Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post Reply
2002

#26 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by 2002 »

edo_79 wrote:
2002 wrote: Kao sto rekoh, samo smi krivi sto smo se doveli do toga da zavisimo od MMF-a. Sad je vec kasno, nemas dovoljno para niti imas neki izvor prihoda koji bi mogao pokriti sve potrebe tako da imas dva izbora: MMF ili komercijalne banke.
O ovome smo trebali ranije razmisljati i buniti se prije nego sto smo dosli do MMF-a. Ne znam kako to ide ali mislim da politicari ne mogu nista uciniti kad je u pitanju zahtjev MMF-a ako misle dobiti pare. Ili ces ispostovati i dobiti pare, ili neces i nema para.
Kako ne mogu ... pa vidiš da to čine, zavrću ruke nama dok se oni dogovore kako će rastaliti sljedeću tranšu kredita ....
Ja mislim da ti nisi procitao zasto uopste podizu akcize = zato sto je tako MMF trazio. Gotovo je sad, il ces uraditi kako MMF trazi ili neces dobiti pare.
Naslovnica

#27 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Naslovnica »

Alfons Kauders wrote:Kake ba radnicke klase? Ko to zivi od pet stoja mjesecno, i jos pride vozi auto? :-) Fakat vise ne mogu te nase socijale i kuknjave.

- U FBiH imamo cca 10% vise automobila nego zaposlenih
- Registracija i osiguranje su nenormalno jeftini, kao i sami automobili (pa zato raja i kupuje zvijeri od 2-3 hiljade kubika)
- Sarajevo ima priblizno 70% vise vozila nego prije rata, uz 20% manje stanovnika
- U FBiH se godisnje napravi 1.5 milijardi maraka prometa na kladionicama
- Svaki drugi punoljetni gradjanin pusi, sto kosta 100-150KM mjesecno
- Novogradnja u centru Sarajeva ide ko halva, po 3500-4200KM po kvadratu. Znas koji stanovi prvi odu? Oni od 80 do 120 kvadrata, koji su nerijetko i skuplji, i jos ljudi uz njih uzimaju po dvije garaze od 30-35 milja.
- Kada vozim auto na servis, moram se najaviti danima unaprijed, i to "na poznato" - jer ljudi ne stizu odraditi silne Audi i Porsche zvijeri, pa im se ne da raditi redovni servis na mom klosarskom krsu starom pet godina.

Imajuci u vidu navedeno, stvarno ne vidim problem u uvodjenju akcize od 15 feniga na litru goriva.

To je kap u moru.

Na godisnjem nivou, za nekog ko predje 15,000 kilometara godisnje, trosak akciza je u rangu mjesecnog budzeta za cigarete kod prosjecnog pusaca. To su dva mjeseca kladionice (konzervativna procjena), i to je 1/20 kvadrata stana u dobrom dijelu grada, odnosno 500cm2 stambene povrsine, ili 1% cijene rusevne garaze u centru, ili 0.5% cijene garaze u novogradnji.

Kome je puno, brate mili, imaju oglasi, ima musterija za auto...
Ima nas koji ne pušimo, ne idemo po kladionicama, godišnje prelazimo cca 45k km s posla i na posao, vozimo na plin ne bi li uspjeli šta ušparati za 5 dana u Neumu, u autima starim 15 i više godina (jer ne možemo druga da si priuštimo), koji imamo djecu, o kupovini stanova da i ne govorim...
Iskreno, za ove gore kategorije koje si spomenuo meni puca neka stvar i skroz je irelevantno stavljati sve ljude u istu ravan.
Mene lično pogađa svako povećanje cijena goriva, pogotovu ovo novo od 15kpf, svako povećanje cijene goriva ja itekako osjetim.
Jeste puno, a tebi je rješenje oglasnik?! Nadam se da je to samo ironično? Jer meni zaista nije do svejedno da li će gorivo poskupiti ili neće.
edo_79

#28 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

2002 wrote:Ja mislim da ti nisi procitao zasto uopste podizu akcize = zato sto je tako MMF trazio. Gotovo je sad, il ces uraditi kako MMF trazi ili neces dobiti pare.
Jesam prijatelju moj. To se desi kad potpisuješ s MMF-om ugovor o kreditiranju iz jednog razloga - da budeš dobar keša .... a ne gledaš šta je sitnim slovima napisano ..... i onda jebiga .... kasno se jebenom kajati ....
Last edited by edo_79 on 29/03/2017 10:44, edited 1 time in total.
2002

#29 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by 2002 »

edo_79 wrote: JA ŽIVIM .... i nije kuknjava nego realnost .... Jarane FBiH nije SARAJEVO .... Tvoj problem je što FBiH ne vidiš dalje od Stupske petlje prijatelju ;-). Zato nam i jeste ovako lijepo, i kad neko dođe da nam pomogne, hajd u Sarajevo, i kad čovjek vidi kako je i šta je, bruka novih auta se vozi, nije ni čudo što nas niko ne :izet: ni 5%.
Dođi malo u Maglaj, ili slične RADNIČKE gradove, pa vidi koliko se vozi Porschea i Audija, i kako stanovi idu k'o halva.
SARAJEVO SARAJEVO I SARAJEVO .... ti haman nisi bio nešto ekstra dobar s geografijom.... Ima jarane hejbet BiH i mimo Sarajeva ;-)
S ovim se slazem. Ima jos par malo vecih gradova koji su koliko - toliko OK sto se finansija tice, ali ostatak drzave je katastrofa i ljudi stvarno zive od 500 - 600KM. Ali isto tako, velika vecina tih ljudi pusi cigare, pije alkohol, igra kladionicu. Da samo jedno od toga izbaci imao bi 100KM vise svaki mjesec i ne bi mu smetalo kad se akcize povecaju za 15kf.
Alfons Kauders

#30 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:Kake ba radnicke klase? Ko to zivi od pet stoja mjesecno, i jos pride vozi auto? :-) Fakat vise ne mogu te nase socijale i kuknjave.

- Registracija i osiguranje su nenormalno jeftini, kao i sami automobili (pa zato raja i kupuje zvijeri od 2-3 hiljade kubika)
- Sarajevo ima priblizno 70% vise vozila nego prije rata, uz 20% manje stanovnika
- Novogradnja u centru Sarajeva ide ko halva, po 3500-4200KM po kvadratu. Znas koji stanovi prvi odu? Oni od 80 do 120 kvadrata, koji su nerijetko i skuplji, i jos ljudi uz njih uzimaju po dvije garaze od 30-35 milja.
- Kada vozim auto na servis, moram se najaviti danima unaprijed, i to "na poznato" - jer ljudi ne stizu odraditi silne Audi i Porsche zvijeri, pa im se ne da raditi redovni servis na mom klosarskom krsu starom pet godina.

Imajuci u vidu navedeno, stvarno ne vidim problem u uvodjenju akcize od 15 feniga na litru goriva.

To je kap u moru.

Na godisnjem nivou, za nekog ko predje 15,000 kilometara godisnje, trosak akciza je u rangu mjesecnog budzeta za cigarete kod prosjecnog pusaca. To su dva mjeseca kladionice (konzervativna procjena), i to je 1/20 kvadrata stana u dobrom dijelu grada, odnosno 500cm2 stambene povrsine, ili 1% cijene rusevne garaze u centru, ili 0.5% cijene garaze u novogradnji.

JA ŽIVIM .... i nije kuknjava nego realnost .... Jarane FBiH nije SARAJEVO .... Tvoj problem je što FBiH ne vidiš dalje od Stupske petlje prijatelju ;-). Zato nam i jeste ovako lijepo, i kad neko dođe da nam pomogne, hajd u Sarajevo, i kad čovjek vidi kako je i šta je, bruka novih auta se vozi, nije ni čudo što nas niko ne :izet: ni 5%.
Dođi malo u Maglaj, ili slične RADNIČKE gradove, pa vidi koliko se vozi Porschea i Audija, i kako stanovi idu k'o halva.
SARAJEVO SARAJEVO I SARAJEVO .... ti haman nisi bio nešto ekstra dobar s geografijom.... Ima jarane hejbet BiH i mimo Sarajeva ;-)
Ja pisem iz Tuzle, i recimo primjer servisa je iz Tuzle, ne iz Sarajeva. :)

Kad stanem na semafor u Tuzli, u spici, skoro je nemoguce da u koloni od 10 auta ne vidim barem par auta koja su duplo skuplja od mog (gladan narod, sta ces).

Mozemo isto tako o novogradnji - gori SODASO, ko fol socijalni bunt... A dva kilometra dalje se stancaju nove zgrade kao u sedamdesetim. I svi govore kako se nece moci prodati toliko stanova, ja sam to prvi govorio - i gle cuda... Sve se proda dok trepnes. Naprave zgradu od 120 miliona, na 26 spratova... I opet sve prodaju - doduse ne po 4000KM kao u centru Sarajeva, vec po 2600-2700KM.

A naravno da u Maglaju nece biti bas tako, jer je manji grad, ali princip je isti. BTW, dosta raje iz Maglaja je kupovalo te stanove po Sarajevu i Tuzli... :)

Stoga samo mogu ponoviti da mi strasno ide na kurac socijalna patetika i kuknjava. U prosjeku, narod uopste ne zivi lose i ogromna vecina nece ni primjetiti uvodjenje akciza.
int21

#31 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by int21 »

edo_79 wrote:
Zanima me samo na čemu temeljiš činjenice koje su u boldu. Ko si ti da nekom određuješ šta će raditi sa svojom platom?
Ne odredjujem ja nikom nista. i nisam neki strucnjak za ekonomiju. Ali:

- Ako ti dajes 20% svoje plate za cigare, jarane, na sta bi potrosio jednu milijardu budzeta? Na kurve i poker, sto bi rekao bender.
- Postoje strucnjaci za sve. hoces otici automehanicaru da ti provjeri pluca? ili mislis da je i to ok. Ko sam ja da odredjujem da automehanicar nije dobar pulmolog?

Vecina ljudi nema blage veze kakvi sve problema ima kad vodis drzavu. Neki ljudi nisu u stanju da vode porodicu.

Na tom baziram svoje misljenje. Ne na naprdjivanju i plenumskim sastancima. Nego na cinjenicama.
edo_79

#32 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

2002 wrote:
edo_79 wrote: JA ŽIVIM .... i nije kuknjava nego realnost .... Jarane FBiH nije SARAJEVO .... Tvoj problem je što FBiH ne vidiš dalje od Stupske petlje prijatelju ;-). Zato nam i jeste ovako lijepo, i kad neko dođe da nam pomogne, hajd u Sarajevo, i kad čovjek vidi kako je i šta je, bruka novih auta se vozi, nije ni čudo što nas niko ne :izet: ni 5%.
S ovim se slazem. Ima jos par malo vecih gradova koji su koliko - toliko OK sto se finansija tice, ali ostatak drzave je katastrofa i ljudi stvarno zive od 500 - 600KM. Ali isto tako, velika vecina tih ljudi pusi cigare, pije alkohol, igra kladionicu. Da samo jedno od toga izbaci imao bi 100KM vise svaki mjesec i ne bi mu smetalo kad se akcize povecaju za 15kf.
Prijatelju, ja ne pušim, ne igram kladionicu a platu kad dobijem sedmog, već devetog imam možda 50-60 KM jer mi ode 350KM na kredit stambeni, režije, hranu i ti sad računaj ..... 60 km/30 dana ..... ne može ti bit za veknu hljeba i mlijeko svaki dan za JEDAN obrok ....
Tako da su ovi komentari tipa Porsche, Audi, stanovi idu ko halva skroz besmisleni ......
VladaFBiH

#33 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by VladaFBiH »

Naslovnica wrote:

To je kap u moru.

Ima nas koji ne pušimo, ne idemo po kladionicama, godišnje prelazimo cca 45k km s posla i na posao, vozimo na plin ne bi li uspjeli šta ušparati za 5 dana u Neumu, u autima starim 15 i više godina (jer ne možemo druga da si priuštimo), koji imamo djecu, o kupovini stanova da i ne govorim...
Iskreno, za ove gore kategorije koje si spomenuo meni puca neka stvar i skroz je irelevantno stavljati sve ljude u istu ravan.
Mene lično pogađa svako povećanje cijena goriva, pogotovu ovo novo od 15kpf, svako povećanje cijene goriva ja itekako osjetim.
Jeste puno, a tebi je rješenje oglasnik?! Nadam se da je to samo ironično? Jer meni zaista nije do svejedno da li će gorivo poskupiti ili neće.
kako osjetiš ako voziš na plin? zar nisu akcize samo a dizel i benzin ili su to ovaj put promijenili?
Last edited by VladaFBiH on 29/03/2017 10:49, edited 1 time in total.
Haris.ba

#34 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:Kako ne mogu ... pa vidiš da to čine, zavrću ruke nama dok se oni dogovore kako će rastaliti sljedeću tranšu kredita ....
Nikom nisu zavrtali ruku kada su glasali za njih.

Stoga ne vidim problem. :)
Još neki i znali po kave i kocke narodu dijeliti pred izbore. A narod opet nezahvalan.
edo_79 wrote:Pa naravno da nisu, kad glasaju za njih oni koje oni uhljebe, a ostatak nije ni bitan ... dogovore se za zeleno čohanim stolom rotacija na vlasti.
I ko kaže da vlast ne vraća usluge. :D
edo_79 wrote:Dođi malo u Maglaj, ili slične RADNIČKE gradove, pa vidi koliko se vozi Porschea i Audija, i kako stanovi idu k'o halva.
SARAJEVO SARAJEVO I SARAJEVO .... ti haman nisi bio nešto ekstra dobar s geografijom.... Ima jarane hejbet BiH i mimo Sarajeva
Može li kako da Sarajlije plaćaju povećane akcize, a da ove iz Maglaja poštedimo.

Ili da oni koji imaju platu 600 KM ne plaćaju akcize.
edo_79

#35 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

VladaFBiH wrote: kako osjetiš ako voziš na plin? zar nisu akcize samo a dizel i benzim ili su to ovaj put promijenili?
Akcize su na NAFTU I NAFTINE DERIVATE ;-)
edo_79

#36 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Haris.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:Kako ne mogu ... pa vidiš da to čine, zavrću ruke nama dok se oni dogovore kako će rastaliti sljedeću tranšu kredita ....
Nikom nisu zavrtali ruku kada su glasali za njih.

Stoga ne vidim problem. :)
Još neki i znali po kave i kocke narodu dijeliti pred izbore. A narod opet nezahvalan.
edo_79 wrote:Pa naravno da nisu, kad glasaju za njih oni koje oni uhljebe, a ostatak nije ni bitan ... dogovore se za zeleno čohanim stolom rotacija na vlasti.
I ko kaže da vlast ne vraća usluge. :D
edo_79 wrote:Dođi malo u Maglaj, ili slične RADNIČKE gradove, pa vidi koliko se vozi Porschea i Audija, i kako stanovi idu k'o halva.
SARAJEVO SARAJEVO I SARAJEVO .... ti haman nisi bio nešto ekstra dobar s geografijom.... Ima jarane hejbet BiH i mimo Sarajeva
Može li kako da Sarajlije plaćaju povećane akcize, a da ove iz Maglaja poštedimo.

Ili da oni koji imaju platu 600 KM ne plaćaju akcize.
Vraća uhljebima, zato i imamo državni aparat dabogda ga niko nemao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

6 teta na šalteru po glavi stanovnika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nemam ja ništa protiv Sarajlija ..... ali ne volim šupljiranje nova auta, Porsche, Audi, Sarajevo stanovi ovo ono ..... pusti to ba ....
JThomas

#37 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by JThomas »

puno je veći problem kako se sredstva od harača, glavarine i desetine troše, i od njihove visine...
Dope_Man

#38 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Dope_Man »

edo_79 wrote:

To je kap u moru.

JA ŽIVIM .... i nije kuknjava nego realnost .... Jarane FBiH nije SARAJEVO .... Tvoj problem je što FBiH ne vidiš dalje od Stupske petlje prijatelju ;-). Zato nam i jeste ovako lijepo, i kad neko dođe da nam pomogne, hajd u Sarajevo, i kad čovjek vidi kako je i šta je, bruka novih auta se vozi, nije ni čudo što nas niko ne :izet: ni 5%.
Moram se sloziti. Zivim u SA, ali cesto sam i u manjim gradovima i stvarno je razlika nebo i zemlja. Vecina manjih mjesta koje sam vidio su prilicno mrtva, nema tu neke gradnje, vozaju se auto do par hiljada, a ove zvijeri nalete samo ljeti kada ide val dijaspore.

Mada sa jednim dijelom se slazem i sa prethodnim komentarom, ljudi ipak previse kod nas trose na duhan, alkohol i posebno kladionice, i to ljudi koji ''nemaju''. Odnekle mora imati onih 5-10 maraka koje danas baci u kladionicu + kutija cigara. Kad bi se ljudi bolje kontrolisali, mogli bi uveliko smanjiti svoje troskove i povecati svoj budzet za korisnie stvari. Naravno, time ne opravdavam potrebu za novim akcizama.
Alfons Kauders

#39 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

Naslovnica wrote:

To je kap u moru.

Ima, to ne sporim, ali takvi su izuzetak. Ti poslom predjes 45k godisnje, a vecina ljudi kod nas predje 10k godisnje, vozajuci se od stana do kafane i kladionice. Sta mislis koliko je ljudi blize tebi, a koliko ovom mom opisu?

Ruku dajem da vise nezaposlenih vozi auta, nego sto ima vas koji hljeb zaradjujete na terenu. I ti znas da je to istina.

A ovo sto kazes za ove "kategorije" da ti puca kurac za njima... Jbg onda tom logikom i sve ostale treba bolit kurac za tobom i tvojim prioritetima? :D Recimo da ja kazem kako prelazim 10k godisnje i kako mi je ovo potpuno nebitno, jer me zaboli za ljudima kojim hljeb zavisi od voznje i izlaska ne teren (onda bi me haman bolio kurac i za rodjenim bratom, al et)

Ja druze govorim o prosjeku, a ni ja ni ti nismo prosjek. :)
Haris.ba

#40 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

edo_79 wrote:Nemam ja ništa protiv Sarajlija ..... ali ne volim šupljiranje nova auta, Porsche, Audi, Sarajevo stanovi ovo ono ..... pusti to ba ....
Stvar je da imamo pamćenje zlatne ribice.

Prije desetak dana dođe lik na temu o Novaliću i napiše ne može ovo više, sve oporezujete. Isto i ova tema. Sve neke kritike, a ništa u realnosti.

Jedino što se narod bio pobunio jeste desetak ljudi oko državne bolnice i kad je Sefić pokosio dvije djevojke.

Niko neće prodati auto. Svi će nastaviti voziti. I svi ćemo plaćati akcize. I nikoga nećemo na izborima 2018. kazniti zbog toga.
petunija

#41 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by petunija »

Mislim da bi bila sreća kad ne bismo dobili taj kredit. Ionako smo prezaduženi, a kredit ne ide u razvoj privrede, već...tu priču znamo
Alfons Kauders

#42 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Vraća uhljebima, zato i imamo državni aparat dabogda ga niko nemao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

6 teta na šalteru po glavi stanovnika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nemam ja ništa protiv Sarajlija ..... ali ne volim šupljiranje nova auta, Porsche, Audi, Sarajevo stanovi ovo ono ..... pusti to ba ....
Mislim da ces se ipak sloziti da sarajevske minder budzetlije malo vise kostaju moju Tuzlu od tvog Maglaja. :)
edo_79

#43 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Haris.ba wrote:
edo_79 wrote:Nemam ja ništa protiv Sarajlija ..... ali ne volim šupljiranje nova auta, Porsche, Audi, Sarajevo stanovi ovo ono ..... pusti to ba ....

Prije desetak dana dođe lik na temu o Novaliću i napiše ne može ovo više, sve oporezujete. Isto i ova tema. Sve neke kritike, a ništa u realnosti.

Jedino što se narod bio pobunio jeste desetak ljudi oko državne bolnice i kad je Sefić pokosio dvije djevojke.

Niko neće prodati auto. Svi će nastaviti voziti. I svi ćemo plaćati akcize. I nikoga nećemo na izborima 2018. kazniti zbog toga.
Pa naravno da neće biti kažnjeni kad je samo šačica onih koji će se pobuniti, i koje će jako brzo ''ušutkati'' uhljebljeni koji su dobili radna mjesta u državnim agencijama jer su nekom nešto u stranki .....
edo_79

#44 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:

Mislim da ces se ipak sloziti da sarajevske minder budzetlije malo vise kostaju moju Tuzlu od tvog Maglaja. :)
PA drug kad uzmeš, što ti reče, prosjek zarade građana Tuzle i Maglaja .... jbg tu je to u 10 dkg, ako me razumiješ šta ti hoću reći .... Doduše vi imate malo veći administrativni aparat tako da se slažem... i da imate premijera ... onog doktora što je doktorir'o kod Fehre u Travniku :mrgreen:
Alfons Kauders

#45 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Haris.ba wrote:

Pa naravno da neće biti kažnjeni kad je samo šačica onih koji će se pobuniti, i koje će jako brzo ''ušutkati'' uhljebljeni koji su dobili radna mjesta u državnim agencijama jer su nekom nešto u stranki .....
Ja pak mislim da se nece pobuniti zato jer su glasali za ovo.

Odnosno zato jer smo opet nas dvojica manjina. :D
Haris.ba

#46 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

I da ogolimo - niko neće kritikovati zato što treba kritikovati. Već samo zato da bi došao na vlast.

A pošto mi imamo politički sistem da su skoro svi u vlasti - pitanje je samo borbe za više vlasti.
edo_79

#47 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote:Ja pak mislim da se nece pobuniti zato jer su glasali za ovo.

Odnosno zato jer smo opet nas dvojica manjina. :D
Drug moj ja sam po zadnjem popisu stanovništva OSTALI .... tako da :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#48 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:

PA drug kad uzmeš, što ti reče, prosjek zarade građana Tuzle i Maglaja .... jbg tu je to u 10 dkg, ako me razumiješ šta ti hoću reći .... Doduše vi imate malo veći administrativni aparat tako da se slažem... i da imate premijera ... onog doktora što je doktorir'o kod Fehre u Travniku :mrgreen:
Ispravka krivog navoda. Nas cijenjeni premijer Novalic je iz Gradacca koji je Tuzli blizu otprilike koliko je Kakanj blizu Maglaja. :)

A imamo veci administrativni aparat, ali u njemu ne radi Tuzla, vec Banovici. :lol: Tuzlak moze uci u neku kantonalnu instituciju jedino kada im treba platiti kakvo mito. :lol:
edo_79

#49 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Haris.ba wrote:I da ogolimo - niko neće kritikovati zato što treba kritikovati. Već samo zato da bi došao na vlast.

A pošto mi imamo politički sistem da su skoro svi u vlasti - pitanje je samo borbe za više vlasti.
Ja NITI sam u vlasti (ni bilo ko iz moje porodice) niti BI BILI u vlasti .... mene zanima samo da mogu radit, i pristojno živjeti od svog rada, ako je to puno jebiga onda ....
edo_79

#50 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote: Ispravka krivog navoda. Nas cijenjeni premijer Novalic je iz Gradacca koji je Tuzli blizu otprilike koliko je Kakanj blizu Maglaja. :)

A imamo veci administrativni aparat, ali u njemu ne radi Tuzla, vec Banovici. :lol: Tuzlak moze uci u neku kantonalnu instituciju jedino kada im treba platiti kakvo mito. :lol:
MIslio sam na Premijera TK, tako da ...... PRIHVATAM TVOJE IZVINJENJE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by edo_79 on 29/03/2017 11:05, edited 1 time in total.
Post Reply