Sta bi trebao moj stari reci, 20 godina rada u SFRJ (Bosni) i nista na kraju. Ako vrijedi necijih 35 godina rada, koliko toliko, onda vrijedi i njegovih 20 godina.Black swan wrote:terenski rad 35 godina libija, irak, omarska, višegrad, butile, briješće...
i još te penzionišu 2 dana prije roka a ne jave ti pa ideš na posao 7 dana duže
da ti penzija bude manja jer nemaš FULL FULOVAstaž... te ti smanje penziju 2 % jer neka firma iz beograda u kojoj si radio kratko nije uplatila 2 mjeseca staža za vrijeme JUGE koja je bila savršena zemlja za radnike
Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
Moderator: anex
-
beobasket
#26 Re: Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
+ ratni staž kopanja rovova od 4 godine
to sam zaboravio
-
beobasket
#28 Re: Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
Bosna se odnosi prema ratno iseljenima kao kakva macaha. Sta je ljudi ostalo bez stanova na koje su polozili pravo, a samo zato sto su izvukli izvu glavu, a gelipteri po Sarajevu samo tako uzeli uz pomoc pojedinaca. Treba napomenuti kako vecina iseljenih su i dan danas samo drzavljani Bosne. Ljudi vodili desetogodisnje sporove da im neko na kraju samo kaze, mrs, zivis vani. Za taj isti stan su ljudi svako jutro isli na posao i posteno radili. Onda veliki broj sa 20, 25 godina radnog staza pa i oni sa manje, samo tako propalo u vodu. I neko se cudi sto veliki broj iseljenih tokom rata poslje 20 godina lagane okrece ledja Bosni. Moj stari je prvi koji ide samo zbog mame, i tako isto moja majka.
Last edited by beobasket on 24/03/2017 12:18, edited 1 time in total.
- Truba
#29 Re: Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
da...
komšija je imao kuću u sarajevu pa nije dobio stan...
ali je nakon rata u firmi skontao koja obitelj nema djecu te im se uvalio u stan budući da su ljudi umrli u ratu
komšija je imao kuću u sarajevu pa nije dobio stan...
ali je nakon rata u firmi skontao koja obitelj nema djecu te im se uvalio u stan budući da su ljudi umrli u ratu
-
beobasket
#30 Re: Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
Poznam dva slucaja gdje ljudi nisu mogli poslje rata otkupiti stan, jer su jednom rijecu izbrisani bili. U stanove se uvalili neki sa vezama. Tuzili, ali dzaba sve bilo, jer usmeno im receno da nema koristi, neka stede i kupe sebi novi.
Ja ti mogu istih stopa dati telefonski broj ako si novinar pa da cujes pricu.
Ja ti mogu istih stopa dati telefonski broj ako si novinar pa da cujes pricu.
- Truba
#31 Re: Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
ja samo raznosim knjige i novine

posalji u avaz ili oslobodjenje
mada sam se susretao s razlilitim pričama da je drvosječa ljudima u kući napravio drvorezački biznis... ali jak pa ništa od toga
znači u privatnoj kući
posalji u avaz ili oslobodjenje
mada sam se susretao s razlilitim pričama da je drvosječa ljudima u kući napravio drvorezački biznis... ali jak pa ništa od toga
znači u privatnoj kući
-
beobasket
#32 Re: Najveća isplaćena plaća u FBiH iznosi 60.576 KM
Necu ja. Nego smo kazem ali kad uzmes u obzir da ista ta jedna porodica Bosne nije vidila zadnjih 8 godina onda mozes zamisliti kako se osjecaju. Jos je rijec o Sarajlijama majoritetske populacije u gradu. I ova plata u iznosu od 60 i kusur hiljada je goli lopovluk.