Ahbabu, da li je tebi ikada iko objasnio razliku izmedju pojmova "krivicna/kaznena prijava" i "podizanje optuznice"?! Prijaviti mogu i ja tebe za bilo sta, ali ako mi je argumentacija na nivou onoga s cime si otvorio temu, sta mislis, hoce li biti podignuta i optuznica?!kosponovodjeluje wrote:I SDA-ov stranački bilten "Slobodna Bosna" ekskluzivno prenosi ovu informaciju:karanana wrote:Mogo si imenovat novine.
Ali sudeci po naslovnoj stranici i ovo je kamenjar press.
EKSKLUZIVNO: Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zaprimilo krivične prijave protiv generala Armije BiH za zločine nad Hrvatima, osumnjičeni su...
U emisiji Bujica na televiziji Z1 objavljeno je kako je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zaprimilo krivične prijave protiv 16 visokih časnika Armije RBiH zbog počinjenih ratnih zločina nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini
Prema informacijama kojima raspolažemo, među optuženima su i Sefer Halilović, Atif Dudaković, Enes Kovačević i Enver Hadžihasanović.
Riječ je o zločinima nad Hrvatima koji nisu bili obuhvaćeni procesima u Haagu.
Hrvatske žrtve Halilovića optužuju da je odgovoran za zločine nad Hrvatima u selu Grabovica između Mostara i Jablanice, Dudakovića da je odgovoran za smrt generala Vlade Šantića u Bihaću, a Kovačevića za zločine u Jablanici.
Prema dostupnim informacijama na optužnici se nalazi 16 visokih časnika, a kaznena prijava podignuta je u četvrtak.
Na listi optuženih su Jovan Divjak, Sefer Halilović, Vehbija Karić, Selmo Cikotić, Enver Hadžihasanović, Asim Koričić, Sakib Mahmuljin, Amir Kubura, Šerif Patković, Đemal Merdan, Ramiz Dreković, Salko Gusić, Enes Kovačević, Bakir Alispahić, Fahrudin Agić, Midhat Cerovac...
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... ni_su.html
Hrvatska podiže optužnice?
- salik79
#26 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
- spreca
#27 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Mogu da kmece do nebesa i dalje ali treceg nema...sve je ovo ucjena zbog treceg i izmjene izbornog zakona na nacin kako to hoce Ciril Dragutin....mogu se samo napusiti dobro......evo nek kmekecu i dalje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/odgovor ... /170313090
https://www.klix.ba/vijesti/bih/odgovor ... /170313090
- BHCluster
- insomnia78
#29 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Ko ce pokrenuti reciprocitet? Ti izgleda jos uvijek nisi shvatio gdje zivis?Maraschino wrote:Koliko je samo Dalmatinaca(njih najvise) a i ostalih bilo u postrojbama HV i HVO na podrucju BiH tokom sukoba sa ARBiH.
Spisak bi bio k'o Bradina. Ako hoce reciprocitet, dobit ce ga.
...ali ipak mislim da je ovo los pokusaj zajebancije.
- Connaisseur Karlin
#30 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
ne citate pazljivoConnaisseur Karlin wrote:http://www.dorh.hr/JacanjeRegionalneSuradnje
Znaci, doticna hapsenja su bazirana na zajednickoj suradnji, ne iskljucivo iz HRO jačanju regionalne suradnje u procesuiranju slučajeva ratnih zločina u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske razgovarali su Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske, v.d. glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine te rukovodilac u Tužilaštvu za ratne zločine Republike Srbije i zamjenik vrhovnog državnog tužitelja Crne Gore tijekom današnjeg regionalnog sastanka održanog na temu procesuiranja ratnih zločina i potrage za nestalim osobama. (14. 2. 2017.)
- Dupli_skalp
#31 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
najveća greška politike početkom 90tih je to kobajagi vezivanje zastava sa ustaškom politikom.
bošnjaci i bosna bi mnogo bolje prošli da je bilo pameti pa se sa srbijom i srbima u bih našao zajedniči jezik.
čak je i mladić na jednom sastanku u decembru '92 rekao da bi bolje bilo da su muslimanski i srpski političari postigli dogovor, nego ovako da idu stvari.
sve pokazuje i ono danas u banjaluci šta rade čović i dodik. zar zaista mislite da bi čović sve ovo radio bez blagoslova hrvatske?
bošnjaci i bosna bi mnogo bolje prošli da je bilo pameti pa se sa srbijom i srbima u bih našao zajedniči jezik.
čak je i mladić na jednom sastanku u decembru '92 rekao da bi bolje bilo da su muslimanski i srpski političari postigli dogovor, nego ovako da idu stvari.
sve pokazuje i ono danas u banjaluci šta rade čović i dodik. zar zaista mislite da bi čović sve ovo radio bez blagoslova hrvatske?
-
Novak20
-
dječak sa šibicama
- salik79
- Connaisseur Karlin
-
Novak20
#36 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Ma šta me briga koji. Vjerovatno neki plaćeni da objave baš ovakav tekst da se raja ujeda među sobom. Još kad temu postavi kosopetdjeluje ostaje mi samoConnaisseur Karlin wrote:koji hrvatski mediji ?
- Connaisseur Karlin
#37 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
pitam,jer vecina medija su pisali o ovome iz BiH , sa domenom .ba. a ne .hrNovak20 wrote:Ma šta me briga koji. Vjerovatno neki plaćeni da objave baš ovakav tekst da se raja ujeda među sobom. Još kad temu postavi kosopetdjeluje ostaje mi samoConnaisseur Karlin wrote:koji hrvatski mediji ?
- Better Man
#38 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Mogli bi i mi podnijeti optužnicu protiv Hrvatske za agresiju i ratne zločine, jer Hrvatska jeste izvršila agresiju i teške ratne zločine u Hercegovini i srednjoj Bosni.
- Capsicum
#39 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Procitah "tzv. Armije tzv. BiH" i dalje nisam 
- karanana
#40 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Poslat ponovo saketa. Uz saglasnost predsjednistva naravno.Better Man wrote:Mogli bi i mi podnijeti optužnicu protiv Hrvatske za agresiju i ratne zločine, jer Hrvatska jeste izvršila agresiju i teške ratne zločine u Hercegovini i srednjoj Bosni.
- Connaisseur Karlin
#41 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
DOHR ekipe iz HR BiH SR i CG zajedno suradjujuBetter Man wrote:Mogli bi i mi podnijeti optužnicu protiv Hrvatske za agresiju i ratne zločine, jer Hrvatska jeste izvršila agresiju i teške ratne zločine u Hercegovini i srednjoj Bosni.
-
Mirza007
#42 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Sve je to spin u reziji HZHB-ovaca.
Tipa "...vidite sta vam mozemo napraviti ako ne prihvatite promjene izbornog zakona onako kako mi hocemo".
Sto se do sada zna o ovome iz uglavnom neprovjerenih izvora:
- krivicne prijave podigle nekakve udruge branitelja iz BiH (ovi prijavljuju i tzv. zlocine Armije BiH nad srpskim civilima u Hrvatskoj - sve sama majka Tereza u tim udrugama izgleda; da im je do kakve pravde valjda bi trebali predavati krivicne prijave protiv svojih suboraca za zlocine u BiH nad Bosnjacima i Srbima - ovo po onoj da prvo treba cistiti ispred svoje avlije pa onda prstom upirati u tudju; avaj, ovi idu radije na doceke vec osudjenih ratnih zlocinaca)
- Hrvatski sudovi do sada nisu podigli niti jednu optuznicu, govore da ih nema a prijave ne komentiraju
Elem, ispuha "....cuna ko dusica, u sekundi dok si rek'o" a tema zaglavi nakon svega dva dana.
HZHB-ovci pisite propalo, dzaba ste krecili.
Drugi puta ocekujemo nesto inventivnije.
Tipa "...vidite sta vam mozemo napraviti ako ne prihvatite promjene izbornog zakona onako kako mi hocemo".
Sto se do sada zna o ovome iz uglavnom neprovjerenih izvora:
- krivicne prijave podigle nekakve udruge branitelja iz BiH (ovi prijavljuju i tzv. zlocine Armije BiH nad srpskim civilima u Hrvatskoj - sve sama majka Tereza u tim udrugama izgleda; da im je do kakve pravde valjda bi trebali predavati krivicne prijave protiv svojih suboraca za zlocine u BiH nad Bosnjacima i Srbima - ovo po onoj da prvo treba cistiti ispred svoje avlije pa onda prstom upirati u tudju; avaj, ovi idu radije na doceke vec osudjenih ratnih zlocinaca)
- Hrvatski sudovi do sada nisu podigli niti jednu optuznicu, govore da ih nema a prijave ne komentiraju
Elem, ispuha "....cuna ko dusica, u sekundi dok si rek'o" a tema zaglavi nakon svega dva dana.
HZHB-ovci pisite propalo, dzaba ste krecili.
Drugi puta ocekujemo nesto inventivnije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Kakve DORH ekipe iz srbije i bosne?Connaisseur Karlin wrote:DOHR ekipe iz HR BiH SR i CG zajedno suradjujuBetter Man wrote:Mogli bi i mi podnijeti optužnicu protiv Hrvatske za agresiju i ratne zločine, jer Hrvatska jeste izvršila agresiju i teške ratne zločine u Hercegovini i srednjoj Bosni.akcenat je da ne rade potragu zlocinaca; to nerade da budu jedni protiv drugih, vec traze sve zlocince iz vojnih sluzbi
Je li znas sta znaci DORH uopste?
- Connaisseur Karlin
#44 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
da,a pisem o suradnji, a ekpe su iz susjednih drzava ,a koje rade na zajednickim ciljeivma sa DOHRChmoljo wrote:Kakve DORH ekipe iz srbije i bosne?Connaisseur Karlin wrote:DOHR ekipe iz HR BiH SR i CG zajedno suradjujuBetter Man wrote:Mogli bi i mi podnijeti optužnicu protiv Hrvatske za agresiju i ratne zločine, jer Hrvatska jeste izvršila agresiju i teške ratne zločine u Hercegovini i srednjoj Bosni.akcenat je da ne rade potragu zlocinaca; to nerade da budu jedni protiv drugih, vec traze sve zlocince iz vojnih sluzbi
Je li znas sta znaci DORH uopste?
http://www.dorh.hr/JacanjeRegionalneSuradnje
procitaj prvi paragraf
- karanana
#45 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Pa nisu ovo sve ekipe dorh-a nego svaka drzava ima svoje do, pa tako imamo dobih, dors, docg itd....
- Connaisseur Karlin
#46 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
pa psotavila sam link,imte clanak, sve fino pisekaranana wrote:Pa nisu ovo sve ekipe dorh-a nego svaka drzava ima svoje do, pa tako imamo dobih, dors, docg itd....
naravno da DORH nije van HR, napisala sam sa na ekipe susjendih drzava koje suradjuju sa DORH
sustina price je da svi zajedno rade, a vecina vas ne temi pisala potpuno drugu pricu
- Drvosjeca iz Dejcica
#47 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Očekivano, ovo su najavljivali. Po meni je ovo samo još jedan pritisak na Bošnjake ali ne bojim se ja ovih političkih optužnica tipa opalio šamar zatvoreniku...puno ozbiljnije i zajebanije optužnice su dizane protiv Ganića i Jurišića i pale su u vodu. Mislim da BiH ima dosta materijala za kontra tužbe, vjerujem da SZP neće imati ništa protiv da se malo po tim informacijama podignu optužbe protiv časnika RH. Još jedna bitna stvar je što se u aprilu očekuju pravomoćne presude Prliću i ostalima a to će tek biti dernek...iz ovog razloga to je još jedan motiv Hrvatima da podignu ove "šamar" optužnice jer ništa drugo nemaju u rukama.
- arzuhal
#48 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Najvjerovatnije očekuju potvrdu prvostepene presude hercegbosanskoj šestorki za UZP pa pripremaju konja za utrku, uz Čovićevo stajanje na stranu srpskih interesa kod zaustavljanja revizije...
-
Mirza007
#49 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Ljudi moji pa optuznice jos nisu bi podignute! Tek se spekulira o krivicnim prijavama. Kad i ako budu podignute optuznice sud ce ih prihvatiti ili odbiti. Ima jos do toga, kad i ako se desi.
Sve je ovo jos u fazi HZHB-ovskog spina.
Sve je ovo jos u fazi HZHB-ovskog spina.
- karanana
#50 Re: Hrvatska podiže optužnice protiv Dudakovića, Ajandžića, Hadžihasanovića, Bebe, Mahmuljina...
Naravno. Cuj optuznica u kojoj stoji "radio sranja". Naravno da je hercegbosanski spin. Nije hrvatska luda da optuzi nekog ko je "radio sranja" nakon sto je uletio u krajinu nakon njenog pada u oluji.