Nasloni za auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tempuser

#26 Re: Nasloni za auto

Post by tempuser »

Svaka cast svakome i na svacijem trudu i umjecu, ali ja ne znam sta moze zamijeniti original, a da izgleda ok. Ako nije predvidjen u originalu onda postoji razlog.
Original naslon ima metalne "nogare" i fiksira se na metalni dio, a ne plastika na plastiku gdje nije predvidjeno ista da se fiksira kao sto se montiraju aftermarket i kucna radinost, siguran je u slucaju nesrece i sl, eronomski je prilagodnjenda ne smeta komandama i voznju, moze se prilagoditi razlicitim polozajima sjedala
supercali

#27 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

Razlog je da je tada naslonjac za ruku bio nesto wow i dostupno uglavnom u najvisoj klasi auta
Ne moze smetati komandama kad nemam komandi pored sjedista tako daleko
Ja bih odmah kupio original da postoji a ovo stavljam vise iz razloga ostavljanja stvari u naslonjac nego za samo naslonjanje
dgL_

#28 Re: Nasloni za auto

Post by dgL_ »

supercali wrote:Razlog je da je tada naslonjac za ruku bio nesto wow i dostupno uglavnom u najvisoj klasi auta
Ja bih odmah kupio original da postoji a ovo stavljam vise iz razloga ostavljanja stvari u naslonjac nego za samo naslonjanje
U tvojoj varijanti je onda najbolje uraditi besto kao onaj momak na temi pitamo mehanicare cini mi se... Ono je jos i ok ispalo kako izgledaju ovi univerzalni gotovi kriminalni...
supercali

#29 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

Univerzali ce mi biti osnova pa to tapacirati ili sta s3 vec radi i onda kontati kako to staviti da ne strsi
tempuser

#30 Re: Nasloni za auto

Post by tempuser »

supercali wrote:Razlog je da je tada naslonjac za ruku bio nesto wow i dostupno uglavnom u najvisoj klasi auta
Naslon za ruku je dostupan u kompakt klasi evo vec 20 godina tako da to vec izvjesno vrijeme nije wow. Obicni 307 4v ima naslon i to 2 kom, odnosno svako sjedalo ima svoj naslon bez centralnog dijela i pretinca. Ako sam dobro upratio, kod tebe je 307 CC, i ako fabricki nasloni nisu predvidjeni vjerovatno ima razlog, mozda zato sto se sjedala preklapaju? Dobar jaran ima takav auto, vzdio se x puta, ne mogu da se sjetim svih detalja, ali mislim da izmedju sjedala ima komande za krov ili tako nesto.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#31 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

Respo, koji je auto kod tebe trenutno??? Ako je 307, pokusaj sa ovim, ja imsm isti, ali kupljen u abc1969 za 120 KM, identican izgled, samo ne znam za donji nosac kod ovog, da li je u potpunosti odgovarajuci za peugeot. Kod mene je to super leglo, jedino malo ergonomski, pomaknut je vise naprijed, ali sluzi dobro. Ovakav isti u ponudi je kao zamjenski za mnoge automobile, od citroena, peugeota, fiata, renaulta, dacie, hyundai, i jos mnoge proizvodjace, a cijena smijesna.

Naslonjac za ruku (30 KM) http://www.ol ... 603/809186
supercali

#32 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

Wow mislim na ove centralne naslonjace ne na te na koje ti mislis kako ih ja zovem bus naslonjaci
Da vozim 307 cc i komande za krov nisu skroz gdje bi bio naslonjac nego su otprilike na sredini
Koji je razlog sto nije postojao original?
Kao sto rekoh on ce vise biti tu zbog stvari a ne zbog naslonjaca kao naslonjaca
supercali

#33 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

konektovan wrote:

Respo, koji je auto kod tebe trenutno??? Ako je 307, pokusaj sa ovim, ja imsm isti, ali kupljen u abc1969 za 120 KM, identican izgled, samo ne znam za donji nosac kod ovog, da li je u potpunosti odgovarajuci za peugeot. Kod mene je to super leglo, jedino malo ergonomski, pomaknut je vise naprijed, ali sluzi dobro. Ovakav isti u ponudi je kao zamjenski za mnoge automobile, od citroena, peugeota, fiata, renaulta, dacie, hyundai, i jos mnoge proizvodjace, a cijena smijesna.

Naslonjac za ruku (30 KM) http://www.ol ... 603/809186
Za obicnog 307 postoji fabricki za cc ne postoji
Da postoji ne bi uopste uzimao u obzir bilo koji drugi
Ja sam uzeo neki i evo stoji mi u kuci ima sigurno godina jer nemam vremena da ganjam to oblaganje kozom i sta sve treba a onda isto da to upasujem i vidim kako sta da izgleda pristojno i da ne odudara od okruzenja
konektovan

#34 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

supercali wrote:Wow mislim na ove centralne naslonjace ne na te na koje ti mislis kako ih ja zovem bus naslonjaci
Da vozim 307 cc i komande za krov nisu skroz gdje bi bio naslonjac nego su otprilike na sredini
Kao sto rekoh on ce vise biti tu zbog stvari a ne zbog naslonjaca kao naslonjaca
NASLON ZA RUKU DUSTER (188 KM) http://w ... 840/809186

Pogledaj cijenu za daciju?! :mrgreen:
SHTEVELEC

#35 Re: Nasloni za auto

Post by SHTEVELEC »

supercali wrote:znam da se moze nego sam konkretno trazio nekog ko zna to
Danas sam sa jaranom bio u Buca Potoku kod nekog momka koji radi tapaciranje, njemu na autu nesto radio, odlicno ispalo, mogu ga pitat' za broj ako ti treba
supercali

#36 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

Kad sam za mrezu dao 500 maraka i za naslonjac ako treba bi dao 300
konektovan

#37 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

SHTEVELEC wrote:
Danas sam sa jaranom bio u Buca Potoku kod nekog momka koji radi tapaciranje, njemu na autu nesto radio, odlicno ispalo, mogu ga pitat' za broj ako ti treba

Kosovac design?!
konektovan

#38 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

supercali wrote:Kad sam za mrezu dao 500 maraka i za naslonjac ako treba bi dao 300

Kakvu ba mrezu????
supercali

#39 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

SHTEVELEC wrote:
Gdje je u buca potoku i to je to
Odmah odnesem pokazem sta hocu moze li i to je to nego preko telefona
konektovan

#40 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

supercali wrote:
SHTEVELEC wrote:
Gdje je u buca potoku i to je to
Odmah odnesem pokazem sta hocu moze li i to je to nego preko telefona
Im as na facebook, kosovac design, cuda radi covjek sa tapaciranjem.
supercali

#41 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

konektovan wrote:
supercali wrote:Kad sam za mrezu dao 500 maraka i za naslonjac ako treba bi dao 300

Kakvu ba mrezu????
za vjetar
originalna mreza iz pezoa
Image
ps. vidim tek sad da je 308 cc ovo al ista ovakva mreza
tempuser

#42 Re: Nasloni za auto

Post by tempuser »

supercali wrote:Wow mislim na ove centralne naslonjace ne na te na koje ti mislis kako ih ja zovem bus naslonjaci
Ne znam sta je razlog ali mora postojati nesto. Da ga ima Octavia iz 96, a da ga bez nekog posebnog razloga nema 307 CC? Iz nekog razloga ni obicni 307 nema klasicni naslon sa pretincem nego svako sjedalo ima svoj naslon fiksiran na bok, a centralna konzola slobodna. Mozda zbog ergonomije, npr dostupnost rucne kocnice ili nesmetano mijenjanje brzina u krajnjim polozajima sjedala, naprijed - nazad, gore - dolje.
supercali

#43 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

tempuser wrote:
Ne znam sta je razlog ali mora postojati nesto. Da ga ima Octavia iz 96, a da ga bez nekog posebnog razloga nema 307 CC? Iz nekog razloga ni obicni 307 nema klasicni naslon sa pretincem nego svako sjedalo ima svoj naslon fiksiran na bok, a centralna konzola slobodna. Mozda zbog ergonomije, npr dostupnost rucne kocnice ili nesmetano mijenjanje brzina u krajnjim polozajima sjedala, naprijed - nazad, gore - dolje.
meni bi malo samo strsio od sjedista znaci sve ostalo dostupno rucna komande za krov sve
e vidis sad sam se sjetio tu je cini mi se za suvozacev airbag ona brava i jedino bi za nju mozda bio problem al to se da izmjestiti na ovaj naslonjac ako bude smetao i sl samo da se to sve upasuje i da ne iskace
ps ovaj 308 sa slike recimo ima taj sredisnji naslonjac

a ovaj kosoavac je negdje kod onog servisa simunovic simunic ili kako se vec zove
supercali

#44 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

evo kako to izgleda kod 308 cc
Image
Dr Kova

#45 Re: Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

tempuser wrote:Svaka cast svakome i na svacijem trudu i umjecu, ali ja ne znam sta moze zamijeniti original, a da izgleda ok. Ako nije predvidjen u originalu onda postoji razlog.
Original naslon ima metalne "nogare" i fiksira se na metalni dio, a ne plastika na plastiku gdje nije predvidjeno ista da se fiksira kao sto se montiraju aftermarket i kucna radinost, siguran je u slucaju nesrece i sl, eronomski je prilagodnjenda ne smeta komandama i voznju, moze se prilagoditi razlicitim polozajima sjedala
:thumbup: ništa onda tražim original, samo da probam naći jeftiniji od 280, to je bezobrazluk. U Hr su 150 kerma originali
supercali

#46 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

Pa eto serbu zaduzi da ti kupi i zovni je u sa na cevape
Dr Kova

#47 Re: Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

supercali wrote:Pa eto serbu zaduzi da ti kupi i zovni je u sa na cevape
:thumbup: :thumbup: fakat premoćna ideja! Bra'o
SHTEVELEC

#48 Re: Nasloni za auto

Post by SHTEVELEC »