Raz*ebaše i Nišićku visoravan
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#26 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Koliko volimo prirodu , a odmah poslije lašvanske petlje , par km prije auto-puta gomile smeća .
I inače po Bosni, kod svakog odmorišta za auta , smeće! Stane, pojede burek, baci kesu, papir i limenku, mrsko
mu tražiti korpu za smeće, a i ako je nađe , obično nije istresana od lani.
I inače po Bosni, kod svakog odmorišta za auta , smeće! Stane, pojede burek, baci kesu, papir i limenku, mrsko
- studiorum_tuzlaensis
#27 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Samo neka grade, a ovaj bošnjakluk po temi gdje su svi tobože zabrinuti za ekološke aspekte investicije lijepo mačku o rep i obratite se nadležnom ministarstvu i tzv. ministrici Editi.
Vlasnik zemlje Srbin je prodao za milion i riješio životno pitanje. Srbi su inače vlasnici velikog procenta katastarski, nešto manje gruntovno, pa će shodno tome ovakve prodaje biti sve više.
Vlasnik zemlje Srbin je prodao za milion i riješio životno pitanje. Srbi su inače vlasnici velikog procenta katastarski, nešto manje gruntovno, pa će shodno tome ovakve prodaje biti sve više.
- Haris.ba
#28 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ja sam pričao prije dvadeset godina da kad se Vareš otkrije biće bum. Mislio sam uglavnom na evropske turiste.
Ono tamo ima najljepše nebo koje sam vidio. I mikroklima je odlična. Naročito ljeti.
Zadnji put sam bio oko Januara. Dogurao sam samo do Pržića. Nigdje žive duše.
P.S.
Stid me bilo koliko smeća sam vidio u Stavnji. Došli Arapi i bacili.
Ono tamo ima najljepše nebo koje sam vidio. I mikroklima je odlična. Naročito ljeti.
Zadnji put sam bio oko Januara. Dogurao sam samo do Pržića. Nigdje žive duše.
P.S.
Stid me bilo koliko smeća sam vidio u Stavnji. Došli Arapi i bacili.
- kritichar
#29 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
vidjeli Arapi nešto prave i odma baljezganje
- drunken tiger
#30 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Samo neka grade. Ljudi znaju cijeniti prirodu, nisu kao mi. Kod nas je netaknuta priroda u smislu da nas boli ona stvar za nju. Baš je netaknuta. NIkakvih sadržaja nigdje, smeća na tone gdje god da odeš u prirodu. Šta to fali Trebeviću i Sunnylandu? Ništa. Trebević procvjetao nakon otvaranja!! A šta je falilo nekome od naših da to otvori? NIšta osim pameti. A poprirodi smo takvi da ćemo sve živo popljuvati. Bez imalo razmišljanja. Ni Bijambare ne bi bile Bijambare da nema parkinga, kolibe, šetališta. Pa nije se ništa samo napravilo. Prirodu treba promovisati i ponuditi ljudima sadržaje. Neka grade, makar znaju to cijeniti više nego mi i ako ništa zaposlit će se barem 30 ljudi. Sjetite se prirode samo kada se ovako nešto objavi. Zašto ne idete da zaštitite Prokoško jezero od DOMAĆIH graditelja? Sva kanalizacija u jezero ide. Triton samo što nije izumro. Ma ne, sačekat ćemo da nestane i jezero i Triton a do tada ćemo blatiti sve živo.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#31 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Meni lično ne smeta što kupuju i grade na neiskorištenom prirodnom potencijalu. Neka grade sebi, ali neka ne diraju naše.
Zabrinut sam da će doći vrijeme, pa će kupovati ono što mi koristimo, Bijambare, Vrelo Bosne, Babin do, Termalnu rivijeru, lječilišta u Fojnici i Olovu itd.
Dovoljno je da samo to počnu koristiti i nabiju cijenu koja će biti prevelika za nas.
Zabrinut sam da će doći vrijeme, pa će kupovati ono što mi koristimo, Bijambare, Vrelo Bosne, Babin do, Termalnu rivijeru, lječilišta u Fojnici i Olovu itd.
Dovoljno je da samo to počnu koristiti i nabiju cijenu koja će biti prevelika za nas.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ne grade oni fabrike nigdje. Sta to oni proizvode i izvoze izuzev prirodnog resura?Sara03 wrote:Ne valja kad se gradi, ne valja kad se ne gradi ...
Ono, baš je Arapima u cilju da prave fabrike po Bosni. Jer povrh svega, itekako smo voljni raditi i zdušno se boriti za svoja prava, aktivizam nam je na zavidnom nivou. Stoga ni ne čudi da jedino što prave jesu objekti zabavno - rekreativnog karaktera, samo se u njih i uklapamo.
- Thorgerson
#33 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
drunken tiger wrote:Samo neka grade. Ljudi znaju cijeniti prirodu, nisu kao mi. Kod nas je netaknuta priroda u smislu da nas boli ona stvar za nju. Baš je netaknuta. NIkakvih sadržaja nigdje, smeća na tone gdje god da odeš u prirodu. Šta to fali Trebeviću i Sunnylandu? Ništa. Trebević procvjetao nakon otvaranja!! A šta je falilo nekome od naših da to otvori? NIšta osim pameti. A poprirodi smo takvi da ćemo sve živo popljuvati. Bez imalo razmišljanja. Ni Bijambare ne bi bile Bijambare da nema parkinga, kolibe, šetališta. Pa nije se ništa samo napravilo. Prirodu treba promovisati i ponuditi ljudima sadržaje. Neka grade, makar znaju to cijeniti više nego mi i ako ništa zaposlit će se barem 30 ljudi. Sjetite se prirode samo kada se ovako nešto objavi. Zašto ne idete da zaštitite Prokoško jezero od DOMAĆIH graditelja? Sva kanalizacija u jezero ide. Triton samo što nije izumro. Ma ne, sačekat ćemo da nestane i jezero i Triton a do tada ćemo blatiti sve živo.
Il' ono. Naprave kolibu, mozes popit caj, kafu, pojest grah. Higijena - nula. Vanjski wc, cucevac i tako to.
I to je ono super.
Treba proci malo ovom zemljom, ko hoce divljine i netaknute prirode toga vala ima na bacanje. Ja ne vidim problem sto ce neko na jednom komadu napraviti neki hotelcic, zabavni park...jbt, ko da ce urusiti citav ekosistem.
Ove arape debelo opale po dzepu za vodu, prikljucke, kanalizacije. Budite sigurni u to.
A za bosnje koji napravise Alipasino na Babinom dolu, ne bi se reklo. Oni prvo napravili apartmane, pa sad hoce kanalizaciju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#34 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Eto neka nam Rusi grade fabrike. Jedino što znaju preporadti naftu na pumpama i to uz milionske gubitke rafinerije. Ali ostavimo se tih ideoloških primitivninih prebacivanja._BataZiv_0809 wrote:Ne grade oni fabrike nigdje. Sta to oni proizvode i izvoze izuzev prirodnog resura?Sara03 wrote:Ne valja kad se gradi, ne valja kad se ne gradi ...
Ono, baš je Arapima u cilju da prave fabrike po Bosni. Jer povrh svega, itekako smo voljni raditi i zdušno se boriti za svoja prava, aktivizam nam je na zavidnom nivou. Stoga ni ne čudi da jedino što prave jesu objekti zabavno - rekreativnog karaktera, samo se u njih i uklapamo.
Problem naših cijenjenih forumaša i građana općenito su neke zablude iz prošlog sistema. Priznajem i ja sam živio jedno vrijeme pod tom nekom zabludom da će neko doći, Nijemac, Amerikanac, Englez i ovdje nama praviti fabrike po principu ispunjavanja novogodišnjih želja. Toga nema, taj period kada su se gradili veliki sistemi i fabrike koje su zapošljavale hiljade radnika je završen. Ovo što se dešava danas u BiH sa ulagačima sa Bliskog istoka se u normalnoj zemlji zove investitori i investicije. Ako je općina svojim regulacionim planom rekla da je tu moguće graditi objekat takvog tipa i kapaciteta onda mislim da se i treba graditi. Ako uzmemo da je to dobrim dijelom privatna zemlja onda ko to ima pravo nekome zabraniti da proda svoju imovinu?
Neko je iznad pomenuo smeče u našim rijekama i planinama, potocima i šumama. Pa kakvi smo pokazali smo sami, nisu to Arapi ili Rusi pobacali već građani ove zemlje. Uzmi akomulator i krhni ga u rijeku, ma to će voda odnijeti bolan, bateriju u kantu, plastičnu flašu, kese...i kažu da su patriote i da vole svoju zemlju.
P.S
Ako se ne varam Bato ti radiš u nekoj računovodstvenoj agenciji? Pa budi sretan da realni sektor posluje koliko toliko a možda baš ova firma koja će graditi ovaj kompleks bude klijent firme u kojoj radiš. Ako se to desi ti svom direktoru reci nemojte poslovati sa njima jer su Arapi a ja ne volim Arape pa vidi šta će ti reći.
-
peepeep
#35 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ne mogu da vjerujem da je nekome ovo uredu. Da se razjebe priroda, koje nam ionako fali, da bi se napravio zabavni park. Još jednom pokazujemo svoju maloumnost.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#36 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
peepeep wrote:
Samo da ovom prilikom nabijem na kurac sve i jednu fukaru koja je prodala, pička vam materina, da vas bogdom nema. Ljudi su ginuli za ovu državu da bi je vi prodali arapima. Majke vam jebem nesposobne, ne bilo ni vas ni vaše kopiladi, stoko jedna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ko je spomenuo Ruse?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Eto neka nam Rusi grade fabrike. Jedino što znaju preporadti naftu na pumpama i to uz milionske gubitke rafinerije. Ali ostavimo se tih ideoloških primitivninih prebacivanja.
Problem naših cijenjenih forumaša i građana općenito su neke zablude iz prošlog sistema. Priznajem i ja sam živio jedno vrijeme pod tom nekom zabludom da će neko doći, Nijemac, Amerikanac, Englez i ovdje nama praviti fabrike po principu ispunjavanja novogodišnjih želja. Toga nema, taj period kada su se gradili veliki sistemi i fabrike koje su zapošljavale hiljade radnika je završen. Ovo što se dešava danas u BiH sa ulagačima sa Bliskog istoka se u normalnoj zemlji zove investitori i investicije. Ako je općina svojim regulacionim planom rekla da je tu moguće graditi objekat takvog tipa i kapaciteta onda mislim da se i treba graditi. Ako uzmemo da je to dobrim dijelom privatna zemlja onda ko to ima pravo nekome zabraniti da proda svoju imovinu?
Neko je iznad pomenuo smeče u našim rijekama i planinama, potocima i šumama. Pa kakvi smo pokazali smo sami, nisu to Arapi ili Rusi pobacali već građani ove zemlje. Uzmi akomulator i krhni ga u rijeku, ma to će voda odnijeti bolan, bateriju u kantu, plastičnu flašu, kese...i kažu da su patriote i da vole svoju zemlju.Žalosno je što jedni te isti likovi iz teme u temu i iz svojih najnižih pobuda svaku moguću temu pretvore u priču o Arapima ili Turcima.
P.S
Ako se ne varam Bato ti radiš u nekoj računovodstvenoj agenciji? Pa budi sretan da realni sektor posluje koliko toliko a možda baš ova firma koja će graditi ovaj kompleks bude klijent firme u kojoj radiš. Ako se to desi ti svom direktoru reci nemojte poslovati sa njima jer su Arapi a ja ne volim Arape pa vidi šta će ti reći.
Nasa drzava,nasa babovina, radimo sta nam je kurcu cejf. Gosti nek se izvole ponasati kako prilici gostima.
Sa Arapima ne poslujemo. Ne iz ideoloskih niti bilo kojih slicnih razloga, nego iskljucivo poslovnih.
- Drvosjeca iz Dejcica
#38 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ma ja se na ovakve djetinjaste ispade ne obazirem...ono nešto branilo.un1ted wrote:peepeep wrote:
Samo da ovom prilikom nabijem na kurac sve i jednu fukaru koja je prodala, pička vam materina, da vas bogdom nema. Ljudi su ginuli za ovu državu da bi je vi prodali arapima. Majke vam jebem nesposobne, ne bilo ni vas ni vaše kopiladi, stoko jedna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zastitar prirode iz Sarajva. Pa jebo te, da si u Varesu, jebalo bi ti se za prirodu i drustvo i sve.
-
mehoxy
#39 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Cim se cuje da arapi nesto prave, odmah se balije moraju javiti da negoduju...al previse su glupi i prozirni u tome. Kao sto drugi iznad napisase, nema naseg izletista/setalista koje se nije pretvorilo u deponiju smeca.
- Drvosjeca iz Dejcica
#40 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Pa ti si odmah pomenuo Arape pa reko da pitam šta to grade Rusi u BiH osim što legalno švercaju naftu preko benzinskih pumpi. Znaš nacionalnu strukturu ove zemlje pa to kurcu čejf možda, ali samo možda, možeš u svojoj kući i ako ti žena dozvoli._BataZiv_0809 wrote:Ko je spomenuo Ruse?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Eto neka nam Rusi grade fabrike. Jedino što znaju preporadti naftu na pumpama i to uz milionske gubitke rafinerije. Ali ostavimo se tih ideoloških primitivninih prebacivanja.
Neko je iznad pomenuo smeče u našim rijekama i planinama, potocima i šumama. Pa kakvi smo pokazali smo sami, nisu to Arapi ili Rusi pobacali već građani ove zemlje. Uzmi akomulator i krhni ga u rijeku, ma to će voda odnijeti bolan, bateriju u kantu, plastičnu flašu, kese...i kažu da su patriote i da vole svoju zemlju.Žalosno je što jedni te isti likovi iz teme u temu i iz svojih najnižih pobuda svaku moguću temu pretvore u priču o Arapima ili Turcima.
P.S
Nasa drzava,nasa babovina, radimo sta nam je kurcu cejf. Gosti nek se izvole ponasati kako prilici gostima.
Sa Arapima ne poslujemo. Ne iz ideoloskih niti bilo kojih slicnih razloga, nego iskljucivo poslovnih.
- cyprus
#41 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ja ne vidim problem u ovome... I nije to Nišićka visoravan... Ona u cijelosti pripada Ilijašu... Ovo je samo relativno blizu iste...
- piupiu
#42 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Nurudin wrote:Koliko volimo prirodu , a odmah poslije lašvanske petlje , par km prije auto-puta gomile smeća .
Takav nam je odnos prema svemu. Ono što mene čudi je da kad čitaš mreže, forume, komentare... svi govorimo isto, svi znaju šta je problem, ali problem ne jenjava....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neko je iznad pomenuo smeče u našim rijekama i planinama, potocima i šumama. Pa kakvi smo pokazali smo sami, nisu to Arapi ili Rusi pobacali već građani ove zemlje. Uzmi akomulator i krhni ga u rijeku, ma to će voda odnijeti bolan, bateriju u kantu, plastičnu flašu, kese...i kažu da su patriote i da vole svoju zemlju.![]()
Last edited by piupiu on 14/03/2017 10:34, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#43 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ma jedan manji kompleks naravno, nije cijela visoravan. Isto kao da kažeš Arapi kupili Trebević a ono u stvarnosti jednu parcelu uzeli na kojoj je više bilo otpada nego čiste prirode.cyprus wrote:Ja ne vidim problem u ovome... I nije to Nišićka visoravan... Ona u cijelosti pripada Ilijašu... Ovo je samo relativno blizu iste...
- Logovan
#44 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Prirodu sami uništavamo i bez bogatih Arapa.peepeep wrote:I uništavanje prirode Bosne i Hercegovine se nastavlja. Bravo Bosanci! Bravo Hercegovci! Još malo pa ćemo postati država zabavni centar za bogate Arape.
Pogledaj rijeke, pogledaj parkove, itd, pogledaj koliko se smeća nabaca, plus se još slabo odvozi i ima malo ili nikako kanti za smeće.
Arapi uništavaju na jedan način, a mi na drugi.
Napravio se Sunnyland na Trebeviću, pa ne vidim da se neko žali zato što je nestao jedan dio zelenila. Čak je onaj zabavni park pun pogodak.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#45 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Ne, ja sam govorio za njih u globalu. Sta to oni proizvode? Koji je to poznati naucno istrazivacki centar u zemljama zaljeva? Koji je to njihov doprinos nauci u zadnjih 70 godina?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa ti si odmah pomenuo Arape pa reko da pitam šta to grade Rusi u BiH osim što legalno švercaju naftu preko benzinskih pumpi. Znaš nacionalnu strukturu ove zemlje pa to kurcu čejf možda, ali samo možda, možeš u svojoj kući i ako ti žena dozvoli.Ima ljudi koji svaku investiciju u ovu zemlju gledaju sa poštovanjem i žive od onoga što zarade a ne što im padne sa neba. Vjerujem da tvoj direktor nema ništa protiv da posluje sa klijentima koji su dobre i redovne platiše a ti možeš svoje mišljenje samo iznjeti ovdje na forumu a u firmi si samo radnik zato pamet u glavu.
I kad to sve stavimo na papir iluzorno je ocekivati da ti oni investiraju u fabrike, kad to ne rade ni kod kuce.
Ako je tebi lakse raspravljati navijaci mi Arapi vs oni Rusi, to je tvoj problem bracika
Sto se tice direktora, koji je i poslovna i ljudska velicina, pa tako i tretira zaposlene, bira s kim ce saradjivati.
Ne prodje sedmica da nam u kancelariju ne svrate raznorazni mesetari koji pricaju o arapskim milionima
-
kiligonzales
#46 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Dajte malo vizije. Odmah kritike.
Ova priča me malo podsjeti na Bugsy Siegela i Las Vegas, odluči lik da podigne hotel i kockarnicu u vukojebini i mafija ga koja mu da milion ucmeka jer stvari na pocetku nisu isle prema planu, na kraju su samo od tog hotela i kockarnice uprihodili par milijardi dolara.
Ako ce to ljudima podici standard zivljenja u tome kraju i donjeti koristi, takvo sto treba i podrzati.
Ova priča me malo podsjeti na Bugsy Siegela i Las Vegas, odluči lik da podigne hotel i kockarnicu u vukojebini i mafija ga koja mu da milion ucmeka jer stvari na pocetku nisu isle prema planu, na kraju su samo od tog hotela i kockarnice uprihodili par milijardi dolara.
Ako ce to ljudima podici standard zivljenja u tome kraju i donjeti koristi, takvo sto treba i podrzati.
-
kiligonzales
#47 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Da se mene pita, ja bi doveo par Monster Truckova na Nišićku, tovar krosera i onih motora četverotočkaša, napravio stazu i more pratećeg sadržaja, hotel bazen i još kakva zabava i reko ljudi vozajte zajebajite se
Godinama na relaciji Sarajevo - Tuzla najzanimljivija stvar je janjetina na karauli i Čevljanovići
Godinama na relaciji Sarajevo - Tuzla najzanimljivija stvar je janjetina na karauli i Čevljanovići
- dobojlija81
#48 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
jebali bi mi se svi za manje od milion pa i sa kinezima

- VladaFBiH
#49 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma ja se na ovakve djetinjaste ispade ne obazirem...ono nešto branilo.un1ted wrote:peepeep wrote:
Samo da ovom prilikom nabijem na kurac sve i jednu fukaru koja je prodala, pička vam materina, da vas bogdom nema. Ljudi su ginuli za ovu državu da bi je vi prodali arapima. Majke vam jebem nesposobne, ne bilo ni vas ni vaše kopiladi, stoko jedna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zastitar prirode iz Sarajva. Pa jebo te, da si u Varesu, jebalo bi ti se za prirodu i drustvo i sve.
Priroda se čuva uvođenjem takse na svu PVC amalažu, visokim oporezivanjem vozila sa Euro3 i nižim standardnom, zabranom prodaje PVC kesa, zabranom prodaje uglja u gradovima i loženja istog, sortiranja otpada po stambenim objektima i kućama, uvođenjem visokih kazni za bacanje baterija u smeće...itd. a ne režanjem na Arape i nastavkom ugursuznog načina života k'o parazit.
- dječak sa šibicama
#50 Re: Raz*ebaše i Nišićku visoravan
Srbin prod`o, brat harap kupijo, mashallah.