I ja ti to sve obidjem i onda se vratim,narezem suhog vrata,travnickog sira,koju maslinu,otvorim krusku i kazem zeno,nema ovo nidje.De nam onu od keme navij.MickeyPierce wrote:meni je posao uglavnom sveden na sluzbena putovanja po svicarskoj, francuskoj njemačkoj iztaliji i španiji ... uglavnom tamo kupujem, u bingu nikad .. kad bas nesto moram idem u konzum jer je bolji i kvalitetniji.
ta iz binga ne znam kakva je ne jedem tamo
Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Moderator: anex
- HAVANA
#26 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
-
The 51st State
#27 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Najbolji krem namaz na trzistu ali marketinski isprani mozgovi, daj nutelu makar govno etiketirali.cenecimoveocino wrote:Uzmi Vispakov,hem domaci a meni cak i bolji od Nutele,koju sam doduse kupovao od svercera s buvljaka koji dovlace robu i Austrije.
- SmokingMan
#28 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Sigmund Frojd kvari omladinu!
-
Naslovnica
#29 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Meni fakat ova zaluđenost Nutelom nikada nije bila jasna?The 51st State wrote:Najbolji krem namaz na trzistu ali marketinski isprani mozgovi, daj nutelu makar govno etiketirali.cenecimoveocino wrote:Uzmi Vispakov,hem domaci a meni cak i bolji od Nutele,koju sam doduse kupovao od svercera s buvljaka koji dovlace robu i Austrije.
Obični 'eurocrem' namaz, ljudi od toga napravili cirkus, te se slikaju sa Nutelom, izbacuju recepte, namazali kriške slikaju ih i pored teglu Nutele...
Hipsteraj nekakav, foliranje, šta li?!
- zoza
#30 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Ja kupujem na pijaci. Ne znam kako ga taj nabavlja. Ljepši je. Iz Njemačke. Dobijem i one neke sličice na poklopcu. Etiketa skoro nikad nije ista, neka priča na njoj bude. Na njemačkom.
-
The 51st State
#31 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
Kad bi potrosaci za pocetak citali deklaracije barem ovih skupljih proizvoda i malo klikere ukljucili navike bi se drasticno promijenile.
Kad bi potrosaci za pocetak citali deklaracije barem ovih skupljih proizvoda i malo klikere ukljucili navike bi se drasticno promijenile.
- Drvosjeca iz Dejcica
#32 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Ma kont'o sam i ja otvoriti temu u vezi čarapa kupljenih u prodavnici Ključ-Šik. Nakon mjesec dana korištenja izvukla mi se jedna žica a nisam ih nikako prao pa reko da li imam pravo da ih reklamiram i kome se žaliti.Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
- vješalica
#33 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
The 51st State wrote:Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
- animals
#34 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Cuj Nutela..
pa odrasli ljudi da jedu Nutelu..
uzmi pivo, i narezi suvadine,
sta mozes sa Nutelom da pocnes
pa odrasli ljudi da jedu Nutelu..
- vješalica
#35 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
prvo što se grudice stvaraju i što ne možeš promiješati to je do tvoje loše tehnike mazanja i miješanjameteorit135531 wrote: grudice se stvaraju , ne može se promiješati, nema uopste onaj okus koji ima prava Nutella.. evo od jučer gledam , i čudim se izgledu..![]()
Bas mi je krivo jer očito je ovo podvala i obmana.. kako je to uopće moguće ? Ne mogu da jedem , dodje mi da povratim..![]()
Možda se ljudi ne bi žalili zbog ovoga , ali znam kakva očekivanja imam kad kupujem Nutellu i krivo mi je sto sam dobio smeće na ime tog imena..
Odakle Bingo uvlači ovakve kopije i kako je to uopće moguće ? Kako da se zalim?
Jer ovo što sam ja kupio nije ni N od Nutelle.
jer da znaš miješati i mazati to se ne bi desilo
drugo,binog ne uvozi kopije,nego nutela prodaje oficijelno kopije za određena tržišta
- orinoco
#36 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Pročitaj šta piše na deklaraciji na etiketi, kakav joj je sastav i kolika je procentualna zastupljenost, pa uporedi s "originalnom".meteorit135531 wrote:Pozdrav.
Ja evo pišem jer sam razočaran u kvalitetu tkz Nutelle koju sam kupio u Bingu. Postoji razlog zašto kupujem Nutellu, a ne ove jeftine eurokreme od 2 KM..
Ako već plaćam 10, 50 KM (To je iznos nečijeg poludnevnog rada ), onda za te novce očekujem da jedem Nutellu iste kvalitete koju samo jeo u Austriji. Ali ljudi , ne može se ovo jesti.. tacno sam nakon jednog zalogaja osjetio da ovo nije u rangu ni onih najjeftinijih eurokrema..![]()
Užasan , nikakav okus , grudice se stvaraju , ne može se promiješati, nema uopste onaj okus koji ima prava Nutella.. evo od jučer gledam , i čudim se izgledu..![]()
Bas mi je krivo jer očito je ovo podvala i obmana.. kako je to uopće moguće ? Ne mogu da jedem , dodje mi da povratim..![]()
Možda se ljudi ne bi žalili zbog ovoga , ali znam kakva očekivanja imam kad kupujem Nutellu i krivo mi je sto sam dobio smeće na ime tog imena..
Odakle Bingo uvlači ovakve kopije i kako je to uopće moguće ? Kako da se zalim?
Jer ovo što sam ja kupio nije ni N od Nutelle.
-
zrakomlat
#37 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
The 51st State wrote:Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#38 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
ja bih samo da napomenem da je puter skuplji od nutelle.
čisto 'nako.
čisto 'nako.
- Logovan
#39 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
-
r_faruk
#40 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
linolada najbolja, i to ona bijela, kak'a nutelaSmokingMan wrote:Još sam da neko tovori temu zbog toga kako sere brabonjke uzmjesto normalnog govneta.Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
Čovjek je imao namjeru a se malo pohvali kako ima para za lošu Nuletu.Blago nama sitorinji dok jedemo onaj "bolji" 2,3 i 4 marke,još se niko nije požalio na (ne) kvalitet.
- radiša
#41 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Ha ja isto ko i gudra,nista bez bjelogr_faruk wrote: dje moRe bit' eurokrem bez bijelog
linolada je dobra.
- triconja
#42 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Sirotinjo, i bogu si teska. Ova je tema za malo viserangiranije ljude u drustvuSmokingMan wrote:Još sam da neko tovori temu zbog toga kako sere brabonjke uzmjesto normalnog govneta.Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
Čovjek je imao namjeru a se malo pohvali kako ima para za lošu Nuletu.Blago nama sitorinji dok jedemo onaj "bolji" 2,3 i 4 marke,još se niko nije požalio na (ne) kvalitet.
- Edin H.
#43 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Je li to znaci da dijaspora kada dodje na zasluzeni odmor nece imati izbora nego da konzumiraju "laznu" Nutelu? 
- SmokingMan
#44 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Eh,zlatna ratna vremena,kada se eurokrem pravio od mlijeka u prahu i kakaa.Niko se nije žalio.r_faruk wrote:linolada najbolja, i to ona bijela, kak'a nutelaSmokingMan wrote:Još sam da neko tovori temu zbog toga kako sere brabonjke uzmjesto normalnog govneta.Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
Čovjek je imao namjeru a se malo pohvali kako ima para za lošu Nuletu.Blago nama sitorinji dok jedemo onaj "bolji" 2,3 i 4 marke,još se niko nije požalio na (ne) kvalitet.dje moRe bit' eurokrem bez bijelog
- drndalo
#45 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Naprotiv, mogu dovuci pune gepekTe oridjidji Netele, i valjati je hadzijama po 11€ teglicu...Edin H. wrote:Je li to znaci da dijaspora kada dodje na zasluzeni odmor nece imati izbora nego da konzumiraju "laznu" Nutelu?
- VladaFBiH
#46 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
da, kad bi čitali vidjeli bi da nutella maltene jedina ima 13% lješnika a sve ostalo 3% osim vjerovao ili ne K+ krem ima koji 13% (nekada je linolada imala 13% ali odavno već za BiH tržište nema - samo u Hr ima 13% a u BiH 3%)... možda još neki krem na tržištu uleti u kategoriju od 13% lješnika pa nek me neko dopuni ako sam neki krem izostavio - uglavnom večina sadrži samo šećer i šećer (eurokrem, linolada,... dopuni niz)The 51st State wrote:Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
-
Naslovnica
#47 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Meni ako se jedu ljeljci odem do granapa i kupim ljeljaka, neću valjda kupovati Nutelu i slična šećerna sr*nja zbog toga što imaju 3% ili 13% ljeljaka u masi.
Ha ja.

Ha ja.
- Norm
#48 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Sta je Nutela???
-
The 51st State
#49 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Stampi vispak i tako djeluje ukusom dok nutela nominalno ima 13% djeluje kao da ima 3, barem ova na nasem trzistu.VladaFBiH wrote:da, kad bi čitali vidjeli bi da nutella maltene jedina ima 13% lješnika a sve ostalo 3% osim vjerovao ili ne K+ krem ima koji 13% (nekada je linolada imala 13% ali odavno već za BiH tržište nema - samo u Hr ima 13% a u BiH 3%)... možda još neki krem na tržištu uleti u kategoriju od 13% lješnika pa nek me neko dopuni ako sam neki krem izostavio - uglavnom večina sadrži samo šećer i šećer (eurokrem, linolada,... dopuni niz)The 51st State wrote:Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
- insomnia78
#50 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?
Ko da im je tri godine. Jos kad se pocnu faliti po fejsbukuanimals wrote:Cuj Nutela..
pa odrasli ljudi da jedu Nutelu..![]()