smeta him konakovic jerje uspijo u politici i zbog svoje sujete nevide tostohin hranimo i sto zive nanasoj grbaci.Chmoljo wrote:gledaj što se bijeda iz drugih kantona upalila...
Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
-
statixx
#26 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
-
The BEN10
#27 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Ko je kriv Crvenima kad su Fukara.Alfons Kauders wrote:Do informacija je nemoguce doci jer se ne prikupljaju i ne obradjuju na taj nacin, ponajprije zato jer korisnici usloga telekom operatera u Kiseljaku ili Buzimu koriste usluge firmi koje su formalno u Sarajevu i Mostaru, a isto vazi i za masu drugih stvari. Zato se gleda krajnja potrosnja, a ne mjesto sjedista institucija, ili lokacija granicnih prelaza.
Osim ako Kifla i njegovi idioti ne misle da 80,000 ljudi u ZHK godisnje ostvari svega 25% manje prihoda TK sa 500,000 ljudi?
Nek se drze lopte i dzamije, jer ovo fakat nije za njih.
- O'zone
- Globalni moderator
#28 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Dobor mi još imamo državu ko je sve vodi.....
- Mx
#29 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Ko je rekao da imamo, i nju su davno stavili pod hipoteku MMF-u?O'zone wrote:Dobor mi još imamo državu ko je sve vodi.....
- Alfons Kauders
#30 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Tako hin i treba! Crknite!The BEN10 wrote:Ko je kriv Crvenima kad su Fukara.Alfons Kauders wrote:Do informacija je nemoguce doci jer se ne prikupljaju i ne obradjuju na taj nacin, ponajprije zato jer korisnici usloga telekom operatera u Kiseljaku ili Buzimu koriste usluge firmi koje su formalno u Sarajevu i Mostaru, a isto vazi i za masu drugih stvari. Zato se gleda krajnja potrosnja, a ne mjesto sjedista institucija, ili lokacija granicnih prelaza.
Osim ako Kifla i njegovi idioti ne misle da 80,000 ljudi u ZHK godisnje ostvari svega 25% manje prihoda TK sa 500,000 ljudi?
Nek se drze lopte i dzamije, jer ovo fakat nije za njih.![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#31 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Kamo sreće da im je MMF izuzme i proda u javnoj dražbi po principu "ko da više" a ne da smo osuđeni da DIF-ovci vladaju....Mada zaslužili smo mi ovo i još puno gore...a ima vremena bit će i gore...Mx wrote:Ko je rekao da imamo, i nju su davno stavili pod hipoteku MMF-u?O'zone wrote:Dobor mi još imamo državu ko je sve vodi.....
- Alfons Kauders
#32 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Nema se za sta izvinjavati. Jasno je njemu da laze, jasno mu je i stranci, i nije da se bas stide toga. Nesto kao Trump, samo dosta duze i bezobraznije (Trump je barem zabavan).GoldenSpoon wrote:Nece se imbecil izvinuti, jer je to do srzi DNA pokvarena sorta, koja je spremna lagati i krasti dok im neko ne stane u kraj.Thorgerson wrote:Kifla
- propali menađer
- propali kosarkas
- propali biznisMen
ali uspjesan politicar! Tu se nasao.![]()
To je BiH.
Ajd sto su mu izjave toliko glupe, najgore je sto su gluplji novinari koji ih prenose, da ga ne ispitaju malo zasto lupa takve gluposti. A jos gluplji od novinara su citatelji koji popiju ovo sve i jos se hej nasladjuju kako je samo Sarajevo bolje od anamo onog RS-a.
Ambasade
Elektroprivreda BiH
Telekom
Zeljeznice
Sta je sa privatnim firmama poput Centrotransa ili npr. Konzuma koji posluju na daleko vecem podrucju i ubiru pdv na svakom pedlju ove drzave, a prijavljuju ga u Sarajevu.
i hrpa hrpa hrpa hrpa hrpa firmi koje posluju po citavoj teritoriji drzave i Kifla. ovo uzima kao neki pokazatelj - samo ne kontam cega?
Kifla molim te izvini se za ove gluposti. Reci brate ne poznajem ove stvari, pogrijesio sam. Nije grehota ne znati.
P.S. Na stranu gluposti koje valja. Ali cemu likovanje da jedan dio drzave lose zivi. Pa je li nasi ljudi hoce da RS bude dio BiH ili ne. Jebote, pa ovo je fkt bolesno drustvo. Da zelis da jedan dio drzave propadne.
I ako cemo vec generalizovati ljude jednog dijela drzave, tipa isti su oni - onda pogledajte ko je kod nas vladajuca stranka, te koga smo izglasali za predsjednika, dakle pogledaj sebe stoko u ogledalo, pa onda sudi nekome.
Sve u zivotu je stekao mutnim radnjama, pa samo sjetimo se unistavanja KK Bosna, KSBiH u tandemu sa Mahmutovicem...
Jasno je i vecini naroda, osim totalnih tupana zacetih incestualnim snosajem dvoje blago retardiranih individua (svaka slicnost s glasacima SDA je namjerna).
Ali tu se vise ide na onaj drugi efekt: "E nek si him reko!"
Dino brani Sarajevo
Koji kreten.
- dembele
#33 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Ovo je Kifla.
Kifla je na čelu najprosperitetnijeg kantona u FBiH.
Kifla je pametan.
Budi kao Kifla!

Kifla je na čelu najprosperitetnijeg kantona u FBiH.
Kifla je pametan.
Budi kao Kifla!

- Sanjarko
#34 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Ne kontam. Tehnicki je covjek upravu. Po uplatama uplati vise od RS-a. Jer ima u Sarajevu vise sjedista vecih preduzeca.
Znaci tehnicki je tacno. Sad u stvarnosti, to je drugi par opanaka.
Ali mislim ovo veze nema sa Sarajevom, nego nam se porucuje da RS daleko manje poreza uplati od Federacije a daleko vise dobije.
Kanton Sarajevo u ovome manje bitan, sta nam se indirektno porucuje.
Ali kako kontam tehnicki je upravu.
[Ne mora znaciti da sam ja upravu, to nikada ni ne tvrdim.]
Ali mislim ovo veze nema sa Sarajevom, nego nam se porucuje da RS daleko manje poreza uplati od Federacije a daleko vise dobije.
- Edin H.
- Sanjarko
#36 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Go kokuzi.Edin H. wrote:Mnogo smo jaki.
-
TheMule
#37 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
U pravu su forumasi. Zato ja uvijek kazem, zasto bi ko budala zivio u New Yorku, kad mogu u Balvangradu u Alabami? Jeste da New York ima veci promet, placa vise poreza, i uglavnom je tu bolje zivjeti, ali to svaki forumas zna je samo sto tu ima vise firmi. Zato sam se ja preselio u Alabamu i cekam da dodju finansiske firme sa Wall Street-a pa cu i ja malo zivnuti. Do tad, evo me, cuvam ovce, i pomalo proberem po internetu kad mi dosadi.
-
saimidin
#38 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
ovo dodje nesto kao sta je starije koka ili jaje.
da li kanton sarajevo ubire vise poreza zato sto je glavni grad,
ili je glavni grad zato sto ubire vise poreza.
to je ustvari trik pitanje.
sarajevu se samo cini da ubire vise poreza, jer je vecina velikih firmi registrovana u sarajevu,
i tu prijavljuju i uplacuju PDV kojeg naplate od svojih kupaca u svim svojim poslovnicama u citavoj BIH(fbih).

sarajevu se samo cini da ubire vise poreza, jer je vecina velikih firmi registrovana u sarajevu,
i tu prijavljuju i uplacuju PDV kojeg naplate od svojih kupaca u svim svojim poslovnicama u citavoj BIH(fbih).
- vivaldi
#39 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
nista od navedenog nije bitno u ovom slucaju. o tome sam cesto pisao.Thorgerson wrote:
Ambasade
Elektroprivreda BiH
Telekom
Zeljeznice
Sta je sa privatnim firmama poput Centrotransa ili npr. Konzuma koji posluju na daleko vecem podrucju i ubiru pdv na svakom pedlju ove drzave, a prijavljuju ga u Sarajevu.
fds sa 300 uposlenih svake godine na racun UIO uplati vise para nego zajedno sva tri telekoma i sve tri elektroprivrede.
ustvari jos je smjesniji primjer tdr koji je takodjer u registru poreskih obveznika registrovan u sarajevu. firma sa par iznajmljenih kancelarija i sakom zaposlenih koja nista ne pravi i nista ne proizvodi sama uplati godisnje 5% svih prihoda UIO. otprilike isto ili cak i vise od fds.
uio puni akcizna roba (cigare i nafta), a svi veci akcizni distrubuteri su prijavljeni u sarajevu (fds, tdr, phillip morris, imperial tobacco, holdina, petrol, gasprom...). uplate se po mjestu registracije vode na sarajevo, a roba se prodaje po cijeloj drzavi.
dino, kojeg btw smatram boljim dijelom sda, lupa gluposti (vjerujem vise zbog politickih razloga nego neznanja), ali me cudi da mu do sada niko iz tuzle ili zenice (posto ove u rs ocigledno boli tuki) nije zacepio usta jer se ova njegova prica povlaci od prosle godine.
hipoteticki da sutra tdr, philip morris, holdina i mozda jos poneka samo pro forme (fabrike svakako nemaju) se sutra registruju u livnu ili gorazdu vec sljedeci mjesec bi po dininoj ekonomskoj racunici bili jace od sarajeva. bukvalno preko noci
-
KENJAC
#40 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Sarajevo proglasit - Polis !
Bolje za Bosnu a bolje i za Sarajevo !
Bolje za Bosnu a bolje i za Sarajevo !
- Sanjarko
#41 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Isto ko Beograd i Zagreb ili neki drugi grad od Recimo Tokija, Moskve do Londona i Vasingtona/Njujorka.saimidin wrote:ovo dodje nesto kao sta je starije koka ili jaje.
![]()
![]()
Edit:
Samo Njujork i LA uljezi.
- Thorgerson
#42 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Jeste tacno, statisticki gledano, ali nije pokazatelj nicega. A narocito nije pokazatelj onoga sto Dino hoce da kaze - a to je da je Sarajevo ultra super razvijeno i da ustvari Sarajevo razvija citavu drzavu. A znamo da je haman suprotno.Vizionar 1985 wrote:Ne kontam. Tehnicki je covjek upravu. Po uplatama uplati vise od RS-a. Jer ima u Sarajevu vise sjedista vecih preduzeca.
- Prpa.ba
#43 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Cinjenica je da su sjedista velikih kompanija u KS i cinjenica je da u KS ima mnogo budzetskih dzabojeda. Dakle, bacaju se bombe kao i obicno.
No cinjenica je i da je kupovna moc u KS znacajno veca nego u ostatku (F)BiH, da se vise trosi i da je time trziste privlacnije za nesto (malo) vise od niskoakumulativnih i radno intenzivnih djelatnosti sa tankim profitima. Ovo ce posebno doci do izrazaja kada se aktivira nova porezna politika gdje ce se razliku dohotka preko 1500 KM oporezovati sa 20%, realno najveci dio dohotka FBiH po osnovu ove porezne stope dolaziti ce iz KS.
Sto se tice price o tome ko koga finansira, to je pandorina kutija zbog medjusobne uvezanosti i namjerno komplikovanog poreskog i administrativnog sistema. Recimo, KS stipendira studente iz drugih kantona i taj iznos ne pada ispod 2 miliona KM godisnje ali onda oni mahom ostaju u KS, tokom studija trose novac u KS, ako se zaposle placati ce poreze u KS...
Sto se tice legalne ekonomije, prosjecna plata u KS je oko 1000 KM uz nezaposlenost oko 30%. Procjena je da sa sivom ekonomijom prosjecna plata pada na oko 600 KM uz nezaposlenost od 14% (stari izracun, bez toplog obroka i prevoza).
Usporedbe radi, u RS je prosjecna plata 830 KM ali tu je uracunat topli obrok i prevoz radnika.
Sa sivom ekonomijom, prosjecna plata im pada na oko 500 KM. Po istom izracunu, prosjecna plata u KS je oko 1200 KM ili sa sivom ekonomijom oko 750 KM. 
No cinjenica je i da je kupovna moc u KS znacajno veca nego u ostatku (F)BiH, da se vise trosi i da je time trziste privlacnije za nesto (malo) vise od niskoakumulativnih i radno intenzivnih djelatnosti sa tankim profitima. Ovo ce posebno doci do izrazaja kada se aktivira nova porezna politika gdje ce se razliku dohotka preko 1500 KM oporezovati sa 20%, realno najveci dio dohotka FBiH po osnovu ove porezne stope dolaziti ce iz KS.
Sto se tice price o tome ko koga finansira, to je pandorina kutija zbog medjusobne uvezanosti i namjerno komplikovanog poreskog i administrativnog sistema. Recimo, KS stipendira studente iz drugih kantona i taj iznos ne pada ispod 2 miliona KM godisnje ali onda oni mahom ostaju u KS, tokom studija trose novac u KS, ako se zaposle placati ce poreze u KS...
Sto se tice legalne ekonomije, prosjecna plata u KS je oko 1000 KM uz nezaposlenost oko 30%. Procjena je da sa sivom ekonomijom prosjecna plata pada na oko 600 KM uz nezaposlenost od 14% (stari izracun, bez toplog obroka i prevoza).
Usporedbe radi, u RS je prosjecna plata 830 KM ali tu je uracunat topli obrok i prevoz radnika.
- Hajvan
#44 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Vizionar 1985 wrote:Ne kontam. Tehnicki je covjek upravu. Po uplatama uplati vise od RS-a. Jer ima u Sarajevu vise sjedista vecih preduzeca.
al se upalili odmah.. MujE iz vicOva
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#45 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
ukinut entitet ne treba nam ...HaJa
- Dr. Kuca
#46 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Zato sto su kod nas novinari ko i politicari amateri. Nemas ni jednog jedinog novinara da zna oko ekonomije da ga priupita nesto. Mi smo jedna amterska zemlja.Thorgerson wrote:Kifla
- propali menađer
- propali kosarkas
- propali biznisMen
ali uspjesan politicar! Tu se nasao.![]()
To je BiH.
Ajd sto su mu izjave toliko glupe, najgore je sto su gluplji novinari koji ih prenose, da ga ne ispitaju malo zasto lupa takve gluposti. A jos gluplji od novinara su citatelji koji popiju ovo sve i jos se hej nasladjuju kako je samo Sarajevo bolje od anamo onog RS-a.
Ambasade
Elektroprivreda BiH
Telekom
Zeljeznice
i hrpa hrpa hrpa hrpa hrpa firmi koje posluju po citavoj teritoriji drzave i Kifla. ovo uzima kao neki pokazatelj - samo ne kontam cega?
Kifla molim te izvini se za ove gluposti. Reci brate ne poznajem ove stvari, pogrijesio sam. Nije grehota ne znati.
P.S. Na stranu gluposti koje valja. Ali cemu likovanje da jedan dio drzave lose zivi. Pa je li nasi ljudi hoce da RS bude dio BiH ili ne. Jebote, pa ovo je fkt bolesno drustvo. Da zelis da jedan dio drzave propadne.
I ako cemo vec generalizovati ljude jednog dijela drzave, tipa isti su oni - onda pogledajte ko je kod nas vladajuca stranka, te koga smo izglasali za predsjednika, dakle pogledaj sebe stoko u ogledalo, pa onda sudi nekome.
Sport amterski, doktori amateri, pravosudstvo amatersko, noinari amateri, politicari amateri.
- Thorgerson
#47 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Sta se ima ko paliti, jbt.Hajvan wrote:Vizionar 1985 wrote:Ne kontam. Tehnicki je covjek upravu. Po uplatama uplati vise od RS-a. Jer ima u Sarajevu vise sjedista vecih preduzeca.
[Ne mora znaciti da sam ja upravu, to nikada ni ne tvrdim.]![]()
Sta se ima porucivati, jesmo li mi jedna drzava ili nismo? Mislis da je i Njemacka podjednako ravijena? Norveska? Ili bilo koja druga drzava? U tome je i poenta da jedan kraj izvlaci druge.
Takodjer, Dino je dao opasku na sve kantone, ne samo na RS.
Al ne cudi me politika SDA koji RS gleda haman kao drugi kontinent.
Ovdje je jedino bitna samopromocija Kifle, sto radi otkako znam za doticnog. Uvijek je bio najbolji kosarkas, biznismen, direktor itd. A gdje god je dosao pustos je bila poslije. Ne bih nista da nagovjestavam, ali u sarajevskom kantonu ja ocekujem opste rasulo - samo cekajte kad se klupko krene odmotavati, jer ovaj sarlatan sve gura pod tepih.
- Hajvan
- Sanjarko
#49 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Ma znam, ali tako je svuda po svijetu. Veci centri poklopise manje. Znas ono [... radi, Beograd se gradi].Thorgerson wrote: Jeste tacno, statisticki gledano, ali nije pokazatelj nicega. A narocito nije pokazatelj onoga sto Dino hoce da kaze - a to je da je Sarajevo ultra super razvijeno i da ustvari Sarajevo razvija citavu drzavu. A znamo da je haman suprotno.
- Sanjarko
#50 Re: Kanton Sarajevo uplati milijardu KM više indirektnih poreza nego cijela Republika Srpska?!
Nije meni ime Mujo. Nego Suljo. I nisam iz Shehera uopste.Hajvan wrote:Vizionar 1985 wrote:Ne kontam. Tehnicki je covjek upravu. Po uplatama uplati vise od RS-a. Jer ima u Sarajevu vise sjedista vecih preduzeca.
[Ne mora znaciti da sam ja upravu, to nikada ni ne tvrdim.]![]()