SUKOBI U STOCU

Post Reply
gavrilo

Post by gavrilo »

Toozla wrote:...ja sam neutralan, interesuje me pravda, osudjujem sve zlocine, interesuje me bolje sutra.........ali najdraze mi je kad komsiji crkne krava.... :roll:
...u bolje sutra...
hoces da kazes da su federalci rs komsije... je l'? :x

separatisto jedan... djelis bosnu .... tststs.... :P
Toozla

Post by Toozla »

gavrilo wrote:
Toozla wrote:...ja sam neutralan, interesuje me pravda, osudjujem sve zlocine, interesuje me bolje sutra.........ali najdraze mi je kad komsiji crkne krava.... :roll:
...u bolje sutra...
hoces da kazes da su federalci rs komsije... je l'? :x

separatisto jedan... djelis bosnu .... tststs.... :P
...tesko je razumjeti znacenje rijeci komsija iz plemenske perspektive...
JBT

Post by JBT »

Pa zar je Nenad u RS-u?

Gavrilo, poslusaj dobronajmjeran savjet.
Ne idu duboko u vodu u rijeci koju ne poznajes. Bez obzira sto znas da plivas.

Sto se tice ovog foruma, prvo dva puta mjeri pa onda sjeci.
Dakle, prije nego stavis rijec na ovaj forum, dobro razmisli da li stvarno stojis iza toga sto si napisao. Ovaj forum citaju hiljade ljudi svakodnevno. Provalis li se jeftino, nikad se neces oporaviti.
mario-s

Post by mario-s »

motiv je isti ko kada se kamenuje autobus sa srpskim rukometašicama.(u Zagrebu prije 2-3 mjeseca)
sportski motiv
savjest

Post by savjest »

JBT wrote: Stvarno mi je neugodno i pomisliti da u SDP-u bilo koje drzave svijeta ima jedan takav clan.
Bljak.
Vrlo naivno i pogubno misljenje.

Ja cu ti samo spemenuti govno koje se zvalo Mitterand. On je vise radio za veliku Srbiju neko sam radovan karadzic. I sam znas u kojoj je partiji bio.

Ne zaboravi
Domovina ispred partije.

Partijski fanatici su nesto sto moze nanijeti najvise stete.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nenadv24 wrote:Hoćeš da kažeš da ja nisam čiste savjesti. Pa ja uopšte nisam bio u BiH tokom rata tako da nikog ne nosim na savjesti. Ili je možda greška što sam otišao. Svašta.
Nisi ti otisao... tako da po tom pitanju ne trebas kod sebe traziti gresku.

Tebe su stariji jednostavno uzeli za ruku i odveli, a tvoje je bilo da slusas.
JBT

Post by JBT »

"Ne zaboravi
Domovina ispred partije.

Partijski fanatici su nesto sto moze nanijeti najvise stete."

-Slazem se. To pokusavam objasniti onima koji podrzavaju SDA.
Sa SDS i HDZ ne treba ni pokusavati razgovarati na toj platformi. Dobije se kontraprodukt jer oni domovinom smatraju nesto sasvim trece.
JBT

Post by JBT »

gavrilo

Post by gavrilo »

JBT wrote:Pa zar je Nenad u RS-u?

Dakle, prije nego stavis rijec na ovaj forum, dobro razmisli da li stvarno stojis iza toga sto si napisao. Ovaj forum citaju hiljade ljudi svakodnevno. Provalis li se jeftino, nikad se neces oporaviti.
jbt tebi jedan dobronamjeran savjet... nije sve tako lose kao sto to ti mislis.

odluci se ili mrzis srbe ili ne mrzis. pored svih ovih nacionalista na forumu imam osjecaj da si nas ti najvise ispljuvao. mozda to ti i ne primjecujes ali samim time sto mene ili nenada nazivas cetnicima pokazujes da si jos daleko od medjunacionalne tolerancije.

ako sam ja bilo koga uvrijedio na osnovu njegove nacionalne i vjerske pripadnosti onda mi je to stvarno zao i sigurno nije bilo tako misljeno
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

JBT wrote:Tvoj savjet je posljednji koji bih poslusao. U svakom slucaju. Razlog sam naveo na jednoj drugoj temi.
Jarane, za razliku od tebe, ja sam rodjen kao SDP-ovac. Takva mi pamet.
Razlog zasto se to tebi cini da nije tako sam takodje objasnio na jednoj drugoj temi.
Dalje, nikad mi nisi odgovorio kakva je to logika da jedan SDP-ovac propagira opstanak i jacanje RS-a.
Stvarno mi je neugodno i pomisliti da u SDP-u bilo koje drzave svijeta ima jedan takav clan.
Bljak.
Ja sam rekao da bih volio i kantone sa srpskom većinom. Šta fali tom rješenju? Ništa nego ne odgovara Bošnjacima. Zašto? Zato što hoće unitarnu BiH bez kantona a s obzirom da su većina 2 dva naroda su totalno popušila u takvoj BiH.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ma to ti je uvijek tako, neko nastrada a da se pri tome uopste ne pita zasto je to tako. Ali hajd, vjerujem da ce se smiriti, sve je to u cilju dnevne politike, isto kao i sve do sada. Vrtila se prasina oko pasosa, licni, tablica, para, himne itd itd - i na kraju se sve sleglo i legli svi na rudu. Tako se vrti i oko policije i vojske - nesto se zakunu, nakon toga kao odjednom odluce da nema sljedece "ture" mladih vojnika, kao ono nema para ;-) e onda kad dodju nakon nove godine novi novaci njima ce lijepo i mnogo lakse biti preturiti preko usta sta trebaju... i opet se sva prasina slegla :-D i tako dalje i tako dalje i dok se covjek okrene, 20.-godisnjica od potpisivanja Dejtona i jedinstvena BiH :-D :-D :-D Pozdrav svim Bosancima&Hercegovcima..... u kojem god dijelu bili :-D
savjest

Post by savjest »

Upravo zbog toga se nisam slozio sa tvojom konstatacijom da niti jedan socijalist ne radi protiv BIH. Ljudi koji su clanovi nekih partija "brane svoj hljeb" i pljuju po drugima... logicno. No ja ne vjerujem u "savrsenost" jedne politicke struje. Ono, mi smo zlato drugi su govna.

Nikad nisam bio clan neke partije niti imam namjeru. Moj glas nikad nije vec garantovan jednoj partiji i sve zavisi na kojem novou se glasa. Kao sto rekoh Domovina iznad partijskog i to je najbolji nacin da se ide naprijed.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

gavrilo wrote:

odluci se ili mrzis srbe ili ne mrzis. pored svih ovih nacionalista na forumu imam osjecaj da si nas ti najvise ispljuvao. mozda to ti i ne primjecujes ali samim time sto mene ili nenada nazivas cetnicima pokazujes da si jos daleko od medjunacionalne tolerancije.

ako sam ja bilo koga uvrijedio na osnovu njegove nacionalne i vjerske pripadnosti onda mi je to stvarno zao i sigurno nije bilo tako misljeno
Gavrilo već sam ti rekao radi se o prikrivenom fašisti navodnom SDP-ovcu koji kada mu spomeneš to da mrzi ali neće da prizna vadi se na svaki mogući način a već u sljedećem postu vidiš da je veeeeliki nacionalista.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

savjest wrote:Upravo zbog toga se nisam slozio sa tvojom konstatacijom da niti jedan socijalist ne radi protiv BIH. Ljudi koji su clanovi nekih partija "brane svoj hljeb" i pljuju po drugima... logicno. No ja ne vjerujem u "savrsenost" jedne politicke struje. Ono, mi smo zlato drugi su govna.

Nikad nisam bio clan neke partije niti imam namjeru. Moj glas nikad nije vec garantovan jednoj partiji i sve zavisi na kojem novou se glasa. Kao sto rekoh Domovina iznad partijskog i to je najbolji nacin da se ide naprijed.

Moj glas nikad nije vec garantovan jednoj partiji- Ma ja samo otvorena podrška SDA-lijama.
gavrilo

Post by gavrilo »

JBT wrote:"Ne zaboravi
Domovina ispred partije.

Sa SDS i HDZ ne treba ni pokusavati razgovarati na toj platformi. Dobije se kontraprodukt jer oni domovinom smatraju nesto sasvim trece.
cekaj malo... znaci ti pravis razliku izmedju bosnjackih nacionalista i drugih. znaci ovi posto su ipak tvoji, su bolji od ovih drugih.

e vidis tu se ti i ja razlikujemo. za mene su oni svi ista bagra
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

daduli_sa wrote:Ma to ti je uvijek tako, neko nastrada a da se pri tome uopste ne pita zasto je to tako. Ali hajd, vjerujem da ce se smiriti, sve je to u cilju dnevne politike, isto kao i sve do sada. Vrtila se prasina oko pasosa, licni, tablica, para, himne itd itd - i na kraju se sve sleglo i legli svi na rudu. Tako se vrti i oko policije i vojske - nesto se zakunu, nakon toga kao odjednom odluce da nema sljedece "ture" mladih vojnika, kao ono nema para ;-) e onda kad dodju nakon nove godine novi novaci njima ce lijepo i mnogo lakse biti preturiti preko usta sta trebaju... i opet se sva prasina slegla :-D i tako dalje i tako dalje i dok se covjek okrene, 20.-godisnjica od potpisivanja Dejtona i jedinstvena BiH :-D :-D :-D Pozdrav svim Bosancima&Hercegovcima..... u kojem god dijelu bili :-D
Zbog takvih kao što si ti druga 2 naroda će se samo više getoizirati. To se već dešava. Samo nastavite tako i uskoro će biti gotovo a svake godine je tako. Evo primjera prije 2 godine procenat Srba u FBiH je bio oko 7% sada iznosi 4,4%. Za godinu dana možda bude 2%.
stickitout

Post by stickitout »

gavrilo wrote:

Opet suplja............... :D
JBT

Post by JBT »

"odluci se ili mrzis srbe ili ne mrzis."

-E, moj Gavrilo. Jedina stvar koju mrzim je ustajati rano ujutro.
Rekoh ti da razmislis prije nego nesto napises.

"pored svih ovih nacionalista na forumu imam osjecaj da si nas ti najvise ispljuvao."

-Koga vas? Tebe? Nenada? Tebe i Nenada? Srbe? Stanovnike ove planete?
Inace, nije nacionalizmu neprijatelj nacionalizam druge boje. Ruka ruku mije. Nacionalizmu je neprijatelj nenacionalizam.

"mozda to ti i ne primjecujes ali samim time sto mene ili nenada nazivas cetnicima pokazujes da si jos daleko od medjunacionalne tolerancije. "

-Tebe nisam nazvao cetnikom. Nenada sam uporedio sa cetnicima jer mu je ista logika kao kod navedenih. Ne bih sad navodio primjere jer bi mi trebalo previse vremena.
Nenad je mene poravnao sa pripadnicima SDA i SBiH tj. sa balijama, kako on to voli okarakterisati. A pojma nema ni ko sam ni sta sam. Kao sto rekoh cetnicima su svi koji su protiv RS-a a pri tome za gradjasku BiH balije ili ustase. Bez obzira na nacionalnu pripadnost.
Vjerujem da mu Gojko Beric, Marko Vesovic, onaj Petar iz Beograda, Bogic Bogicevic..... nisu bas dragi ljudi.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

JBT wrote:Tvoj savjet je posljednji koji bih poslusao. U svakom slucaju. Razlog sam naveo na jednoj drugoj temi.
Jarane, za razliku od tebe, ja sam rodjen kao SDP-ovac. Takva mi pamet.
Razlog zasto se to tebi cini da nije tako sam takodje objasnio na jednoj drugoj temi.
Dalje, nikad mi nisi odgovorio kakva je to logika da jedan SDP-ovac propagira opstanak i jacanje RS-a.
Stvarno mi je neugodno i pomisliti da u SDP-u bilo koje drzave svijeta ima jedan takav clan.
Bljak.
Meni se najviše gade prikriveni nacionalisti kao što si ti. Najgori su ti u celofanu. Jedno govore, drugo rade a treće misle. Fuj.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Nenadv24 wrote:
daduli_sa wrote:Ma to ti je uvijek tako, neko nastrada a da se pri tome uopste ne pita zasto je to tako. Ali hajd, vjerujem da ce se smiriti, sve je to u cilju dnevne politike, isto kao i sve do sada. Vrtila se prasina oko pasosa, licni, tablica, para, himne itd itd - i na kraju se sve sleglo i legli svi na rudu. Tako se vrti i oko policije i vojske - nesto se zakunu, nakon toga kao odjednom odluce da nema sljedece "ture" mladih vojnika, kao ono nema para ;-) e onda kad dodju nakon nove godine novi novaci njima ce lijepo i mnogo lakse biti preturiti preko usta sta trebaju... i opet se sva prasina slegla :-D i tako dalje i tako dalje i dok se covjek okrene, 20.-godisnjica od potpisivanja Dejtona i jedinstvena BiH :-D :-D :-D Pozdrav svim Bosancima&Hercegovcima..... u kojem god dijelu bili :-D
Zbog takvih kao što si ti druga 2 naroda će se samo više getoizirati. To se već dešava. Samo nastavite tako i uskoro će biti gotovo a svake godine je tako. Evo primjera prije 2 godine procenat Srba u FBiH je bio oko 7% sada iznosi 4,4%. Za godinu dana možda bude 2%.
Nadam se da ce upravo dok bude ovakvih kao sto sam ja biti i ove BiH, ne kao zemlje iskljucivo jednog naroda nego... ma nema potrebe ni da pokusavam da ti objasnjavam... vidim da ti imas ocigledno vremena da se bavis svim mogucim statistikama tako da ja nemem "sanse" :-)
Znam samo da svi oni "ne-moji" koji me okuruzuju svaki dan i koji dijele svoj zivot sa mnom znaju da imamo nesto zajednicko - BOSNU&HERCEGOVINU!
Trebao bi se svako od nas okrenuti oko sebe i vidjeti koliko takvih "ne-njegovih" ima u njegovom okruzenju pa ce mu se sam odgovor nametnuti ko i gdje stvara geta :!:
Nego da ja ponovim jos jednom, za slucaj da nisu culi oni koji trebaju i osjecaju isto:
pozdrav SVIM BOSANCIMA&HERCEGOVCIMA, u kojem god dijelu bili :-D :-D :-D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

JBT wrote:"odluci se ili mrzis srbe ili ne mrzis."

-E, moj Gavrilo. Jedina stvar koju mrzim je ustajati rano ujutro.
Rekoh ti da razmislis prije nego nesto napises.

"pored svih ovih nacionalista na forumu imam osjecaj da si nas ti najvise ispljuvao."

-Koga vas? Tebe? Nenada? Tebe i Nenada? Srbe? Stanovnike ove planete?
Inace, nije nacionalizmu neprijatelj nacionalizam druge boje. Ruka ruku mije. Nacionalizmu je neprijatelj nenacionalizam.

"mozda to ti i ne primjecujes ali samim time sto mene ili nenada nazivas cetnicima pokazujes da si jos daleko od medjunacionalne tolerancije. "

-Tebe nisam nazvao cetnikom. Nenada sam uporedio sa cetnicima jer mu je ista logika kao kod navedenih. Ne bih sad navodio primjere jer bi mi trebalo previse vremena.
Nenad je mene poravnao sa pripadnicima SDA i SBiH tj. sa balijama, kako on to voli okarakterisati. A pojma nema ni ko sam ni sta sam. Kao sto rekoh cetnicima su svi koji su protiv RS-a a pri tome za gradjasku BiH balije ili ustase. Bez obzira na nacionalnu pripadnost.
Vjerujem da mu Gojko Beric, Marko Vesovic, onaj Petar iz Beograda, Bogic Bogicevic..... nisu bas dragi ljudi.
To ti znaš ko sam ja i šta sam. Ko tebi daje pravo da me automatski svrstavaš u četnike ako se ne slažem s tvojim mišljenem?

Berić nije loš ali Vešović je dupelizac. Ako si mislio na Petra Lukovića nemam ništa protiv njega ima dobre tekstove kao ni protiv Senada Avdića.
Toozla

Post by Toozla »

Nenadv24 wrote:To ti znaš ko sam ja i šta sam. Ko tebi daje pravo da me automatski svrstavaš u četnike ako se ne slažem s tvojim mišljenem?

Berić nije loš ali Vešović je dupelizac. Ako si mislio na Petra Lukovića nemam ništa protiv njega ima dobre tekstove kao ni protiv Senada Avdića.
...problem sa principijelnoscu.... :?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

gavrilo wrote:
JBT wrote:"Ne zaboravi
Domovina ispred partije.

cekaj malo... znaci ti pravis razliku izmedju bosnjackih nacionalista i drugih. znaci ovi posto su ipak tvoji, su bolji od ovih drugih.

e vidis tu se ti i ja razlikujemo. za mene su oni svi ista bagra
Vidiš kako odmah protivriječi samom sebi.
Toozla

Post by Toozla »

Nenadv24 wrote: Vidiš kako odmah protivriječi samom sebi.
...dokazao si davno da si sposoban uociti tudje greske....ja sam govorio o principijelnosti....
Post Reply