Neka mi neko objasni kakav je ovo naslov?Imate 5 minutaJThomas wrote:ali čuj paraga...jao jao.
Paraga - dvostruko suđenje
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#26 Re: Paraga osuđen na doživotnu
- JThomas
#28 Re: Paraga osuđen na doživotnu
čovjeku je nadimak, ali i ja sam prvo pomislio to drugo... 
- Banksy
#29 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Smatram neprijateljem svaku državu koja brutalno streljanje 5 humanitarnih radnika, koji su došli pomoći narodu te države, kazni s 13 godina robije. Ta država je neprijatelj normalnim i poštenim ljudima.PM72 wrote:To je stav svih normalnih ljudi.Muha - car si.Maraschino wrote:muha_sa wrote: smatram neprijatelja države BiH svakog onog ko u uniformi armije te iste države ubije nekog iz cista mira--eto nako, malo da ih opljacka![]()
![]()
ovo je bio moj stav od pocetka agresije ukljucujuci i ratne zarobljenike.
- karanana
#30 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Donekle je skylimit u pravu. Kazu da su ovi bili tamo pod laznim imenima, ali to je manje bitno. Ubica je ubica. Ali zasto se ne postuje due process koji je svugdje u medjunarodnom pravu priznat a to je da se za isti prekrsaj ne moze suditi i kaznjavati dva puta. Sto se onda cudimo kada srbija hoce da se docepa ganica, divjaka i drugih iako je nas sud ustanovio da ti slucajevi nemaju potrebu za pokretanjem postupka?
Boli me racku za ovog. Ali generalno govoreci....
I ja konto dobroslav. Ne znam ni je li ziv on.
Boli me racku za ovog. Ali generalno govoreci....
I ja konto dobroslav. Ne znam ni je li ziv on.
-
PM72
#31 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Smatram neprijateljem ove države svakog moderatora koji ovu temu ostavi u životu. 
- SkyLimit
#32 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Haris Prijić: Za sudbinu moga oca kriv je nemar države
Tražili smo reakciju vlasti, niko nije reagirao... Šta rade udruženja boraca i u Gornjem Vakufu i drugdje, niko ne staje uz borce. Da se ovo desilo nekome iz Sarajeva, svi bi reagirali.
http://www.gornjivakuf-x.com/vijesti/go ... mar-drzave
Last edited by SkyLimit on 02/03/2017 20:33, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
#33 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Kaj ti je dežela krivaPM72 wrote:Smatram neprijateljem ove države svakog moderatora koji ovu temu ostavi u životu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#34 Re: Paraga osuđen na doživotnu
U nekim vremenima bi ovo bio poziv na rat s Italijom
-
PM72
#35 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Bobi wrote:Kaj ti je dežela krivaPM72 wrote:Smatram neprijateljem ove države svakog moderatora koji ovu temu ostavi u životu.?
ma zamandali ovu budalaštinu - mene ti.
- karanana
#36 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Pa ako smo ih mogli poderati u dva svjetska rata, mogli bi i sad.Velkoski wrote:U nekim vremenima bi ovo bio poziv na rat s Italijom
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#37 Re: Paraga osuđen na doživotnu
pa nije to poenta temePM72 wrote:![]()
ma zamandali ovu budalaštinu - mene ti.sad će još ispasti kako su ti humanitarci napali tog kretena a on jadničak pucao iz samoodbrane.
- JThomas
#38 Re: Paraga osuđen na doživotnu
neće to ispasti. nego selektivna primjena opštih i osnovnih principa vodi do veće štete nego koristi, zato su i ustanovljeni.
a opet vam kažem, ako ćemo već selektivno gledati, italija je zemlja gdje stranac dokazuje da je nevin, a ne tužilaštvo da je kriv. zemlja farse i korupcije, gdje je braniti se k'o igrati protiv jedinstva u bihaću '96. i gdje to sutra može odvesti, može l' sutra skembati nekoga ko nije tako očito kriv?
a opet vam kažem, ako ćemo već selektivno gledati, italija je zemlja gdje stranac dokazuje da je nevin, a ne tužilaštvo da je kriv. zemlja farse i korupcije, gdje je braniti se k'o igrati protiv jedinstva u bihaću '96. i gdje to sutra može odvesti, može l' sutra skembati nekoga ko nije tako očito kriv?
-
PM72
#39 Re: Paraga osuđen na doživotnu
može l' sutra skembati nekoga ko nije tako očito kriv?
Ovaj je očito kriv.
-
Bobi
- Forum administrator
#40 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Iskreno, ja prvi put čujem za ovaj zločin, jel ima negdje presuda da se procita?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#41 Re: Paraga osuđen na doživotnu
I Italija očito ne poštuje institucije Bosne i Hercegovine, ma kakve god one bile.PM72 wrote:može l' sutra skembati nekoga ko nije tako očito kriv?![]()
Ovaj je očito kriv.
- karanana
#42 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Ocito je i krajisnik kriv pa eno ga pumpa na palama. Sad da ga mlatnemo i strpamo u zatvor jer " nije dovoljno lezao", jebali bi nam anglosaksonci mater jer ne postujemo njihovo pravo.
Jer je zivot talijanskog spijuna bitniji od hiljada zivota napacenih bosnja.
Last edited by karanana on 02/03/2017 20:43, edited 1 time in total.
-
PM72
#43 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Ja se ovog slučaja sjećam još iz rata i nekim nemuštih pravdanja ,kao ,upali diverzanti sa namjerom da optuže Armiju za ubistvo humanitaraca.Zakleo bih se da je bila i neka frka oko obustave pomoći.Ko zna,možda su ih radi toga i pohapsili,nestaće riže,graha,nafte,kamiona...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#44 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Upravo tako.karanana wrote:Ocito je i krajisnik kriv pa eno ga pumpa na palama. Sad da ga mlatnemo i strpamo u zatvor jer " nije dovoljno lezao", jebali bi nam anglosaksonci mater jer ne postujemo njihovo pravo.
- O'zone
- Globalni moderator
#45 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Što se tiče lika, kazna taman.
Što se tiče prava, mutno do boli.
Što se tiče vrijednosti života...pogledati pod presudom.
Smeta brate kad je nečiji život vrijedniji od nečijeg drugog. Smeta kad kažu da je pravda zadovoljena time što je neko dobio 10 godina za stotine mrtvih a što neko dobije doživotnu za troje.
Što se tiče prava, mutno do boli.
Što se tiče vrijednosti života...pogledati pod presudom.
Smeta brate kad je nečiji život vrijedniji od nečijeg drugog. Smeta kad kažu da je pravda zadovoljena time što je neko dobio 10 godina za stotine mrtvih a što neko dobije doživotnu za troje.
- JThomas
#46 Re: Paraga osuđen na doživotnu
nema on šta gledati ponovo je li kriv neko ko je svoje dobio i odslužio. to je opšti princip, jer suprotno vodi do katastrofe. jer gdje su granice, ko određuje hoćemo l' nešto ponovo gledati ili nećemo? nisu to ljudi izmislili bez razloga, niti gledajući bilo koji pojedinačni slučaj.
-
PM72
#47 Re: Paraga osuđen na doživotnu
karanana wrote:Ocito je i krajisnik kriv pa eno ga pumpa na palama. Sad da ga mlatnemo i strpamo u zatvor jer " nije dovoljno lezao", jebali bi nam anglosaksonci mater jer ne postujemo njihovo pravo.
Još će ispati heroj,uklonio replike Džems Bondova...
- It_is_a_Leclerc
#48 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Plači zemljo što sam ja tako nesretan.SkyLimit wrote:Haris Prijić: Za sudbinu moga oca kriv je nemar države
Tražili smo reakciju vlasti, niko nije reagirao... Šta rade udruženja boraca i u Gornjem Vakufu i drugdje, niko ne staje uz borce. Da se ovo desilo nekome iz Sarajeva, svi bi reagirali.
http://www.gornjivakuf-x.com/vijesti/go ... mar-drzave
Šta rade udruženja boraca ? Nadam se, mada znam - uzalud, da se bore za bolje dane časnih i poštenih boraca koji su metke štedili i čuvali za odbranu golog života.
Ne razumijem ja, iskreno, šta je ovdje pogrešno. Jel kriv ? Jest. Jel dobio kaznu ? Jest. Pa šta je on fakat mislio da se za ubistvo stranih državljana može izvući na SDA sudu, sa smiješnih, minornih, nikakvih, jadnih i ponižavajućih 15 godina ?
Smiješno.
- karanana
#49 Re: Paraga osuđen na doživotnu
Najmanje bitan dio.PM72 wrote:karanana wrote:Ocito je i krajisnik kriv pa eno ga pumpa na palama. Sad da ga mlatnemo i strpamo u zatvor jer " nije dovoljno lezao", jebali bi nam anglosaksonci mater jer ne postujemo njihovo pravo.
Jer je zivot talijanskog spijuna bitniji od hiljada zivota napacenih bosnja.![]()
Još će ispati heroj,uklonio replike Džems Bondova...
Ne kontam kako je ovo proslo niti ko je branio ovog. Poslat mjesecara i za dva dana je vani.
- SEYOboy
#50 Re: Paraga osuđen na doživotnu
valja ce mu uracunati vrijeme provedeno u zatvoru u bih.