Zoya wrote:Dva puta sedmično.
I ne razumijem nikako one koje se moraju baš svaki dan čuti. Imam jednu kolegicu koju pokupim autom sa željezničke do posla. Ona nazove mater kad udje u auto, PA onda kad parkiram i zovne je još jednom kad sjedne na stolici na posao.Znači tri puta u sat vremena
Koliko cesto zovete roditelje?
- Anestezija
#26 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
- HAVANA
#27 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Ja vidio temu i odma nazvo.
Nisam od subote.
-
kakavdanakneiskustvu
#28 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
HAVANA wrote:Ja vidio temu i odma nazvo.Nisam od subote.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#29 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Par puta sedmično je sasvim dovoljno. Stariji ljudi obično postanu egoistični i traže pretjeranu pažnju. Svakih par dana nazvat, otići, obići je sasvim dovoljno za normalne odrasle ljude sa zdravim odnosom. Sve ostalo meni lično spada u kategoriju maminih maza.
E sad, druga je priča ako su roditelji bolesni, iznemogli i sl. To je nešto skroz drugo. Ovi moji penzioneri mogu biku rep iščupati, imaju para više od mene i iako se vidimo u prosjeku 2 puta sedmično, a čujemo skoro svaki dan, napadnu me uvijek sa riječima "Zanima li te jesmo li živi?"

E sad, druga je priča ako su roditelji bolesni, iznemogli i sl. To je nešto skroz drugo. Ovi moji penzioneri mogu biku rep iščupati, imaju para više od mene i iako se vidimo u prosjeku 2 puta sedmično, a čujemo skoro svaki dan, napadnu me uvijek sa riječima "Zanima li te jesmo li živi?"
-
Nepass
#30 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Bilo uvijek dva puta dnevno da se cujemo, sad nazalost nikako
Tako da zovite ih cesce, ne oduzima mnogo vremena
- Rockefeller
#31 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Čujemo se 2-3 puta u sedmici. Dovoljno. Bio stari kod mene 10 dana, dosta.
- Logovan
#32 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Treba i tema "koliko često vas zovu roditelji".
-
peepeep
#33 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Bio isti takav, šta imam zivkat da me pegla i to baš svaki dan i po deset/petnest minuta, uvijek ista priča... standardno seronja bio (ja). A sad... e Bože, sve bih dao da mu čujem glas još jednom. 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#34 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Raja nemoj da vam poslije bude zao...
-
Dado34
#35 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Prije 20 godina kad sam sam poceo ziviti sam telefonom sedmicno, pismima kako kad. Sada redovno, fb, skype, svako malo.
-
Dado34
#36 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
.......peepeep wrote:Bio isti takav, šta imam zivkat da me pegla i to baš svaki dan i po deset/petnest minuta, uvijek ista priča... standardno seronja bio (ja). A sad... e Bože, sve bih dao da mu čujem glas još jednom.
-
BJB
#37 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Gdjegod da odem, zovem redovno. Odem u drugi grad/drzavu, javim da sam dosla/da mi se nije nis lose desilo, javiim se kad krenem kuci i uopste to ne shvatam kao neki teret. Starog i ne volim bas previse, zivciramo se uzajamno, al' svejedno mu je drago kad se javim, i zabrine se ako se ne javim..
I ne kapiram ljude koji javit se vlastitom roditelju shvataju kao mrsku obavezu. I da zivim na drugom kraju svijeta isto bi bilo...Zivot je jedan.. Odvojiti dva minuta i pitati nekoga "Gdje si, sta radis, kako si?" roditeljima puno znaci, a ako nisi zahvalan onome ko te rodio/odgojio/othranio i uvijek je tu ma sta se desi, kome si zahvalan?
Mislim da ovi koji su izgubili roditelja/e, to shvataju..Kad odu, nemas se vise kome javiti,a djeca porastu i nemaju vremena da ti se jave..
Mamina maza
I ne kapiram ljude koji javit se vlastitom roditelju shvataju kao mrsku obavezu. I da zivim na drugom kraju svijeta isto bi bilo...Zivot je jedan.. Odvojiti dva minuta i pitati nekoga "Gdje si, sta radis, kako si?" roditeljima puno znaci, a ako nisi zahvalan onome ko te rodio/odgojio/othranio i uvijek je tu ma sta se desi, kome si zahvalan?
Mislim da ovi koji su izgubili roditelja/e, to shvataju..Kad odu, nemas se vise kome javiti,a djeca porastu i nemaju vremena da ti se jave..
Mamina maza
- wewa
#38 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
najmanje dvaput dnevno. kad odemo negdje onda barem jednom u 2 dana....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#39 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Ne zovem svaki dan.
Ako je nesto po potrebi, nazovem.
Ovako random, sedmicno 2-3 puta.
Muski rijedje zovu od zena, uglavnom.
Ako je nesto po potrebi, nazovem.
Ovako random, sedmicno 2-3 puta.
Muski rijedje zovu od zena, uglavnom.
- sadie_forever
#40 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Nije meni mrsko i teret,samo kazem nema potrebe i roditelji nekada postaju sebicni,recimo moja majka je itekako u najboljim godinama ali nema posla pa joj dosadno,i ako se ne javim jednom odmah "brine li te bar da li sam ziva?"
a covjek ima svoj zivot i ne stigne sve,kamo li zvati svaki dan
- stakasa
#41 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Ovake preguraju devedesetu. Nek je ziva i zdravasadie_forever wrote:Nije meni mrsko i teret,samo kazem nema potrebe i roditelji nekada postaju sebicni,recimo moja majka je itekako u najboljim godinama ali nema posla pa joj dosadno,i ako se ne javim jednom odmah "brine li te bar da li sam ziva?"a covjek ima svoj zivot i ne stigne sve,kamo li zvati svaki dan
P.S.
Ja nazvo cim sam vidio temu
- sadie_forever
#43 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
aminstakasa wrote:Ovake preguraju devedesetu. Nek je ziva i zdravasadie_forever wrote:Nije meni mrsko i teret,samo kazem nema potrebe i roditelji nekada postaju sebicni,recimo moja majka je itekako u najboljim godinama ali nema posla pa joj dosadno,i ako se ne javim jednom odmah "brine li te bar da li sam ziva?"a covjek ima svoj zivot i ne stigne sve,kamo li zvati svaki dan
P.S.
Ja nazvo cim sam vidio temu
Hahah,moj brat njoj odgovori "suti mama ti konju rep mozes iscupati" ne da se on :Dcali ja se odmah krenem pravdati,pa nisam stigla ovo ono
- dječak sa šibicama
#44 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Ja bi volio da imam koga nazvati.
Mislite o tome, svi vi kojima je to smor. Doci ce vam jednog dana na pamet.
Mislite o tome, svi vi kojima je to smor. Doci ce vam jednog dana na pamet.
-
nedims
#45 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
BJB wrote:Gdjegod da odem, zovem redovno. Odem u drugi grad/drzavu, javim da sam dosla/da mi se nije nis lose desilo, javiim se kad krenem kuci i uopste to ne shvatam kao neki teret. Starog i ne volim bas previse, zivciramo se uzajamno, al' svejedno mu je drago kad se javim, i zabrine se ako se ne javim..
Mamina maza
Ovo je mentalno zdrav rezon...svaka cast. Ovo ja kao roditelj...
-
sumirprimus
#46 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Njanjavi wrote:Otkako je otkrila viber, nemrem ziv ostat, proklet je dan kad joj pokazah sta je fb, a za viber je buraz ispo konj
a pa
- pirmin
#47 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Tacno tako!BJB wrote:Gdjegod da odem, zovem redovno. Odem u drugi grad/drzavu, javim da sam dosla/da mi se nije nis lose desilo, javiim se kad krenem kuci i uopste to ne shvatam kao neki teret. Starog i ne volim bas previse, zivciramo se uzajamno, al' svejedno mu je drago kad se javim, i zabrine se ako se ne javim..
Mamina maza
Ali i razumijem svacije navike po ovom pitanju.
- MikroBelaj
#48 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Svaki dan se cujemo telefonom,,a idem im svaki drugi minimalno, bar na vrata da ih pozdravim ako nemam kad popit kafu sa njima!
Moja je sreca da su roditelji relativno blizu,ali i da nisu isto bih radio,,a to predlazem i svim forumasima,da zovu,obilaze i paze svoje roditelje!
Otac i mati,jedini koji ti misle dobro bez obzira na sve !
Moja je sreca da su roditelji relativno blizu,ali i da nisu isto bih radio,,a to predlazem i svim forumasima,da zovu,obilaze i paze svoje roditelje!
Otac i mati,jedini koji ti misle dobro bez obzira na sve !
-
kakavdanakneiskustvu
#49 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
Nepass wrote:Bilo uvijek dva puta dnevno da se cujemo, sad nazalost nikako![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#50 Re: Koliko cesto zovete roditelje?
BJB wrote:Gdjegod da odem, zovem redovno. Odem u drugi grad/drzavu, javim da sam dosla/da mi se nije nis lose desilo, javiim se kad krenem kuci i uopste to ne shvatam kao neki teret. Starog i ne volim bas previse, zivciramo se uzajamno, al' svejedno mu je drago kad se javim, i zabrine se ako se ne javim..
Mamina maza