Treći entitet?

Post Reply
spreca

#26 Re: Treći entitet?

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
spreca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Naravno spustiti ih na zemlju, šta će oni,
uvijek je potrebno pitati dijasporu šta i kako u BiH.

Naravno.....vi mozete ucestvovati na izborima u YR (druga drzava) a htio bi da dijaspora nema pravo ni rijeci a kamoli glasa a i sam si dijaspora.......vi samo trazite da nema niko toliko i takvih prava kao sto imate vi...to je vas osnovni problem
Pa jesam dijaspora ali jesam i BiH državljanin i sva bliža rodbina mi je stalno u BiH a i ja dosta često jer sam blizu na par sati vožnje.
OK eto nek ovi iz skandinavije i preko bare navijaju iz fotelja kad ovdje izbije belaj.
Kakva je razlika izmedju tebe i onog iz skandinavie osim sto je onaj iz Skandinavije dalje.......zasto bi ti trebao imati veca prava ili zasto bi i tebi i njima trebalo uskratiti neka prava
mO k3

#27 Re: Treći entitet?

Post by mO k3 »

@!spreca Hrvati bi da izaberu ono sto im pase tipa švedski sto
Lincoln-Burrows

#28 Re: Treći entitet?

Post by Lincoln-Burrows »

spreca wrote: Kakva je razlika izmedju tebe i onog iz skandinavie osim sto je onaj iz Skandinavije dalje.......zasto bi ti trebao imati veca prava ili zasto bi i tebi i njima trebalo uskratiti neka prava
Ne uskratiti prava to nisam nikada rekao.
Tvrdim da za unutrašnje uređenje zemlje treba pitati ove stalno naseljene, eto mene ne treba pitati
ja pišem u ime svojih iz Kaknja koji ni nemaju internet da se i njihov glas čuje.
prog321

#29 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

Lincoln-Burrows wrote: Dobro si to primjetio, uspostavom izborne jedinice (to će za sada biti dovoljno) riješava se
problem Sejdić Finci, riješava se konstitutivnost (nepotrebna) i riješava se odluka Ustavnog suda.
Ali ne nije to riješenje, riješenje je Hrvate obespraviti.
Kao prvo, Hr je manjina od 12%
Imaju konstutivnost koja ima daje da dijele ovlasti u jednom entitetu sa vecinom od 85%. I opet nisu zadovoljni ? Znas li koliko je to bolesno ??

Treceg nema bez rata. Hrvati su isjeckani u razlicite enklave od Posavine do Srednje Bosne. Jedino su etnicki zaokruzeni u kamenjaru. Sto mislis da mogu Hr dobiti ono sto nisu u ratu ?
A konstutivnost moze lako biti izbrisana. Svima. I onda je uslov Sejdic Finci zadovoljen i uslov US nema vise smisla jer su ionako svi jednaki. Sad se zamisli i reci mi koji izbor odgovara EU principima ?? :-D
FreakyStyley

#30 Re: Treći entitet?

Post by FreakyStyley »

Meni je nevjerovatno da neko vjeruje da je moguce stvari tek tako mijenjati, prekrajati drzavno uredjenje i slicno, tek onako. Eto, daj treci entitet, daj da se dogovorimo nekako.

Stvarno smijesno. Koliko naivan moras biti da povjerujes u (pred)izbornu retoriku grupice hercegovacko-ustaskih kriminalaca, prelivoda i ratnih profitera?

Kad bi, nekim cudom, treci entitet zazivio, HDZBiH bi automatski prestala postajati jer se citavo djelovanje te stranke bazira na navodnoj ugrozenosti i pipe dreamu o trecem entitetu. Ne znam kako to ovi HDZ forumski botovi ne vide.

Sve to na stranu, ali kako ljudi ne vide koliku i kakvu lancanu reakciju bi stvaranje treceg entiteta prouzrokovalo? Da li neko stvarno, ozbiljno vjeruje da je treci entitet moguc, tek tako? Cisto logisticki, kako bi to bilo izvodivo? Da se svih 12% preseli u Hercegovinu, onako odjednom?
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#31 Re: Treći entitet?

Post by emillio estevez »

Nista od toga.
Ekonomija je mizerna.
Da ponude ljudima posao,zaboli ih ona stvar za entitetom ili entiteima ali ako nas svrstate pod manjinu onda ce nas
Boliti i za drzavu a kamoli za ostale.
Lincoln-Burrows

#32 Re: Treći entitet?

prog321 wrote: Kao prvo, Hr je manjina od 12%
Imaju konstutivnost koja ima daje da dijele ovlasti u jednom entitetu sa vecinom od 85%. I opet nisu zadovoljni ? Znas li koliko je to bolesno ??

Treceg nema bez rata. Hrvati su isjeckani u razlicite enklave od Posavine do Srednje Bosne. Jedino su etnicki zaokruzeni u kamenjaru. Sto mislis da mogu Hr dobiti ono sto nisu u ratu ?
A konstutivnost moze lako biti izbrisana. Svima. I onda je uslov Sejdic Finci zadovoljen i uslov US nema vise smisla jer su ionako svi jednaki. Sad se zamisli i reci mi koji izbor odgovara EU principima ?? :-D
Mislim da ti @Hafis nebi ni odgovarao na ovo jer kad otvori temu neće vidjeti 80% komentara.
Mislim da je bila ona prva odluka da ti odgovorim kratko bolja solucija i još nešto o ovim enklavama,
Bihać je isto enklava i mislim da im to nije mana.
BHCluster

#33 Re: Treći entitet?

Post by BHCluster »

Već viđeno u poslijeratnoj BiH:
Međužupanijsko-međuopćinsko vijeće -> Jelavićeva objava da Federacija BiH Jelavićevoj objavi da Federacija BiH -> Hrvatska komponenta Vojske Federacije BiH je objavila otkazivanje poslušnosti ministru obrane Federacije BiH -> Hrvatski narodni sabor je pozvao časnike i vojnike hrvatske komponente Vojske Federacije BiH na samoraspuštanje, uz obećanje da će svakog mjeseca dobivati po 500 konvertibilnih maraka novčane nakande -> Obećanih naknada nije bilo -> Poljubili ministru prsten pa se vratili -> Među carinicima i policajcima organizira se potpisivanje potpore Hrvatskoj samoupravi -> gubitak još nekoliko radnih mjesta -> Hercegovačka banka renovinara -> kraj Samouprave -> Ante Jelavić stalno nastanjen u Republici Hrvatskoj
Pitanje je koliko čovek treba da bude glup al' bas glup da tako nesto ponovi?
Fudo387

#34 Re: Treći entitet?

Post by Fudo387 »

Lincoln-Burrows wrote:
spreca wrote: Kakva je razlika izmedju tebe i onog iz skandinavie osim sto je onaj iz Skandinavije dalje.......zasto bi ti trebao imati veca prava ili zasto bi i tebi i njima trebalo uskratiti neka prava
Tvrdim da za unutrašnje uređenje zemlje treba pitati ove stalno naseljene, eto mene ne treba pitati
ja pišem u ime svojih iz Kaknja koji ni nemaju internet da se i njihov glas čuje.
:lol:

A da im pomognes pa da i oni imaju internet, umjesto sto kenjas nebuloze u njihove ime?
Hafis

#35 Re: Treći entitet?

Post by Hafis »

mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

prog321, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Spreca, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

A iznenadio bih se da je netko drugi na ovoj temi :D Ovo nema nigdje :lol:

U koja ste doba?
Da pokušam pogoditi: Ta će oni. Ima ih 7%. Treba im ukinuti konstitutivnost. Moga ga samo poglabati.... i ostali struĆni argumenti.
spreca

#36 Re: Treći entitet?

Post by spreca »

Hafis wrote:mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

prog321, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Spreca, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

A iznenadio bih se da je netko drugi na ovoj temi :D Ovo nema nigdje :lol:

U koja ste doba?
Da pokušam pogoditi: Ta će oni. Ima ih 7%. Treba im ukinuti konstitutivnost. Moga ga samo poglabati.... i ostali struĆni argumenti.
Doture...nisi nesto dobro...pricas sam sa sobom......imali kakvog hecima da ti pomogne
prog321

#37 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

Hafise,, Ne razumijem zasto dolazis na Klix ako hoces da pricas samo sa istomisljenicima ??
Imas Poskok ,pa tamo trazi bracu po moronluku :-D
Grean

#38 Re: Treći entitet?

Post by Grean »

Opet.

Koji je ovo put da se ovo mrtvorodjence pokusava ozivjeti?

Dejton po kojem su mnogi bosnjacki gradovi preseljeni u nekakav srpski entitet je potpisan sa cijevi uperenom u potiljak. Ne razumijem na cemu se zasniva bojazan da bi neko danas napravio isto sa Stocem, Mostarom ili Zepcem i ozakonio daljnje podjele uz legalizaciju etnickog ciscenja.

Mislim da niko normalan i pri zdravoj pameti moze ocekivati da se to desi. Najjasnije je Bakirovo objasnjenje, o tom uopste i ne raspravljamo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#39 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

prog321 wrote:Hafise,, Ne razumijem zasto dolazis na Klix ako hoces da pricas samo sa istomisljenicima ??

šta če hudnik izvuklo ga ispod kamena i zaposlilo u Teheranu....pa ga nostalgija vuče za Lasičevim škriparlucima
BHCluster

#40 Re: Treći entitet?

Post by BHCluster »

prog321 wrote:Hafise,, Ne razumijem zasto dolazis na Klix ako hoces da pricas samo sa istomisljenicima ??
Da ga vidis u "elementu" na hb forumu, ćutuk pun sebe izgleda ne ide u wc po heftu dana.
Hafis

#41 Re: Treći entitet?

Post by Hafis »

Kako bi ova tema izgledala kada bi samo 2-3 dijaporskih prašinara lijepili jedne te iste fraze. Ne bi doživjela ni 2-3 stranice.
Što se tiče trećeg, nisam baš optimista, barem što se tiče bliske budućnosti.

Treba biti realan i gledati što je prioritet. Po meni, pravedno rješavanje S-F i provedba odluke ustavnog suda u svezi Izbornog zakona i normalno Mostar, prioriteti su od kojih se ne smije odustati. I mislim da bi to na jedno određeno vrijeme zasigurno relaksiralo situaciju u federaciji.

Edit

BHCluster, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Evo i njega. Već sam se zabrinuo da nije hasta :D
Last edited by Hafis on 08/02/2017 18:49, edited 1 time in total.
BHCluster

#42 Re: Treći entitet?

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
:lol: :run:
Lincoln-Burrows

#43 Re: Treći entitet?

Što je smiješno s time što nemaju internet?
stariji su ljudi
BHCluster

#44 Re: Treći entitet?

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Kako bi ova tema izgledala kada bi samo 2-3 dijaporskih prašinara lijepili jedne te iste fraze. Ne bi doživjela ni 2-3 stranice.
Što se tiče trećeg, nisam baš optimista, barem što se tiče bliske budućnosti.

Treba biti realan i gledati što je prioritet. Po meni, pravedno rješavanje S-F i provedba odluke ustavnog suda u svezi Izbornog zakona i normalno Mostar, prioriteti su od kojih se ne smije odustati. I mislim da bi to na jedno određeno vrijeme zasigurno relaksiralo situaciju u federaciji.
Doktore sve presude Ustavnog Suda, ne samo S-F nego i dr Ilijaz Pilav. Hajde ba ko da se ti nesto pitas.
BHCluster

#45 Re: Treći entitet?

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:Što je smiješno s time što nemaju internet?
stariji su ljudi
Kontam ja to samo od kud ti u toj prici zar neJmaju HNS da u njihovo ime zbori zar nisu oni ti certificirani jedino ako su tebe opunomocili.
Image
Lincoln-Burrows

#46 Re: Treći entitet?

BHCluster wrote:
stariji su ljudi
Kontam ja to samo od kud ti u toj prici zar neJmaju HNS da u njihovo ime zbori zar nisu oni ti certificirani jedino ako su tebe opunomocili.
na forumu smo druže a i ti si puno puta ovdje bio advokat, nećemo sitničariti
BHCluster

#47 Re: Treći entitet?

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote:
stariji su ljudi
na forumu smo druže a i ti si puno puta ovdje bio advokat, nećemo sitničariti
Kontam i to al 'reko bas tebe iz diJaspore da izaberu ane nekog lokalnog ko bi to znao iz prve ruke. :wink:
Lincoln-Burrows

#48 Re: Treći entitet?

BHCluster wrote: Kontam i to al 'reko bas tebe iz diJaspore da izaberu ane nekog lokalnog ko bi to znao iz prve ruke. :wink:
Nije me niko izabro, valjda smijem govoriti u ime majke koje je tu stalno a i ja dolazim tu , nisam
ja u nekoj bogatoj zapadnoj zemlji pa pišem iz luksuznog apartmana, tu sam ja blizu ista pašta.
prog321

#49 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

stariji su ljudi
smiješno je jer ne vidim u kojem slučaju bi Kakanj mogao biti u trećem blentitetu ? :-) :lol:
Ripicipi

#50 Re: Treći entitet?

Post by Ripicipi »

Hrvatima treba omoguciti da bez ikakvih smetnji biraju svoje predstavnike, a ovo oko treceg nikad nece proci.
Post Reply