Cijena stolara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Maraschino

#26 Re: Cijena stolara

Post by Maraschino »

Vidio si posto je hrast, bukva a sada si saznao i za bijeli bor. Kod tebe ima posla sa ogradom a i celo se mora raditi.

Kod mene je hrast pa jos farban malo tamnije tako da sam mogao ici kontrast sa bijelim(edelpuc ili tako nesto) a kod tebe je tesko postici taj efekat. Mozes i ti obraditi istim ili ici glat a samo gaziste odozgo. :roll:
HAVANA

#27 Re: Cijena stolara

Post by HAVANA »

Opet ti kazem vrtis se u 100,200 maraka od ukupne cifre.Vaznije je kako ce uraditi,cesto je jeftino i najskuplje...Zavisi ko je i kakav majstor...
toure123

#28 Re: Cijena stolara

Post by toure123 »

HAVANA wrote:
Maraschino wrote:Dodjem ja u jednu firmu u Bihacu i pitam za cijene punih sobnih vrata. Covjek ko iz topa 1000/kom. Ali druze ja bih ovakva...ma opet 1000/kom...a gdje su vam izlazna vrata :run:

Nadjem stolara koji je ozbiljan i nagodan. Najkomplikovanija vrata mi je zaracunao 550KM/kom a ostala sobna 470KM/kom.
Sve puno drvo i stokovi i krila a na cijenu je uticalo 11kom vrata.
Cuj 1000km :-) Ova su me izasla 300 po komadu gola plus patiniranje i nosaci...Opet manje ,a u fulu i drvo i nosaci i klizaci... ImageImage
Drug ovo u tebe izgleda k'o ona srednjovjekovna vrata... Koliko si platio ovo cudeso od scamrlice? :lol: :lol:
HAVANA

#29 Re: Cijena stolara

Post by HAVANA »

Eh,ovo je vec nauka uraditi i patinirati...Ovo je radio mogu reci umjetnik a ne majstor...
Maraschino

#30 Re: Cijena stolara

Post by Maraschino »

HAVANA wrote: Cuj 1000km :-) Ova su me izasla 300 po komadu gola plus patiniranje i nosaci...Opet manje ,a u fulu i drvo i nosaci i klizaci...
Pravo dobro uradjeno. :thumbup:
Vidi se struktura a to se postiglo preciznim patiniranjem. Nosac masivan i samo takav. Ove dvije dijagonale nisi pogrijesio ni ovako a da su bile i crne opet ne bi pogrijesio. Sve je top. :thumbup:

p.s. vidjoh ti onaj frizider. je li sa ledomatom i gdje si ga nabavio?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31 Re: Cijena stolara

Post by mk ultra »

Image

Image
HAVANA

#32 Re: Cijena stolara

Post by HAVANA »

Jao ne spominji mi frizider. :lol: Kupio u ikei samo vrata od kuhinje a korpuse pravio ovde.Vrata od najbolje,korpus ovde=super za relativno malo para...Al mi ostao prostor za frizider i moro u cenat ucicat.Nema gdje nisam gledao,nigdje te dimenzije. :twisted: Na kraju daj koliko god para samo da pase... :roll: I uzmem ovaj sivi u bingu,telefunkenov a jos i najeftiniji od svih sto sam gledao...600km cini mi se. :D Nema ledomat,uzi je...A dijagonale uvecaj,patinirane su kao da su hrdjave...
Maraschino

#33 Re: Cijena stolara

Post by Maraschino »

HAVANA wrote:Jao ne spominji mi frizider. :lol: Kupio u ikei samo vrata od kuhinje a korpuse pravio ovde.Vrata od najbolje,korpus ovde=super za relativno malo para...Al mi ostao prostor za frizider i moro u cenat ucicat.Nema gdje nisam gledao,nigdje te dimenzije. :twisted: Na kraju daj koliko god para samo da pase... :roll: I uzmem ovaj sivi u bingu,telefunkenov a jos i najeftiniji od svih sto sam gledao...600km cini mi se. :D Nema ledomat,uzi je...A dijagonale uvecaj,patinirane su kao da su hrdjave...
Imam ja frizider ali vec duze trazim ovako sivi sa ledomatom. Nace se jbga.

Dijagonale su super. Vidim da vuku na hrdju. Trebo to znati uraditi. :D
Kompletna vrata kao da su iz proslog vijeka a ipak se uklopila u moderan enterijer. To je ''umjetnost'' postici.
HAVANA

#34 Re: Cijena stolara

Post by HAVANA »

Mogu ti ja poslati broj nekog stolara,ovaj moj sto mi je sve radio sem vrata je umro prije mjesec dana :( ali imam jos jednog,bas stolara,ako je slobodan...
HAVANA

#35 Re: Cijena stolara

Post by HAVANA »

Najuzi sa ledomatom sto sam vidio je cini mi se oko 80cm sirok.Mislim u lg kod starog mercatora...
Post Reply