Može li mi neko objasniti kako ću određeno vozilo provjeriti po broju šasije?
Znači, vidio sam nekolike Škode F. 2009. i 2010. godina, navodno servisirane u ovlaštenom servisu u Sarajevu.
Da li mogu u Škodi u Mostaru provjeriti ta vozila po broju šasije i da li se to naplaćuje u tim servisima?
Koje informacije mogu dobiti od tih servisa, na šta se fokusirati? Nisam prije kupovao auto tako da mi je ovo sve nepoznanica...
Registar kilometraže za vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- holowey
#27 Re: Registar kilometraže za vozila
tesko da ces sta moci saznati u mostaru... ja sam skodu kupio i servisirao u asa pss prve dvije godine, poslije presao u autoagent, pa onda u triab, i izuzev servisne i racuna koje cuvam, servisi nemaju pojma sta sam radio kod drugih... sto se tice asa pss (bila neka akcija kod njih, malo prije nego ih je preuzeo porsche), ja nakon isteka garancije uopste nisam servisirao auto...newklear wrote:Može li mi neko objasniti kako ću određeno vozilo provjeriti po broju šasije?
Znači, vidio sam nekolike Škode F. 2009. i 2010. godina, navodno servisirane u ovlaštenom servisu u Sarajevu.
Da li mogu u Škodi u Mostaru provjeriti ta vozila po broju šasije i da li se to naplaćuje u tim servisima?
Koje informacije mogu dobiti od tih servisa, na šta se fokusirati? Nisam prije kupovao auto tako da mi je ovo sve nepoznanica...
navodno tek za vozila proizvedena nakon 2014. postoji centralna baza... sve starije od toga, svaki servis je pojedinacno vodio evidenciju...
-
sarajevowintwr
#28 Re: Registar kilometraže za vozila
Vidim da poznajete problematiku pa da vas pitam? Gledao sam jednog passata, kupljen u Brcko gasu, servisna knjiga i racuni od odrzavanja iz Quattra, medjutim posto mi auto nije odmah bio dostuoan, probao sam provjeriti po broju sasije i dobio informaciju da u sistemu nema nista, i da se desava sa autima koja su bh trziste da ne upisuju u sistem?porabh wrote: ↑04/04/2017 11:19 @condy ima baza vani samo sto nisu javne. Obicno moze samo ovlasteni serviser pristupiti. Ako je npr auto kupljeno u BiH samo ces vidjeti servise kod tog servisera i nista vise.
Čak da je i prvi unos netačan i to je neka referenca u vremenu. Po piku se mogu vidjeti auti koji se pojavljuju i nestaju s drugim kilometrazama a koji relativno dobro vizuelno izgledaju.
@lorente samo bi unio VIN, kilometrazu i jmbg ili neki username
@Maraschino nema sta biti pouzdan nepozdan, to je samo identifikacioni broj za auto koji je jedinstven, sto je dobro npr za pretragu
Izmedju ostalog sadrzi informacije o zemlji proizvodnje proizvođacu modelu, godini proizvodnje itd, vec te infomacije mogu varirati.