LED H7

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amar1994

#26 Re: LED H7

Post by amar1994 »

zforumas wrote:
amar1994 wrote:
zforumas wrote: ne znam ja kad je stari palio , nisam tad ni vozio :P :D , al mislim da su uvjek upaljena bila :thumbup:

samo znam da se patio kad je mijenjao , H11 je zakon :D
Ma zezam te. Moj se stari namijenjao ovih H7 sranja na Puntu, znam da je u gepeku uvijek imao 5-6 komada u pripravnosti. I vazda je na jednoj strani belaj bio (haman desna) i onda je promijenio stopice u koje se sijalica usteka (skoro se istopile bile) i nakon toga sijalice su trajale i preko godinu dana.
:) :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#27 Re: LED H7

Post by konektovan »

zforumas wrote:Amar se boji Pujde (Bagzija) :mrgreen:
Naso cojek dobrog majstora, pa ne ulazi u konfrontaciju, razumijem ga. :D :D
amar1994

#28 Re: LED H7

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Al ne fakat , nemam sta u kontru napisat , a ne zelim nikog ni podjebavat iz postovanja, pogtovo ne starije od sebe :thumbup:
konektovan

#29 Re: LED H7

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
Al ne fakat , nemam sta u kontru napisat , a ne zelim nikog ni podjebavat iz postovanja, pogtovo ne starije od sebe :thumbup:
Pa nije valjda toliko star?! :D :D
Ned071

#30 Re: LED H7

Post by Ned071 »

amar1994 wrote:joj price jbmti :D , nama na astri su trjale po godinu , nekad i vise :-)
ja gledam i ibretim se sta ljudi pricaju. imam fabricke ksenone na astri, promijenio jednu sijalicu do sada i jednu poziciju... tri i po godine auto kod mene... mozda ce im sad crkavat jer su ih francuzi preuzeli, kod njih je lajt šou
Rugafet

#31 Re: LED H7

Post by Rugafet »

bitanga_sa_otesa wrote:
Rugafet wrote:
Ako ni jedna ne sastavi tri mjeseca onda to sasvim sigurno nije do samih sijalica.
a nego do cega je ? do auta? h7 su malae gabaritom i jake snage,pretjerano se zagrijavaju i to je razlog crkavanja...
Da, logično da je u auto problemm. H7 koliko god da se zagrijavaju garantujem da će raditi bez ikakvih problema i 12h dnevno bar 2 godine ako je ostatak instalacije u redu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#32 Re: LED H7

Post by bitanga_sa_otesa »

Rugafet wrote: Da, logično da je u auto problemm. H7 koliko god da se zagrijavaju garantujem da će raditi bez ikakvih problema i 12h dnevno bar 2 godine ako je ostatak instalacije u redu.
a sta moze biti problem s instalacijom?
promaha

#33 Re: LED H7

Post by promaha »

amar1994 wrote:
broi01 wrote:
amar1994 wrote: koje je to auto , astra G ili 307 :-D

a ne znam i ove isto razbacuju svjetlost ko i xenon :|
:-D Alfa156
a vidim da i philips pravi h7
http://www.ebay.com/itm/H7-PHILIPS-252W ... lR&vxp=mtr
:o
nije ti ovo philips pravi :wink: , ovo je neka kina :D , philipsov samo ultinon ima :thumbup:

Image
zadeveraste me sa ovom temom jer sam nekad prije trazio i nista nijee bilo kad vidi sad stvarno i phillips poceo raditi H7 led

mada kod mene je auto sa socivima i halogenke dobro svijetle (jos su fabricke na njemu xD)

http://www.philips.com.sg/c-p/12985BWX2 ... b/overview
promaha

#34 Re: LED H7

Post by promaha »

dupli
sabanss

#35 Re: LED H7

Post by sabanss »

bitanga_sa_otesa wrote:
Rugafet wrote: Da, logično da je u auto problemm. H7 koliko god da se zagrijavaju garantujem da će raditi bez ikakvih problema i 12h dnevno bar 2 godine ako je ostatak instalacije u redu.
Nisam kompetentan da kazem da li je problem u instalaciji ili necemu drugom.

Astru sam uzeo kao primjer, problem je opstepoznat. Kad sljedeci put odes na redovni servis pitaj koliko sijalica zamjene.

Ukoliko vam sijalice traju dugo onda ste vjerovatno imali srece. Takodjer pretpostavljam da su ksenoni drugacije uradjeni pa nemaju ovaj problem. Jbg ga, ispada kao da nesto lazem pa se moram braniti...
konektovan

#36 Re: LED H7

Post by konektovan »

Ja koliko upratih, ove led su namjenjene ponajvise za maglenjake, sto se moze vidjeti i na pakovanju ovih osram. Kako bi to izgledalo na kratkim, bas bih volio vidjeti kakav je efekat?!
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#37 Re: LED H7

Post by Leon16v »

konektovan wrote:Ja koliko upratih, ove led su namjenjene ponajvise za maglenjake, sto se moze vidjeti i na pakovanju ovih osram. Kako bi to izgledalo na kratkim, bas bih volio vidjeti kakav je efekat?!
Image
konektovan

#38 Re: LED H7

Post by konektovan »

Leon16v wrote:
konektovan wrote:Ja koliko upratih, ove led su namjenjene ponajvise za maglenjake, sto se moze vidjeti i na pakovanju ovih osram. Kako bi to izgledalo na kratkim, bas bih volio vidjeti kakav je efekat?!
Image

Jesu li ovo kratka, ili ulicna rasvjeta???????????? :D :D :D :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#39 Re: LED H7

Post by Leon16v »

Kazu da su kratka :D
broi01

#40 Re: LED H7

Post by broi01 »

sabanss wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Nisam kompetentan da kazem da li je problem u instalaciji ili necemu drugom.

Astru sam uzeo kao primjer, problem je opstepoznat. Kad sljedeci put odes na redovni servis pitaj koliko sijalica zamjene.

Ukoliko vam sijalice traju dugo onda ste vjerovatno imali srece. Takodjer pretpostavljam da su ksenoni drugacije uradjeni pa nemaju ovaj problem. Jbg ga, ispada kao da nesto lazem pa se moram braniti...
Ja sam imao probleme sa slabim kontaktom na dzekovima usljed cega je dolazilo do pregrijavanja. Pa sam predprosle godine ukino dzekove i stavio obicne stopice, ali su ostale stare zice gdje je nekih 5-7cm bakra u njima izgorilo. Nekad u Februaru ove godine nabavio sam dzekove sa zicama, znajuci da mi oni krajevi ne valjaju, a i bila je ziva zajebancija u onoj tjeskobi nataket stopice. Mislim da sam rijesio problem pregaranja, jer nisam jos ni jednu zamijenio.
Ali mi se i dalje svidza ideja zamjene sijalica za LED :-D Pogotovo sad kad sam vidio ovu sliku :thumbup:
commendatore

#41 Re: LED H7

Post by commendatore »

Kako je zavrsio gazda mejtef sad se zove Begzad
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#42 Re: LED H7

Post by bitanga_sa_otesa »

commendatore wrote:
Kako je zavrsio gazda mejtef sad se zove Begzad
sulejmen
AdnanSA

#43 Re: LED H7

Post by AdnanSA »

Ništa to LED H7, xenon itd. Samo fabrika i ništa više. Nikada ne bih ugradio u auto zamjenske ili dopunske seljacke sijalice.
Kod mene također redovno pregorjevaju H7 sijalice. 3 mjeseca i kapak. Vrijeme trajanja sijalice od 3 marke i one od 13 maraka isto.
saabsa

#44 Re: LED H7

Post by saabsa »

Sijalice H7 osrednje kvalitete imaju radni vijek 500-600 radnih sati.
Kvalitetne traju oko 700-800 radnih sati .
Pregledaj da ti nisu izgorili džekovi i da ti ne pravi mali šlus na sijalicama pa da zbog toga crkavaju, ili ti jednostavno neko prodaje "muda pod bubrege" jer loših kopija osrama, philipsa i boscha je prepuno tržište.
Ove led su malo čudna stvar... iskreno ovo što lupaju 6000 ili 8000 lumena je klasična šuplja. Ne očekuj da ćeš dobiti ni blizu toliko. Osim toga ovaj rok trajanja je takođe upitan, jer vrlo često crkavaju i u prvoj godini, a na to šta kupiš preko ebay, aliexpresa i sličnih stranica nemaš nikakve garancije.
Ako nećeš xenone , onda provjeri džekove i kupi 100% originalne osram ili philips i uživaj.
VladaFBiH

#45 Re: LED H7

Post by VladaFBiH »

sabanss wrote:
Sijalica mi traje u prosjeku dvije godine, necu reci tip auta jer nije tema. Za Astru prosle generacije sam siguran da rijetko doceka dva mjeseca. Iskustvo sa tri u blizoj okolini.

Vjeruj mi da je do auta
Fabia prve generacije - 3 mjeseca max sijalica a potrošnja se spusti i na 11.5l po gradu :) (prvi 1.4 Mpi motor)... dok s drugim autima nisam imao ovakva iskustva a imali su isto H7 (u ostalim prosjek 2-3 godine)
broi01

#46 Re: LED H7

Post by broi01 »

Interesantno da se Philips cesto spominje a njega nisam amam bas nikad kupio.
Wurth 5KM najbolja sijalica za te pare. Osram smece, koje kosta duplo skuplje a nipocemu nije bolja od drugih jeftinijih sijalica.
amar1994

#47 Re: LED H7

Post by amar1994 »

AdnanSA wrote:Ništa to LED H7, xenon itd. Samo fabrika i ništa više. Nikada ne bih ugradio u auto zamjenske ili dopunske seljacke sijalice.
Kod mene također redovno pregorjevaju H7 sijalice. 3 mjeseca i kapak. Vrijeme trajanja sijalice od 3 marke i one od 13 maraka isto.
:thumbup:
gdje ces papanluk na trojku :D
kako jbo je sijalica , ja jos nisam promjenio u suvozacevom faru :-) , doduse kod ove je h11. Meni je ta jeftina trajala 15 dana, a svjetlost je bila 0 :lol: :lol: , reko nes vise i kupim u hondasu GE za 11KM , evo je 2 god vrti :thumbup:
amar1994

#48 Re: LED H7

Post by amar1994 »

broi01 wrote:Interesantno da se Philips cesto spominje a njega nisam amam bas nikad kupio.
Wurth 5KM najbolja sijalica za te pare. Osram smece, koje kosta duplo skuplje a nipocemu nije bolja od drugih jeftinijih sijalica.
jasta radi , imam osramove led w5w i beton su , platio dvije skoro 40KM na ebay-u kod ovlastenog distributera :-) :lol:

probaj sa GE-general electric , americki brend , ja sam prezadovoljan :thumbup:
lavic

#49 Re: LED H7

Post by lavic »

broi01 wrote:Interesantno da se Philips cesto spominje a njega nisam amam bas nikad kupio.
Ja se ne bih slozio da je Osram smece, kod mene "Hightbreaker" traje dvije godine, sta li si ti stavio????
saabsa

#50 Re: LED H7

Post by saabsa »

GE, Philips, Tungsram, skoro sve se prave u Mađarskoj u istoj fabrici.
Osram sa narandžastom linijom se meni extra pokazao, ili Philips sa plavim fiberom oko stopica.
Post Reply