini recenziju za sve koji razmisljaju o kupovini originala.
-Grafika je dobra, ali ne toliko dobra kao sto je na prvu djelovalo. Problem je antialiasing. Na GTX 970 max detaljima imam gladak gameplay, ali i sa najjacim antialiasingom iz nvidia control panel ivice su i dalje grube. Ko igra na monitoru i sjedi blizu kompa, itekako se vidi i kvari sveukupan dojam
-Prva impresija za gameplay mi je bila da je odlican, ali postoji dosta manjih problema koji kvare igrivost. AI koji kontrolise kursor mijenja igrace po nekom cudnom obrascu. Igrac koji bi trebao uzeti loptu se naglo okrene i pocne trcat u suprotnom pravcu. AI ima nenormalno jak napad, tako da te cesto ostavi bez odbrane. Sudije su uvijek bile slaba strana PESa, ali ove godine su posebno losi. Nisam jedini koji tako misli, pogledajte WEPES subreddit i citajte kritike, ima jos dosta minusa
-Komentatori su katastrofa, ustvari AI koji kontrolise komentatore je grozan, pogotovo onaj drugi komentator koji uvijek daje idiotska misljenja o situaciji na terenu. Nakon jedno pet utakmica sam iskljucio komentare jer se fakat ne moze slusat.
-Master liga je u najmanju ruku uzas. Ocigledno je da nisu beta testirali nista osim myclub. Timovi prodaju najbolje igrace za malo para, Arsenal na prvom prijelaznom roku ostane bez najboljih igraca i slicno. Izgleda da im master liga nije bila prioritet.
-Serveri su jako lose odradjeni. Plus sto mi u Bosni jedino mozemo kupit PES van Steama tako da koristimo servere koji nam nisu namjenjeni. Cak i ako ne igras online, prevelik je lag na menijima pa se mora dugo cekat izmedju razlicitih menija.
-Kamera je jako losa, ima manje opcija nego prije i kako god da namjestis, djeluje previse zumirano i neprakticno
Sve u svemu, po meni ne vrijedi potrosit pare na original, barem dok se ne vidi da li ce Konami ispraviti sve greske. Uvijek sam volio PES vise nego FIFU, ali ove godine nisu ispunili obecanja. Od mene 6/10
-Grafika je dobra, ali ne toliko dobra kao sto je na prvu djelovalo. Problem je antialiasing. Na GTX 970 max detaljima imam gladak gameplay, ali i sa najjacim antialiasingom iz nvidia control panel ivice su i dalje grube. Ko igra na monitoru i sjedi blizu kompa, itekako se vidi i kvari sveukupan dojam
-Prva impresija za gameplay mi je bila da je odlican, ali postoji dosta manjih problema koji kvare igrivost. AI koji kontrolise kursor mijenja igrace po nekom cudnom obrascu. Igrac koji bi trebao uzeti loptu se naglo okrene i pocne trcat u suprotnom pravcu. AI ima nenormalno jak napad, tako da te cesto ostavi bez odbrane. Sudije su uvijek bile slaba strana PESa, ali ove godine su posebno losi. Nisam jedini koji tako misli, pogledajte WEPES subreddit i citajte kritike, ima jos dosta minusa
-Komentatori su katastrofa, ustvari AI koji kontrolise komentatore je grozan, pogotovo onaj drugi komentator koji uvijek daje idiotska misljenja o situaciji na terenu. Nakon jedno pet utakmica sam iskljucio komentare jer se fakat ne moze slusat.
-Master liga je u najmanju ruku uzas. Ocigledno je da nisu beta testirali nista osim myclub. Timovi prodaju najbolje igrace za malo para, Arsenal na prvom prijelaznom roku ostane bez najboljih igraca i slicno. Izgleda da im master liga nije bila prioritet.
-Serveri su jako lose odradjeni. Plus sto mi u Bosni jedino mozemo kupit PES van Steama tako da koristimo servere koji nam nisu namjenjeni. Cak i ako ne igras online, prevelik je lag na menijima pa se mora dugo cekat izmedju razlicitih menija.
-Kamera je jako losa, ima manje opcija nego prije i kako god da namjestis, djeluje previse zumirano i neprakticno
Sve u svemu, po meni ne vrijedi potrosit pare na original, barem dok se ne vidi da li ce Konami ispraviti sve greske. Uvijek sam volio PES vise nego FIFU, ali ove godine nisu ispunili obecanja. Od mene 6/10
-
febo_acm
#27 Re: PES 2018 ALL About
e ne znam sta bih ti rekao...
ja nekako nemam puno vremena, odigrao sam nekih 10-tak utakmica i utisak je vrlo dobar. meni je najveci problem to sto dolazim sa Fife i godinama sam se "stelio" na Fifi i sada imam problem da se prešaltam.
ono sto meni najvise za sada smeta ja kamera, nikako da nadjem neki otpimum.
ja nekako nemam puno vremena, odigrao sam nekih 10-tak utakmica i utisak je vrlo dobar. meni je najveci problem to sto dolazim sa Fife i godinama sam se "stelio" na Fifi i sada imam problem da se prešaltam.
ono sto meni najvise za sada smeta ja kamera, nikako da nadjem neki otpimum.
- ferratilis
#28 Re: PES 2018 ALL About
Da su se samo malo vise potrudili, ovo bi bio mozda i najbolji PES ikad, cak i bez licenci. Ko zna, mozda i ispeglaju ove probleme, ali cisto sumnjam da ce se fokusirati na PC. PES na Steamu ima oko 4000 igraca, pogledaj koliko ima NBA 2k18, a cuo sam da je NBA ove godine govno. Opet kad skontas, Konami je to, mozda ce igra citavu godinu ostati kakva je sad, uz povremeni live update.
Jako bitna stvar: potrosili su milione da licenciraju Liverpool, da bi ih stavili u Europa ligu. Wtf?!
Jako bitna stvar: potrosili su milione da licenciraju Liverpool, da bi ih stavili u Europa ligu. Wtf?!
-
Mustang1
#29 Re: PES 2018 ALL About
Lazes da nisu timovi u LP i LE oni koji su sada tu?
Pa imaju licensu za ta takmicenja

Pa imaju licensu za ta takmicenja
- diablobih
#30 Re: PES 2018 ALL About
Uvijek se na PESu mora cekati update onaj prvi, i onda bude sve u redu. To bi trebalo u roku ove sedmice ili pocetkom one tamo. Ne znam sta je igrao ovaj gore, ali nesto je njemu bas ubagovano 
- ferratilis
#31 Re: PES 2018 ALL About
Ako ti je igra u trenutnom stanju dobra, onda ti nesto fali
Probaj obrisat naocale 
Evo ovo je samo jedan od problema na koje sam naletio tokom igranja
Evo ovo je samo jedan od problema na koje sam naletio tokom igranja
- agent_zero
#32 Re: PES 2018 ALL About
Bit će apdejti, ne trčite pred rudo sa zaključcima.
- vicious
#33 Re: PES 2018 ALL About
@ferratilis, a dobro, ova situacija što si postavio meni nije toliko strašna, tj. zna se desiti i u real life, nesporazum između dva igrača ko će na loptu, pa ih obojicu preskoči 
Meni se sinoć desila situacija, doduše još testiram demo pa se nadam da u full verziji neće biti toga (nada posljednja umire) - odigram dugu dijagonalnu loptu na krilo i tamo su dvojica mojih igrača, krilni napadač koji je bliži putanji lopte i u boljoj poziciji da je stigne, i bek koji je par metara iza njega. I dok lopta putuje ovaj bliži trčkara laganim kasom, ni ne pokušava doći do lopte, a bek koji nema šanse da je stigne slomi se, trči za njom dok ne izađe u aut
Ni ja nemam baš puno vremena da temeljito istestiram demo, odigram 2-3 utakmice po 10 minuta ali zasad mi se sviđa. Kupit ću vjerovatno ovih dana full verziju, i sigurno će onda s vremenom početi da isplivavaju nedostaci.
Meni se sinoć desila situacija, doduše još testiram demo pa se nadam da u full verziji neće biti toga (nada posljednja umire) - odigram dugu dijagonalnu loptu na krilo i tamo su dvojica mojih igrača, krilni napadač koji je bliži putanji lopte i u boljoj poziciji da je stigne, i bek koji je par metara iza njega. I dok lopta putuje ovaj bliži trčkara laganim kasom, ni ne pokušava doći do lopte, a bek koji nema šanse da je stigne slomi se, trči za njom dok ne izađe u aut
Ni ja nemam baš puno vremena da temeljito istestiram demo, odigram 2-3 utakmice po 10 minuta ali zasad mi se sviđa. Kupit ću vjerovatno ovih dana full verziju, i sigurno će onda s vremenom početi da isplivavaju nedostaci.
- agent_zero
#34 Re: PES 2018 ALL About
Bio je neki apdejt jučer javljaju na evo webu, .exe ima novi broj verzije.
- ferratilis
#35 Re: PES 2018 ALL About
Kao i obicno, Konami ne objavljuje patch notes, tako da ne znamo za sta je update, ali sam odigrao dvije utakmice i cini mi se da je odbrana malo bolja, a moze bit i da je placebo efekat 
- vicious
#36 Re: PES 2018 ALL About
A meni se čini da ima puno više nerealnih situacija, i Liverpool odjednom igra tiki-taku protiv mene i slično. Ne znam ni ja, možda je kontra placebo efekatferratilis wrote:Kao i obicno, Konami ne objavljuje patch notes, tako da ne znamo za sta je update, ali sam odigrao dvije utakmice i cini mi se da je odbrana malo bolja, a moze bit i da je placebo efekat
- ferratilis
#37 Re: PES 2018 ALL About
Meni se od pocetka cini da svaki klub igra kao Barca 
-
febo_acm
#38 Re: PES 2018 ALL About
Meni je najgore to sto moni igraci ne cuvaju protivnicke igrace
krila ko duhovi
- REDDEVILS
#39 Re: PES 2018 ALL About
Uzeo bih Pro evolution soccer 2018 Premium Edition PC ali neznam preko koje stranice bih uzeo, prosle godine sam uzeo preko kinguin.net i normalno sam aktiviro na steamu igru bez vpn-a pa me zanima jeli ko od vas uzeo pes 2018 i preko koje stranice i dali je koristio vpn za aktivaciju igre na steamu.
U Sancta domenici ima da se kupi PES 2018 Premium Edition PC DVD i kosta 99 KM dali se i i fizicka kopija igre mora aktivirati na steamu
https://www.sancta-domenica.ba/pes-2018 ... on-pc.aspx
U Sancta domenici ima da se kupi PES 2018 Premium Edition PC DVD i kosta 99 KM dali se i i fizicka kopija igre mora aktivirati na steamu
- avaks
#40 Re: PES 2018 ALL About
Pa odeš sam na Steam i odmah znaš na čemu si:

Nema aktivacije bez VPN (za igranje ne znam to pitaj nekoga ko je već ima) jer ne podržava naš region (odnosno BiH).
Fizička kopija se također aktivira preko Steama (dobiješ kod u kutiji/na kutiji) samo je ne skidaš čitavu jer većina fajlova dolazi na disku (cd/dvd).
Pozz i malo na pravopisu radi, nije na odmet

Nema aktivacije bez VPN (za igranje ne znam to pitaj nekoga ko je već ima) jer ne podržava naš region (odnosno BiH).
Fizička kopija se također aktivira preko Steama (dobiješ kod u kutiji/na kutiji) samo je ne skidaš čitavu jer većina fajlova dolazi na disku (cd/dvd).
Pozz i malo na pravopisu radi, nije na odmet
- vicious
#41 Re: PES 2018 ALL About
Ma bježi ba, pa duplo skuplje nego na cd keysREDDEVILS wrote:Uzeo bih Pro evolution soccer 2018 Premium Edition PC ali neznam preko koje stranice bih uzeo, prosle godine sam uzeo preko kinguin.net i normalno sam aktiviro na steamu igru bez vpn-a pa me zanima jeli ko od vas uzeo pes 2018 i preko koje stranice i dali je koristio vpn za aktivaciju igre na steamu.
U Sancta domenici ima da se kupi PES 2018 Premium Edition PC DVD i kosta 99 KM dali se i i fizicka kopija igre mora aktivirati na steamu![]()
https://www.cdkeys.com/pc/games/pro-evo ... eam-cd-key
A što se tiče steam aktivacije, na pes serbia forumu pročitah otprilike da nema pravila, nekima prođe bez problema a neki moraju koristiti vpn.
Uglavnom, tamo sam naišao na ove dvije varijante da se zaobiđe steam blokada, ako ne moze da se aktivira iz prve:
skines cyberghost 6, program za surfovanje preko vpna (prakticno anonimno surfujes, ne mogu da ti vide stvarnu lokaciju), lagana instalacija i pokretanje. izaberes anonimno surfovanje i usa lokaciju npr. kad to uradis moci ces da aktiviras pes na steamu. cim aktiviras i krene download iskljucis cyberghost i to je to. posle mozes da izbrises program i igras najnormalnije.
Skini CyberGhost 6, pokreni, izaberi neku zemlju, uloguj se na steam, promeni zemlju na STEAMU, stavi tu sto ti je i na CyberGhostu. I onda bi trebalo da ti je dostupan. Probaj vise puta i preko browsera na sajtu steama.
- ferratilis
#42 Re: PES 2018 ALL About
Ja kupio na Kinguinu Premium Edition za 25 eura i regularno aktivirao, nisam VPN koristioREDDEVILS wrote:Uzeo bih Pro evolution soccer 2018 Premium Edition PC ali neznam preko koje stranice bih uzeo, prosle godine sam uzeo preko kinguin.net i normalno sam aktiviro na steamu igru bez vpn-a pa me zanima jeli ko od vas uzeo pes 2018 i preko koje stranice i dali je koristio vpn za aktivaciju igre na steamu.
U Sancta domenici ima da se kupi PES 2018 Premium Edition PC DVD i kosta 99 KM dali se i i fizicka kopija igre mora aktivirati na steamu![]()
- REDDEVILS
#43 Re: PES 2018 ALL About
Hvala i ja cu uzeti preko Kinguin.netferratilis wrote:Ja kupio na Kinguinu Premium Edition za 25 eura i regularno aktivirao, nisam VPN koristioREDDEVILS wrote:Uzeo bih Pro evolution soccer 2018 Premium Edition PC ali neznam preko koje stranice bih uzeo, prosle godine sam uzeo preko kinguin.net i normalno sam aktiviro na steamu igru bez vpn-a pa me zanima jeli ko od vas uzeo pes 2018 i preko koje stranice i dali je koristio vpn za aktivaciju igre na steamu.
- Ironman_88
#44 Re: PES 2018 ALL About
Isprobao demo na PS4, PES kao PES svake godine, na terenu dobar, sve ostalo manje više užas.
I ove godine prelako se može sa nekih 50-60m od gola sa L1+trokut izbaciti svog napadača pred protivničkog golmana, od svih negativnih stvari mi je to oduvijek oduzimalo najviše draži u igri. Golmani imaju par novih animacija koje izgledaju elegantno ali i dalje nažalost često primaju golove kroz uši. U par odigranih utakmica nisam primjetio neke posebne novitete, stvari koje su prolazile u PES 17, prolaze i sada.
I ove godine prelako se može sa nekih 50-60m od gola sa L1+trokut izbaciti svog napadača pred protivničkog golmana, od svih negativnih stvari mi je to oduvijek oduzimalo najviše draži u igri. Golmani imaju par novih animacija koje izgledaju elegantno ali i dalje nažalost često primaju golove kroz uši. U par odigranih utakmica nisam primjetio neke posebne novitete, stvari koje su prolazile u PES 17, prolaze i sada.
- agent_zero
#45 Re: PES 2018 ALL About
Izašla verzija za široke narodne mase.
Drug CPY naravno.
Drug CPY naravno.
- cincilator2012
#46 Re: PES 2018 ALL About
"Skinuo", probao. Osim "ispeglanije" publike nema nekih velikih promjena. Za mene je josh uvijek bolja opcija pes2017 + "smoke" patch.
- perscitus
#49 Re: PES 2018 ALL About
Imam pravo paglu pitanje. Jel moguce igrati PES sa patchevima (svim mogucim, tipa exyu liga, etc) na Xboxu? Kad kupim pes, kako da downloadujem patcheve na xbox?
Jbg, starost
Jbg, starost