Nikakav ti drug to nije rekao (za kopije telefona i sl.) nego si gledao "jednog lika" na netu koji je spominjao da mu je to pricao neki njegov koji drzi prodavnicu mobitela u Visokom i onda si to povezao. I ja sam isto kod njih kupio S7 Edge u 8. mjesecu, platio 1150 KM, kutija bila otvarana pa naknadno zatvorena Samsung naljepnicom, ali to mi ne smeta, na kraju krajeva i kod operatera je 90% kutija otvoreno (u servisu kada ubacuju garantni list) pa to ne znači da telefoni ne valjaju.
Druga stvar je ovo što su neki forumaši već pisali, telefon platiš oko 300 KM jeftinije i šta se žališ, a to kako oni dođu do njega mene kao kupca apsolutno ne zanima.
Trenutno je i moj S7 Edge kod njih na servisu, na jednoj temi sam već opisivao kvar, uglavnom pojavila se pink linija na desnoj strani displeja i ljudi lijepo pregledali telefon, utvrdili da nije u pitanju mehaničko oštećenje i trenutno čekaju da dobiju displej kako bi promijenili, a neki dan kad sam ih kontaktirao rekli su da ako displej ne dobiju u tom roku od 45 dana (već je prošlo 22), poslat će mi novi telefon i zdravo. Nisam ni očekivao da će ga popraviti za 10 dana jer i u ovlaštenim servisima se zna desiti da nema dijela za neki uređaj pa se čeka po mjesec i više.
Inače sam kod njih uzimao i S6 Edge i nisam imao nikakvih problema dok ga nisam razbio

isto tako za ove što pričaju kako su im polovni telefoni, refurbished i slično, postoji more software-a na netu s kojima možeš provjerit detaljno (pogotovo za Samsung uređaje) koliko je telefon imao sati rada. To radi čak i nakon Hard reseta, e jedino da promijene matičnu ploču, al u tom slučaju nek je i refurbished ako je nova matična i novo kućište

Sve u svemu, za sad jako pozitivno iskustvo s njima i jedva čekam svoj mobitel nazad, a što se tiče odnosa njihovih djelatnika, onako kako sam se ja postavio prema njima, takav smo razgovor i imali, sve uljudno i na nekom normalnom nivou.