PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#26 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by MTV »

hrasno38 wrote: Ma ja sam spomenuo BH operatere sa nivo sigurnosti i garancije....a i cijene im nisu za neke modele uopste lose. Mislim za mene da dam tolike pare za telefon bi automatiski znacilo da sam zreo za psihijatrije hahahahaha
Znam. Elipso u HR i tehnomag imaju istu garanciju kao telecomi.
Ja sam malo uzeo siru sliku skupih mobitela. Nista vise.
A i razlike u cijeni su astronomske. Piljare i regularne radnje. :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#27 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hrasno38 »

Ja sam nekada davno kod njih uzeo Samsung S3 i nisam sa njim imao nikakvih problema sto jest jest ali zato jesam kad je sin uzeo nekog Sonija i iz cista mira mu pred mojim ocima poceo da steka ekran. Ja odnio kaze ovaj fizicko ostecenje nema garancije......kako fizicko kad nigdje nema ostecenja ni na mapi....e onda kad je skonto da me ne moze vozati je rekao sigurno je ispao....OK ajde dokazi.......i tako smo se natjerivali dok nisam rekao da cu ga poslati direktno u Sony i zatraziti njihovo misljenje kao i misljenje inspekcije i onih za zastitu potrosaca. Ma citava zajebancija te kad mi je dosadilo naprdjivanje narucio sam displej preko ebay-a koji kosta 20$ a za ciju zamjenu oni traze 150KM jer mi se nije ispaltilo da ga razbijem majmunima o glavu ali sam im obecao da cu ih gaziti na svakom cosku gdje god budem mogao.
hrasno38

#28 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hrasno38 »

MTV wrote:
hrasno38 wrote: Ma ja sam spomenuo BH operatere sa nivo sigurnosti i garancije....a i cijene im nisu za neke modele uopste lose. Mislim za mene da dam tolike pare za telefon bi automatiski znacilo da sam zreo za psihijatrije hahahahaha
Znam. Elipso u HR i tehnomag imaju istu garanciju kao telecomi.
Ja sam malo uzeo siru sliku skupih mobitela. Nista vise.
A i razlike u cijeni su astronomske. Piljare i regularne radnje. :-)
Sto je nemoguce jer ne moze u ovlastenom predstavnistvu da S7 kosta 800$ a kod ovih kruska 400$ :?
hopi

#29 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hopi »

pa šta je više, 100 puta prežvakana tema, nije nikakva prevara u pitanju piše u njihovoj "garanciji" sve

-hoćeš jeftin telefon, bez garancije, kupiš u univerzalno i sličnim radnjama
-hoćeš telefon s garancijom pravom, pravac ovlaštene radnje, i platiš telefon dosta više

pa nek si svako uzme šta mu je draže, odgovara i šta misli da je bolje i riješen problem
exampLe.

#30 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by exampLe. »

Ovo je dosad 100x prozvakana tema. Ako ces pravu garanciju das 3 glave vise, a ako ces da prodjes jeftinije kupis mobitel u piljari ili na piku i kraj price.
citroen xm

#31 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by citroen xm »

Ako ti slučajno ode neka stavka koja još slučajnije nije navedena da ne podliježe garanciji, tu ti se javi viša sila da te mučki mlatne iza ćoška. :lol: :lol:

Na kraju će svi kupovati Kineze kod ovih Hercegovaca. :D
sencobih

#32 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by sencobih »

citroen xm wrote:Ako ti slučajno ode neka stavka koja još slučajnije nije navedena da ne podliježe garanciji, tu ti se javi viša sila da te mučki mlatne iza ćoška. :lol: :lol:

Na kraju će svi kupovati Kineze kod ovih Hercegovaca. :D
Viša sila mi je daleko najjača stavka
hrasno38

#33 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hrasno38 »

exampLe. wrote:Ovo je dosad 100x prozvakana tema. Ako ces pravu garanciju das 3 glave vise, a ako ces da prodjes jeftinije kupis mobitel u piljari ili na piku i kraj price.
Nem atu prava i kriva garancija ako hoces da prodajes brand onda se moras pridrzavati njihovih pravila. Druga je stvar kad kupujes telefone na kilo.....
hrasno38

#34 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hrasno38 »

CoolinBan wrote:ne mogu to genijalci da skontaju
hoće i jare i pare
hoće za 1000 Km za s7 da ima 2 godine garancije

mudo labudovo
Ne nego hoce da makar za tu 1 godinu imaju makar na nesto garanciju a ne samo papir u koji mogu izdrkati!!!!
Cupko_

#35 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by Cupko_ »

Nikakav ti drug to nije rekao (za kopije telefona i sl.) nego si gledao "jednog lika" na netu koji je spominjao da mu je to pricao neki njegov koji drzi prodavnicu mobitela u Visokom i onda si to povezao. I ja sam isto kod njih kupio S7 Edge u 8. mjesecu, platio 1150 KM, kutija bila otvarana pa naknadno zatvorena Samsung naljepnicom, ali to mi ne smeta, na kraju krajeva i kod operatera je 90% kutija otvoreno (u servisu kada ubacuju garantni list) pa to ne znači da telefoni ne valjaju.
Druga stvar je ovo što su neki forumaši već pisali, telefon platiš oko 300 KM jeftinije i šta se žališ, a to kako oni dođu do njega mene kao kupca apsolutno ne zanima.
Trenutno je i moj S7 Edge kod njih na servisu, na jednoj temi sam već opisivao kvar, uglavnom pojavila se pink linija na desnoj strani displeja i ljudi lijepo pregledali telefon, utvrdili da nije u pitanju mehaničko oštećenje i trenutno čekaju da dobiju displej kako bi promijenili, a neki dan kad sam ih kontaktirao rekli su da ako displej ne dobiju u tom roku od 45 dana (već je prošlo 22), poslat će mi novi telefon i zdravo. Nisam ni očekivao da će ga popraviti za 10 dana jer i u ovlaštenim servisima se zna desiti da nema dijela za neki uređaj pa se čeka po mjesec i više.
Inače sam kod njih uzimao i S6 Edge i nisam imao nikakvih problema dok ga nisam razbio :D isto tako za ove što pričaju kako su im polovni telefoni, refurbished i slično, postoji more software-a na netu s kojima možeš provjerit detaljno (pogotovo za Samsung uređaje) koliko je telefon imao sati rada. To radi čak i nakon Hard reseta, e jedino da promijene matičnu ploču, al u tom slučaju nek je i refurbished ako je nova matična i novo kućište :D
Sve u svemu, za sad jako pozitivno iskustvo s njima i jedva čekam svoj mobitel nazad, a što se tiče odnosa njihovih djelatnika, onako kako sam se ja postavio prema njima, takav smo razgovor i imali, sve uljudno i na nekom normalnom nivou.
exampLe.

#36 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by exampLe. »

hrasno38 wrote:
exampLe. wrote:Ovo je dosad 100x prozvakana tema. Ako ces pravu garanciju das 3 glave vise, a ako ces da prodjes jeftinije kupis mobitel u piljari ili na piku i kraj price.
Nem atu prava i kriva garancija ako hoces da prodajes brand onda se moras pridrzavati njihovih pravila. Druga je stvar kad kupujes telefone na kilo.....
Kakva nam je drzava ne znam kako vas ista moze zacuditi i iznenaditi. :D
hrasno38

#37 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hrasno38 »

Cupko_ wrote:Čovjek je poslao link od običnog S7 a ne od Edge, bar pogledaj prvo :)
OK u pravu si izvinjavam se ista je potpuno cijena u saturnu 449EUR....

http://www.saturn.de/de/product/_samsun ... 03689.html

E super taj isti telefon kosta u Univerzalno 900 KM dakle kao i u Njemackoj pa me onako bas interesuje kako s obzirom da kod nas porez i carina iznose 37% sto znaci da ga je platio oko 550 KM sto granici sa nemogucim ako je orginalni telefon u pitanju. I to bez uracunate zarade za Univerzalno!Dakle minimalno racunajmo da je taj telefon placen 500 KM.
Novi telefon i na ebay-u kosta oko 400$ ali se zato polovan moze naci za 150!!!!

E hajde mi sad objasni gdje je i kako mobilni telefon Samsung S7 mogao biti kupljen orginalni i nov za 500KM ili 250EUR :?
pesimist

#38 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by pesimist »

Cupko_ wrote:Nikakav ti drug to nije rekao (za kopije telefona i sl.) nego si gledao "jednog lika" na netu koji je spominjao da mu je to pricao neki njegov koji drzi prodavnicu mobitela u Visokom i onda si to povezao. I ja sam isto kod njih kupio S7 Edge u 8. mjesecu, platio 1150 KM, kutija bila otvarana pa naknadno zatvorena Samsung naljepnicom, ali to mi ne smeta, na kraju krajeva i kod operatera je 90% kutija otvoreno (u servisu kada ubacuju garantni list) pa to ne znači da telefoni ne valjaju.
Druga stvar je ovo što su neki forumaši već pisali, telefon platiš oko 300 KM jeftinije i šta se žališ, a to kako oni dođu do njega mene kao kupca apsolutno ne zanima.
Trenutno je i moj S7 Edge kod njih na servisu, na jednoj temi sam već opisivao kvar, uglavnom pojavila se pink linija na desnoj strani displeja i ljudi lijepo pregledali telefon, utvrdili da nije u pitanju mehaničko oštećenje i trenutno čekaju da dobiju displej kako bi promijenili, a neki dan kad sam ih kontaktirao rekli su da ako displej ne dobiju u tom roku od 45 dana (već je prošlo 22), poslat će mi novi telefon i zdravo. Nisam ni očekivao da će ga popraviti za 10 dana jer i u ovlaštenim servisima se zna desiti da nema dijela za neki uređaj pa se čeka po mjesec i više.
Inače sam kod njih uzimao i S6 Edge i nisam imao nikakvih problema dok ga nisam razbio :D isto tako za ove što pričaju kako su im polovni telefoni, refurbished i slično, postoji more software-a na netu s kojima možeš provjerit detaljno (pogotovo za Samsung uređaje) koliko je telefon imao sati rada. To radi čak i nakon Hard reseta, e jedino da promijene matičnu ploču, al u tom slučaju nek je i refurbished ako je nova matična i novo kućište :D
Sve u svemu, za sad jako pozitivno iskustvo s njima i jedva čekam svoj mobitel nazad, a što se tiče odnosa njihovih djelatnika, onako kako sam se ja postavio prema njima, takav smo razgovor i imali, sve uljudno i na nekom normalnom nivou.

Ti si sigurno njihov radnik jer pricas stvari za koje sam se ja licno uvjerio da nisu tacne.Odgovorno tvrdim da sam kupovao telefon od malo jace od 1000 KM ljubaznost nula njih 3 je bilo iza sanka pricaju zezaju se meni su se obratili samo kad sam trebao potpisati.Znaci bez ikakvih prica sa kupcem kao da sam dosao da kupim hljeb a ne mobitel od dvije prosjecne plate.Sto se tice servisa a i sam vidis gore sliku za 90 posto kvarova ne spada u garanciju.Zbog cega je manja garancija ako su ok telefoni? Uostalom svak ima svoje mene sto se tice nikad vise marke necu dat u njihovim radnjama al svak ima razlicita iskustva pa nek izvoli niko danas nikog ne tjera ninasta
ado_sar

#39 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by ado_sar »

Garanciju u pravili daje proizvodjac telefona a ne prodavac. Piljare kao univerzalno isl prodajy telefone koji su kupljeni ko zna gdje i ko zna kako. Ranije su prodavali dosta telefona kupljenih na ugovore od telecom operatera po nizim cijenama, pa im se onda isplati i ovdje prodavati jeftinije. Takvi telefoni vise nemaju porijeklo, i garanciju se njihova garancija veze za ugovor o koristenju usluga koji neka firma ima sa njemackim telecomom npr. Ako bi nase piljare davale garanciju na takve telefone, potencijalne opravke bi gazda piljare finansirao iz svog dzepa. Kako mi nemamo nikakvu zastitu potrosaca, lakse im je ukinuti garanciju skroz, odnosno napisati u garanciji da ni jedan dio telefona ne podlijeze istoj. Apple jedini pruza internacionalnu garanciju koja vazi bez obzira gdje je telefon kupljen. Ako nekada samsung dosegne taj nivo, onda ce biti svejedno gdje se kupuju i ti telefoni, a do tada samo telecom operateri ili ako zaista postoni neki zastupnik koji nece muljati sa garancijom
ortodont

#40 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by ortodont »

pesimist wrote:Vise apsolutno nikad necu uzeti telefon kod njih apsolutno sam siguran da telefoni nisu originalni i cak mi je kutija bila otvarana zaljepljena samo obicnom trakicom da se ne otvara.Servis je katastrofa i apsolutno nista ne spada u garanciju.
Totalno sam nezadovoljan njihovom uslugom i bog zna odakle nabavljaju telefone ....sljedeci put pametnije svakoga mogu zeznuti jednom
Pohvale za temu, i sam sam razmišljao da otvorim istu, o ovoj tematici se mora pričati.

Univerzalno, Fontele i slično su ublehe koje žive da nekoga prevare, kao što gotovo sve u ovoj zemlji radi na tom principu.

Ova "garancija" je uvreda za inteligenciju, drskost i bezobrazluk. Bolje da ne daju ništa i da napišu porijeklo svojih telefona. Znam more primjera ljudi koji su imali nažalost posla sa ublehama u Univerzalnom ili Fonteleu.

Što se tiče otvaranja, svojim očima sam se uvjerio da svi oni to rade. Prošle godine sam sjedeći u BBI centru pratio šta rade dolje na prizemlju i hladno otvaraju kutije da bi oni nešto "gledali" i onda vrate u kutiju i zalijepe. To se već zove polovan uređaj.

Što se tiče Samsunga, zna se koliko košta na oficijelnoj stranici i ta cijena ne miče, ta cijena i jeste u Telecomu (dok ne nestane) te oficijelnim prodavačima koji su već spomenuti, s tim da je mislim i Imtec oficijelni retailer.

Ja sam prije par godina istina kupio u jednoj od ovi piljara (prvi smartphone koji sam kupio) i nisam imao probleme, ali čovjek je s godinama mudriji tako da nikada neću više kupiti telefon u BiH. Upravo sam naručio smartphone sa oficijelne stranice i ako ništa znam šta i odakle dolazi.
Last edited by ortodont on 22/03/2017 20:43, edited 1 time in total.
Cupko_

#41 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by Cupko_ »

pesimist wrote:
Cupko_ wrote:Nikakav ti drug to nije rekao (za kopije telefona i sl.) nego si gledao "jednog lika" na netu koji je spominjao da mu je to pricao neki njegov koji drzi prodavnicu mobitela u Visokom i onda si to povezao. I ja sam isto kod njih kupio S7 Edge u 8. mjesecu, platio 1150 KM, kutija bila otvarana pa naknadno zatvorena Samsung naljepnicom, ali to mi ne smeta, na kraju krajeva i kod operatera je 90% kutija otvoreno (u servisu kada ubacuju garantni list) pa to ne znači da telefoni ne valjaju.

Ti si sigurno njihov radnik jer pricas stvari za koje sam se ja licno uvjerio da nisu tacne.Odgovorno tvrdim da sam kupovao telefon od malo jace od 1000 KM ljubaznost nula njih 3 je bilo iza sanka pricaju zezaju se meni su se obratili samo kad sam trebao potpisati.Znaci bez ikakvih prica sa kupcem kao da sam dosao da kupim hljeb a ne mobitel od dvije prosjecne plate.Sto se tice servisa a i sam vidis gore sliku za 90 posto kvarova ne spada u garanciju.Zbog cega je manja garancija ako su ok telefoni? Uostalom svak ima svoje mene sto se tice nikad vise marke necu dat u njihovim radnjama al svak ima razlicita iskustva pa nek izvoli niko danas nikog ne tjera ninasta
Ma kakav radnik čovječe, pregledaj teme na ovom PDF ako te već zanima :) Kupio sam telefon kod njih preko interneta i pričam iz ličnog iskustva, puko 1150 KM, svakodnevno imam iskustva sa ovlaštenim servisima i znao sam da je rizik uzimati ovako sa ovim "polugarancijama" ali mi se nije davalo u tom trenutku 1500 KM koliko je S7 Edge koštao i kod operatera i u prodavnicama koje surađuju sa ovlaštenim dobavljačima :)
Cupko_

#42 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by Cupko_ »

hrasno38 wrote:
CoolinBan wrote:
hrasno38 wrote:
OK u pravu si izvinjavam se ista je potpuno cijena u saturnu 449EUR....

http://www.saturn.de/de/product/_samsun ... 03689.html

E super taj isti telefon kosta u Univerzalno 900 KM dakle kao i u Njemackoj pa me onako bas interesuje kako s obzirom da kod nas porez i carina iznose 37% sto znaci da ga je platio oko 550 KM sto granici sa nemogucim ako je orginalni telefon u pitanju. I to bez uracunate zarade za Univerzalno!Dakle minimalno racunajmo da je taj telefon placen 500 KM.
Novi telefon i na ebay-u kosta oko 400$ ali se zato polovan moze naci za 150!!!!

E hajde mi sad objasni gdje je i kako mobilni telefon Samsung S7 mogao biti kupljen orginalni i nov za 500KM ili 250EUR :?

čovječe pa i u Njemačkoj plaćaju porez, carinu, pa marža MM tako da je njihova nabavna cca 300-350 € po kojoj nabave i slični Univezalnom,
vjerovatno ima i muljaže prikaza manje nabavne cijene radi manjih poreza, a državne budžetske parazite i treba zakinut gdje god se može, i eto te cijene,
konktetno kod njih je vjerovatno slučaj da nekim putevima nabavljaju dekodirane mobitele koje tamo kupuju na pretplatu i dobiju za marku, dvije pa onaj ko neće taj tefon uhar mu ga prodat za solidnu sumu jednako kao što i kod nas imaš masu telefona na PiKu koje su ljudi uzeli kod bht ili eroneta na rate a prodaju maltene upola cijene od one sume koja će ih izać u konačnici kad ga nekad isplate kroz rate, ali valjda hoće da dođu do para sada; konkretno bio zainteresovan za HTC 10 i ima ih po 7-8 stoja uz bhtelekom račun gdje će ga faca kihnut kroz rate na dvije godine 1400 KM ali eto on hoće da uzne sad 8 stoja boli ga šta će kasnije bit, možda i pobjegne u Njemaćku pa ovi iz bht mogu ispušit
e to su ti ti slični telefoni koji dolaze i iz inostranstva do ovih sličnih Univerzalnom koje oni dekodiraju i kojima ništa ne fali
dobar onaj koji ga tušno, dobar Univerzalno dobar i onaj koji je ušićario za 4 stoje manje u odnosu na pametnjakovića koji je zbog garancije od dvije godine otišo u bhtelekom ili tehnomag i kupio s7 za 1400
Evo ovdje nisu sa porezom i carinom pa im je cijena oko 500$...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... 5573.m1684
Ma shvati da mene ne zanima kako oni naručuju. Ako je telefon original i ako je telefon nov (pod nov smatram i ako su ga oni jednom upalili u prodavnici, za mene to nije polovan telefon), mene baš briga jel on uzet u Poljskoj/Mađarskoj/Rumuniji na pretplatu pa prodat u pola cijene ili su ga uzeli od ovlaštenog dobavljača, sve dok radi kako treba. Evo u mom slučaju će ljudi ispoštovat garanciju i zamijenit displej koji košta oko 500 KM što je trenutno vrijednost gotovo pola telefona, ili u drugom slučaju će mi poslati nov telefon što je još bolje :)
A ovo što je neko navodio kako ih je gledao da oni upale telefon i gledaju nešto kao i onda ga vrate i zalijepe i kao to je polovan telefon, zapitajte se kako bi išta vaše novo radilo bez da je to neko prethodno isprobao, dal u servisu, kod dobavljača ili u prodaji, nevažno. Ljudi prodaju nove automobile a svaki nov automobil radi po principu da prvih 9 kilometara možeš poništiti i vratiti ponovo na 0 zbog testnih vožnji i slično, a gdje je činjenica da automobili vrijede i po 100 puta više od ovakvog telefona :)
Cupko_

#43 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by Cupko_ »

.
hrasno38

#44 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hrasno38 »

Ma klasicni "bolkurac" BH mentalitet.

VI - GARANCIJA ZA PROIZVOD ILI USLUGU
Član 25.
Prodavač je odgovoran za nedostatke na robi koji postoje u trenutku prenosa rizika na potrošača, bez obzira da li je on svjestan ove činjenice u skladu sa odredbama zakona kojim se ureñuju obligacioni odnosi u Bosni i Hercegovini.
Član 26.
(1) Za tehnički složene proizvode proizvoñač, odnosno dobavljač, dužan je da utvrdi i u tehničkom uputstvu navede rok obezbijeñenog servisiranja i da snabdije tržište rezervnim dijelovima, priborom i drugim proizvodima bez kojih se taj proizvod ne može upotrebljavati prema predviñenoj namjeni (u daljnjem tekstu: rezervni dijelovi).
(2) Rok iz stava (1) ovog člana ne smije biti kraći od tri godine za aparate za domaćinstvo, odnosno pet godina za druge tehnički složene proizvode, ako propisom donesenim na osnovu ovog Zakona nije drugačije odreñeno.
(3) Nakon prestanka proizvodnje proizvoda, proizvoñač ili dobavljač dužan je da obezbijedi nabavku rezervnih dijelova radi održavanja proizvoda, u roku koji za tehnički složene proizvode ne može biti kraći od deset godina.
(4) Ako proizvoñač, odnosno dobavljač nema sopstveni servis u Bosni i Hercegovini, dužan je da za tehnički složene proizvode obezbijedi i spisak pravnih i fizičkih lica (servisa) koje je ovlastio za pružanje usluga u Bosni i Hercegovini.

http://mp.ks.gov.ba/sites/mp.ks.gov.ba/ ... vine_0.pdf
Schlauf2

#45 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by Schlauf2 »

pesimist wrote:Prije par mjeseci kupio sam u Sarajevu univerzalno radnja mobitel samsung iskesirao 1000 KM i kontam jedni su od trenutno najzastupljenijih za prodaju mobitela u Sarajevu i zbog toga sam uzeo kod njih.Imao sam par problema sa telefonima kupljenim kod njih i za svaki su rekli NE PODLIJEZE GARANCIJI,bukvalno njihova garancija ne sluzi nicemu e sad glavni problem je u tome sto mi drug rece neki dan da firma samsung za sve svoje mobitele daje garanciju 2 godine i ako je original mobitel garancija mora biti 2 godine.Ja sam u univerzalno dobio godinu dana garancije.Jel moguce da tako zastupljena jaka firma za prodaju mobitela tuši fuseraj koji uzmu ispod cijene negdje i da se uopste ne radi o original telefonima zanima me vase misljenje takodje i za popravak u garanciji 99 posto kvarova ne zele da poprave

vasa iskustva misljenja oko ovog
Telefoni jesu original ali su zbog nacina nabavke u mogucnosti ponuditi isti uredjaj za manju cijenu. Takodjer, kad kupujes uredjaj od ovlastenog prodavca, ti uz uredjaj na neki nacin kupujes i garanciju. S druge strane, kod ovih kupujes nov uredjaj ali efektivno bez garancije, tako da ti na kraju dodje koliko para, toliko muzike, tj.da li po tebi garancija vrijedi tu razliku u cijeni izmedju ovlastenog i neovlastenog prodavca, ili ne vrijedi. Inace, to sto oni prodaju original telefon nema bas neke veze s garancijom proizvodjaca, jer kad bi garancija proizvodjaca vazila onda ovi ne bi uopste ni davali svoju garanciju.
hrasno38

#46 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by hrasno38 »

Schlauf2 wrote:
pesimist wrote:Prije par mjeseci kupio sam u Sarajevu univerzalno radnja mobitel samsung iskesirao 1000 KM i kontam jedni su od trenutno najzastupljenijih za prodaju mobitela u Sarajevu i zbog toga sam uzeo kod njih.Imao sam par problema sa telefonima kupljenim kod njih i za svaki su rekli NE PODLIJEZE GARANCIJI,bukvalno njihova garancija ne sluzi nicemu e sad glavni problem je u tome sto mi drug rece neki dan da firma samsung za sve svoje mobitele daje garanciju 2 godine i ako je original mobitel garancija mora biti 2 godine.Ja sam u univerzalno dobio godinu dana garancije.Jel moguce da tako zastupljena jaka firma za prodaju mobitela tuši fuseraj koji uzmu ispod cijene negdje i da se uopste ne radi o original telefonima zanima me vase misljenje takodje i za popravak u garanciji 99 posto kvarova ne zele da poprave

vasa iskustva misljenja oko ovog
Telefoni jesu original ali su zbog nacina nabavke u mogucnosti ponuditi isti uredjaj za manju cijenu. Takodjer, kad kupujes uredjaj od ovlastenog prodavca, ti uz uredjaj na neki nacin kupujes i garanciju. S druge strane, kod ovih kupujes nov uredjaj ali efektivno bez garancije, tako da ti na kraju dodje koliko para, toliko muzike, tj.da li po tebi garancija vrijedi tu razliku u cijeni izmedju ovlastenog i neovlastenog prodavca, ili ne vrijedi. Inace, to sto oni prodaju original telefon nema bas neke veze s garancijom proizvodjaca, jer kad bi garancija proizvodjaca vazila onda ovi ne bi uopste ni davali svoju garanciju.
Ne mozes prodavati takav prozivod po zakonu bez minimalno propisane garancije.
ado_sar

#47 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by ado_sar »

Sve je to po zakonu. Garancija postoji ali ona pokriva samo sarafe.
Cupko_

#48 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by Cupko_ »

CoolinBan wrote: pih nije tebi dobro nikako
kakav bolan ebay
pa jedan gigant njemački T-com pravi milionske ugovore i nabavlja stotine hiljada ili milione mobitela, i šta misliš kakva se cijena dobije sa proizvođačem i generalnim zastupnikom samsunga na primjer za Evropu i Njemačku pri takvim ugovorima
takve da T-com može uz svoje jače tarife "poklonit" jedan s7 za šaku eura ili čak džaba jer kod njih je jaka konkurencija i borba za kupca sa što povoljnom ponudom koja uglavnom podrazumjeva da dobiješ mobitel praktički na poklon
moj rođak u Njemačkoj svake dvije godine dobije džaba nov ajfon u tarifi
Njemci mijenjaju mobitele ko čarape, svaki novi ugovor na godinu, dvije i novi mob
i onda neki baja tako dobijen s7 odluči nekom prodat za neku sitnu lovu
ostaje samo da se uspješno dekodira i eto ga u Bosni po povoljno ciijeni
Sa svim ovim se slažem, al nešto ne mogu ovakvih što "njihov rođak u Njemačkoj dobija iPhone džaba". Kod kojeg je operatera tvoj rođak i koju tarifu koristi pa dobije džaba? Dobije možda na tarifi od 60-70-80 eura mjesečno a na takvoj tarifi ćeš ga i kod nas dobit za 1 KM. A najviše mrzim kad dođu tako iz Njemačke pa kao jooj ovdje je sve skupo, ja gore na tarifi od 20 eura dobijem džaba telefon. Dobije Nokiu 3310 možda :) 2017. je godina i niko od nas kao nije mrdnuo iz BiH i niko nema internet na kojem ce ukucat "o2", "t-mobile" ili slično i provjerit cijene :S
A da ih gore operateri mogu "poklanjat" s obzirom na količine koje naručuju, nije daleko od istine, tu se djelomično slažem :D
Last edited by Cupko_ on 22/03/2017 22:50, edited 1 time in total.
addem

#49 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by addem »

Mah situacija je ista kod svih nasih preprodavaca. Univerzalno je realno najveci ali je usluga katastrofa. Ta njihova garancija nema nikakvu vrijednost a dobro gledajte da li dobijete fiskalni racun. Uvijek im je jedna cijena za kes a druga za placanje karticom.
Drvosjeca iz Dejcica

#50 Re: PREVARE GARANCIJA TELEFONA

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

pesimist wrote:Vise apsolutno nikad necu uzeti telefon kod njih apsolutno sam siguran da telefoni nisu originalni i cak mi je kutija bila otvarana zaljepljena samo obicnom trakicom da se ne otvara.Servis je katastrofa i apsolutno nista ne spada u garanciju.
Totalno sam nezadovoljan njihovom uslugom i bog zna odakle nabavljaju telefone ....sljedeci put pametnije svakoga mogu zeznuti jednom
Ja sam kod njih do sada uzeo S3 Mini, pa S5, pa S7, pa dva komda A4. Kod kupovine sam isključivo tražio da nisu otvarani, odnosno da sigurnosna traka nije oštećena i tek kada sam se uvjerio da nisu otvarani onda sam i uzeo.

Što se tiče garancije istina da im je smješna ali recimo meni su S5 zamijenili za novi bez pogovora...na prvom me zezao display nakon 10 dana korištenja. Ne branim Univerzalno, jesu malo fuš firma ali eto ja nisam imao problema sa garancijom.
Post Reply