Istina, nisu jeftini ali jesu bas smece i totalno nezdravi. Za te pare mozes komotno kupiti voca i povrca dovoljno da nacijedis litar kakvog hoces soka.victom wrote:ovi sokovi nisu jeftini. i sirotinja će naravno reći da su smeće i nezdravi.
Isto kad mama dijetetu kazu u trgovini, fuj to je kaka, jer je dijete pikaralo neku skupu stvar.
i ne, nisam zastupnik fructala, samo ne volim generalizaciju.
Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
-
suza81
#26 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
- radiša
#27 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Kakvi li su sad bravo sokovi,nekad sam ih pio dobri su bili
-
Mega Man X
#28 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Od negaziranih najviše pijem Juicy Fruits Naranča - Nektarina. Sok legne ko mejtu Jasin.
Bravo jabuka.. Još kad je hladan, ouuu brate koji melem za oči.radiša wrote:Kakvi li su sad bravo sokovi,nekad sam ih pio dobri su bili
- victom
#29 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
i dobiješ dijarejusuza81 wrote:Istina, nisu jeftini ali jesu bas smece i totalno nezdravi. Za te pare mozes komotno kupiti voca i povrca dovoljno da nacijedis litar kakvog hoces soka.victom wrote:ovi sokovi nisu jeftini. i sirotinja će naravno reći da su smeće i nezdravi.
Isto kad mama dijetetu kazu u trgovini, fuj to je kaka, jer je dijete pikaralo neku skupu stvar.
Svaki sok od 100% će te protjerati.
Na kupovnim sokovima kada piše 50%, to je 50% koncentrata, a voća ono nije vidjeli ni 5%.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:03, edited 2 times in total.
-
Last December
#30 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Pa još ona lijepa fluorescentna boja, ofarba mi probavni trakt od ulaza do izlaza, mogu komotno na endoskopsko snimanjeNaslovnica wrote:Kad se trujem da bar znam čime se trujem, i to za pola marke dvije kile soka!Last December wrote:Samo STEP na razgađanje
Ha ja!
STEP FTW!
Što se tiče Fructala, Slovencima ništa ne vjerujem, pogotovo kad je u pitanje bilo kakvo poslovanje sa Bosancima. Svi znamo kako oni nas gledaju.
Što se tiče Đusi Frutsa, znam da mi farba jezik ko lud. Svi evropski proizvodi za balkan su osiromašeni, čak je i uranijum u bombama osiromašen
Ne valja što nas naši biznismeni više vole zajebat nego slovenac, dosta naših sokova je prevara i smeće. Tako da kad god kupujem taj otrov, idem sa pretpostavkom da je to trovač i ne ću se razočarati, halalim pare, zažmirim i nagnem tetrapak, pa šta bude.
Inače svi sokovi su puni fruktoznog sirupa a on zamašćuje jetru, to je dokazano. U voću nije štetna fruktoza nekoncentrovano ali u procesiranoj hrani je opasna. Ali ako se popije ponekad koja nije strašno, i ja volim otrova ponekad, samo ne treba da bude navika.
- strong69
#31 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Jesu li Juicy sokovi pojeftinili?
- VladaFBiH
#32 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
zar se sokovi ne dijele na:
Nektar - do 50% voćnog sadržaja a ostatak je šećer i voda
100% sok - trebalo bi da bude samo koncentrat i voda u omjeru koji se nalazi u pravom voću tako da ima naziv 100% sok (šećer kod većine proizvođaća u ovoj varijanti se ne dodaje što ne znaći da nije već ranije dodan u koncentrat)
i da svi se prave iz koncentrata a "formule" se kupuju od kompanija tipa "Wild"...
Nektar - do 50% voćnog sadržaja a ostatak je šećer i voda
100% sok - trebalo bi da bude samo koncentrat i voda u omjeru koji se nalazi u pravom voću tako da ima naziv 100% sok (šećer kod većine proizvođaća u ovoj varijanti se ne dodaje što ne znaći da nije već ranije dodan u koncentrat)
i da svi se prave iz koncentrata a "formule" se kupuju od kompanija tipa "Wild"...
- pustopoljina
#33 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
nisu jeftini jer se fructal provlaci na staru slavu, a taj drugi bog zna na sta...ovce su za sisanje.victom wrote:ovi sokovi nisu jeftini. i sirotinja će naravno reći da su smeće i nezdravi.
bezvezni sokovi, kupis kad nekom podjes, da ne ides praznih ruku.
sa smoothijem kojeg sam napravis se ne moze porediti. obicni secer.
- pustopoljina
#34 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
pa sta te sprecava da dodas casu vode? treba ti neko to spakovati u tetrapak i prodativictom wrote:i dobiješ dijarejusuza81 wrote:Istina, nisu jeftini ali jesu bas smece i totalno nezdravi. Za te pare mozes komotno kupiti voca i povrca dovoljno da nacijedis litar kakvog hoces soka.victom wrote:ovi sokovi nisu jeftini. i sirotinja će naravno reći da su smeće i nezdravi.
i ne, nisam zastupnik fructala, samo ne volim generalizaciju.![]()
Na kupovnim sokovima kada piše 50%, to je 50% koncentrata, a voća ono nije vidjeli ni 5%.
-
lijepa u dusi
#35 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Sta znam, meni Juicy od jabuke zadnji put bio presladak. Inace rijetko pijem sokove, pogotovo kupovne, ali mi je bio tacno presladak, moradoh dosuti vode. Ujeda za grlo secer. Mozda manjak ostalih sirovina prikrivaju vecom kolicinom secera, haj ga znaj...
- agent_zero
#36 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Jesu li oni sokovi na razmućivanje s vodom zdraviji od ovih tetrapak Juicy i sličnih?
- SanskiBiser
#37 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
litar sirupa od jabuke ima oko pola litre koncentrisanog soka od jabuke (50%), za pola litre koncentrisanog soka od jabuke treba oko 2 kile jabuka, znaci od te dvije kile jabuka i dodanog glukozno-fruktoznog sirupa i limunske kiseline, pravis 7 litara ukupno soka, 1 litar sirupa plus 6 litara vode, sto znaci da ti je udio tog sirupa oko 18% odnosno i da u tom takvom napitku imas oko 10% koncentrisanog soka od jabuke, limunska kiselina cini cuda pa se to cini sve puno jacim.agent_zero wrote:Jesu li oni sokovi na razmućivanje s vodom zdraviji od ovih tetrapak Juicy i sličnih?
- phillie
#38 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Ma ja ove uzimam samo kad mi hoce gosti doc' 
- SanskiBiser
#39 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
onda kupuj samo onaj sto se pravi od koncentrata (prahaphillie wrote:Ma ja ove uzimam samo kad mi hoce gosti doc'
- phillie
#40 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Ovo govorim, ako imam nijet da mi opet dodjuSanskiBiser wrote:onda kupuj samo onaj sto se pravi od koncentrata (prahaphillie wrote:Ma ja ove uzimam samo kad mi hoce gosti doc') a ne od koncentrisanog vocnog soka
Tipa jagoda, malina u onim kanistrima sto se prodaje, otrov zivi i hemija cista
Taj "sok" i namjerno preslatka baklava i nista im vise na pamet ne pada da jedu i piju
![]()
-
channel10
#41 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Ja sam nedavno morao dosuti vode u onaj maraskin sok od visanja jer je bio presladak. A nije onaj mutavaclijepa u dusi wrote:Sta znam, meni Juicy od jabuke zadnji put bio presladak. Inace rijetko pijem sokove, pogotovo kupovne, ali mi je bio tacno presladak, moradoh dosuti vode. Ujeda za grlo secer. Mozda manjak ostalih sirovina prikrivaju vecom kolicinom secera, haj ga znaj...
-
rodjeni_95
#42 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Ja ih vala nagnem pa da ga hebeš
Mogu soka popiti k'o alkos pive
Neki su i lijek - e'o npr. kola. Kod povraćanja ili dijareje (čitaj proljeva) dušu dala
Mogu soka popiti k'o alkos pive
Neki su i lijek - e'o npr. kola. Kod povraćanja ili dijareje (čitaj proljeva) dušu dala
- Sanchez22
#43 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Prosle godine dobio litar domaceg soka,nista bolje nisam pio.Narocito od jabuke i grozdja.Ove sokove vrlo rijetko pijem.
-
suza81
#44 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Haha.. Bas koji lik!pustopoljina wrote:pa sta te sprecava da dodas casu vode? treba ti neko to spakovati u tetrapak i prodativictom wrote:i dobiješ dijarejusuza81 wrote: Istina, nisu jeftini ali jesu bas smece i totalno nezdravi. Za te pare mozes komotno kupiti voca i povrca dovoljno da nacijedis litar kakvog hoces soka.![]()
Na kupovnim sokovima kada piše 50%, to je 50% koncentrata, a voća ono nije vidjeli ni 5%.? koji lik.
Mi u kuci bi visili na solji po njegovom...
I ove rasprave koji sok je kakav... Bolji- gori.. Ti neki izmisljeni postotci... Ljudi! Sve je to SMECE. Otrov.
Napravi limunadu i uzivaj. Naravno bez secera
- victom
#45 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
suza81 wrote:Haha.. Bas koji lik!pustopoljina wrote:pa sta te sprecava da dodas casu vode? treba ti neko to spakovati u tetrapak i prodativictom wrote:
i dobiješ dijareju![]()
Na kupovnim sokovima kada piše 50%, to je 50% koncentrata, a voća ono nije vidjeli ni 5%.? koji lik.
Mi u kuci bi visili na solji po njegovom...
I ove rasprave koji sok je kakav... Bolji- gori.. Ti neki izmisljeni postotci... Ljudi! Sve je to SMECE. Otrov.
Napravi limunadu i uzivaj. Naravno bez secera
lik ? izmisljeni postotci ? bas ste pametni oboje.
Iscjedi sok od jabuke (100%), popi, pa ćeš videti kako visiš.
A ja sam postavljaču teme dao precizan odgovor na pitanje dok vi pričate o vašim ličnim okusima koji nemaju veze sa prvobitnim pitanjem
Last edited by victom on 01/03/2021 06:03, edited 2 times in total.
- pustopoljina
#46 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
ne moras ga ni cijediti, pojedi jabuku i zalij casom vode i pomagajte drugovi
sjedni i stuci kilu jagoda i opet pomagajte drugovi
sjedni i stuci kilu jagoda i opet pomagajte drugovi
-
pinkman
#47 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Ne znam sta se ima raspravljati je li zdravo ili nije. Svi sokovi su puni secera i nisu zdravi, pa je bespredmetno o tome raspravljati. 
- Janjicar
#48 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Za ove sto odmah kazu smeće, ne pijem, industrijsko sranje itd. pa braćo mila jestel' se kad zadesili negdje nekad da nemate domćeg soka pri ruci pa da kupite neki ?
Il što ovi kažu kupis pa ocijedis jestel se kad zadesili u putu pa kupite sebi sok ? il samo vodu pijete ? tome bas zanima
Il što ovi kažu kupis pa ocijedis jestel se kad zadesili u putu pa kupite sebi sok ? il samo vodu pijete ? tome bas zanima
- sunceKOtepsija
#49 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
pa dobro, nije nevjerovatno da se pije samo voda, postojalo je i vrijeme prije sokova
- pustopoljina
#50 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
jesam, ali to nije ni blizu toliko cesto da bih razmisljala o koliko je % neki otrov bolji od drugog.Janjicar wrote:Za ove sto odmah kazu smeće, ne pijem, industrijsko sranje itd. pa braćo mila jestel' se kad zadesili negdje nekad da nemate domćeg soka pri ruci pa da kupite neki ?