Smarate li selfijima okolinu?
-
hali gali halid
#26 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Ne, ne volim da se slikam nikako.
- muha_sa
-
mali_balon
#28 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Definitivno su mi najjaci oni iz hale....
-
Officer Crabtree
#29 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Imam prijateljicu koja objavi svaki put u kino kad ide koji film gleda. A opet neki dan na ručku ljudi odmah hoće da se grupno slikali i postavljaju na FB i prati se ko je lajkao.
Čudno za ljude u ranim 30tim.
Čudno za ljude u ranim 30tim.
- muha_sa
#30 Re: Smarate li selfijima okolinu?
to neko lajkanje valjda u modi-šta li
ženska objavila da joj je otac umro--preko 150 lajkova
ženska objavila da joj je otac umro--preko 150 lajkova
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#31 Re: Smarate li selfijima okolinu?
ne foliraj kad znam da si stalno pred ogledalommuha_sa wrote:to neko lajkanje valjda u modi-šta li![]()

- Thorgerson
#32 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Da ne govorim o filterima, te ovim front kamerama na mobitelima koji ti automatski fino izduze lice, smanje obraze, povecaju malo oci itd.
Tako da, ono kad vidis sliku, odmah 2/3 odvadi.
Tako da, ono kad vidis sliku, odmah 2/3 odvadi.
- ho oponopono
#33 Re: Smarate li selfijima okolinu?
...lijevi guz, pa desni guz...
...napućene usne, pogled ko fol blago raskolačene oči ili jebeno snen...malo u hali, malo vanka na svakom ćošku...pred špiglom...dok serem, jedem, jebem...
...nabacim osmijeh broj 3...oblačići se neki navukli na moje lijepo lice...skupila sam obrve, biće belaja...da l' će biti lajkova ili će ponovo raditi hala...
...jok...
...nabacim osmijeh broj 3...oblačići se neki navukli na moje lijepo lice...skupila sam obrve, biće belaja...da l' će biti lajkova ili će ponovo raditi hala...
...jok...
- mO k3
#34 Re: Smarate li selfijima okolinu?
MyTao wrote:Procitao sam clanak prije nekoliko godina u kojem neki doktori koji su istrazivali taj fenomen "selfija" i dosli su do zakljucka da prekomjerno slikanje je ustvari mentalni poremecaj.
Pokusat cu pronaci taj clanak da postavim, u njemu definitivno ima nekih zanimljivih konstatacija.
I ne samo to nego i permanentno postavljanje slika gdje sam sta sam , sta radim gdje sam na odmoru .... svaka medalja ima dvije strane jer znam te osoben jako jako dob ro koje sve "najbolje" o sebi postavljaju
- insomnia78
#35 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Odu na instagram koji je i namjenjen postavljanju slika i onda kmece zbog istih
Kme, kme
Kme, kme
- mO k3
#36 Re: Smarate li selfijima okolinu?
sta nije u redu sa tobom ???insomnia78 wrote:Odu na instagram koji je i namjenjen postavljanju slika i onda kmece zbog istih
Kme, kme
- insomnia78
#37 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Sta nije u redu sa vama. Furka kukati, isticati svoju neshvacenost
Ne svidja ti se nesto a ti preskocis i cao. Na fb imas opciju da ne vidis necije objave
Ne svidja ti se nesto a ti preskocis i cao. Na fb imas opciju da ne vidis necije objave
Last edited by insomnia78 on 17/05/2017 11:26, edited 1 time in total.
-
korisnicc
#38 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Koliko god Face imao dobrih strana u smislu da je pomogao povezati se s ljudima s kojima se dugo nismo čuli itd., ipak mislim da takve mreže imaju puno negativnih strana, te se moram složiti s tom rečenicom.SmokingMan wrote:FB je postaolo mjesto gdje određen broj ljudi svakodnevno i neumorno "traži" od drugih da ih vole,priznajvaju,hvale,redovno lajkaju njihove slike,statuse,svaku prokletu misao,mjesta gdje piju kafe,usisavaju dim nargile,nepregledne selfie albume.
Sa druge strane se pitam koliko smo mi kroz život uopšte isinski upoznali sebe,i koliko i na koji način poznajemo naše prijatelje i poznanike,i jesu li u konačnici sve naše veze koje imamo sa drugima površne i iz interesa.
U dobroj mjeri FB je izmjenio društvene tokove i odnose među ljudima,čiji su se odnosi sa verbalnog nivoa prenijeli u virtualni svijet.Ljudi su sve manjem u direktnom kontaktu,sve se svelo na zatvoren prostor,tastaturu i monitor.otuđenost,promatranje svijeta kroz prozor sa drugačijim parom naočala.Vrijeme prolazi,a čovjek,ne samo da gubi kontakt sa prirodom,već gubi i kontakt sa drugim ljudima.
Kamo sreće da FB nikada nije izumljen.
- amar1994
#39 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Veca gllupost nije izmisljena odavno 
sto se mene tice , jedna ili nijedna slika u 2 mjeseca
sto se mene tice , jedna ili nijedna slika u 2 mjeseca
- Russki
#40 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Hvala ti prijatelju na toj takoreći prosvjetljenoj ideji.insomnia78 wrote:Sta nije u redu sa vama. Furka kukati, isticati svoju neshvacenost
Mnogo ljudi nije imalo pojma o tome.
Hvala
- It_is_a_Leclerc
#41 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Naravno da da.
Kome smeta neka se obriše sa interneta, a vrati kupovini dnevne štampe i slušanju radio drama.
Kome smeta neka se obriše sa interneta, a vrati kupovini dnevne štampe i slušanju radio drama.
- insomnia78
#42 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Oproszeno ti je idi i ne grijesi viseRusski wrote:Hvala ti prijatelju na toj takoreći prosvjetljenoj ideji.insomnia78 wrote:Sta nije u redu sa vama. Furka kukati, isticati svoju neshvacenost
Mnogo ljudi nije imalo pojma o tome.
Hvala
- aditon
#43 Re: Smarate li selfijima okolinu?
nesigurnost, opterećenost mišljenjem okoline, jednom riječju, mentalana poremećenost za koju se još uvijek ljudi ne hospitaliziraju, a trebali bi. Ja na fb imam frendicu koja 15 puta u toku dana promijeni profilnu sliku. Da li je ta osoba normalna odnosno luda na neki način? Pa jeste, ne treba doktor biti da se to zaključi. Ja volim slikati ali ne i slikati se. Volim praviti fotografije pejzaža, međutim i te slike uglavnom ostavljam u svojoj arhivi i ne dijelim ih da bi dobio neki like već zbog toga što nekad neku fotku zaista i vrijedi podijeliti kako bi je drugi vidjeli.
- CaneBos
#44 Re: Smarate li selfijima okolinu?
fb je koncipiran na potrebama ljudske psihe..stalna potreba za nekom vrstom validacije i bildanja samopouzdanja, popunjavanje manjkavosti i nezadovoljstva stvarnim zivotom..na kraju, fb je samo jedna velika,sarena laza za mase. Njegove pozitivne strane su daleko manje od onih negativnih.korisnicc wrote:Koliko god Face imao dobrih strana u smislu da je pomogao povezati se s ljudima s kojima se dugo nismo čuli itd., ipak mislim da takve mreže imaju puno negativnih strana, te se moram složiti s tom rečenicom.SmokingMan wrote:FB je postaolo mjesto gdje određen broj ljudi svakodnevno i neumorno "traži" od drugih da ih vole,priznajvaju,hvale,redovno lajkaju njihove slike,statuse,svaku prokletu misao,mjesta gdje piju kafe,usisavaju dim nargile,nepregledne selfie albume.
Sa druge strane se pitam koliko smo mi kroz život uopšte isinski upoznali sebe,i koliko i na koji način poznajemo naše prijatelje i poznanike,i jesu li u konačnici sve naše veze koje imamo sa drugima površne i iz interesa.
U dobroj mjeri FB je izmjenio društvene tokove i odnose među ljudima,čiji su se odnosi sa verbalnog nivoa prenijeli u virtualni svijet.Ljudi su sve manjem u direktnom kontaktu,sve se svelo na zatvoren prostor,tastaturu i monitor.otuđenost,promatranje svijeta kroz prozor sa drugačijim parom naočala.Vrijeme prolazi,a čovjek,ne samo da gubi kontakt sa prirodom,već gubi i kontakt sa drugim ljudima.
Kamo sreće da FB nikada nije izumljen.
-
korisnicc
#45 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Sad dolazi generacija koja i ne zna za svijet prije tih društ. mreža, tj. poznaje jedino taj dvostruki život koji danas postoji. Onaj "stvarni" i virtualni. Stvarni sam stavio u navodnike, jer je taj drugi, virtualni toliko postao dio naše svakodnevnice da je pitanje jel on kao takav bez tog vizualnog dijela više i postoji.CaneBos wrote: fb je koncipiran na potrebama ljudske psihe..stalna potreba za nekom vrstom validacije i bildanja samopouzdanja, popunjavanje manjkavosti i nezadovoljstva stvarnim zivotom..na kraju, fb je samo jedna velika,sarena laza za mase. Njegove pozitivne strane su daleko manje od onih negativnih.
Sad se mogu javiti neki pa reći što hoćete, i našim bakama i djedovima se promijenio život kad su se javile fotografije, pa televizija itd.
Ok, ima i tu istine.
Ali stvar je u tome što nijedan od tih medija nije išao toliko blizu pojedincu, tj. čovjek ga nije usvojio kao dio svog identiteta.
Ako ti ideš s prijateljima na piće, tamo se slikate i stavite to na face, instagram ili što već ne, o čemu se tu radi nego o nečemu što je postalo "dio čovjeka", njegov život postaje dvodimenzionalni, jedan u stvarnosti, drugi u toj drugoj stvarnosti.
Mislim da će posljedica svega toga biti veći broj psih. bolesti uzokovanih konstantnom potrebom da se bude "dostupan", pojam privatnosti se u potpunosti gubi. Svi postajemo "javne ličnosti".
"alidacije i bildanja samopouzdanja, popunjavanje manjkavosti i nezadovoljstva stvarnim zivotom"- apsolutno, ako mi netko ne lajka neku sliku, đabe sam je stavljao. I eto ti nezadovoljstva i daljnje nesigurnosti.
-
Sociolog
#46 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Nazalost bice jos gore kad se budu pojavljivali noviji i boji Vr uredjaji za virtuelnu realnost....moje misljenje
-
los talibanos
#47 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Nekad sam sebe smorim kolika selfija bacim na dan,a kamoli druge 
- Jara
#48 Re: Smarate li selfijima okolinu?
racionalista wrote:ja na prvu procitah "smarate li selefijama okolinu"![]()
![]()
A ja reko' nešto o zaštiti okoline!
- Jara
#49 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Šta fali ako nekom pričinjavaju radost!
Ne moraš gledati ako te smara, pa ja...
Osobno ne pravim selfije, preferiram slikat' druge i okolinu!
Ne moraš gledati ako te smara, pa ja...
Osobno ne pravim selfije, preferiram slikat' druge i okolinu!
-
HobotnicaPLus
#50 Re: Smarate li selfijima okolinu?
Selfi je fin momak