Rumunija ustala protiv korupcije

Hamolj

#26 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

Čega i koga da se boje naši političari kad smo mi lijeni i za proteste. Lakše nas je musti nego pokrenuti. :lol:
l33t

#27 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by l33t »

megaman4 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Svaka cast Rumunima. Mislim koji je to bezobrazluk, haj sto politicari kradu gdje stignu (k'o i kod nas), nego hoce da zakonski dekriminalizuju korupciju. Znaci cak iako imas neoborive dokaze da je neko krao, ne mozes mu fakticki nista. :-)

Haman oni zaboravili kako je zavrsio Causesku. Samo naprijed Rumuni.
Citam na internet portalima da ce ovo izazvati lancanu reakciju u citavoj Evropi. Prvo Ukrajina, zatim NATO pred Poljskom, pa Krim, evo Rumunija i izgleda opet Kosovo. A ovoga sigurno ne bi bilo da institucije EU nisu oslabile i da su se vise bavile sustinom problema a ne blagim reakcijama. Kuha se u Evropi opasno. Nije dzabe sekretar NATO-a dolazi danas u BiH.

Plus losi odnosi na relaciji Trump - EU. Izgleda da je najbolje ostati kod kuce, jer nije ni Evropa kao sto je nekad bila. 2017 ce biti puna turbulencija a kako ce se sve zavrsiti niko ne zna?

Nek nam je Bog na pomoci.
ma ako bude kakvih ratova pravac Njemačka
bersK

#28 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by bersK »

Koliko se mi kurčimo da smo neki narod, ma ej Jugoslavija, "naš ti bolan da je Tito jedini presjenik koi je zapalijo cigaru u Beloj kuči", "četvra voina sila svieta", "ma koe, ma koi Rumuni, Bugari, ma kaki oni otpadi drustva"

Da su 200 godina najveći otpad i šverceri svijeta, radnici za siću i ostali nazivi koji im toliko razvijeni Balkanci daju, Rumuni su za nas civilizacija i nacija - u pravom smislu te riječi. Ovaj njihov silni protest za korupciju, bio bi jednak da se mi pobunimo za puštanje na slobodu Čauševića i Arslanagića ili recimo ovo za uvoz što je napravljeno, najfriškije. Al kurac, mi smo upravo to, KURAC. Da ponovim još jednom, ova država je zaslužila da je svi živi kradu na svakom njenom pedlju. Hercegovci švercom, Bošnjaci kurcoboljom i odbijanjem patriotskih priča, Srbi da je jebu preko raznih agencija fiktivnih. Samo kradite, vidite da je legalno - barem kod nas.
Bodkin

#29 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Bodkin »

handžar88 wrote:
Bodkin wrote:
handžar88 wrote:Ma kakav narod to su ovce, cije su ovo igre sad.. ko je upucen u situaciju, koliki je uticaj rusije u rumuniji?
Kakva bolan rusija, ne lupaj. Ameri glavni u cijeloj istocnoj evropi. Cuj rusija :mrgreen:
Nista nisam lupio, pitam, a kad pitas siguran si jedino da neces nista lupit. Bez obzira sto nema uticaja na politiku kako kazete, ne mozes iskljucit ni tu opciju da su odgovorni za ove proteste, danas je moguce preko interneta pokrenut revoluciju.. ni jedan veliki protest naroda i revolucija nije iz naroda jer je narod ovca, neko je to morao pokrenut, cak smo i na ovim nasim protestima 2014 vidjeli da je tako..
Dobro, bezveze sam ostro reagovao.
Ali odakle rusija? Prije ce ih ameri izazvati
Bosanski_kralj

#30 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Bosanski_kralj »

Više se ne smije narod ni pobuniti, a da se ne optuži dal SAD, dal Rusija za to.

Ako ove odluke Vlade u Rumuniji nisu razlog za protest, ja ne znam šta jest.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#31 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by hrasno38 »

Poenat price je da je neko vece 100.000 ljudi trazilo nesto i posto im to nesto nije ispunjeno veceras ih je 250.000. Kod nas to bude obratno.....

Image
Last edited by hrasno38 on 02/02/2017 23:56, edited 1 time in total.
Hamolj

#32 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:Poenat price je da je neko vece 100.000 ljudi trazilo nesto i posto im to nesto nije ispunjeno veceras ih je 250.000. Kod nas to bude obratno.....
Ne, vi prvo treba da shvatite da proteste kod nas organizuje opozicija koja je i sama nekad bila pozicija i dokazala da glupa za dvije sadašnje pozicije. Kad protesti u BiH budu građanski, a ne politički tad ću učestvovati, a do tada mi ne pada na pamet da budem ičiji hobbit.
Bosanski_kralj

#33 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Bosanski_kralj »

Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:Poenat price je da je neko vece 100.000 ljudi trazilo nesto i posto im to nesto nije ispunjeno veceras ih je 250.000. Kod nas to bude obratno.....
Ne, vi prvo treba da shvatite da proteste kod nas organizuje opozicija koja je i sama nekad bila pozicija i dokazala da glupa za dvije sadašnje pozicije. Kad protesti u BiH budu građanski, a ne politički tad ću učestvovati, a do tada mi ne pada na pamet da budem ičiji hobbit.
Glupost, masu protesta u svijetu organizira opozicija. Zašto je bitno ko organizira proteste, ako je cilj protesta ono što je i tvoj cilj?
Hamolj

#34 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

Bosanski_kralj wrote:
Hamolj wrote:
Glupost, masu protesta u svijetu organizira opozicija. Zašto je bitno ko organizira proteste, ako je cilj protesta ono što je i tvoj cilj?
Znači SDP sa dokazanim krimosima poput Nermina Nikšića ili Damira Hadžića mi treba biti vođa protesta ? Može opozicija biti organizator kad je čistog obraza. U slučaju Bosne i Hercegovine to je nemoguće.
hrasno38

#35 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by hrasno38 »

Hamolj wrote:Znači SDP sa dokazanim krimosima poput Nermina Nikšića ili Damira Hadžića mi treba biti vođa protesta ? Može opozicija biti organizator kad je čistog obraza. U slučaju Bosne i Hercegovine to je nemoguće.
Nije SDP jedini opozicija....previse ti je suplja prica...najbolje da SDA povede proteste protiv same sebe....bil onda izasao :?
Hamolj

#36 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:
Hamolj wrote:Znači SDP sa dokazanim krimosima poput Nermina Nikšića ili Damira Hadžića mi treba biti vođa protesta ? Može opozicija biti organizator kad je čistog obraza. U slučaju Bosne i Hercegovine to je nemoguće.
Nije SDP jedini opozicija....previse ti je suplja prica...najbolje da SDA povede proteste protiv same sebe....bil onda izasao :?
Jok eto, opozicija je raspali DF ili nebitna Naša Stranka.
Bosanski_kralj

#37 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Bosanski_kralj »

Hamolj wrote: Znači SDP sa dokazanim krimosima poput Nermina Nikšića ili Damira Hadžića mi treba biti vođa protesta ? Može opozicija biti organizator kad je čistog obraza. U slučaju Bosne i Hercegovine to je nemoguće.
Sve zavisi zbog čega se protestvuje. Recimo ovo zbog čega Rumuni protestvuju je razlog za izaći na protest bez obzira ko ga organizira, al to je samo moje mišljenje.
Hamolj

#38 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

Bosanski_kralj wrote:
Hamolj wrote: Znači SDP sa dokazanim krimosima poput Nermina Nikšića ili Damira Hadžića mi treba biti vođa protesta ? Može opozicija biti organizator kad je čistog obraza. U slučaju Bosne i Hercegovine to je nemoguće.
Sve zavisi zbog čega se protestvuje. Recimo ovo zbog čega Rumuni protestvuju je razlog za izaći na protest bez obzira ko ga organizira, al to je samo moje mišljenje.
Pa ovo jeste razlog, ljudi izlaze zbog zakona. Kod nas se izlazi da bi se jedni kriminalci skinuli s vlasti, a drugima se pomoglo da dođu do nje.
hrasno38

#39 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by hrasno38 »

Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:
Jok eto, opozicija je raspali DF ili nebitna Naša Stranka.
a ko je onda bitan....neko mora....a uvijek postoje losi i losiji.....od ovih sad tesko da moze biti gore
Krokodajl

#40 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Krokodajl »

Black swan wrote:jednom izlazio zbog denisa
bio ustaša komunjara ubačeni strani element plaćenik

nikad više nadam se da neću morati ni za šta

boli me đon za sve vas pusa :kiss:
Samo hedonizam :thumbup:

Pognutu glavu sablja ne siječe, ko piša protiv vjetra ode mu u oči :D
Hamolj

#41 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:
a ko je onda bitan....neko mora....a uvijek postoje losi i losiji.....od ovih sad tesko da moze biti gore
Hajde ne seri svega ti, jesu SDA, jesu srali 20 godina, jesu pokrali, ali ovo je definitivno najbolja vlada od poslije rata.
hrasno38

#42 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by hrasno38 »

Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:
Hajde ne seri svega ti, jesu SDA, jesu srali 20 godina, jesu pokrali, ali ovo je definitivno najbolja vlada od poslije rata.
kuci pa mami vici da ne sere!!!!
Hamolj

#43 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:
Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:
kuci pa mami vici da ne sere!!!!
Tvoje pisanje je strašno iritantno. Sve što znaš je konstantno pljuvati, pozivati na linč, vrijeđati, jebavati. Obuzdaj se malo čovječe. Kad je nešto loše treba reći da je loše, ali tebi je prešlo u opsesiju po svemu živom pljuvati.
hrasno38

#44 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by hrasno38 »

Hamolj wrote:Tvoje pisanje je strašno iritantno. Sve što znaš je konstantno pljuvati, pozivati na linč, vrijeđati, jebavati. Obuzdaj se malo čovječe. Kad je nešto loše treba reći da je loše, ali tebi je prešlo u opsesiju po svemu živom pljuvati.
ali nisam ni jednom sugovorniku ovdje napisao da ne sere!!! i pljujem po onom sto ne valja a nisam ja kriv sto nista ne valja!
Krokodajl

#45 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Krokodajl »

Kriv je Čengić, svi glasali za reformiste, na krajuu Babo predsjednik :D

Jebo ja nas znam ja nas.
Last edited by Krokodajl on 03/02/2017 00:19, edited 1 time in total.
bersK

#46 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by bersK »

Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:

Dobra neka vlada što gradi 0 kilometara godišnje autoputa i to što joj prahne ko fol da baci koju lopatu asfalta, baca ih po usjevima i plodnim zemljištima i naseljenim mjestima. E čuj najbolja poslije rata. :D :D :D :D
Hamolj

#47 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

hrasno38 wrote:
Hamolj wrote:Tvoje pisanje je strašno iritantno. Sve što znaš je konstantno pljuvati, pozivati na linč, vrijeđati, jebavati. Obuzdaj se malo čovječe. Kad je nešto loše treba reći da je loše, ali tebi je prešlo u opsesiju po svemu živom pljuvati.
ali nisam ni jednom sugovorniku ovdje napisao da ne sere!!! i pljujem po onom sto ne valja a nisam ja kriv sto nista ne valja!
Ja koliko god se ne slagao sa politikom neke stranke ili pojedinca nikad nije palo na pamet da pozivam na njegovo ubistvo ili da psujem majke i familije kao što ti radiš. Ne znam kakvu vrstu dijaloge očekuješ da neko vodi s tobom kad se ponašaš na takav način. Nije problem, ja ću reći sve šta je ko loše uradio, koliko je ta osoba sama od sebe loša, koliko je stranka loša, ali kad se nešto dobro uradi ne možeš reći ne valja.
Hamolj

#48 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Hamolj »

bersK wrote:
Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:

Dobra neka vlada što gradi 0 kilometara godišnje autoputa i to što joj prahne ko fol da baci koju lopatu asfalta, baca ih po usjevima i plodnim zemljištima i naseljenim mjestima. E čuj najbolja poslije rata. :D :D :D :D
Koja je više uradila na ekonomskom planu, hajde lijepi pokaži da si pametan ? Imaš u susjednoj Hrvatskoj autoput zbog kojeg su podizani nepovoljni krediti i zbog kojih državi sad prijeti kolaps. Ovi naši koliko god glupi bili još uvijek bolje barataju sa kreditnim zaduženjima od svojih komšija.
hrasno38

#49 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by hrasno38 »

Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:
Ja koliko god se ne slagao sa politikom neke stranke ili pojedinca nikad nije palo na pamet da pozivam na njegovo ubistvo ili da psujem majke i familije kao što ti radiš. Ne znam kakvu vrstu dijaloge očekuješ da neko vodi s tobom kad se ponašaš na takav način. Nije problem, ja ću reći sve šta je ko loše uradio, koliko je ta osoba sama od sebe loša, koliko je stranka loša, ali kad se nešto dobro uradi ne možeš reći ne valja.
Ja pozivao na ubistvo :? Ti si pravi izdanak malih zelenih koji od muhe napravi medjeda!!!! Otprilike isto kao ona prica da se prije rata nije moglo ici u dzamije......A o cemu ti u stvari pricas ovdje na temi o protestima u Rumuniji i ko je sta dobro uradio......djeca ti se smiju moj Reufe....
Last edited by hrasno38 on 03/02/2017 00:24, edited 1 time in total.
Dasi

#50 Re: Rumunija ustala protiv korupcije

Post by Dasi »

Hamolj wrote:
hrasno38 wrote:
Sta je to dobro uradila ova SDA "najbolja vlada od rata"?
Post Reply