Tražim posao

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ado_sar

#26 Re: Tražim posao

Post by ado_sar »

solin wrote:
musicman80 wrote:
solin wrote:
Jok hahaha, nego hocu zensku neku.

Aha! sada je jasnije, ti bi neku zensku pa da vjezbate njemacki gledajuci RTL iza ponoci. :lol:
Pa zensko sam i ja. :)
Tobe jarabi :D
mirsek

#27 Re: Tražim posao

Post by mirsek »

Sad se sjetih, ima i ono ranojutarnje raznosenje novina po gradu, 200-300 KM mescini da placaju.
golman

#28 Re: Tražim posao

Post by golman »

invincible1921 wrote:
golman wrote:Čovjek lijepo kaže da bi najradije kopao.
Otiđi ti care u pivaru,tamo uvijek treba sezonaca,pa lijepo u kamion i fino se vozite i istovarate gajbe.Piva će se uvijek piti,to ti garantujem.Tu ne može biti da nema posla.Samo pazi da ti ne uvale onaj sa prikolicom,onda si ga naj... :D najbolje ti je onaj tamić u koji može stati 350-400 gajbi
Nemam polozeno za kamion koliok sam dobar vozac jedva i B :D
Pa ne moraš ti da voziš kamion,bude vozač koji samo vozi i 2 radnika koji istovaraju gajbe pive. Uvijek bude jedan stariji iskusniji i jedan mlađi.
jazzer

#29 Re: Tražim posao

Post by jazzer »

golman wrote:
invincible1921 wrote:
golman wrote:Čovjek lijepo kaže da bi najradije kopao.
Otiđi ti care u pivaru,tamo uvijek treba sezonaca,pa lijepo u kamion i fino se vozite i istovarate gajbe.Piva će se uvijek piti,to ti garantujem.Tu ne može biti da nema posla.Samo pazi da ti ne uvale onaj sa prikolicom,onda si ga naj... :D najbolje ti je onaj tamić u koji može stati 350-400 gajbi
Nemam polozeno za kamion koliok sam dobar vozac jedva i B :D
Pa ne moraš ti da voziš kamion,bude vozač koji samo vozi i 2 radnika koji istovaraju gajbe pive. Uvijek bude jedan stariji iskusniji i jedan mlađi.
Moj jaran to radio prije rata. Kaze da su uvijek uz sebe nosili mezu :) .

Piva kod onog gazde, piva kod onog..dok zavrse radni dan pjani ko guzice :)
pinkman

#30 Re: Tražim posao

Post by pinkman »

Donnie Smith wrote:
pinkman wrote:
invincible1921 wrote: ??
Studentska zadruga ti moze pomoci da nadjes posao kao sto je dijeljenje letaka i slicno.
Zapravo, ti sam sebi nađeš posao, pa onda odeš u st. udrugu po papir s kojim ti oni od bijednog posla koji si našao, uzimaju 20%.
Znači, ako ne računaš na neku veliku lovu, zaputi se do štamparije Avazove, Nedžarići. Oko. Noćnih radnika im uvijek treba. Kažeš da si student, objasniš da bi radio, onda u st. ud. i to je to. Piši na pp ako ti treba više detalja.
Ne treba meni licno, ali hvala na info. Pa sta ce mi onda zadruga.. mogu i bez njih tj. potpisati Ugovor od djelu.
Donnie Smith

#31 Re: Tražim posao

Post by Donnie Smith »

pinkman wrote:
Donnie Smith wrote:
Ne treba meni licno, ali hvala na info. Pa sta ce mi onda zadruga.. mogu i bez njih tj. potpisati Ugovor od djelu.
Ne može. Kad završiš faks, onda potpisuj, dok si student, tako ti je :)
pinkman

#32 Re: Tražim posao

Post by pinkman »

Donnie Smith wrote:
pinkman wrote:
Donnie Smith wrote:
Ne može. Kad završiš faks, onda potpisuj, dok si student, tako ti je :)
Kojim clanom zakona (i kojeg) je to zabranjeno? Imati Ugovor o djelu ne znaci da si u radnom odnosu, a sto bi bilo u suprotnosti sa statusom redovnog studenta. Nisam student, by the way. Zavrsio davno.
Donnie Smith

#33 Re: Tražim posao

Post by Donnie Smith »

Konkretno znam da Oko zapošljava studente uz dogovor sa studentskom. :)
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#34 Re: Tražim posao

Post by stetoskop »

Studentske zadruge su da ne placas skupe doprinose. Npr. preko ugovora o djelu, doprinosi su 18,6%, a preko studentske ide provizija 7-10%, zavisno koja je zadruga i plus pdv na tu proviziju.
Dakle, nadjes sebi posao i poslodavac potpise ugovor sa zadrugom i preko nje ti daje platu, tj. uplati njima, a oni tebi keshom.
muminovic

#35 Re: Tražim posao

Post by muminovic »

super je zarada i na autopraonicama, svako ostavi dodatno par maraka... samo ako si ljubazan i dobro radis...
mehoxy

#36 Re: Tražim posao

Post by mehoxy »

muminovic wrote:super je zarada i na autopraonicama, svako ostavi dodatno par maraka... samo ako si ljubazan i dobro radis...
Nadam se da je ovo sarkazam. Gazde autopraonica cesto ne vole bas da placaju radnike i rade po sistemu rotacije. Ne znam samo kako to ljudi trpe a doticni ne zavrse bez zuba i bubrega.
invincible1921

#37 Re: Tražim posao

Post by invincible1921 »

Ma ukratko nakon potrage ne samo sada nego i proteklih godina reci cu iduce.....OVA DRZAVA JE JEDNA VELIKA SRAMOTA !

Ovo vise nije ni tezak zivot ovo je bezobrazluk. Mogu razumijeti kad ti privatnik ne moze dati veliku platu jer i on nema neke pare, ali kad ima milione, a tebe iskoristava da robuje ....Kao najbezobrazniji primjer sa kojim sam se sreo izdvajam gosp.Radončića i njegovu štampariju u Avazu. Radis dnevno za 15 maraka 9 sati....

Iskreno sto se tice BiH ja odoh sto prije a ovi sto ostanu kad i oni krenu negdje nek samo ugase svjetlo...
sha_ba

#38 Re: Tražim posao

Post by sha_ba »

Ne znam samo dje ćeš.. nesh da konobarises, ne znaš da voziš, ne pričaš njemački... :mrgreen:
invincible1921

#39 Re: Tražim posao

Post by invincible1921 »

sha_ba wrote:Ne znam samo dje ćeš.. nesh da konobarises, ne znaš da voziš, ne pričaš njemački... :mrgreen:
Imam fax, imam razne akademije jbg izganjace se nesto :D

EDIT: Imacu fax :D
sha_ba

#40 Re: Tražim posao

Post by sha_ba »

invincible1921 wrote:
sha_ba wrote:Ne znam samo dje ćeš.. nesh da konobarises, ne znaš da voziš, ne pričaš njemački... :mrgreen:

To ti i želim, sad bez zeze, jel fakat misliš da vani samo čekaju da neko od nas sa faksom dođe i odma mi sve obezbijede? Većina zemalja ih i ne priznaje...
Al Hajd da se nastavimo zezat :mrgreen: uzmi koji vas vožnje i njemačkog :mrgreen:
Edin H.

#41 Re: Tražim posao

Post by Edin H. »

invincible1921 wrote:
Ovo vise nije ni tezak zivot ovo je bezobrazluk. Mogu razumijeti kad ti privatnik ne moze dati veliku platu jer i on nema neke pare, ali kad ima milione, a tebe iskoristava da robuje .......
Profit :oops:
invincible1921

#42 Re: Tražim posao

Post by invincible1921 »

sha_ba wrote:
invincible1921 wrote:

To ti i želim, sad bez zeze, jel fakat misliš da vani samo čekaju da neko od nas sa faksom dođe i odma mi sve obezbijede? Većina zemalja ih i ne priznaje...
Al Hajd da se nastavimo zezat :mrgreen: uzmi koji vas vožnje i njemačkog :mrgreen:
Ma brate ne ocekujem ja fkt ni med i mlijeko, ali eto jbg po nekoj mojoj logici imacu vani neku sansu. Kad se neko iz dijaspore vrati vamo i kaze bolje mi ovdje tad cu prestat da mislim o odlasku :-D Jer ko sto napisah ovo ovdje je zaista cisti bezobrazluk....jbg vani kopas pogines od posla, al znas za sta si kopo kad ti dodje plata. Ovdje sta god da radis, samo se sj.ebes kad ti dodje plata. A voznja polazem u srijedu iducu :D Njemacki konto sam vala iskreno,,,engleski znam zato ko bosanski :D
sha_ba

#43 Re: Tražim posao

Post by sha_ba »

Pa sto ce ti onda fakultet? Položi taj vozački i goni :mrgreen:
invincible1921

#44 Re: Tražim posao

Post by invincible1921 »

sha_ba wrote:Pa sto ce ti onda fakultet? Položi taj vozački i goni :mrgreen:
Nije lose imat :D Ja ti se vodim parolom da obrazovanje nikad nece propasat. Pa bilo ono fakultetsko bilo zanatasko...jbg papir je papir dobro ga je imat pa taman ti nikad ne zatrebo :D
sha_ba

#45 Re: Tražim posao

Post by sha_ba »

invincible1921 wrote:
sha_ba wrote:Pa sto ce ti onda fakultet? Položi taj vozački i goni :mrgreen:
Nije lose imat :D Ja ti se vodim parolom da obrazovanje nikad nece propasat. Pa bilo ono fakultetsko bilo zanatasko...jbg papir je papir dobro ga je imat pa taman ti nikad ne zatrebo :D
Slažem se, al vidiš ja ne izgubih vrijeme u bih, završih fino vamo gore :mrgreen:
Edin H.

#46 Re: Tražim posao

Post by Edin H. »

invincible1921 wrote:,,,engleski znam zato ko bosanski :D
How do you do? :D
sha_ba

#47 Re: Tražim posao

Post by sha_ba »

Edin H. wrote:
:mrgreen:
invincible1921

#48 Re: Tražim posao

Post by invincible1921 »

Edin H. wrote:
Im fine...How yes noo :D
Edin H.

#49 Re: Tražim posao

Post by Edin H. »

invincible1921 wrote:
Edin H. wrote:
Im fine...How yes noo :D
That's not fu... English, it's the Bosnian version of English :wink:
sha_ba

#50 Re: Tražim posao

Post by sha_ba »

Edin H. wrote:
That's not fu... English, it's the Bosnian version of English :wink:
Mojne ga Ba :mrgreen:
Nego kad si već tu reci mi jel kod tebe praznik sutra, odnosno danas? Bas me interesuje :mrgreen:
Post Reply