Nije vodozastitna zona.supercali wrote:Ako je ovo vodozastitna zona zasto umjesto stambenih zgrada tu nije napravljen veliki park drvoredi jezerca i sta ti ja znam kad vec nemamo velikog parka u gradu
Nek se naselja prave dalje u pravcu hadzica i visokog
Zamislite samo kako bi bilo dobro da sarajevo dobije svoj "central park" zasto se odmah razmislja o naseljima kucama zgradama
Veci imamo jedan takav zasticeni prostor, Park “Vrelo Bosne” koji se prostire na preko 6 kvadratnih kilometara i njega trteba drzat pod kontrolom (otkupom privatnog zemljista unutar istog, stoje u planu ali se ne realizuje).
Dakle vec imamo par u koji mogu skoro tri Cetral parka stati…
i oko istog su pocele nicati zgrade od 6, 7 pa i 13 sratova… i sad i to nekom smeta jer se iz Velike Aleje “videe zgraaade”… mosh mislit’!??!!
uz Zeljeznicu i Bosnu je bilo planirano naselje “Vrtovi Riverine”, al su je (mislim) sahranili koruptivni politicari i nas sitni mentalni sklop…dok naselja poput Tibre, Miljacke i slicnih budu rasprodana zacas, koncepti poput Vrtova Riverine (koji predstavljaju sve ono za cime vapimo po ovim forumima- uredjenost, skladnost, razudjenost; koncept urbaniziranog zivota u prirodi) propadaju…