Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

HAVANA

#26 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by HAVANA »

MickeyPierce wrote:meni je posao uglavnom sveden na sluzbena putovanja po svicarskoj, francuskoj njemačkoj iztaliji i španiji ... uglavnom tamo kupujem, u bingu nikad .. kad bas nesto moram idem u konzum jer je bolji i kvalitetniji.

ta iz binga ne znam kakva je ne jedem tamo
I ja ti to sve obidjem i onda se vratim,narezem suhog vrata,travnickog sira,koju maslinu,otvorim krusku i kazem zeno,nema ovo nidje.De nam onu od keme navij.
The 51st State

#27 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by The 51st State »

cenecimoveocino wrote:Uzmi Vispakov,hem domaci a meni cak i bolji od Nutele,koju sam doduse kupovao od svercera s buvljaka koji dovlace robu i Austrije.
Najbolji krem namaz na trzistu ali marketinski isprani mozgovi, daj nutelu makar govno etiketirali.
SmokingMan

#28 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by SmokingMan »

Sigmund Frojd kvari omladinu!
Naslovnica

#29 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Naslovnica »

The 51st State wrote:
cenecimoveocino wrote:Uzmi Vispakov,hem domaci a meni cak i bolji od Nutele,koju sam doduse kupovao od svercera s buvljaka koji dovlace robu i Austrije.
Najbolji krem namaz na trzistu ali marketinski isprani mozgovi, daj nutelu makar govno etiketirali.
Meni fakat ova zaluđenost Nutelom nikada nije bila jasna?
Obični 'eurocrem' namaz, ljudi od toga napravili cirkus, te se slikaju sa Nutelom, izbacuju recepte, namazali kriške slikaju ih i pored teglu Nutele...
Hipsteraj nekakav, foliranje, šta li?!
zoza

#30 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by zoza »

Ja kupujem na pijaci. Ne znam kako ga taj nabavlja. Ljepši je. Iz Njemačke. Dobijem i one neke sličice na poklopcu. Etiketa skoro nikad nije ista, neka priča na njoj bude. Na njemačkom.
The 51st State

#31 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by The 51st State »

Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
Kad bi potrosaci za pocetak citali deklaracije barem ovih skupljih proizvoda i malo klikere ukljucili navike bi se drasticno promijenile.
Drvosjeca iz Dejcica

#32 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
Ma kont'o sam i ja otvoriti temu u vezi čarapa kupljenih u prodavnici Ključ-Šik. Nakon mjesec dana korištenja izvukla mi se jedna žica a nisam ih nikako prao pa reko da li imam pravo da ih reklamiram i kome se žaliti. :mrgreen:
vješalica

#33 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by vješalica »

The 51st State wrote:Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
Kad bi potrosaci za pocetak citali deklaracije barem ovih skupljih proizvoda i malo klikere ukljucili navike bi se drasticno promijenile.

:thumbup:
animals

#34 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by animals »

Cuj Nutela..
pa odrasli ljudi da jedu Nutelu.. :-)
uzmi pivo, i narezi suvadine,
sta mozes sa Nutelom da pocnes :D
vješalica

#35 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by vješalica »

meteorit135531 wrote: grudice se stvaraju , ne može se promiješati, nema uopste onaj okus koji ima prava Nutella.. evo od jučer gledam , i čudim se izgledu.. :oops:

Bas mi je krivo jer očito je ovo podvala i obmana.. kako je to uopće moguće ? Ne mogu da jedem , dodje mi da povratim.. :skoljka:
Možda se ljudi ne bi žalili zbog ovoga , ali znam kakva očekivanja imam kad kupujem Nutellu i krivo mi je sto sam dobio smeće na ime tog imena..
Odakle Bingo uvlači ovakve kopije i kako je to uopće moguće ? Kako da se zalim?
Jer ovo što sam ja kupio nije ni N od Nutelle. :-)
prvo što se grudice stvaraju i što ne možeš promiješati to je do tvoje loše tehnike mazanja i miješanja
jer da znaš miješati i mazati to se ne bi desilo
drugo,binog ne uvozi kopije,nego nutela prodaje oficijelno kopije za određena tržišta
orinoco

#36 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by orinoco »

meteorit135531 wrote:Pozdrav.

Ja evo pišem jer sam razočaran u kvalitetu tkz Nutelle koju sam kupio u Bingu. Postoji razlog zašto kupujem Nutellu, a ne ove jeftine eurokreme od 2 KM..

Ako već plaćam 10, 50 KM (To je iznos nečijeg poludnevnog rada ), onda za te novce očekujem da jedem Nutellu iste kvalitete koju samo jeo u Austriji. Ali ljudi , ne može se ovo jesti.. tacno sam nakon jednog zalogaja osjetio da ovo nije u rangu ni onih najjeftinijih eurokrema.. :run:
Užasan , nikakav okus , grudice se stvaraju , ne može se promiješati, nema uopste onaj okus koji ima prava Nutella.. evo od jučer gledam , i čudim se izgledu.. :oops:

Bas mi je krivo jer očito je ovo podvala i obmana.. kako je to uopće moguće ? Ne mogu da jedem , dodje mi da povratim.. :skoljka:
Možda se ljudi ne bi žalili zbog ovoga , ali znam kakva očekivanja imam kad kupujem Nutellu i krivo mi je sto sam dobio smeće na ime tog imena..
Odakle Bingo uvlači ovakve kopije i kako je to uopće moguće ? Kako da se zalim?
Jer ovo što sam ja kupio nije ni N od Nutelle. :-)
Pročitaj šta piše na deklaraciji na etiketi, kakav joj je sastav i kolika je procentualna zastupljenost, pa uporedi s "originalnom".
zrakomlat

#37 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by zrakomlat »

The 51st State wrote:Ostatak zaludjenosti bljestavillom zapadnih proizvoda kad su se tek pojavili, a na to nakalemljena poslovicna podloznost mass marketingu prosjecnog potrosaca i dobijes vjernog idiota potrosaca.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Chmoljo »

ja bih samo da napomenem da je puter skuplji od nutelle.

čisto 'nako.
Logovan

#39 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Logovan »

Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
:lol: :lol: :mrgreen:
r_faruk

#40 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by r_faruk »

SmokingMan wrote:
Još sam da neko tovori temu zbog toga kako sere brabonjke uzmjesto normalnog govneta.

Čovjek je imao namjeru a se malo pohvali kako ima para za lošu Nuletu.Blago nama sitorinji dok jedemo onaj "bolji" 2,3 i 4 marke,još se niko nije požalio na (ne) kvalitet.
linolada najbolja, i to ona bijela, kak'a nutela :D dje moRe bit' eurokrem bez bijelog :)
radiša

#41 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by radiša »

r_faruk wrote: dje moRe bit' eurokrem bez bijelog :)
Ha ja isto ko i gudra,nista bez bjelog :P

linolada je dobra. :thumbup:
triconja

#42 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by triconja »

SmokingMan wrote:
Još sam da neko tovori temu zbog toga kako sere brabonjke uzmjesto normalnog govneta.

Čovjek je imao namjeru a se malo pohvali kako ima para za lošu Nuletu.Blago nama sitorinji dok jedemo onaj "bolji" 2,3 i 4 marke,još se niko nije požalio na (ne) kvalitet.
Sirotinjo, i bogu si teska. Ova je tema za malo viserangiranije ljude u drustvu :izet:
Edin H.

#43 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Edin H. »

Je li to znaci da dijaspora kada dodje na zasluzeni odmor nece imati izbora nego da konzumiraju "laznu" Nutelu? :shock:
SmokingMan

#44 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by SmokingMan »

r_faruk wrote:
SmokingMan wrote:

linolada najbolja, i to ona bijela, kak'a nutela :D dje moRe bit' eurokrem bez bijelog :)
Eh,zlatna ratna vremena,kada se eurokrem pravio od mlijeka u prahu i kakaa.Niko se nije žalio. :D
drndalo

#45 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by drndalo »

Edin H. wrote:Je li to znaci da dijaspora kada dodje na zasluzeni odmor nece imati izbora nego da konzumiraju "laznu" Nutelu? :shock:
Naprotiv, mogu dovuci pune gepekTe oridjidji Netele, i valjati je hadzijama po 11€ teglicu... :mrgreen:
VladaFBiH

#46 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by VladaFBiH »

da, kad bi čitali vidjeli bi da nutella maltene jedina ima 13% lješnika a sve ostalo 3% osim vjerovao ili ne K+ krem ima koji 13% (nekada je linolada imala 13% ali odavno već za BiH tržište nema - samo u Hr ima 13% a u BiH 3%)... možda još neki krem na tržištu uleti u kategoriju od 13% lješnika pa nek me neko dopuni ako sam neki krem izostavio - uglavnom večina sadrži samo šećer i šećer (eurokrem, linolada,... dopuni niz)
Naslovnica

#47 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Naslovnica »

Meni ako se jedu ljeljci odem do granapa i kupim ljeljaka, neću valjda kupovati Nutelu i slična šećerna sr*nja zbog toga što imaju 3% ili 13% ljeljaka u masi.
Ha ja.
8-)
Norm

#48 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Norm »

Sta je Nutela???
The 51st State

#49 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by The 51st State »

VladaFBiH wrote:
da, kad bi čitali vidjeli bi da nutella maltene jedina ima 13% lješnika a sve ostalo 3% osim vjerovao ili ne K+ krem ima koji 13% (nekada je linolada imala 13% ali odavno već za BiH tržište nema - samo u Hr ima 13% a u BiH 3%)... možda još neki krem na tržištu uleti u kategoriju od 13% lješnika pa nek me neko dopuni ako sam neki krem izostavio - uglavnom večina sadrži samo šećer i šećer (eurokrem, linolada,... dopuni niz)
Stampi vispak i tako djeluje ukusom dok nutela nominalno ima 13% djeluje kao da ima 3, barem ova na nasem trzistu.
insomnia78

#50 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by insomnia78 »

animals wrote:Cuj Nutela..
pa odrasli ljudi da jedu Nutelu.. :-)
uzmi pivo, i narezi suvadine,
sta mozes sa Nutelom da pocnes :D
Ko da im je tri godine. Jos kad se pocnu faliti po fejsbuku :lol:
Post Reply