HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

TheMule

#26 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by TheMule »

Mislim da bi ukidanje kantona bila odlicna stvar, i time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet Federacije, a ne ovog ili onog kantona. To je dobar pocetak jel tako? Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu....
madner

#27 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by madner »

Izborni zakon je na snazi, dok se ne promjeni. Zasto mislite da VP treba ista uraditi?
Lincoln-Burrows

#28 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Lincoln-Burrows »

Kako je na snazi?
Pa u Mostaru je po istoj logici na snazi,
ako će VP zapovjediti da se odigra po osporenom
izbornom zakonu onda će tako biti ali bi bilo
protivno Ustavu. CIK ne može mislim niti
raspisati izbore dok je ova presuda suda otvorena.
madner

#29 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by madner »

Lupate gluposti.
BHCluster

#30 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by BHCluster »

Kad ce trechi??????????????????????????????????
Hafis

#31 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Hafis »

TheMule wrote:Mislim da bi ukidanje kantona bila odlicna stvar, i time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet Federacije, a ne ovog ili onog kantona. To je dobar pocetak jel tako? Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu....
Ukidanje kantona? Brilijantna ideja. Ukinuti skupe kantone i njihovu administraciju i od njih deset naspraviti dva jeftina etniteta.
Time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet svak svog etniteta, a ne ovog ili onog kantona. Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu :)
Mirza007

#32 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Mirza007 »

Poslije ce kmecati da su oba kantona Bosnjaci vecina.
TheMule

#33 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by TheMule »

Hafis wrote:
TheMule wrote:Mislim da bi ukidanje kantona bila odlicna stvar, i time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet Federacije, a ne ovog ili onog kantona. To je dobar pocetak jel tako? Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu....
Ukidanje kantona? Brilijantna ideja. Ukinuti skupe kantone i njihovu administraciju i od njih deset naspraviti dva jeftina etniteta.
Time bi se rijesilo pitanje kladionica, punile bi budzet svak svog etniteta, a ne ovog ili onog kantona. Od tih para bi se mogla finansirati i FTV-H, a i "Šume" bi se mogle progurati i dobiti drugu sansu :)
Kako to? Da li bi pare isle u Bosnjacki entitet ili u Hrvatski s obzirom da su "problematicne" kladionice uglavnom u Sarajevu? Ko bi izvadio "Šume" iz krize? Hrvatski entitet na isti nacin na koji je RS "izvadila" svoje banke iz krize kad su bile pod stecajem? Hrvatski entitet ne bi imo toliku finansijsku moc osim kad bi uzeli 5-6 kantona pod taj svoje entitet.

Uostalom, smanjenje administracije kantona je i u interesu Hrvatskih poreznih obaveznika, pa to i nije bas neki ustupak.

Dakle tvoj prijedlog ne daje nista osim smanjenja administracije, a uzima visestruko vise od toga po pitanju politicke moci i decentralizacije, a da ne govorimo o mogucem majoriziranju Bosnjaka u tom 3. entitetu ako je historija bilo kakav vodic sta bi se desilo.

Dakle hoces da das stari Iphone, a da dobijes novi Iphone i Ferarija i to je "fair deal" ? :run:
Hafis

#34 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Hafis »

Da li bi pare isle u Bosnjacki entitet ili u Hrvatski s obzirom da su "problematicne" kladionice uglavnom u Sarajevu?
Išle bi u centralu gdje im je i mjesto. Pa i poslovnice Unicredita su u Sarajevu pa zarada ne ostaje tu već ide gdje joj je mjesto.
Uostalom, i u Sarajevu ima dobre mafije pa nije valjda da nisu u stanjunsami pokrenuti kladioničarski biznis. Ako ništa, nek dođu dole na obuku.
A da ne govorimo o mogucem majoriziranju Bosnjaka u tom 3. entitetu ako je historija bilo kakav vodic sta bi se desilo.
Pusti ti tu, ne padam ja na te ublehe. Postoji mogućnost upravo suprotne intencije. Uostalm, to bi se lako riješilo - uvedeš samo reciprocitet - ''kako vi nama tako mi vama'', i stvar bi fercerala uz obostrano uvažavanje i zadovoljstvo.

Ima toga još, nego nisam nešto koncentriran...bio na nekakvom domjenku pa malo više popio da prostiš. Nisam ti baš tip od neke korizme.
KB9

#35 Re: Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnog interesa

Post by KB9 »

Acid25 wrote:Biće nasilja!
puske cekaju podmazane

#NVZ
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Truba »

smetaju hrvati koje su izabrali hrvati

a drugoj temi smetaju hrvatski fasisticki klubovi za koje navijaju hrvati

na fejsu se kolegica iz stoca zali kako hdz nacelnik laze jer nije nacelnik svih naroda ( a nas memic s Kuranom i arapskim je nacelnik sviju nas nisam cuo hrvata/srbina da se zali) ja konto bosnjaka ima duplo vise hrvati im ne daju nista...ono potop na izborima

na cetvrtoj temi smeta ustaska crkva u drvaru gdje nikad nije bila...a bila je dok je braca komunjare- srbi ne srusise...
itd
Mirza007

#37 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Mirza007 »

Evo izjave hulje svih hulja, najveceg licemjera u BiH (usudio bih se dodati i sire):
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-d ... /170312040
Veli parasustav.
A sta je radio sustav u kojem je on licno imao 33% vlasti a efektivno i 100% obzirom da je njegov glas zaustavio podnosenje zahtjeva za reviziju kroz sistem?
(ovim se naravno ne abolira Izetbegovicevo politikanstvo, amaterizam, neznanje itd.).
Truba

#38 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Truba »

cinjenuca je da su hdz politicari lopine

ali je takodjer cinjenica kad je hdz lopov lopov onda je i ustasa te antibosanski element, fasista i rasista

a bosnjacki politicar u istim uvjetima je samo lopov, npr memic ili mlaco
BHCluster

#39 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by BHCluster »

Black swan wrote:cinjenuca je da su hdz politicari lopine

ali je takodjer cinjenica kad je hdz lopov lopov onda je i ustasa te antibosanski element, fasista i rasista

Istina. Samo sto kod mene nema rzlike između hdz-a i sda, sta mislim o jednim to i o drugim...
Mirza007

#40 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Mirza007 »

BHCluster wrote:
Black swan wrote:cinjenuca je da su hdz politicari lopine

Istina. Samo sto kod mene nema rzlike između hdz-a i sda, sta mislim o jednim to i o drugim...
Postratni period vrlo slicno.
Ratni period .........drrrrrrrrrrasticna razlika.
Truba

#41 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by Truba »

pa evo imamo forumaša

liberala ljevičara kozmopolitu koji kači tibrine malverzacije s 9 milijuna kao ustaše iz kiseljaka prcaju bosnu i bošnjake
i to stotinama postova prolazi niko se ne obazire

a imaš paša bližeg tajkuna lopinu s ilidze koji za vodu duguje stotine tisuća...za njega ne znaš kao ljevičar on vam je i džamiju izgradio i načelnik je dobio 52% glasova ilidžanaca

ali kao pripadnik temeljnog naroda bošnjačkim tajkunima je sve oprošteno
barem na forumu... njihova ukradena marka je 10 puta manja od toga kad hrvat ukrade

oprostite ali takva je forumska percepcija

kad ujko u međugorju ukrade marku i nema fiskalnog to je već postao vic... ali kad to sarajlija s turcima radi... hajde ba...

samo nije mi jasno kako ljudi kad rezerviraju hotel iz italije karticom to ne ide u budzet
:?
madner

#42 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by madner »

Javio se CIK, potopio HDZ nade :D

Kao i obicno, puste pricu bez pokrica.
pustopoljina

#43 Re: HDZ-eova Prekompozicija vlasti za dobrobit naroda ili ličnih interesa

Post by pustopoljina »

zulfo wrote:Iz Radončićevih izjava kako radi na ujedinjavanju bošnjaka ,Ispade da je Čovićev HDZ postala bošnjačka stranka ,

drugačije je to nemoguće objasniti

Radončić će 2018 biti minijatura

Ustamujić osniva svoj SBB
ja ne mogu vjerovati kako ovaj jos slobodno hoda, kako ima glasaca...a ako sdp konta s njim...time bi bila ugasena i ona mala iskra nade u sdp. radoncic je jedini lik ( iako je konkurencija ostra) koja fakat nema sta traziti medju ljudima koji su ZA bosnu.
on se o bosnu samo okoristio, a zauzvrat nije dao ni okrajke.
Post Reply