Prva pomoć u avtu!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amar1994

#26 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

supercali wrote:Ti izgleda nisi nikad vozio auto po jakom suncu
Image
jesam i tu ne pomazu zuta nego bijela svjetla koja imaju novija vozila u obliku LED dnevnih :thumbup:

a i ako treba , onda nek stave fleksibilno(kao sto je u vecini zemalja) , gdje je nepregledno da su obavezna , kakva im je svrha u gradu i u guzvi :-) , al treba pare uzet :izet: , a babini sinovi neka voze 200 :zoka: :thumbup:
amar1994

#27 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
vozilo se 90 godina i sve bilo ok,odjednom oslijepili svi..ne vide po danu... vecina drzava ukinula tu glupost ovi nikako da ukinu....
:lol: :lol: :sax: :thumbup:
junior3

#28 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by junior3 »

Još malo pa ćemo i noću morati svjetla palit'. :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#29 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by bitanga_sa_otesa »

amar1994 wrote: kakva im je svrha u gradu i u guzvi
svrha je da jebes prekidac 100x na dan ,da upola skratis vijek alternatoru i akumulatoru,o vecoj potrosnji i emisiji gasova ne bi ni pisao :run: kazne se podrazumijevaju...
amar1994

#30 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote: kakva im je svrha u gradu i u guzvi
svrha je da jebes prekidac 100x na dan ,da upola skratis vijek alternatoru i akumulatoru,o vecoj potrosnji i emisiji gasova ne bi ni pisao :run: kazne se podrazumijevaju...
:-) :-) :thumbup:

http://www.vecernji.hr/vozieko/dnevna-s ... ju-1071292 oni glupi

al su zato ovakvi papkari praznoglavi pametni :izet:

Image

:run:
amar1994

#31 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

junior3 wrote:
amar1994 wrote:Sta kaze , set sijalica obavezan, od kojih konkretno mom autu nijedna ne odgovara :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da ne govorim da su te sijalice smece tesko vecinom :-)

Kad kazem H11 mi treba za kratka , taj rad :shock: :shock: :nevjerujem:

:mrgreen:
:lol:

I kod mene je neki set u autu a ne odgovaraju. :mrgreen:
:lol: :mrgreen:
BarbaDue

#32 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by BarbaDue »

Nov set prve pomoći 30 kaemova a kazna 50.
amar1994

#33 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

Nema zavoja i materijala u bolnicama, ambulantama a traze novu prvu pomoc :lol: :lol: :lol: :lol:

:sax: :bih: :bih:
supercali

#34 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by supercali »

bitanga_sa_otesa wrote:
vozilo se 90 godina i sve bilo ok,odjednom oslijepili svi..ne vide po danu... vecina drzava ukinula tu glupost ovi nikako da ukinu....
Vozilo se i bez vrata pojasa i sl
Jel trebamo i danas da vozimo bez toga?
Nije glupost samo su sada tu drl svjetla
To sto nasi nece ili ne znaju kako da provedu to da se predje na drl je druga prica
amar1994

#35 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

JEste glupost na ovaj nacin :-) , ne brani glupane sa kupljenim diplomama molim te :)
supercali

#36 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by supercali »

Ko kaze da ih branim?
Branim ono sto je nauka dokazala
BarbaDue

#37 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by BarbaDue »

:izet: vas neoni i xenoni :mrgreen:
tempuser

#38 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by tempuser »

amar1994 wrote:
AmirBaa wrote:sto se cudite ljudi, pa kao da svima nije jasno da je kod nas vecina saobracajnih prekrsaja stvorena samo da se uzmu pare od gradjana, a ne zbog "sigurnosti" ili slicno. Stickeri na staklu... :-) :-) :-) :-)
:lol: :lol: :lol:

A imas saobracajnu kao dokaz da je registrovan , al treba sticker :oops: :lol: :lol: :lol:
Stiker ima smisla za pasivnu identifikaciju, u nekim teoretskim uslovima drot na parkiranom autu moze utvrditi da auto nema stikera i pisati kaznu ili utvrditi da je autu istekla registracija duze od 30 dana.
Sto se saobr. dozvole tice, voznja istog ili slicnog auta na tudje tablice se samo kontrolom saobr. dozvole ne moze otkriti, ali ako nema stikera ili je stiker istekao, jer je tablice lako zamjeniti, a premjestati sajbu bas i nije, i eto veselja za drotove. Naravno sve to ima smisla kad bi se sistem provodio kako treba! :wink:
amar1994

#39 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

Image
Image

:thumbup:

U nekim poput Njemacke je obavezno ali mozes ugraditi LED dnevna bez da seru neke glavonje , upaljeni maglenjaci i slicno , nije fabricki :lol:
amar1994

#40 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
Stiker ima smisla za pasivnu identifikaciju, u nekim teoretskim uslovima drot na parkiranom autu moze utvrditi da auto nema stikera i pisati kaznu ili utvrditi da je autu istekla registracija duze od 30 dana.
Sto se saobr. dozvole tice, voznja istog ili slicnog auta na tudje tablice se samo kontrolom saobr. dozvole ne moze otkriti, ali ako nema stikera ili je stiker istekao, jer je tablice lako zamjeniti, a premjestati sajbu bas i nije, i eto veselja za drotove. Naravno sve to ima smisla kad bi se sistem provodio kako treba! :wink:
To i jeste poenta :thumbup: :bih:

Oni su vratili opet stickere samo jer je neko dobar na tome :D
amar1994

#41 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

supercali wrote:Ko kaze da ih branim?
onda OK :) , nauka je isto dokazala ovo sto je @Bitanga naveo :thumbup:
amar1994

#42 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by amar1994 »

Primjera radi , kupim ove original i stavim. Strucnjaci kazu maglenjaci upaljeni :lol: :lol: :lol:

Image

Inace su i proizvodjaci kao i fabrike glupe pa stavljaju AUTO svjetla sa senzorima svjetlosti :sax: :D
tempuser

#43 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote: vozilo se 90 godina i sve bilo ok,odjednom oslijepili svi..ne vide po danu... vecina drzava ukinula tu glupost ovi nikako da ukinu....
Nije pitanje vidis li ili ne vidis, pitanje je vidljivost auta koje ti ide u susret. Mislim da bi bilo apsurdno raspravljati da je auto sa upaljenim svjetlima vidljiviji na vecoj udaljenosti od auta bez upaljenih svjetala. To dalje povecava mogucnost da vozacu koji iz bilo kog razloga ne bi primjetio nadolazeci auto bez svjetala upaljena svjetla ranije privuku pazanju. Meni je sad problem moc navike kad vozim po SRB ili HR ljeti jer gledam svjetla, a ne auta i treba mi malo da se presaltam da gedam auta, a ne svjetla.
spree

#44 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by spree »

koliko znam u novi zakon su dodali dnevna svjetla. zar postoji to nesto fabricki ugradjena ili nisu fabricki? to neki drot kaze? jel to pise u zakonu ako nisu fabricka dnevna svjetla onda se to ne pika :-) :lol: . ja sebi narucio sa ebaya neka jeftina i stavio na same farove. izgleda kulturno, a sluzi svrsi. bas bi volio da da naletim na drota koji bi mi tako nesto rekao ili eventualno pisao kaznu za to. cerali bi se do suda ako treba.
supercali

#45 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by supercali »

amar1994 wrote:
supercali wrote:Ko kaze da ih branim?
onda OK :) , nauka je isto dokazala ovo sto je @Bitanga naveo :thumbup:
To nije dokazala
hrle1976

#46 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by hrle1976 »

Dzaba vam prva pomoc i vozacka kad ste zaglavi,i kod svjetala golfa zwei
bitanga_sa_otesa

#47 Re: Prva pomoć u avtu!?

tempuser wrote:
Nije pitanje vidis li ili ne vidis, pitanje je vidljivost auta koje ti ide u susret. Mislim da bi bilo apsurdno raspravljati da je auto sa upaljenim svjetlima vidljiviji na vecoj udaljenosti od auta bez upaljenih svjetala. To dalje povecava mogucnost da vozacu koji iz bilo kog razloga ne bi primjetio nadolazeci auto bez svjetala upaljena svjetla ranije privuku pazanju. Meni je sad problem moc navike kad vozim po SRB ili HR ljeti jer gledam svjetla, a ne auta i treba mi malo da se presaltam da gedam auta, a ne svjetla.
vidim auto koji dolazi u susret,nisam jos obnevidio,jedem mrkvu stalno i meni nije problem uociti objekat na cesti od 4x1,7x1,5 metar.kad glupi amerikanci nisu to uveli nikad,ne treba ni nama ovdje....
tempuser

#48 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
tempuser wrote:
vidim auto koji dolazi u susret,nisam jos obnevidio,jedem mrkvu stalno i meni nije problem uociti objekat na cesti od 4x1,7x1,5 metar.kad glupi amerikanci nisu to uveli nikad,ne treba ni nama ovdje....
To nisu uveli glupi amerikanci nego "glupi" skandinavci koji 6 mj godisnje voze u polumraku.
I opet, nije problem da li vidis auto, nego u paznji, auto sa upaljenim svjetlima je vidljiviji i prije ce privuci paznju.
bitanga_sa_otesa

#49 Re: Prva pomoć u avtu!?

tempuser wrote:
To nisu uveli glupi amerikanci nego "glupi" skandinavci koji 6 mj godisnje voze u polumraku.
I opet, nije problem da li vidis auto, nego u paznji, auto sa upaljenim svjetlima je vidljiviji i prije ce privuci paznju.
nisam ni rekao da su amerikanci uveli ,vec kad njima ne treba ne treba nikome...i neka koriste skandinavci,ali sto ja moram koristiti kad sve vidim po danu,uocim svaki auto i sa svjetlima upaljenim i bez,nemam problema s tim,polagao sam kad nisu trebala svjetla po danu, tad se sve vidilo iako smo mi u vecem polumraku nego skandinavci....
sha_ba

#50 Re: Prva pomoć u avtu!?

Post by sha_ba »

junior3 wrote:Još malo pa ćemo i noću morati svjetla palit'. :oops:
Šibe i po danu :mrgreen:
Post Reply