Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stakasa

#26 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:Ma i ja se ibretim, posto znam ko je i kakav je, kontam koja budala povjeruje u njegovu pricu, to je sklepalo troje djece, nit ga je bilo briga imaju li jesti, piti, obuci sta :-) i onda sve to ostavio, prodo sve i za Njemacku...boli njega :izet: za svim, kakve ono bombe baca, sta prica, al mu pali...a raditi nece, to znam.
Dzabe, neko zna svoj uhljupluk naplatiti, dok se drugi ubi radeci, a nafaka nikakva :-)
Al hajde, nije tema taj lola, nego evo covjek pitao....
Pa da cujemo, hoce li postavljac teme sta izvuci iz forumasa sto ce mu pomoci :zoka:
Radi se o ociglednoj kvaliteti sto bi rekao Gojko Sisa, obavjestavaj ti nas redovno sta je pod njim, jesu li Svabici masni cevapi i tako to
mehoxy

#27 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by mehoxy »

Navikao si da budes neradnik, pa samo idi ukoliko si siguran da ces moci sebe natjerati da radis, u suprotnom ces samo veci belaj sebi stvoriti. Ima ovdje vazda fizikanerskog "posla" za mlade ljude, ko kaze drugacije laze, problem je sto to omladina nece da radi jer se radi o cistom izrabljivanju, koje ti neminovno unisti i psihicko i fizicko zdravlje. Ne prolaze tu ni vozaci kamiona puno bolje, jer duge sate provedu zgrbljeni nad volanom.

Sto nisi pokusao kakav fakultet zavrsiti, pa makar i vandredno ? Cijeni se diploma i vani, u mnogim drzavama.
MyTao

#28 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by MyTao »

Tebi bi izgleda svanulo kada bi ti neko nekako oduzeo stan... sve brige bi te prosle :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Mozes vjerovati ili ne.
Njegov stari tako zivio, eno ga docekao duboku starost.
On tako zivi.
Ne rade ljudi nista.
Nisu ni ovdje radili.
Odijelo kravata.
Izgleda i zvuci nevjerovatno, ali tako je.
Za to se moras rodit, ne moze to svako. Ustvari rijetko ko.

Imam i ja jednog, haj necemo reci da mi je jaran, vise poznanik, ali dovoljno smo bliski da znam neke stvari. Pisao sam nekad davno o njemu na nekoj temi.

Znaci lik uredno servisira zenske na dobrim pozicijama i par tih iz inostranstva. One mu daju dzeparac, kupuju mu garderobu, jedna mu je i auto kupila. A lik nista ne radi. Trening, kafana, kladionica i jahanje. :D

Doduse lik je stvarno lafcina i ima taj neki mangupluk da ga hoce i staro i mlado.

Mene bi na njegovom mjestu bilo strah boga u kojeg ne vjerujem :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#30 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Mozes vjerovati ili ne.
Njegov stari tako zivio, eno ga docekao duboku starost.
On tako zivi.
Ne rade ljudi nista.
Nisu ni ovdje radili.
Odijelo kravata.
Izgleda i zvuci nevjerovatno, ali tako je.
Za to se moras rodit, ne moze to svako. Ustvari rijetko ko.

Imam i ja jednog, haj necemo reci da mi je jaran, vise poznanik, ali dovoljno smo bliski da znam neke stvari. Pisao sam nekad davno o njemu na nekoj temi.

Znaci lik uredno servisira zenske na dobrim pozicijama i par tih iz inostranstva. One mu daju dzeparac, kupuju mu garderobu, jedna mu je i auto kupila. A lik nista ne radi. Trening, kafana, kladionica i jahanje. :D

Doduse lik je stvarno lafcina i ima taj neki mangupluk da ga hoce i staro i mlado.

Mene bi na njegovom mjestu bilo strah boga u kojeg ne vjerujem :D
Sto je najgore, ovaj i nije.
Ona crvena faca, ma prava seljacina :mrgreen:
Al eto, ima neke finte kojima prolazi :P
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
E to je bas rijetkost :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#32 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
E to je bas rijetkost :D
Mozda se gore oblaci u onu njemacku nacionalnu nosnju, pa to lozi one Svabice :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Mozda se gore oblaci u onu njemacku nacionalnu nosnju, pa to lozi one Svabice :D
Ma ko ce ga znati. Imas tako likova koji zrace tim nekim vibrama, pickama materinama, na koje zene reaguju i tu nema neke velike filozofije. Valjda su to oni nositelji dobrog genetskog materijala :D Takvi bi prezivjeli u Sparti, dok je vecina ziva iskljucivo zahvaljujuci antibioticima :lol:
karanana

#34 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by karanana »

Idi. Sta imas izgubiti? Jel napustas posao? Jel ti stan ode negdje? Kljuc u bravu, idi tamo, vidi sta mozes. Ako ne mozes nista, vratis se za godinu i nastavljas tamo gdje si bio i prije nego sto ces otici.
statixx

#35 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by statixx »

frontal2 wrote: Ovdje ljudi kazu 500 KM plata ti , pa 500 KM zena i eto,moze se, ma ko da je lako se ozeniti, nije meni jos do toga. I iskreno nije mi ni do djece.
Ja te razumijem, to je realnost/dilema s kojom se vecina omladine susrece. Znam mnogo ovakvih slucajeva, sto poznanici, sto familija, ali ima i onih kojima se ulaganje u znanje isplatilo.

Mislim da je kod tebe problem sto nemas radnu naviku, a tamo bi ti to stvorilo probleme. Ako mislis da te novac pokrece, trebas ici, ali vjerovatno te kopka to sto i ovdje mozes sa 500-600 KM proci, pogotovo ako i zena radi, jer imas rijeseno stambeno pitanje. U sustini, sve zavisi od toga kakve su ti ambicije i zivotni ciljevi.

Uostalom vrijedi pokusati, uvijek se mozes vratiti.
Streptokok

#36 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by Streptokok »

Bjezi iz ovog jada i ne osvrci se.
Last December

#37 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by Last December »

_BataZiv_0809 wrote: Ma ko ce ga znati. Imas tako likova koji zrace tim nekim vibrama, pickama materinama, na koje zene reaguju i tu nema neke velike filozofije. Valjda su to oni nositelji dobrog genetskog materijala :D Takvi bi prezivjeli u Sparti, dok je vecina ziva iskljucivo zahvaljujuci antibioticima :lol:
:lol: suze mi krenuše
frontal2

#38 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by frontal2 »

A nije trol,sta se tripujete. Citam i dumam se...
dječak sa šibicama

#39 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by dječak sa šibicama »

Nigdje ne padaju sa neba (novcanice)

Samo su po kanadama blize tlu i lakse ih je ubrati. Zato raja i bjezi.
avetinja

#40 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by avetinja »

Koju srednju imaš?
frontal2

#41 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by frontal2 »

avetinja wrote:Koju srednju imaš?
treca gimnazija
frontal2

#42 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by frontal2 »

mehoxy wrote:Navikao si da budes neradnik, pa samo idi ukoliko si siguran da ces moci sebe natjerati da radis, u suprotnom ces samo veci belaj sebi stvoriti. Ima ovdje vazda fizikanerskog "posla" za mlade ljude, ko kaze drugacije laze, problem je sto to omladina nece da radi jer se radi o cistom izrabljivanju, koje ti neminovno unisti i psihicko i fizicko zdravlje. Ne prolaze tu ni vozaci kamiona puno bolje, jer duge sate provedu zgrbljeni nad volanom.

Sto nisi pokusao kakav fakultet zavrsiti, pa makar i vandredno ? Cijeni se diploma i vani, u mnogim drzavama.

razmisljao sam o tome, da nadjem kakav posao,radim i vanredno upisem neki fakultet ali gdje god nadjem posao, to ti je po 9,10 sati radno vrijeme i subote.
Kad cu stici uciti za fakultet?
Ih,da je nesto normalno naci, 40 sati sedmicno,ja bih odmah fakultet upisao vanredno
frontal2

#43 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by frontal2 »

uglavnomja wrote:bezze da ti kazem sjedi dje si :D

mislim, ako ne odes, kajaces se sto nisi otisao-probao

ako odes - kajaces se sto si otisao. ali barem se imas gdje vratiti.

ukratko

mala plata, tezak posao

kod rodbine dok se ne snadjes znaci par mjeseci?
koliko ce tebi faliti tvoja komocija toliko ces i ti njima ugroziti njihovu. zajednicki cilj ce biti da se iselis.
a kad iznajmis stan i pocnes placati kiriju i rezije - mozes zaboraviti stednju, putovanja, luksuz ... jer na zapadu je lukasuz zuvjeti sam.
sanse da kupis stan za x godina - ne znam kako je u kanadi, ali sa jednom platom fizikanera mozda kakva garsonjerica izvan urbane zone sa kreditom na 30 godina koji ce biti znacajan dio plate. znaci imaces manje para efektivno nego 500 markica u bosni.
moraces i auto nabaviti. i jos masu stvari.

ako nadjes kakvuu zensku sa platom, mozda se mrdnete naprijed. (isto kao i u bosni).

i na sve to dodaj kanadsku klimu (sto sjevernje to veselije :D ) i da oni rade vani po svakom vremenu.

i bices sam. trebace dugo dok sa nekim kanadjaninom uspostavis dovoljno prijateljski odnos da mozete izlaziti, piti, ganjati koke ... ako ikada dodjes do toga.

navikao si na jedan zivot, tempo ... cisto sumnjam da ces tamo (op)ostati.

slazem se za sve navedeno. Mislim da bih kanadjanku mogao upoznati tamo.Ovdje se vrlo lahko smuvam s curama,nemam problem s tim,mislim da mi to solidno ide od ruke ovako kad sve sagledam
insomnia78

#44 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by insomnia78 »

Au, samo takve cekaju. Ti gimnazijalci najpozeljniji za migraciju :lol: :lol:
Idi jasta ces, ne gubis nista svakako. Samo, kako mislis uci, ostati i raditi?
Last edited by insomnia78 on 17/03/2017 19:53, edited 1 time in total.
avetinja

#45 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by avetinja »

Slabo ti je to sa gimnazijom. Ljudi sa fakultetima se jedva probijaju. Probaj, ništa te ne košta. Živi kod rodbine za početak, pa ako nađeš posao, odseli se od njih, zakupi kakvu garsonjeru.
frontal2

#46 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by frontal2 »

Dope_Man wrote:Mozes, ako ti je to cej, zaradjivati tamo pare, ovdje uplacivati staz samostalno .

nisam znao za ovo ????? stvarno ?
kako to ?
frontal2

#47 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by frontal2 »

meni otac kaze da gdje god odem logicno ceka me rad.
tvoje je kaze da se ufatis posla, ovdje si situiran radis i sutis, znaci tvoje je samo da radis.

a sto se tice posla, ovdje mogu naci nesto da ne fizikanerim,to je sto posto da mogu. I prije sam nalazio normalne poslove, samo su ovdje plate po 500 KM. Znao sam i kancelariju naci al 500 KM. A tamo ako odem kako god da okrenem ceka me da fizikanerim, al eto Drzava dobra ,uradedjena.
a u p. materinu.
Pa lakse bi mi bilo da nemam nikoga, ovdje bi se fatao posla i ne bih dumao.
Lakse je onima bilo kad je rat bio. Oni su morali bjezat vani , nisu imali izbora, mi sad imamo ko nekog izbora, haj' ti sad izvagaj a da se ne zajebes
insomnia78

#48 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by insomnia78 »

S obzirom da nemas skole, zanata, iskustva ne gine ti minimalac. A sa tim se neces puno vise usreciti nego sa pet glava ovdje
drastic

#49 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by drastic »

frontal2 wrote:meni otac kaze da gdje god odem logicno ceka me rad.
tvoje je kaze da se ufatis posla, ovdje si situiran radis i sutis, znaci tvoje je samo da radis.

a sto se tice posla, ovdje mogu naci nesto da ne fizikanerim,to je sto posto da mogu. I prije sam nalazio normalne poslove, samo su ovdje plate po 500 KM. Znao sam i kancelariju naci al 500 KM. A tamo ako odem kako god da okrenem ceka me da fizikanerim, al eto Drzava dobra ,uradedjena.
a u p. materinu.
Pa lakse bi mi bilo da nemam nikoga, ovdje bi se fatao posla i ne bih dumao.
Lakse je onima bilo kad je rat bio. Oni su morali bjezat vani , nisu imali izbora, mi sad imamo ko nekog izbora, haj' ti sad izvagaj a da se ne zajebes
poslusaj ti svog oca,jebes ove ostale
insomnia78

#50 Re: Migracija u Kanadu ? trebam vase iskreno misljenje/savjet

Post by insomnia78 »

Nego, kako ti mislis izvesti to? Ne mozes samo otici u Kanadu i reci evo ja doso raditi
Post Reply