HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
-
TheMule
#26 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Mislim da bi ukidanje kantona bila odlicna stvar, i time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet Federacije, a ne ovog ili onog kantona. To je dobar pocetak jel tako? Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu....
- madner
#27 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Izborni zakon je na snazi, dok se ne promjeni. Zasto mislite da VP treba ista uraditi?
- Lincoln-Burrows
#28 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Kako je na snazi?
Pa u Mostaru je po istoj logici na snazi,
ako će VP zapovjediti da se odigra po osporenom
izbornom zakonu onda će tako biti ali bi bilo
protivno Ustavu. CIK ne može mislim niti
raspisati izbore dok je ova presuda suda otvorena.
Pa u Mostaru je po istoj logici na snazi,
ako će VP zapovjediti da se odigra po osporenom
izbornom zakonu onda će tako biti ali bi bilo
protivno Ustavu. CIK ne može mislim niti
raspisati izbore dok je ova presuda suda otvorena.
- madner
- BHCluster
#30 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Kad ce trechi??????????????????????????????????
-
Hafis
#31 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Ukidanje kantona? Brilijantna ideja. Ukinuti skupe kantone i njihovu administraciju i od njih deset naspraviti dva jeftina etniteta.TheMule wrote:Mislim da bi ukidanje kantona bila odlicna stvar, i time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet Federacije, a ne ovog ili onog kantona. To je dobar pocetak jel tako? Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu....
Time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet svak svog etniteta, a ne ovog ili onog kantona. Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu
-
Mirza007
#32 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Poslije ce kmecati da su oba kantona Bosnjaci vecina.
-
TheMule
#33 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Kako to? Da li bi pare isle u Bosnjacki entitet ili u Hrvatski s obzirom da su "problematicne" kladionice uglavnom u Sarajevu? Ko bi izvadio "Šume" iz krize? Hrvatski entitet na isti nacin na koji je RS "izvadila" svoje banke iz krize kad su bile pod stecajem? Hrvatski entitet ne bi imo toliku finansijsku moc osim kad bi uzeli 5-6 kantona pod taj svoje entitet.Hafis wrote:Ukidanje kantona? Brilijantna ideja. Ukinuti skupe kantone i njihovu administraciju i od njih deset naspraviti dva jeftina etniteta.TheMule wrote:Mislim da bi ukidanje kantona bila odlicna stvar, i time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet Federacije, a ne ovog ili onog kantona. To je dobar pocetak jel tako? Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu....
Time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet svak svog etniteta, a ne ovog ili onog kantona. Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu
Uostalom, smanjenje administracije kantona je i u interesu Hrvatskih poreznih obaveznika, pa to i nije bas neki ustupak.
Dakle tvoj prijedlog ne daje nista osim smanjenja administracije, a uzima visestruko vise od toga po pitanju politicke moci i decentralizacije, a da ne govorimo o mogucem majoriziranju Bosnjaka u tom 3. entitetu ako je historija bilo kakav vodic sta bi se desilo.
Dakle hoces da das stari Iphone, a da dobijes novi Iphone i Ferarija i to je "fair deal" ?
-
Hafis
#34 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Išle bi u centralu gdje im je i mjesto. Pa i poslovnice Unicredita su u Sarajevu pa zarada ne ostaje tu već ide gdje joj je mjesto.Da li bi pare isle u Bosnjacki entitet ili u Hrvatski s obzirom da su "problematicne" kladionice uglavnom u Sarajevu?
Uostalom, i u Sarajevu ima dobre mafije pa nije valjda da nisu u stanjunsami pokrenuti kladioničarski biznis. Ako ništa, nek dođu dole na obuku.
Pusti ti tu, ne padam ja na te ublehe. Postoji mogućnost upravo suprotne intencije. Uostalm, to bi se lako riješilo - uvedeš samo reciprocitet - ''kako vi nama tako mi vama'', i stvar bi fercerala uz obostrano uvažavanje i zadovoljstvo.A da ne govorimo o mogucem majoriziranju Bosnjaka u tom 3. entitetu ako je historija bilo kakav vodic sta bi se desilo.
Ima toga još, nego nisam nešto koncentriran...bio na nekakvom domjenku pa malo više popio da prostiš. Nisam ti baš tip od neke korizme.
- KB9
#35 Re: Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnog interesa
puske cekaju podmazaneAcid25 wrote:Biće nasilja!
#NVZ
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#36 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
smetaju hrvati koje su izabrali hrvati
a drugoj temi smetaju hrvatski fasisticki klubovi za koje navijaju hrvati
na fejsu se kolegica iz stoca zali kako hdz nacelnik laze jer nije nacelnik svih naroda ( a nas memic s Kuranom i arapskim je nacelnik sviju nas nisam cuo hrvata/srbina da se zali) ja konto bosnjaka ima duplo vise hrvati im ne daju nista...ono potop na izborima
na cetvrtoj temi smeta ustaska crkva u drvaru gdje nikad nije bila...a bila je dok je braca komunjare- srbi ne srusise...
itd
a drugoj temi smetaju hrvatski fasisticki klubovi za koje navijaju hrvati
na fejsu se kolegica iz stoca zali kako hdz nacelnik laze jer nije nacelnik svih naroda ( a nas memic s Kuranom i arapskim je nacelnik sviju nas nisam cuo hrvata/srbina da se zali) ja konto bosnjaka ima duplo vise hrvati im ne daju nista...ono potop na izborima
na cetvrtoj temi smeta ustaska crkva u drvaru gdje nikad nije bila...a bila je dok je braca komunjare- srbi ne srusise...
itd
-
Mirza007
#37 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Evo izjave hulje svih hulja, najveceg licemjera u BiH (usudio bih se dodati i sire):
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-d ... /170312040
Veli parasustav.
A sta je radio sustav u kojem je on licno imao 33% vlasti a efektivno i 100% obzirom da je njegov glas zaustavio podnosenje zahtjeva za reviziju kroz sistem?
(ovim se naravno ne abolira Izetbegovicevo politikanstvo, amaterizam, neznanje itd.).
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-d ... /170312040
Veli parasustav.
A sta je radio sustav u kojem je on licno imao 33% vlasti a efektivno i 100% obzirom da je njegov glas zaustavio podnosenje zahtjeva za reviziju kroz sistem?
(ovim se naravno ne abolira Izetbegovicevo politikanstvo, amaterizam, neznanje itd.).
- Truba
#38 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
cinjenuca je da su hdz politicari lopine
ali je takodjer cinjenica kad je hdz lopov lopov onda je i ustasa te antibosanski element, fasista i rasista
a bosnjacki politicar u istim uvjetima je samo lopov, npr memic ili mlaco
ali je takodjer cinjenica kad je hdz lopov lopov onda je i ustasa te antibosanski element, fasista i rasista
- BHCluster
#39 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Istina. Samo sto kod mene nema rzlike između hdz-a i sda, sta mislim o jednim to i o drugim...Black swan wrote:cinjenuca je da su hdz politicari lopine
-
Mirza007
#40 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Postratni period vrlo slicno.BHCluster wrote:Istina. Samo sto kod mene nema rzlike između hdz-a i sda, sta mislim o jednim to i o drugim...Black swan wrote:cinjenuca je da su hdz politicari lopine
Ratni period .........drrrrrrrrrrasticna razlika.
- Truba
#41 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
pa evo imamo forumaša
liberala ljevičara kozmopolitu koji kači tibrine malverzacije s 9 milijuna kao ustaše iz kiseljaka prcaju bosnu i bošnjake
i to stotinama postova prolazi niko se ne obazire
a imaš paša bližeg tajkuna lopinu s ilidze koji za vodu duguje stotine tisuća...za njega ne znaš kao ljevičar on vam je i džamiju izgradio i načelnik je dobio 52% glasova ilidžanaca
ali kao pripadnik temeljnog naroda bošnjačkim tajkunima je sve oprošteno
barem na forumu... njihova ukradena marka je 10 puta manja od toga kad hrvat ukrade
oprostite ali takva je forumska percepcija
kad ujko u međugorju ukrade marku i nema fiskalnog to je već postao vic... ali kad to sarajlija s turcima radi... hajde ba...
samo nije mi jasno kako ljudi kad rezerviraju hotel iz italije karticom to ne ide u budzet

liberala ljevičara kozmopolitu koji kači tibrine malverzacije s 9 milijuna kao ustaše iz kiseljaka prcaju bosnu i bošnjake
i to stotinama postova prolazi niko se ne obazire
a imaš paša bližeg tajkuna lopinu s ilidze koji za vodu duguje stotine tisuća...za njega ne znaš kao ljevičar on vam je i džamiju izgradio i načelnik je dobio 52% glasova ilidžanaca
ali kao pripadnik temeljnog naroda bošnjačkim tajkunima je sve oprošteno
barem na forumu... njihova ukradena marka je 10 puta manja od toga kad hrvat ukrade
oprostite ali takva je forumska percepcija
kad ujko u međugorju ukrade marku i nema fiskalnog to je već postao vic... ali kad to sarajlija s turcima radi... hajde ba...
samo nije mi jasno kako ljudi kad rezerviraju hotel iz italije karticom to ne ide u budzet
- madner
#42 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
Javio se CIK, potopio HDZ nade
Kao i obicno, puste pricu bez pokrica.
Kao i obicno, puste pricu bez pokrica.
- pustopoljina
#43 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa
ja ne mogu vjerovati kako ovaj jos slobodno hoda, kako ima glasaca...a ako sdp konta s njim...time bi bila ugasena i ona mala iskra nade u sdp. radoncic je jedini lik ( iako je konkurencija ostra) koja fakat nema sta traziti medju ljudima koji su ZA bosnu.zulfo wrote:Iz Radončićevih izjava kako radi na ujedinjavanju bošnjaka ,Ispade da je Čovićev HDZ postala bošnjačka stranka ,
drugačije je to nemoguće objasniti
Radončić će 2018 biti minijatura
Ustamujić osniva svoj SBB
on se o bosnu samo okoristio, a zauzvrat nije dao ni okrajke.
- zunazu