Ne, zivio sam u susjedstvu..155_mm wrote:to ti nesto odlezo u zenici?animals wrote: Ja kad sam nekada isao u Zenicu,
nalazila se u Evropi..
sigurno se odlomila tektonska ploca, pa otplovila za Aziju..
Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
- animals
#26 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
-
IMT25
#27 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Kako rekoh IRI i istraživanje smrdi ili miriše na Bajrovića. Mene više brine naš trenutni objektivan međunarodni rejting i simpatije prema Bosni i Bošnjacima, od mahanja svastikom hrvatskih ekstrema. Lako će oni sa svojim svastikama i Thompsonima proći, imaju svje delegete u Eu, imaju podršku Njemačke Vatikana, a mi? Imamo Ameriku na čelu sa Trumpom!! Imamo islamofobiju u Evropi i moramo poslije svakog napada na građane Eu objašnjavti da "mi nismo ti!! BAjrović i ljevica su osmisli nešto vrlo opasno za BIH i Bošnjake, povratak na poltičku pozornicu 2018, radikalizacijom odnosa sa Hrvatima u Federaciji, jer njima treba " mrski neprijatelj i domaći izdajnik". Kad već nemaju pameti ni mu.a da naprave, da provedu u djelo bilo šta iz svog programa, ekonomija, status radnika, socijalna zaštita..dok .Izetbegović po tom pitanju vodi mnogo mudriju politiku. A sada ćes pretpostaviti da sam simpatizer SDA. Nisam niti sam ikada to bio, niti je iko od moje familje to bio, čak šta više i nahebao mi otac zbog toga, svojevremeno, jer nije htio tamo.Kejn wrote:
bez ikakve sumnje
- Kejn
#28 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
@ IMT
Samo sam htjeo da ukažem na očitu glupost uzimanja jednog događaja u kontekstu predstavljanja čitavog naroda. Kao što ovaj šibičar radi.
Samo sam htjeo da ukažem na očitu glupost uzimanja jednog događaja u kontekstu predstavljanja čitavog naroda. Kao što ovaj šibičar radi.
- Gojeni H
#29 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Al' sve par istih debila, uz povremeno prikljucenje nekog strucnog saradnika. Da su jadnici, bijednici, ... i lazovi, beskicmenjaci, kompleksasi, itd., stoji.155_mm wrote:proslava turskog praznika zvanog dan djeteta u zenici. u organizaciji turske vlade i ambasade. to sto neki jadnici i bijednici zloupotrebljavaju te slike da bi lijecili vlastite komplekse je nesto sasvim drugo.dječak sa šibicama wrote:
bez ikakve sumlje
- Alfons Kauders
#30 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Fkt jbt155_mm wrote:kad uporedis boju kose i koze vise bi ovima sa kukastim krstom prilicila turska zastava nego ovima sto drze turske zastave. da se onaj anto iz mostara nije malo zajebo u svojojim znanstvenim razmatranjima rasnih razlika u BiH.

Tek sad vidim da u kadru nema plavog oka i svijetle kose... Da nose crne zastave, covjek bi mogao pomisliti da je slika iz Alepa, a s turskim bi se taman uklopili u neki skup podrske Erdoganu (odnos prema vjeri i demokratskim vrijednostima im je svakako blize Erdoganu nego Evropi).
No dobro, ipak je to jug i ipak nose drugacije porijeklo od nas starosjedioca (da ne bude zabune, istocno porijeklo, narocito oni tamo oko Brotnja). Ali eto, da ne idem u detalje, jer znam da cijene politicku korektnost. Mogu doduse pokusati na nekom stranom jeziku koji nece razumijeti, pa se zato nece ni naljutiti... Recimo na hrvatskom? Rijecima mog dragog susjeda koji ima problema s novim stanovnicima.
"Pomalo susid, pomalo! Aj sidi na rakijicu!"
"Joj žurim, dogovorio se s Tonijem... Hajmo večeras?"
"Ma sidaj! Nisan te vidija od desetog misica, nema više čovika u ulici. Gori vlašine, doli furešti! Nego, prčiš li šta?"
- KB9
#31 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
previse nase simpatije naginju turcima da bi mogli pricat o navedenim vrijednostima
- arzuhal
#32 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Džaba je, ha se rodiš, oni ti naprte nešto na leđa, hamališ čitav život kao nakav nositelj...Hrvati gospoda, nositelji samo europskih vrijednosti, a mi kompleksaši se patimo k'o hajvani...
- Alfons Kauders
#33 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Previse, slazem se... Ali i pored te neobjasnjive minderaske ljubavi prema nasem najdugovjecnijem okupatoru, Bosnjaci opet ispadaju vise pro-zapadno usmjereni od Srba i Hrvata.KB9 wrote:previse nase simpatije naginju turcima da bi mogli pricat o navedenim vrijednostima
Daleko od toga da je to iskljucivo pozitivno, jer kao zapadnoevropski narod, imamo moralnu obavezu braniti svoj nacin zivota od nasrtaja bizantskih primitivaca koji ne dijele nase vrijednosti, te se odbijaju integrirati u nase drustvo.
- muha_sa
#34 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
more bit bidne da pojedini politicari naginju i simpatišu Tursku i TurkeAlfons Kauders wrote:Previse, slazem se... Ali i pored te neobjasnjive minderaske ljubavi prema nasem najdugovjecnijem okupatoru, Bosnjaci opet ispadaju vise pro-zapadno usmjereni od Srba i Hrvata.KB9 wrote:previse nase simpatije naginju turcima da bi mogli pricat o navedenim vrijednostima
Daleko od toga da je to iskljucivo pozitivno, jer kao zapadnoevropski narod, imamo moralnu obavezu braniti svoj nacin zivota od nasrtaja bizantskih primitivaca koji ne dijele nase vrijednosti, te se odbijaju integrirati u nase drustvo.
bog me ubio ako ikog od raje znam da ih ko nešto simpatiše il ne simpatiše
- Alfons Kauders
#35 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Dzaba im sve.arzuhal wrote:Džaba je, ha se rodiš, oni ti naprte nešto na leđa, hamališ čitav život kao nakav nositelj...Hrvati gospoda, nositelji samo europskih vrijednosti, a mi kompleksaši se patimo k'o hajvani...
Nosio je Bosnjo svasta na plecima zadnjih 500 godina. Ovi danas su pero-laka kategorija, cmizdre ko curice, a fol glume zajebane frajere.
- Alfons Kauders
#36 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
To je vise lokalna, sarajevska furka - cisto zato jer tamo ima vise Turaka nego npr. u Tuzli ili Bihacu. U Tuzli ima jedan sto radi donere i to je to...muha_sa wrote:more bit bidne da pojedini politicari naginju i simpatišu Tursku i TurkeAlfons Kauders wrote:Previse, slazem se... Ali i pored te neobjasnjive minderaske ljubavi prema nasem najdugovjecnijem okupatoru, Bosnjaci opet ispadaju vise pro-zapadno usmjereni od Srba i Hrvata.KB9 wrote:previse nase simpatije naginju turcima da bi mogli pricat o navedenim vrijednostima
- KB9
#37 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
e moj muho kamo srece da je takomuha_sa wrote:more bit bidne da pojedini politicari naginju i simpatišu Tursku i TurkeAlfons Kauders wrote:Previse, slazem se... Ali i pored te neobjasnjive minderaske ljubavi prema nasem najdugovjecnijem okupatoru, Bosnjaci opet ispadaju vise pro-zapadno usmjereni od Srba i Hrvata.KB9 wrote:previse nase simpatije naginju turcima da bi mogli pricat o navedenim vrijednostima
mozda nisi obraco paznju al ja sam u svakoj carsiji vidio nekakve djece u turskim majicama, na svadbama turske zastave prolaze (jebes mu sve ako i znaju da nose turske zastave
- arzuhal
#38 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Upravo čitam na Nezavisnim da je skinuta zastava RS-a na Pavlovića mostu, došla zapovijest odjela UIO iz Tuzle...Alfons Kauders wrote:Dzaba im sve.arzuhal wrote:Džaba je, ha se rodiš, oni ti naprte nešto na leđa, hamališ čitav život kao nakav nositelj...Hrvati gospoda, nositelji samo europskih vrijednosti, a mi kompleksaši se patimo k'o hajvani...
Nosio je Bosnjo svasta na plecima zadnjih 500 godina. Ovi danas su pero-laka kategorija, cmizdre ko curice, a fol glume zajebane frajere.
- Alfons Kauders
#39 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Ferman stize iz Stambola, buruntija iz Tuzle!arzuhal wrote: Upravo čitam na Nezavisnim da je skinuta zastava RS-a na Pavlovića mostu, došla zapovijest odjela UIO iz Tuzle...
-
hAZNADAR
#40 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Tesko je reci sta je gore. Turkofilija Ili turkofobija. Turske zastave imaju tezinu na temi o bosnjackom identitetu. A ovdje nemaju sta traziti niti Ima logike oduzimati Bosnjacima evropski identitet zbog par zastava. Pa Turska je takodjer dio Evrope i geografski i kulturoloski.Kejn wrote:@ IMT
To islamofobi Ili turkofobi ne kontaju niti ce skontati.
- arzuhal
#41 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Što se mene lično, osobno i personalno tiče (a na temelju iskustava svih naših generacija do kojih sam mogao doći, saznati, čuti i pročitati, od vakta "...i Bosna šaptom pade" do "Don't dream dreams" i sl.), ja sam
- Turčin, navijam za Tursku i Turska je najbolja zemlja na svijetu, donijela nam lijepi sunnijski islam i sl. ako to treba kazati komšijama ili susjedima, EU ili bilo kome, pogotovo ako će nam kakav glas Turske odlučivati u Vijeću PIC-a i sl.
- Nataknem Tursku jer su nas prodali AU monarhiji za pare (ima tačna cifra za koliko), trali nas dok su vladali nad nama, trošili k'o čarape, ubijali učene i sl. a danas zarad svojih regionalno-imperijalističkih interesa utušiše ljubavlju za Saraybosnom i braćom Bošnjacima (i braćom Srbima isto...) kroz svoju soft diplomatiju i hablice-dablice...
- Hvalim EU i evropske vrijednosti, mi pripadamo i geografski, i kulturološki, i civilizacijski Evropi, bez obzira na islam i snažan pečat Orijenta, politčki težimo evropskim integracijama i usvajanjima EU standarda, nataknem evroazijske integracije i Kavkaz...taaaa će Turska...
- Naklipim rospiju Evropu i njen - ne maćehinski nego - vještičiji odnos spram Bosne, od Stjepana Tomaševića i papinskih "..molitivi da je sačuva od najezde Turaka u jesen 1462. godine..." pa do Beriza Belkića...
- Amerika je zemlja predivna čak, čim ima onog patka zvanog Donald Dak...itd.
Sve u skladu s inatom, ironijom, cinizmom, terslukom i ostalim lijepim, razumnim momentima...
- Turčin, navijam za Tursku i Turska je najbolja zemlja na svijetu, donijela nam lijepi sunnijski islam i sl. ako to treba kazati komšijama ili susjedima, EU ili bilo kome, pogotovo ako će nam kakav glas Turske odlučivati u Vijeću PIC-a i sl.
- Nataknem Tursku jer su nas prodali AU monarhiji za pare (ima tačna cifra za koliko), trali nas dok su vladali nad nama, trošili k'o čarape, ubijali učene i sl. a danas zarad svojih regionalno-imperijalističkih interesa utušiše ljubavlju za Saraybosnom i braćom Bošnjacima (i braćom Srbima isto...) kroz svoju soft diplomatiju i hablice-dablice...
- Hvalim EU i evropske vrijednosti, mi pripadamo i geografski, i kulturološki, i civilizacijski Evropi, bez obzira na islam i snažan pečat Orijenta, politčki težimo evropskim integracijama i usvajanjima EU standarda, nataknem evroazijske integracije i Kavkaz...taaaa će Turska...
- Naklipim rospiju Evropu i njen - ne maćehinski nego - vještičiji odnos spram Bosne, od Stjepana Tomaševića i papinskih "..molitivi da je sačuva od najezde Turaka u jesen 1462. godine..." pa do Beriza Belkića...
Sve u skladu s inatom, ironijom, cinizmom, terslukom i ostalim lijepim, razumnim momentima...
- muha_sa
#42 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
arzuhal wrote:Što se mene lično, osobno i personalno tiče (a na temelju iskustava svih naših generacija do kojih sam mogao doći, saznati, čuti i pročitati, od vakta "...i Bosna šaptom pade" do "Don't dream dreams" i sl.), ja sam
- Alfons Kauders
#43 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Uostalom ne vidim toliku frku s turkofilima jer Srbi i Hrvati imaju slican odnos prema okupatorima i totalitarnim rezimima, sto donekle dokazuju i rezultati ankete.
Ukratko, stovatelji lika i djela Vladimira Putina, Hafisa al Asada, Jozefa Staljina, Ante Pavelica i Adolfa Hitlera bas i nemaju pravo drzati lekcije onim koji svrsavaju na Erdogana, koji je spram navedenih iza sebe ima nekoliko desetina miliona ubijenih manje.
Ukratko, stovatelji lika i djela Vladimira Putina, Hafisa al Asada, Jozefa Staljina, Ante Pavelica i Adolfa Hitlera bas i nemaju pravo drzati lekcije onim koji svrsavaju na Erdogana, koji je spram navedenih iza sebe ima nekoliko desetina miliona ubijenih manje.
- JThomas
#44 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
i jug italije je evropa.
- Alfons Kauders
#45 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Cisto da bude jasno - ovdje se ne radi o geografskoj lokaciji, etnicitetu ili genetici, vec o drustvenim i moralnim vrijednostima.JThomas wrote:i jug italije je evropa.
I u Sarajevu ima ljudi koji svojim pogledom na svijet vise pripadaju Saudijskoj Arabiji i stoljecu sedmom nego Evropi 2017te... Tako ljudi odabrali, sta se moze?
Fol je u tome sto su takvi u Sarajevu izuzetak, a ovi sa slika su u nekim krajevima prosjek.
-
hAZNADAR
#46 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Hajd ne rise svega ti. Jesi li bio u Saudiji? Kladim se da nisi. Ja jesam. Ima ljudi kazes. Pa Ima takvih u po Londona a nisu stranci.Alfons Kauders wrote:Cisto da bude jasno - ovdje se ne radi o geografskoj lokaciji, etnicitetu ili genetici, vec o drustvenim i moralnim vrijednostima.JThomas wrote:i jug italije je evropa.
I u Sarajevu ima ljudi koji svojim pogledom na svijet vise pripadaju Saudijskoj Arabiji i stoljecu sedmom nego Evropi 2017te... Tako ljudi odabrali, sta se moze?
Fol je u tome sto su takvi u Sarajevu izuzetak, a ovi sa slika su u nekim krajevima prosjek.
Shvati da Evropske vrijednosti nisu samo zapadnoevropske. Bio sam po dijelovima Evrope gdje su ljudi zaguljeniji, konzervativniji nego kod nas. O evropskim vrijednostima najvise pametuju oni koji nisu putovali ni upoznali, a tumace je kroz atavizme jugo standarda o islamu.
- Alfons Kauders
#47 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Kako nisu stranci? Meni jesu, taman da su kraj mene lezali u porodilistu. To su ljudi koji se jednostavno "odrode" od svoje kulture i nacije, koji se stide svog porijekla, zapravo mrze svoje porijeklo i cinjenicu da nisu Arapi, vec Evropljani.hAZNADAR wrote:Hajd ne rise svega ti. Jesi li bio u Saudiji? Kladim se da nisi. Ja jesam. Ima ljudi kazes. Pa Ima takvih u po Londona a nisu stranci.Alfons Kauders wrote:Cisto da bude jasno - ovdje se ne radi o geografskoj lokaciji, etnicitetu ili genetici, vec o drustvenim i moralnim vrijednostima.JThomas wrote:i jug italije je evropa.
Shvati da Evropske vrijednosti nisu samo zapadnoevropske. Bio sam po dijelovima Evrope gdje su ljudi zaguljeniji, konzervativniji nego kod nas. O evropskim vrijednostima najvise pametuju oni koji nisu putovali ni upoznali, a tumace je kroz atavizme jugo standarda o islamu.
U Saudiji nit sam bio nit cu biti, jer nemam naviku posjecivati nazadne dijelove svijeta. Nisam bio ni u Sjevernoj Koreji, ali ipak mi se cini da se tamo ne bih fino osjecao. Ne moram otici na lice mjesta da provjerim.
Za ovo drugo se slazem, jer su npr Hitler i Mussolini takodjer zastupali "evropske" vrijednosti, pa je to prilicno sirok pojam. Dakle, da budem precizniji i kazem "nase vrijednosti"? Precizniji opis rezultata ankete bi bio da Srbi ne dijele nase vrijednosti, odnosno da im je drazi istok no zapad, sto je kod Bosnjaka izuzetak a kod njih pravilo. Hrvati su tu negdje kao i Bosnjaci, mada cifre pokazuju da sve vise naginju Srbima.
- ioannes
#48 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
po ovome se vidi kakvu bolesnu ideologiju pratis....Alfons Kauders wrote:Uostalom ne vidim toliku frku s turkofilima jer Srbi i Hrvati imaju slican odnos prema okupatorima i totalitarnim rezimima, sto donekle dokazuju i rezultati ankete.
staviti predsjednika ruske federacije u isti kos sa staljinom,pavelicem i hitlerom je lobotomija
sa ovom izjavom mozes svoje "europske vrijednosti" okaciti macku o rep
- Alfons Kauders
#49 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
Putin, Staljin, Pavelic, Hitler i Musolini su imali nekih slicnosti - recimo svi su napali susjedne zemlje i anektirali dio njihovog teritorija.ioannes wrote:po ovome se vidi kakvu bolesnu ideologiju pratis....Alfons Kauders wrote:Uostalom ne vidim toliku frku s turkofilima jer Srbi i Hrvati imaju slican odnos prema okupatorima i totalitarnim rezimima, sto donekle dokazuju i rezultati ankete.
staviti predsjednika ruske federacije u isti kos sa staljinom,pavelicem i hitlerom je lobotomija.
sa ovom izjavom mozes svoje "eurospke vrijednosti" okaciti macku na rep
Na stranu sto su takodjer ratni zlocinci.
- ioannes
#50 Re: Bošnjaci - nositelji evropskih vrijednosti? (koji se ne kurče)
u bih ocigledno nisu problem "europske vrijednosti" ,
nego opca sicofrenija
nego opca sicofrenija