A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Drvosjeca iz Dejcica

#26 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

JThomas wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
General War wrote:Trnovo je samo zadnji primjer, nastavite red kako ublehasi rasprodaju drzavu za komad vlasti ne pitajuci sta ce sutra biti.
Ne bih ja reako da je to rasprodaja pritom ne želim štititi vladajući elitu koju kritikujem gdje god mogu. Ovo u Trnovu je klasična šuplja gdje lik X dođe sa pričom o milijardama te krene u projekat računajući da će moći prodati nekretnine na papiru te onda nakon što skupi nešto para krenuti u izgradnju. U suštini poznat poslovni model i ne tako stran jer nekad ljudi uspiju na papiru rasprodati sve prije nego se zakopa prva lopata. Ovdje očito nije upalilo, zemlja ostala kakva i jeste te faktički niko nije na gubitku osim tog "investitora" koji se obrukao.
vidi, opština je za projekat kupila od privatnih lica javnim parama zemlju koja njoj ne treba. e sad, od koga i po kakvim cijenama? i jel taj neko znao možda da će to biti i da će biti baš tako...?

naročito imajući u vidu da opština ima nekoliko stotina stanovnika...
Ok, otkupljena je zemlja po minimalnim cijenama koja je vjerovatno ionako stajala, zjapila i gdje je rastao korov te nije doprinosila ništa. Zemlja ostaje, ne nose je Arapi sa sobom kući tako da gledano sa tog stanovišta šteta nije dramatična. Općina tu zemlju može dati bilo kome ko je zainteresovan za ulaganje tako da ja u ovome ne vidim ništa dramatično osim što je potencijalni investitor bio Arap. Po meni ovaj slučaj ne zaslužuje ovoliku medijsku pažnju, pogotovo ne više od afera gdje je nestalo gotovo pola milijarde maraka-nako. :shock:
JThomas

#27 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by JThomas »

promiče ti poenta jer se upališ k'o kutnjak gdje god se pomenu arapi ili turci. i sad će isto doprinositi ništa - samo što su berilo i jarani izvukli u privatne džepove lovu iz opštinskog budžeta. a arapin je statista.
Tito_i_Partija

#28 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by Tito_i_Partija »

JThomas wrote:promiče ti poenta jer se upališ k'o kutnjak gdje god se pomenu arapi ili turci.
Image

:lol: :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#29 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

JThomas wrote:promiče ti poenta jer se upališ k'o kutnjak gdje god se pomenu arapi ili turci. i sad će isto doprinositi ništa - samo što su berilo i jarani izvukli u privatne džepove lovu iz opštinskog budžeta. a arapin je statista.
Sve i da je tako ostaje činjenica da zemlju niko nije odnio već je ostala općinska. A ti svoja saznanja o Berilu i jaranima pod hitno podijeli sa istražnim organima umjesto što neselektivno lupetaš.
General War

#30 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by General War »

A opcina ima para na bacanje da kupuje livade oko Haj Nehaja...cije su opstinske pare, odakle su opstinske pare...sta ce sada opstina sa livadama na kraju krajeva i ko ce nadoknaditi ocitu stetu?? ili nije steta?
Trnovo – Općina Trnovo mora kupiti zemljište da bi na isto mogla dati pravo zakupa, odnosno građenja na 99 godina, sve u svrhu realizacije projekta „Buroj Ozone“.

Za sjednicu Općinskog vijeća već ima obrađena 22 ugovora o kupovini zemlje za 1,2 miliona KM, što je osigurala Općina. Cijena zemljišta je prihvatljiva kako Općini tako i prodavcima, i ona u slučaju oranice i livade iznosi deset, a pašnjaka osam KM po kvadratu. Kod onih vlasnika koji ne prihvataju ove cijene, a njih je oko 15 posto, ići će se u izuzimanje u skladu sa zakonom o eksproprijaciji, na bazi javnog interesa.
Sutra potpisujemo ugovor za kupovinu zemljišta za 2 miliona KM od Općine Trnovo, oko 20 hektara. Općina Trnovo je uštedjela novac i kupila tu zemlju te je ove godine prodajemo investitoru. Regulacioni plan Općine Trnovo pokriva 137 hektara. Do sada je investitor potrošio oko 7 miliona KM, ne uključujući sajmove, konferencije i slično. Moje je da dam potporu da damo sigurnost i da ćemo istinski biti servis svim investitorima. Biti ćemo prva općina koja će biti servis svakom investitoru.
http://sda.ba/home/berilo-gradanin-prij ... ije-svega/ :D
aratet

#31 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by aratet »

Touchdown. :lol:
Alfons Kauders

#32 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by Alfons Kauders »

Koju stetu?

Kada otkupis zemlju od svojih ljudi po cijeni iznad trzisne... To je dobit, ne steta. :lol:
JThomas

#33 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by JThomas »

stara priča, prijavi tužilaštvu. pa sve su sami rekli, sami su se prijavili. kupujemo zemlju za investitora, a investitora nema...
Alfons Kauders

#34 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:stara priča, prijavi tužilaštvu. pa sve su sami rekli, sami su se prijavili. kupujemo zemlju za investitora, a investitora nema...
Ko ce prijavit? Sami od sebe kupili - svi sretni.

I kaze ublehasi potrosili 7 miliona na promociju i evente? Kad vidim kakav je kvalitet tih prezentacija, iskreno ne vidim sta je tu moglo kostati ni 700,000, kamoli 7 miliona.

Osim ako im mala Izetbegovicka nije odrala kozu s ledja (ona je zaduzena za te fine radove sa turskim i arapskim investitorima - odnosno klepanje na medijskom i marketinskom frontu)
orinoco

#35 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by orinoco »

General War wrote:Trnovo je samo zadnji primjer, nastavite red kako ublehasi rasprodaju drzavu za komad vlasti ne pitajuci sta ce sutra biti.
U blizini Nišičke visoravni, u selu Ajdanovići, arapski investitor uskoro počinje izgradnju 400 individualnih kuća, zemljište već kupljeno.
iz Mostara

#36 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by iz Mostara »

orinoco wrote:
U blizini Nišičke visoravni, u selu Ajdanovići, arapski investitor uskoro počinje izgradnju 400 individualnih kuća, zemljište već kupljeno.
Jeste i kažu bičakčić će svima vratiti u parama one certifikate što je podjelio borcima, kažu tek sad malo stao na noge!
orinoco

#37 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by orinoco »

iz Mostara wrote:
orinoco wrote:
Jeste i kažu bičakčić će svima vratiti u parama one certifikate što je podjelio borcima, kažu tek sad malo stao na noge!
Jad i tuga samo na ovom forumu!
detroit-mercy

#38 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:promiče ti poenta jer se upališ k'o kutnjak gdje god se pomenu arapi ili turci. i sad će isto doprinositi ništa - samo što su berilo i jarani izvukli u privatne džepove lovu iz opštinskog budžeta. a arapin je statista.
Sve i da je tako ostaje činjenica da zemlju niko nije odnio već je ostala općinska. A ti svoja saznanja o Berilu i jaranima pod hitno podijeli sa istražnim organima umjesto što neselektivno lupetaš.
Kod mene stari prije rata radio u gradjevinskoj firmi kao tehnicar. Imao je sofera koji je volio ukrast nego hljeba se najest. Cetiri kamiona sljunka na gradiliste, peti ukrade i proda. Kad je vec doslo do toga da se nije vise moglo trpit posalju ga na radnicki savjet. I krenu frajer da se brani " Ljudi moji, ja nisam nista ukro, samo premjestio sa jednog mjesta na drugo. Jesam li ja materijal iznio iz drzave, nisam, znaci jos uvijek je u nasoj drzavi, nije ukradeno i odneseno u drugu drzavu" :mrgreen: . Na to se otprilike svodi tvoja prica.
Btw, sjecam se dosta godina unazad intervjua sa onim starim "Hadzijom Cengicem", kada su ga pitali o navodnom kriminalu. Njegova odbrana je bila kako on to "nece sa sobom u mezar ponijeti i da ce sve ostati na ovom svijetu" :mrgreen: .
seln

#39 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by seln »

Nesto me sve ovo podsjeti na onaj vic o hadziji i slijepcu, koji je Marko Vesovic citirao u parlamentu ( i, naravno, ekspresno bio proglasen islamofobom)....
mozete to slobodno nazvati selnovom teoremom poboznog hrsuzluka:
spominjanje vjere i boga od pojedinca X je direktno proporcionalno njegovoj sklonosti nepostenim poslovima.
Drvosjeca iz Dejcica

#40 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

detroit-mercy wrote:
Kod mene stari prije rata radio u gradjevinskoj firmi kao tehnicar. Imao je sofera koji je volio ukrast nego hljeba se najest. Cetiri kamiona sljunka na gradiliste, peti ukrade i proda. Kad je vec doslo do toga da se nije vise moglo trpit posalju ga na radnicki savjet. I krenu frajer da se brani " Ljudi moji, ja nisam nista ukro, samo premjestio sa jednog mjesta na drugo. Jesam li ja materijal iznio iz drzave, nisam, znaci jos uvijek je u nasoj drzavi, nije ukradeno i odneseno u drugu drzavu" :mrgreen: . Na to se otprilike svodi tvoja prica.
Btw, sjecam se dosta godina unazad intervjua sa onim starim "Hadzijom Cengicem", kada su ga pitali o navodnom kriminalu. Njegova odbrana je bila kako on to "nece sa sobom u mezar ponijeti i da ce sve ostati na ovom svijetu" :mrgreen: .
Volim i ja slušati lovačke priče. :mrgreen:
detroit-mercy

#41 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by detroit-mercy »

detroit-mercy wrote:
Volim i ja slušati lovačke priče. :mrgreen:[/quote]
Volim i ja o postenoj braci :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#42 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

detroit-mercy wrote:
detroit-mercy wrote:
Volim i ja o postenoj braci :mrgreen:[/quote]

Još si ti zelen, nisi čuo za onu "pošeteno pa ko koga zajebe". :wink:
detroit-mercy

#43 Re: A da Bosna otvori ministarstvo ubleha i (u)laganja

Post by detroit-mercy »

detroit-mercy wrote:

Volim i ja o postenoj braci :mrgreen:
Još si ti zelen, nisi čuo za onu "pošeteno pa ko koga zajebe". :wink: