Srbija nam uvaljuje migrante?

Connaisseur Karlin

#26 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Connaisseur Karlin »

animals wrote:Primiti jedno pola miliona, toliko ih dobrote ceka u Federaciji..
da vidimo taj merhametluk na djelu..
neko ce pomoci :)

otkud tebi ideja da ce svi okrenuti ledja :?
animals

#27 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:

A zar ti zaista mislis da je njima Bosna na pameti :-)
animals

#28 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

animals wrote:

A zar ti zaista mislis da je njima Bosna na pameti

Alzircima, Marokancima i Tunezanima..
vrapcic

#29 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by vrapcic »

Bijah misljenja da su godine od mene napravile konzervativca koji, iako je i sam jeo tvrdu koru izbjeglistva nekoliko godina u jednoj od susjednih zemalja, nikako nije mogao naci simpatije prema ovim ljudima (a nije da se nisam trudila) jer ja se ne sjecam da su izbjeglice iz BiH i Hrvatske IKADA pravile probleme na granicama, tukli se sa granicarima i policijom, oni koji nisu imali srece i sredstava da iznajme stan ili ostanu kod rodbine i prijatelju su isli u kolektivne centre i bili sretni sto imaju krov nad glavom jer su pobjegli od rata i ubijanja.. a ovi nesto protestvuju biraju gdje ce, nece da ostanu u Hrvatskoj hoce iskljucivo zemlje zapada. Mislim, ni ja se ne bih bunila da su me prihvatile skandinavske zemlje, ali nisu pa opet nisam unistavala inventar, nisam se tukla prosvjedovala.

Misljenja sam da ako istinski bjezis od rata onda ti je svaka zemlja dobra i trebas biti zahvalan sto te je primila a ne na gostoprimstvo uzvracati izazivanjem nereda i problema.

Tako da na zalost i ja postah taj ustasa, cetnik. islamofob, mrzitelj jadnih ljudi itd itd itd mada niko ni ne postavi pitanje da li bih bila istog misljenja da su u pitanju krscani.. Al' iako ne pitase, evo da odgovorim, da, bila bih istog misljenja.. ali tada bih vjerovatno bila muhamedanac ili mrzitelj krscana/budista/hare krisne...

A ne dala im majka da ih docekam dobrodoslicom kojom smo mi docekani :mrgreen:
animals

#30 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

vrapcic wrote:Bijah misljenja da su godine od mene napravile konzervativca koji, iako je i sam jeo tvrdu koru izbjeglistva nekoliko godina u jednoj od susjednih zemalja, nikako nije mogao naci simpatije prema ovim ljudima (a nije da se nisam trudila) jer ja se ne sjecam da su izbjeglice iz BiH i Hrvatske IKADA pravile probleme na granicama, tukli se sa granicarima i policijom, oni koji nisu imali srece i sredstava da iznajme stan ili ostanu kod rodbine i prijatelju su isli u kolektivne centre i bili sretni sto imaju krov nad glavom jer su pobjegli od rata i ubijanja.. a ovi nesto protestvuju biraju gdje ce, nece da ostanu u Hrvatskoj hoce iskljucivo zemlje zapada. Mislim, ni ja se ne bih bunila da su me prihvatile skandinavske zemlje, ali nisu pa opet nisam unistavala inventar, nisam se tukla prosvjedovala.

Misljenja sam da ako istinski bjezis od rata onda ti je svaka zemlja dobra i trebas biti zahvalan sto te je primila a ne na gostoprimstvo uzvracati izazivanjem nereda i problema.

Tako da na zalost i ja postah taj ustasa, cetnik. islamofob, mrzitelj jadnih ljudi itd itd itd mada niko ni ne postavi pitanje da li bih bila istog misljenja da su u pitanju krscani.. Al' iako ne pitase, evo da odgovorim, da, bila bih istog misljenja.. ali tada bih vjerovatno bila muhamedanac ili mrzitelj krscana/budista/hare krisne...

U pravu si, vecina pravi nerede..
tuku se, i to izbjeglice..
vecina mladi imigranti..
ali da su to miroljubivi imigranti, koji idu za poslom , pa ajde..
vec trecina kriminalci i huligani, nespojivi sa zapadnom kulturom..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

sad sam gledao video gdje se 4 bijelca/bjelkinje mladića i djevojaka plavokosih arijevskih izgleda
tuku oko gluposti (vuku za noge svađaju... bez tona doduše)
u vlaku u njemačkoj s ironičnim komentarima,
"sva sreća da to nisu naučili od čamuga, kmica i arapa" = ovo nije moj komentar samo prenosim

aludirajući valjda na 1 milijun izbjeglica/migranata primjljenih bez ikakve kontrole i reda

mislim ono wtf

njemačka mladost se nikad ne tuče
njemačka mladost se tuče po arapskim vlakovima?
fakat ne kontam :D
Connaisseur Karlin

#32 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

animals wrote:

A zar ti zaista mislis da je njima Bosna na pameti :-)
to pitaj autora teme :) BiH kao tranzit zona, zasto ne, ako su blokirani , to bi bila jedina opcija :)
Connaisseur Karlin

#33 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

vrapcic wrote:Bijah misljenja da su godine od mene napravile konzervativca koji, iako je i sam jeo tvrdu koru izbjeglistva nekoliko godina u jednoj od susjednih zemalja, nikako nije mogao naci simpatije prema ovim ljudima (a nije da se nisam trudila) jer ja se ne sjecam da su izbjeglice iz BiH i Hrvatske IKADA pravile probleme na granicama, tukli se sa granicarima i policijom, oni koji nisu imali srece i sredstava da iznajme stan ili ostanu kod rodbine i prijatelju su isli u kolektivne centre i bili sretni sto imaju krov nad glavom jer su pobjegli od rata i ubijanja.. a ovi nesto protestvuju biraju gdje ce, nece da ostanu u Hrvatskoj hoce iskljucivo zemlje zapada. Mislim, ni ja se ne bih bunila da su me prihvatile skandinavske zemlje, ali nisu pa opet nisam unistavala inventar, nisam se tukla prosvjedovala.

nije bilo interrneta '93 godne da siri realne infomracije i dezinforamcije raznih medija o BiH izbjeglicama ;-)

lako se danas putem foruma i interneta izivljavati na drugim ibjeglicama , smao nastavite ;-)
Prpa.ba

#34 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Prpa.ba »

Moze samo tacnije, Srbija Trokutistanu uvaljuje migrante s obzirom da ce ih RS i HZHB s noge na nogu. :mrgreen:
broj dva

#35 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by broj dva »

listopad wrote:
GeeTnT wrote:
listopad wrote:Njima BiH nikada nece biti destinacija. Nema tu dobre socijale s kojom se moze nabaviti najnoviji iPhone.
..a, tebi je pretpostavljam vrhunac zivljenja nabaviti iPhone? Nego, slucajno znam da su mnogi od njih zivjeli zivot (i opet ce 100%) kakav ti neces moci ni za 3 zivota...
Ti zivis ovdje u Austriji ili Njemackoj i vidjas sve te "izbjeglice" iz Afganistana?
--
Ti navodnici bi trebali znaciti da afganci nisu legitimne izbjeglice ??
Acid25

#36 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Acid25 »

Alfons Kauders wrote:.
Imamo odličan izgovor, da napokon izgradimo zid na Drini! :mrgreen:
insomnia78

#37 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:sad je prilika da svi oni SA TOPIKA o izbjeglicama iskažu svoj altruizam i ljubav prema bratu čovjeku KONKRETNIMdjelima MIMO TIPKOVNICE i s tuđim novcima

dajte svoje vikendice ljudima, odvojite novce za kruh i hranu te odjeću

da se mi klerofašisti, ustaše, šovinisti,islamofobi, koji smo ukazivali na SISTEMSKE greške ovog projekta gdje ljudi iz MAROKA I PAKISTANA ne mogu biti izbjeglice nego su ekeonomski migranti
a da zanemarljivo mali broj ljudi dolazi iz zaista ratnih zona
Ti je to. Odlicna prilika da vidimo bosnjacki merhamet na djelu
swanfilter

#38 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by swanfilter »

Jugoistocnu BIH treba naseliti. Njihova klima, a prazno ...
TheMule

#39 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by TheMule »

Nemam problema sa imigrantima, vecina Bosanaca u manjem entitetu su imigranti. Smjestiti ih u Hercegovinu i u istocnu Bosnu ako vole zelenilo i poljoprivredu, nema problema
Truba

#40 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

bio sam i ja izbjeglica...pa nisam imao 1000 hrd za diplomu
a jeo sam samo zato sto su komsije i rodbina imali krave koke
i naravno caritas

kad smo se vracali rodbina je skupila para za jedan dobar mobitel
820 maraka...prelaz prko igmana 100
karta citluk kiseljak 50
taksi Dobrinja cvila 20

eto sta sam donio kad smo se vratili...iz izbjeglistva
Sanjarko

#41 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

Black swan wrote:sad je prilika da svi oni SA TOPIKA o izbjeglicama iskažu svoj altruizam i ljubav prema bratu čovjeku KONKRETNIMdjelima MIMO TIPKOVNICE i s tuđim novcima

dajte svoje vikendice ljudima, odvojite novce za kruh i hranu te odjeću

da se mi klerofašisti, ustaše, šovinisti,islamofobi, koji smo ukazivali na SISTEMSKE greške ovog projekta gdje ljudi iz MAROKA I PAKISTANA ne mogu biti izbjeglice nego su ekeonomski migranti
a da zanemarljivo mali broj ljudi dolazi iz zaista ratnih zona
S cim da im pomognu. To ti mislis da mi u Bosni seremo novac.
Sanjarko

#42 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

animals wrote:

:lol:

Hajd malo razmisli.
Sto bi neko iz tih navedenih drzave skroz preko Turske i Balkana putovao preko Bosne i Srbije u Europu, Eu.

Sanjarko

#43 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
animals wrote:

Hajd malo razmisli.
Sto bi neko iz tih navedenih drzave skroz preko Turske i Balkana putovao preko Bosne i Srbije u Europu, Eu.

Image

Tvoja logika.
animals

#44 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

Pa niko ni ne putuje kroz Bosnu..
nije niko lud..
Sanjarko

#45 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

animals wrote:Pa niko ni ne putuje kroz Bosnu..
nije niko lud..
animals wrote:

Vidis sta si izvalio.
Znaci da navedeni iz Alzira, Maroka, Tunisa sve preko Sahare, Egipta i Libije, Arapskog poluotoka i pustinja tu, putuju do Male Azije i Balkana, pa iz Male Azije i Balkana u Eu.
choxnox

#46 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by choxnox »

Alfons Kauders wrote:Dakle, radi odluke Madjarske, dio migranata koji je koristio "Balkansku rutu" i isao preko Srbije bi navodno mogao krenuti ka BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sluzba- ... /170309044

Pitanje - da li se radi o slucajnosti, ili bi nekom u Srbiji iz politickih razloga odgovaralo da se proslijede u slijepo crijevo zvano BiH? Srbija bi ih mogla sprijeciti u tome, samo sto ocito ne postoji volja (a ujedno se zna da bi se tako dodatno zakuhalo kod nas).

Nevezano za motive, kakve bi bile politicke posljedice kada bi se sutra na granici na Raci, Zvorniku ili negdje drugo pojavilo nekoliko stotina ili hiljada Arapa i Afganaca? Sta bi se desilo kada bi se zadrzali u BiH neko duze vrijeme, kada ih Hrvatska ispali s granice? Ja tu vidim masu potencijalnih problema, prije svega politicke, a onda i svake druge prirode (sigurnosne, prije svega).
U tom slucaju ja bih na tvom mjestu kupio Ilmihal i poceo se privikavati na religiju koja bi tada bila velikovecinka za razliku od sadasnje vecinske od 50,7% prema popisu iz 2013. Najgori snovi mnogima ovdje bi postali stvarnost :lol:
Truba

#47 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

vizionar stvarno nekad beze pises

osobno sam na aldzaziri vidio intrvju s dvojicom marokanaca koji idu balkanskom rutom
da se privale sirijcima

de malo razmisljaj...jel lakse kopnom ili zimi morem???
i jel veca vjerovatnoca da ces proci kao sirijac nego kao marokanac

marokanci su naravno bili zatannjena lica i poderali su papire
mO k3

#48 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by mO k3 »

dulekrele wrote:Odmah ih naseliti u rs :D
:) :thumbup:
animals

#49 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

Vizionar 1985 wrote:
animals wrote:Pa niko ni ne putuje kroz Bosnu..
nije niko lud..
animals wrote:

Vidis sta si izvalio.
Znaci da navedeni iz Alzira, Maroka, Tunisa sve preko Sahare, Egipta i Libije, Arapskog poluotoka i pustinja tu, putuju do Male Azije i Balkana, pa iz Male Azije i Balkana u Eu.
Nemas ti pojma..
One prve izbjeglice Sirijce je pozvala Njemacka..
a sad ide cijela Afrika..
Sanjarko

#50 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

Black swan wrote:vizionar stvarno nekad beze pises

osobno sam na aldzaziri vidio intrvju s dvojicom marokanaca koji idu balkanskom rutom
da se privale sirijcima

de malo razmisljaj...jel lakse kopnom ili zimi morem???
i jel veca vjerovatnoca da ces proci kao sirijac nego kao marokanac

marokanci su naravno bili zatannjena lica i poderali su papire

Znas kolko je to kilometara, kolko love treba itd. od tih zemalja da se do Balkana dodze. Kolko ljudi treba podmitit itd.
Ono samo na biciklo sjest i fiju eto te do Balkana. Cak ni avio putem to nije jeftino. Jos da te niko ni zasta ne pita. U danasnje doba kad Prdez Misa na Kilometar Snime. Ono ljudi imaju Carobni Tepih ko Aladin pa ih eto svih iz Maroka, Alzira, Tunisa, Libije preko Balkana i Turske do Europe i Eu.

Ne kazem da mozda neki to ne rade ali da je to masovno, stvarno smijesno.
Post Reply